• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan Polis Var mı ?

Deruchette

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
7.908
3.966
448
Arkadaşlar bir derdim var,
Dün YGS sonuçları açıklandı. Polislik barajını geçtim. Şuanda sağlıkçıyım, küçüklüğümden beri hep polis olmanın hayalini kurmuştum. Karar veremiyorum. Sizce bırakıp polis olmalı mıyım yoksa daha iyi koşullara sahip olduğum sağlıkta mı kalmalıyım ???? Özellikle bayan polis arkadaşlar varsa fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

Dün YGS sonuçları açıklandı. Polislik barajını geçtim. Şuanda sağlıkçıyım, küçüklüğümden beri hep polis olmanın hayalini kurmuştum. Karar veremiyorum. Sizce bırakıp polis olmalı mıyım yoksa daha iyi koşullara sahip olduğum sağlıkta mı kalmalıyım ???? Özellikle bayan polis arkadaşlar varsa fikirlerinize gerçekten ihtiyacım var.

polislik zor meslek,hele bir bayan için çalışma şartları ortamları cok cok ağır sen bence sağlıkcı olarak kal

polis değilim ama ülke şartlarında emniyet mi sağlık mı dersen,
bakanlık yönünden daha şanslı olan sağlıkçılar
iş güvenliği daha sağlam olan sağlıkçılar
görev şartları (tayin vs) daha iyi olan sağlıkçılar
iş stresi bağlamında daha avantajlı olan sağlıkçılar
...diye uzar gider bu
terazinin bir yanına polis bir yanına sağlıkçı koysan herkes bilir ki sağlıkçının avantajları daha fazladır, kaldı ki bayan için çok çok daha avantajlıdır polisliğe göre
ama bu olayın mantık kısmı canım, duygusal anlamda polisliğe yakınsan ve ben tüm zorluklarına rağmen sevdiğim işi yapmak isterim diyorsan 1 dakika düşünme polisliği tercih et derim

polis değilim ama ülke şartlarında emniyet mi sağlık mı dersen,
bakanlık yönünden daha şanslı olan sağlıkçılar
iş güvenliği daha sağlam olan sağlıkçılar
görev şartları (tayin vs) daha iyi olan sağlıkçılar
iş stresi bağlamında daha avantajlı olan sağlıkçılar
...diye uzar gider bu
terazinin bir yanına polis bir yanına sağlıkçı koysan herkes bilir ki sağlıkçının avantajları daha fazladır, kaldı ki bayan için çok çok daha avantajlıdır polisliğe göre
ama bu olayın mantık kısmı canım, duygusal anlamda polisliğe yakınsan ve ben tüm zorluklarına rağmen sevdiğim işi yapmak isterim diyorsan 1 dakika düşünme polisliği tercih et derim

bu fikre katılmıyorum bakanlık yönunden en berbat calısan bakan,iş güvenliği eskidenmiş her gün saglıkcıya şiddet uygulanıyor,eş durumunda tayin aldıramayan arkadaslarım var eşi bir yerde kendi bir yerde en büyük iş stresi olan meslek insan hayatı senın elınde

aslında avantajı fazla değil sadece bayan için daha uygun sağlıkçı olmak ,en azından mesai saatlerın ve hedef kitlen belli polislikte her türlü manyakla ugrasıyorsun gün aşırı 24 saatlık nobetlere gidiyorsun bir bayanın kaldıramayacagı bir iş

Son düzenleme:
çalışma şartları tabi önemli ancak sen hangisini istiyorsun?
sağlıkçı olarak mutlu musun?
polis olmak istiyorum diyorsun her mesleğin bir zorluğu var elbet. sağlıkçı olarak kal diyemem çünkü meslek seçimi insanın içinde ölene kadar uhde olarak kalıyor. bence kalbinin sesini dinle.

çalışma şartları tabi önemli ancak sen hangisini istiyorsun?
sağlıkçı olarak mutlu musun?
polis olmak istiyorum diyorsun her mesleğin bir zorluğu var elbet. sağlıkçı olarak kal diyemem çünkü meslek seçimi insanın içinde ölene kadar uhde olarak kalıyor. bence kalbinin sesini dinle.

aynen öyle canımcım, böyle mutlu olduğumu sanmıyorum. mutsuz değilim ama polis olursam çok mutlu olacağımı düşünüyorum. Mesleğe başlayalı 2 yıl oldu. Küçüklükten beri de hep polis olmak istemiştim.

Evet polislik zor bir meslek ama butun mesleklerinde kendi icinde zorlugu vardir,o yuzden gonlunden hangisi geciyorsa onu yap saglikcilikta mutsuz isen simdi olmasa bile ileride kesin istifa edersin sevmedigin bir meslegi yapmak cok zor olur,peki polis olmak icin fiziki sartlari tasiyormusun,mulakatlari yapabilirmisin mulakatlardan gecmek kolay degil,akademi yi istiyorsun yoksa 2 yillik mi

bu fikre katılmıyorum bakanlık yönunden en berbat calısan bakan,iş güvenliği eskidenmiş her gün saglıkcıya şiddet uygulanıyor,eş durumunda tayin aldıramayan arkadaslarım var eşi bir yerde kendi bir yerde en büyük iş stresi olan meslek insan hayatı senın elınde

aslında avantajı fazla değil sadece bayan için daha uygun sağlıkçı olmak ,en azından mesai saatlerın ve hedef kitlen belli polislikte her türlü manyakla ugrasıyorsun gün aşırı 24 saatlık nobetlere gidiyorsun bir bayanın kaldıramayacagı bir iş

nöbet sistemi sağlıkta da var gördüğüm kadarıyla bayan polisleri çok nöbetli yerlere vermiyorlar.

genel olarak büroda şubede kaymakamlıkta havaalanında falan 8 5 çalışıyorlar. hoş benim için nöbet tutmakta da sıkıntı yok. ama ileride kuracağım aile için endişelerim var. hani bebek falan olursa ne olur gibi.

Evet polislik zor bir meslek ama butun mesleklerinde kendi icinde zorlugu vardir,o yuzden gonlunden hangisi geciyorsa onu yap saglikcilikta mutsuz isen simdi olmasa bile ileride kesin istifa edersin sevmedigin bir meslegi yapmak cok zor olur,peki polis olmak icin fiziki sartlari tasiyormusun,mulakatlari yapabilirmisin mulakatlardan gecmek kolay degil,akademi yi istiyorsun yoksa 2 yillik mi

fiziki şartları taşıyorum mülakatları da yapabilirim sanırım, kolay gibi göründü bana ama kolay olmayan ne gibi şeyler var ? akademi değil pmyo girmek istiyorum.

fiziki şartları taşıyorum mülakatları da yapabilirim sanırım, kolay gibi göründü bana ama kolay olmayan ne gibi şeyler var ? akademi değil pmyo girmek istiyorum.

Polislik sinavinda mulakatlardan elenen bir suru tanidigim oldu,mulakatlarda yapilan hareketleri vs butun herseyi belirli dk icinde yapiyorsun,bunlarida goz onunde bulundursimdi istifa edersin eger mulakatlarda basarili olamazsan tekrar sagliga donme sansin olur mu

Polislik sinavinda mulakatlardan elenen bir suru tanidigim oldu,mulakatlarda yapilan hareketleri vs butun herseyi belirli dk icinde yapiyorsun,bunlarida goz onunde bulundursimdi istifa edersin eger mulakatlarda basarili olamazsan tekrar sagliga donme sansin olur mu

polisliği kazanmadan sağlıktan istifa etmeyeceğim o konuda bir sorun yok. okula gireceğim zamana kadar çalışacağım, kazanabilirsem tabii.

Mülaklatlarda akıcı konuşabilme ve sorulan sorulara net cevaplar verebilme önemli bir şeymiş.
Bir tanıdığım girdi, heyecan yaptı, doğru düzgün konuşamamış doğal olarak ve elendi.
Erkekti bu kişi.
Bir de dalga geçmişler mülakatta bununla. Bilerek sinirlerini kontrol edip edemediğini sınıyorlarmış.
Kadınlar için de aynısı söz konusu mudur bilemiyorum. O açıdan da uyanık olmalısın.
Sakinliğini korumalısın.

Bir de kadın tanıdığım var. Kimya okudu ama atanamayınca polis oldu.
Boy pos, konuşma, her şey yerli yerinde.
Biraz da erkek gibi kız dediklerimizdendi.
Neyse... Başladı, doğuya atandı, 2 yıl içinde evlendi.
Şimdi başka yerde çalışıyor. Eşi de polis.
Çocuğu da oldu.
Şu andaki isteği polisliği bırakmak ve kpssye hazırlanmak.
Çok zor geliyormuş artık çünkü.

Ama senin de dediğin gibi her işin zorlukları var. Bu meslek zor olmasına karşın maaşı bir kadın için çok iyi bence Türkiye şartlarını düşünecek olursak. Seviyorsan, istiyorsan mutlaka çaba harca ve polis ol derim ben.

Son düzenleme:
Mülaklatlarda akıcı konuşabilme ve sorulan sorulara net cevaplar verebilme önemli bir şeymiş.
Bir tanıdığım girdi, heyecan yaptı, doğru düzgün konuşamamış doğal olarak ve elendi.
Erkekti bu kişi.
Bir de dalga geçmişler mülakatta bununla. Bilerek sinirlerini kontrol edip edemediğini sınıyorlarmış.
Kadınlar için de aynısı söz konusu mudur bilemiyorum. O açıdan da uyanık olmalısın.
Sakinliğini korumalısın.

Bir de kadın tanıdığım var. Kimya okudu ama atanamayınca polis oldu.
Boy pos, konuşma, her şey yerli yerinde.
Biraz da erkek gibi kız dediklerimizdendi.
Neyse... Başladı, doğuya atandı, 2 yıl içinde evlendi.
Şimdi başka yerde çalışıyor. Eşi de polis.
Çocuğu da oldu.
Şu andaki isteği polisliği bırakmak ve kpssye hazırlanmak.
Çok zor geliyormuş artık çünkü.

Ama senin de dediğin gibi her işin zorlukları var. Bu meslek zor olmasına karşın maaşı bir kadın için çok iyi bence Türkiye şartlarını düşünecek olursak. Seviyorsan, istiyorsan mutlaka çaba harca ve polis ol derim ben.

bu çok iyi oldu sağol varol :)
işin ilginci iki kelimeyi bir araya getiremeyen hatta doğru düzgün Türkçe konuşamayan Türkiye gündeminde bi haber o kadar çok polis var ki. Onları kim seçmiş acaba ?!

sağlıkçı derken ne demek istediğinizi bir ben mi anlamadım.

hemşire falan mısınız?

bence mesleğinizde devam edin polislik oldukça zor bir meslek.

bir de şimdi bir daha okuyacaksınız bence uğraşmayın bu devirde o kadar da idealist yaklaşmamak lazım.

ayrıca davulun sesi uzaktan hoş gelir hesabı işin içine girince belki de polisliği sevmezseniz.

neden polis olmak istiyorsunuz önce bir onu düşünün.

polıs olur musun olmaz mısın bılemem ama mutlu oldugun yerde ol özellıkle meslegındebır ömur sevmedıgın bır ıse mahkum olma.ha söle de bı durum var bılmedıgın denızlere de balıklama atlama arastır pısman olma..hayatta basarılar dılerım :))

Back
X