• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayanlar bana uygun bir laf öğretirmisiniz?

bla bla

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
1.181
415
333
ya kızlar ben malına çok cığız bir insanım.hiç kimseden çöp istemem kimseninde benden istemesini istemiyorum.ama gel gör ki herkes özelliklede en yakın arkadaşım sürekli benden birşeyler isteyip duruyor.saç maşası,düzleştirici,kıyafet....herşey.ablamın bir burçlar kitabı vardı onada arkadaşı vermişti istedi verdim aradan biraz zaman geçti ablam istedi bende istedim.kendi ablası işyerindeki kıza vermiş istesin getireyim dedi.aradan epey bi zaman geçti ablam tekrar istedi bende isteyince yok ben sana geri verdim dedi.yok ablan işyerindeki kıza vermişti alıp verecektin dedim yok bizde değil dedi yani anlayacağınız kitap gitti.korkuyorumki kimsenin yanında birşey giyineyim hemen istiyorlar.bi arkadaşımda benim bile sadece bir kez giyindiğim,örümcek ağı şeklinde örülmüş çok hassas bi trikomu istedi.yok demeye yüzüm tutmadı verdim.yıkamış getirdi ama hassas olduğu içinde sarkmış.çok içime oturdu ya.hevesim kaçtı.ingilizce kursuna giderken bir setim vardı ingilizce roman var 15 tane.birini çevirmesi için öğretmen olan arkadaşa verdim.onda kalmaz getirir diye.bir kaç kez istedim,halen daha çeviriyorum dedi.şimdide kurs bitti görüşmüyoruz.bende olsa ne yapar eder bulup verirdim.yani setim bozuldu.şimdide arkadaşın biri pahalıya aldığım abiye elbisemi istiyor.yüzüm yumuşak hayır diyemedim tatmam dedim ama sabahtan beri huzursuzum.vermek istemiyorum.ne diyipte vazgeçtiğimi söyleyeyim.kızlar bana hayır demeyi öğretin ne olur.kimse birşey istedimi ne cevap vereyimde vermeyeyim.açık açık söyle demeyin yüzüm tutmuyor ve kırılmalarından korkuyorum.laf vurmalarımıda anlamıyorlar.yada anlamamazlıktan geliyorlar.kızlar bana akıl verin.ne olur

o abiye isteyen arkadaşınıza bir kere tamam demişsiniz artık ona hayır demek gerçekten ayıp olur ama bundan sonrası için hayır demeye çalışın

çoğu benım basımada gelmıstır ben artık canım ısteyınce verıyorum sadece oda akrabalarıma bır kız vardı abıye elbısemı bır defa aldı neyse gerı alabıldım :) cunkı gıden gelmıyor ondan bıraz zor,ikinciye yıne ıstedı bende teyzemın kızında demek zorunda kaldım yalan soyledım uzulerek ama anlamıyor bın dereden su getırıyorum yınede ıstıyor calısıyor alabılır kendıne aynı ısıyerınde bıle calısmıyorduk artık dusunun yanı,sımdı dedıgım gıbı sadece akrabalara zaten gıden gıttı artık.

evet ayıp olacak ama başına bir iş gelirse çok üzülürüm.hemde babamın dilinde kalırım.giyinecek bir kaç düğün daha var.hepsine ayrı ayrı aldığını görmiyeyim dedi.diğerleri ile hepsine değişik değişik giyersin dedi.şimdi desem ki arkadaşım zarar vermiş aylarca konuşurda konuşur üstüme.

Öyle yuzsuzce isteyen kisiler çok bende hayatta istemem.vermeyi de sevmem.ben hoşlanmadığımı söylerim sen bana bakma sonra kotu ben oluyorum açık sözlüyum,insanları oyalamıyorum diye.sende bahane olarak ablamın,kuzenimin falan diyebilirsin.ayrıca baskasından alınan birşeyi 3.birine verme.sonra sen zorda kalırsın hem karşındakine ayıp.sonuçta gercek sahibinden izinsiz veriyorsun..

çoğu benım basımada gelmıstır ben artık canım ısteyınce verıyorum sadece oda akrabalarıma bır kız vardı abıye elbısemı bır defa aldı neyse gerı alabıldım :) cunkı gıden gelmıyor ondan bıraz zor,ikinciye yıne ıstedı bende teyzemın kızında demek zorunda kaldım yalan soyledım uzulerek ama anlamıyor bın dereden su getırıyorum yınede ıstıyor calısıyor alabılır kendıne aynı ısıyerınde bıle calısmıyorduk artık dusunun yanı,sımdı dedıgım gıbı sadece akrabalara zaten gıden gıttı artık.

evet verdiğim gibi alsam neyse ama diyorumya ya gelmiyor yada zarar görmüş oluyor.benimde huyum pis aylarca içime oturuyor.

Öyle yuzsuzce isteyen kisiler çok bende hayatta istemem.vermeyi de sevmem.ben hoşlanmadığımı söylerim sen bana bakma sonra kotu ben oluyorum açık sözlüyum,insanları oyalamıyorum diye.sende bahane olarak ablamın,kuzenimin falan diyebilirsin.ayrıca baskasından alınan birşeyi 3.birine verme.sonra sen zorda kalırsın hem karşındakine ayıp.sonuçta gercek sahibinden izinsiz veriyorsun..

bende kimseden çöp istemem.hata arkadaşım çok sevdiğim bi kıyafetini istediğin zaman giyinebilirsin dedi.ben sevmem öyle şeyleri dememe rağmen halen daha birşeyler isteyip duruyor.

canım ne olursa olsun deki hoşlanmıyorum birine kıyafet vermeyi de ama kusura bakmayın kafandan bi hikaye uydur geçen birine verdim şöyle böyle oldu artık yemn ettim yeminimi bozamam falan de vede artık yani tanıştığın arkadaşlarına benden birinin bişey istemesini sevmiyorum sinir oluyorum falan de onlarda istemeye cesaret edemesin

Çok sinirliyim ben de bu konuda
Bikaç yıl oluo,kreş arkadaşımı gördüm biyerde
Neyse görüştük konuştum evime geldi
6yaşında mezuniyet törenimiz vardı video kasetleri vardı eskiden hatırlarsınız
Biz o kasetten cdye çektirmiştik mezuniyetimi
Annem hemen atladı onu izleyin arkadaşınla dedi
Tamam dedim bu da yok ben eve gideceğim sen ver onu bana ben evde izleyeyim getiririm dedi
Yüzüm tutmadı verdim
Bikaç ay sonra tekrar görüştük istedim
Sen bana öyle bişey vermedin ki dedi
O kadar üzüldüm ki o benim çok değer verdiğim bişeydi sunucuydum ben orda 6 yaşındaki halim
Çok değerli bi hatıraydı
O zamanlar her dakika her şeyi kameraya çekemiosun ki ortada kamera yok zaten her yerde
Annemle hep onun tartışmasını yaparız hala
Neden söyledin bak gitti en değer verdiğim şeylerden biri derim
O da çok üzülüo yazık ama cidden çok sinirlendim
Bu olaydan sonra kimseye bişeyimi vermiyorum
Kırılırlarsa kırılsınlar iyi niyet suistimal edilio çünkü ...

bende kimseden çöp istemem.hata arkadaşım çok sevdiğim bi kıyafetini istediğin zaman giyinebilirsin dedi.ben sevmem öyle şeyleri dememe rağmen halen daha birşeyler isteyip duruyor.

canım o isteyen arkadaşına başka bi arkadaşının dedikodusunu yap işte yok salak isteyip duruyor yüzsüze laf sokuyom anlamıyo falan de yani kızım sana diyom gelinim sen anla yap

canım o isteyen arkadaşına başka bi arkadaşının dedikodusunu yap işte yok salak isteyip duruyor yüzsüze laf sokuyom anlamıyo falan de yani kızım sana diyom gelinim sen anla yap

20 yıllık arkadaşım olduğu için üzerine alınmıyor.benim için öyle düşünmez der...

Çok sinirliyim ben de bu konuda
Bikaç yıl oluo,kreş arkadaşımı gördüm biyerde
Neyse görüştük konuştum evime geldi
6yaşında mezuniyet törenimiz vardı video kasetleri vardı eskiden hatırlarsınız
Biz o kasetten cdye çektirmiştik mezuniyetimi
Annem hemen atladı onu izleyin arkadaşınla dedi
Tamam dedim bu da yok ben eve gideceğim sen ver onu bana ben evde izleyeyim getiririm dedi
Yüzüm tutmadı verdim
Bikaç ay sonra tekrar görüştük istedim
Sen bana öyle bişey vermedin ki dedi
O kadar üzüldüm ki o benim çok değer verdiğim bişeydi sunucuydum ben orda 6 yaşındaki halim
Çok değerli bi hatıraydı
O zamanlar her dakika her şeyi kameraya çekemiosun ki ortada kamera yok zaten her yerde
Annemle hep onun tartışmasını yaparız hala
Neden söyledin bak gitti en değer verdiğim şeylerden biri derim
O da çok üzülüo yazık ama cidden çok sinirlendim
Bu olaydan sonra kimseye bişeyimi vermiyorum
Kırılırlarsa kırılsınlar iyi niyet suistimal edilio çünkü ...

of dahada beter bi durum.kıyafet gelir ama hatıra gelmez.

eğer başta tamam demeseydin prensip olarak vermiyorum falan diyebilirdin
ama şimdi tamam demişsin yeni bir yalan bulman lazım

öneri 1

de ki:
"arkadaşımın ablasının düğünü var o istedi dün... çünkü daha önce 2 defa o bana vermişti kendi elbisesini şalını.. şimdi o bana hep verirken ben ona hayır diyemem. arada kaldım anlayış gösterirsen çok sevinirim" diyebilirsin.

öneri 2
"annem elbiseye astar diktirecekmiş kendininkilerle birlikte. terziye verecek bu hafta. ama elbisemi dolabımda göremezse çok kızar" falan de yaşın küçükse ya da annen otoriterse

Son düzenleme:
ay en nefret ettiğim şey ! senelerce çektim hala çekiyorum, kendi evimize taşındık oh dedim dolaplara şööööööyle bir yerleşeyim... abiye elbiselerimi ayrı bi dolaba koydum etekleri buruşmasın diye oraya hiç böldürtmemiştim falan, elbiseciklerimin hepsi orada... kıyamam kardeşime bile vermem ben bazı kıyafetlerimi, ama gelin görün ki bizim sülalede kimin düğünü varsa kızlar bizde hop, düğüne kıyafet seçiyoruz... benden :s o bunu giyer, şu şunu giyer, yetmez ayakkabılar seçilir... :(
onlar yüzünden kıymet verdiğim elbiselerimi farklı bi dolaba aldım :@ kendi evimde rahat yok yani... geçen bi aile dostumuzun kızının mezuniyeti varmış, hem kızın hem anasını giydirdikte yolladık... bi de beğenmeyenleri da var haa sanki butik burası... kiraya vereceğim artık bi faydası olur bari :))))

yavaştan hayır demeyi öğrendim ama ben... her şeyim kıymetlidir ki kitaplarım da öyle örneğin... bi kütüphane dolusu kitabım gitti, sor hepsi geri vermiştir ama... ona da çareyi kütüphaneye kapak yaptırmakta buldum, üzerleri kapalı şimdi görünmüyor :D:D gitti mi kitaplarım yırtık gelirdi bi de gelenler nasıl üzülürdüm...

öyle böyle değil, hayır diyememek çok zor bir şey... kıymet bilseler canıma minnet, eşya da gözüm yok ama nerdeeeeeee... kıyafeti paçavraya çevirmekte çok zor aslında hani benim 10senelik kıyafetlerim duruyor ama millet 1günde eskitiyor takdire şayan...

oohh ne çok dolmuşum beeee :D

o gece sizin bir tanıdığın düğünü,nişanı yokmu :1: şöyle konu komşuya sorsan belki gidecek bir yer bulur sen bulursun:1:

Bence ver onu artık hayır demek ayıp olur. Hem kötü de düşünebilir fakat bir kaç gün sonraya lazım olduğunu mutlaka getirmesi gerektiğini söyle o kıza.

Bende cok sinirleniyorum böyle şeylere. Çok pahalıya aldığım bi çanta vardı. Arkadaşım sevgilisiyle buluscağı zaman aldı benden. Kendinin bes liralık cantasınıda bana verdi. Yani değiş tokus günlüğüne bişeydi. Aylardır yooook. Cok sevmiştim o cantayı. Ve cok pahalı olduğu içinde annemle babamla kavga etmiştim aldıktan sonra. İçim bi yandı bi yandı ki sormayın. Kızı pek tanımıyordum ayrıca. Yeni arkadaşlıklar işte.

Ama bi arkadaşım vardır onunla hep değiş tokus yaparız. Cok iyi bakar, değer bilir. Kardeş gibiyiz işte. Onunla durum farklı işte. Her şeyimi veririm. Geri getirir. Olmadı ben ondayken alırım. O bendeyken alır. Yani bu sekilde güvendiğim birisi ile değiş tokus falan güzel bişey.

Ama bundan sonra , hele ki üniversitede prensip yapıcam. Birisi sorduğunda diycem lki; "Daha önce böyle böyle bi olay yasadım, kendime yemin ettim. Prensiptir kimseye bir şeyimi ödünç dahi vermiyorum. Seninle alakalı değil, üzgünüm" diycem.

Biliyorum mal mülk önemli değildir ama giden gelmiyor, o kadar para veriyorsun sonucta bi de o eşya ile duygusal bi bağlılık var yani. Sevmediğin bi seyi niye alasın ki?
:52:

Canım bunun çaresi yeni tanıştığında hemen tepki koy :Ben aşırı tittizim başkalarının giydiğini giymiyorum de mesela...Bir de ilk istediğinde kusura bakma dersen bi daha istemez ve inan sorun olmuuyo ama sonra böyle böyle sen karşındakinden soğuyorsun...ama hiç istemiyorsan vermek kusura bakma ben vazgeçtim de bi giysiyi vermediğin için sana küsücek adam uzak dursun senden...bi de utanıcak bişi dill bence başkasından bişiler istemek ayıp...

Back
X