• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bayanlar bana uygun bir laf öğretirmisiniz?

tuhaftır ki bu benim hiç başıma gelmeyen bişey, düşündümde senelerdir yurtta kalıyorum kimse bendem kıyafet fln istememiş bende istemem gerçi , birlikte yaşamanın gerektirdigi bazı acil durumlar hariç eşyalarımı paylaşmam.. bu durumdan rahatsız oldugunuzu ve vermek istemediğinizi bunun onunla alakalı olmadıgını söyleyebilirsiniz.. birtek geniş bir kütüphanem var yine değer verdigim insanlara veriyorum amaaa her defasında kitaplarımı silah zoruyla alıyorum hatta bazen neyi kime verdiğimi unutuyorum ama onlara içim yanmıyor, karsımdaki o kitabı okusunda kitap giderse gitsin ne yapayım bazılarını bi daha asla elime almayacagıma göre bos bos durmasın diyorum.. bu da yapı meselesi işte ben emaneti asla elimde fazla tutamam ama bazen en yakınlarım bile böyle yapıyor

"emanetin gözü yerde olurmuş daha önce eşyalarımı paylaştım hep kırıp döküp getirdiler.
yanlış anlama ama artık eşyalarımı kimseyle paylaşmıyorum ailemle sorun oluyor" de.bunun için
küsüp darılacaklarsa da darılsınlar. kendini kullandırtma.

Bu yüzden annemlerden bir ton azar işittim bir olaydan sonra şimdi kimseye veremiyorum de kesin bir dille.Yoksa daha çok için yanar..

Arkadaşlar artık bundan sonra ayıp olur demiş ama... Hiçte olmaz, onlar sizin malınız vermeme hakkı size ait. Hem sürekli veripte bir kez vermediğinde kötü olacaksan ol gitsin...
Sana tavsiyem, sende onlardan çok değer verdikleri birşeyi iste onların yaptığı gibi yap bakalım artık isteyebileceklermi.

Benim annem öyleydi komşumuzun kızı (beni biliyor ya) annemden sürekli birşeyler isteyip duruyordu, annemde kimseye hayır diyemezdi. Ne zaman birşey alsada onu mahvedip öyle getirirdi. Birgün annemden epilasyon cihazını istemiş, bir getirdi ki, temizlememiş leş gibi. Anneme kızdım kendini kullandırma diye. Benden de telimin şarj aletini istemişti verdim mahsus. Aleti zorla getirttim, bir geldi fiş yeri yamuk yumuk, nasıl becedi o aletle neler yaptı hala düşünmekteyim. :66: Telefonda saydım bir güzel, daha da ne annemden ne benden birşey istemeyeceksin dedim, zar zor ayağını kestim.

Arkadaşlar artık bundan sonra ayıp olur demiş ama... Hiçte olmaz, onlar sizin malınız vermeme hakkı size ait. Hem sürekli veripte bir kez vermediğinde kötü olacaksan ol gitsin...
Sana tavsiyem, sende onlardan çok değer verdikleri birşeyi iste onların yaptığı gibi yap bakalım artık isteyebileceklermi.

Benim annem öyleydi komşumuzun kızı (beni biliyor ya) annemden sürekli birşeyler isteyip duruyordu, annemde kimseye hayır diyemezdi. Ne zaman birşey alsada onu mahvedip öyle getirirdi. Birgün annemden epilasyon cihazını istemiş, bir getirdi ki, temizlememiş leş gibi. Anneme kızdım kendini kullandırma diye. Benden de telimin şarj aletini istemişti verdim mahsus. Aleti zorla getirttim, bir geldi fiş yeri yamuk yumuk, nasıl becedi o aletle neler yaptı hala düşünmekteyim. :66: Telefonda saydım bir güzel, daha da ne annemden ne benden birşey istemeyeceksin dedim, zar zor ayağını kestim.

epilasyon cihazi diyince aklima geldi bende eltime verdim,bir kac hafta sonra istedim bana vermedin dedi,bende dusundum acaba almismisydim diye,bana aldigi kiyafetleri gosterekti odasina gectik,baktim benim cihaz duruyo dedimki iste sende bak vermemissin bana dedim yok ben bunu yeni aldim dedi ya:1:ama biliyormki o benim,peki oyle olsun dedim diyecek bisey bulamadim.:))

epilasyon cihazi diyince aklima geldi bende eltime verdim,bir kac hafta sonra istedim bana vermedin dedi,bende dusundum acaba almismisydim diye,bana aldigi kiyafetleri gosterekti odasina gectik,baktim benim cihaz duruyo dedimki iste sende bak vermemissin bana dedim yok ben bunu yeni aldim dedi ya:1:ama biliyormki o benim,peki oyle olsun dedim diyecek bisey bulamadim.:))

canım artık eltininki zorla mala el koyma olmuş.göz göre göre hemde.yani hanzo gibi tüğlü gezerim yinede istemem böle bişiyi.birde kişisel bişey çok epilasyon aleti istenmez diş fıçanı istemek kadar kişisel bi alet bence.yani mubarek günde eleştiriyorum yakınını ama insan utanır dimi sen görmüşsün üstelik birde makineni.öyle bir yakınım olsa napardım bilmiyorum.

yuh desem ayıp olur mu ki ya :D arkadaşın dediği gibi diş fırçası gibi bir şey o töbe yarabbim alcak tüylerini de vercek... ıyk... hoş bu vermemişte utandı heralde :) :D:D başımın gözümün sadakası diceksin artk ona canım ya ucuz bi alette değil yani şimdi o... ben olsam illa ki benim olduğunu kanıtlardım çok mu malım kıymetli bilemedim...

kuzenlerimden biri aldı geçen kıyafetimi yine bir düğün için, benim 6yıllık elbisem, çok beğenirim gözüm gibi bakarım, elde yıkarım yıpranmasın diye... dantelli bi de dantelleri takılıp sökülmesin diye poşetler de dolaba koyarım... geldi yakın zamanda, sökülmüş dantelleri basen kısmı genişlemiş :((( bir de önümüzdeki hafta arkadaşının doğum günü varmış, hani benim krem rengi belden bağlamalı bi bluzum varmış ya, onu verseymişim ona :ss krem rengi ayakkabı almış onla anca o olurmuş... ya çık alışveriş yap banane ! diyemedim :) ama vermedim de heheyyyy, dolabı aradım taradım bulamadım gibi yaptım :64: günaha mı giriorum valla bilmiyorum ama benim suçum ne ya :(

kızlar hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.çok kötü birşey ama benimle aynı durumda olanlarınızı okuyunca rahatladım.benim şansım kötü.biz üç kız kardeşiz iki ablam var.ortanca ablam büyük olanın çöpüne el süremez korkar.hele izinsiz hiç alamaz.ama benim eşyalarımı kendi malı gibi kullanır.kaçtane kıyafetimi eskitti.giyiniyor kirleniyor yıkandıktan sonra bi daha yani bana giymek nasip olmuyor.hatta anneme anne benim kırmızı hırkayı bulamıyorum diyor.bu çok oldu.diyorumki senin nereden oluyor,sen hiç giyinmiyorsunki diyor.eee fırsat vermiyorsunki giyineyim diyorum bu sefer sırıtıyor.oda terliklerimi giyinmemesi konusunda ortalığı bir birine kattım elime geçeni fırlattım birbirimize girdik ama durum halen daha aynı.büyük ablamında bi daha görmiyeyim demesi yetiyor.elini sürmez.ama benim cazgırlıklarıma rağmen huyunu terketmiyor.koltukta oturuyorum arsız arsız gelip ayaklarına geçirip gidiyor.lavobaya giriyorum,çıkıyorum bakıyorum yok giyinip gitmiş.babam çifter çifter oda terliği aldı.öncekileri kapının önüne koydu.kedinikini yırttı yine benimkileri giyiniyor.o yüzden terlik giyinme alışkanlığım yok.annem sürekli yerlere basma diyip kızıyor.yani anlayacağınız arkadaşlar ablama dahi eşyalarımı vermek istemiyorum.suratımda mı birşey var anlamıyorum herkes birşeylerimi kullanıyor.laf sokmalrım falan heralde iltifat gibi geliyor benim

kızlar hepinize yorumlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.çok kötü birşey ama benimle aynı durumda olanlarınızı okuyunca rahatladım.benim şansım kötü.biz üç kız kardeşiz iki ablam var.ortanca ablam büyük olanın çöpüne el süremez korkar.hele izinsiz hiç alamaz.ama benim eşyalarımı kendi malı gibi kullanır.kaçtane kıyafetimi eskitti.giyiniyor kirleniyor yıkandıktan sonra bi daha yani bana giymek nasip olmuyor.hatta anneme anne benim kırmızı hırkayı bulamıyorum diyor.bu çok oldu.diyorumki senin nereden oluyor,sen hiç giyinmiyorsunki diyor.eee fırsat vermiyorsunki giyineyim diyorum bu sefer sırıtıyor.oda terliklerimi giyinmemesi konusunda ortalığı bir birine kattım elime geçeni fırlattım birbirimize girdik ama durum halen daha aynı.büyük ablamında bi daha görmiyeyim demesi yetiyor.elini sürmez.ama benim cazgırlıklarıma rağmen huyunu terketmiyor.koltukta oturuyorum arsız arsız gelip ayaklarına geçirip gidiyor.lavobaya giriyorum,çıkıyorum bakıyorum yok giyinip gitmiş.babam çifter çifter oda terliği aldı.öncekileri kapının önüne koydu.kedinikini yırttı yine benimkileri giyiniyor.o yüzden terlik giyinme alışkanlığım yok.annem sürekli yerlere basma diyip kızıyor.yani anlayacağınız arkadaşlar ablama dahi eşyalarımı vermek istemiyorum.suratımda mı birşey var anlamıyorum herkes birşeylerimi kullanıyor.laf sokmalrım falan heralde iltifat gibi geliyor benim

canım var ya yumuşak yüzlü derler,sen öylesin anladığım kadarıyla,yani cazgırlık da etsen bu sebeple ortanca ablan ciddiye almıyor.
örneğin ben 4 yıllık öğrencilik hayatımda hem yurtta hem de öğrenci evinde kaldım.
sabunumuzu bile ayrı kullanırdık,tabi bazı zamanlar ödünç aldığımız,izin alıp ufak tefek şeyleri kullandığımız olurdu.(krem,diş macunu gibi)
ama bir gün şok oldum,ben yurttayken bi arkadaşım evine davet etti,öğrenci evi,orada kalacağız.
3 kişiyiz,ben bir arkadaş ve evsahibi olan arkadaş.
benle gelen arkadaş banyo yapacak,ev sahibi arkadaş kendi banyo havlusu ve afedersiniz alt iç çamaşırlarından brini verdi.
hiç mi tiksinmez insan ya:37::37:

sen de artık yüz verme çok,ben kıyafetlerimi başkasıyla giyemem,tiksiniyorum de.

benim başıma da geldi komşu kızı abiye kıyafetimi istemişti üzeri tül kaplı ben de verdim hayır diyemedim annemm çok kızmıştı o dönem lise yılları..sonra neyse kıyafet geri geldi aldım koydum dolaba...bir gün giyecek oldum bir baktım tülünde bir parmak dikiş var meğerse tülü yırtmış sonrada dikmiş ama bana hiç bişey söylemedi..tabiki aldım kıyafeti gittim bu ne dedim ee takılmış biryere falan filan neyse annesi işte ben tülünü değiştireyim istersen diye geveledi aldım çıktım o oldu bir daha asla bişeyimi vermedim kimseye vermem de..

kimse bizler kadar duyarlı değil.ben küçüktüm halı yıkama makineleri yeni yeni moda olmuş.babam aldı geldi halaıları,kanepeleri annem yıkadı.teyzem gördü istedi.getirdi annem teyzemin hareketlerinden şüplendi tabiki.makineyi çalıştırdı ki ne çalıştırsın her tarafından köpük atıyor.yıkamadıda tabiki.babam garantiye götürdü çünkü yeni ve ilk taksidi bile ödenmemişti adamlar içine deterjan koyulmış halı yıkama şampuanı ile yıkanacaktı demiş.normal serviste yapamadı bozulmuş.babam bağırdı falan.bide bilseki annem teyzeme vermiş ne yapardı bilmem.amam annem demiş ne koydunuz içine bozmuşsunuz diye kabul etmedi kadın.bozdunuz parasını bizdenmi çıkaracaksınız demiş.

üff nasıl canım sıkıldı okuyunca.aynı durum bende de vardı.ya hayır demeyi öğren bence artık annem izin vermiyo de ya da bu olanları arkadaşlarına anlat şöyle.mesela ayşeye de ki fatma şu eşyamı aldı şöle böle yaptı de bi daha kmseye eşyamı vermicem de.ya da olmaz ben huylanıyorum filan demeye başla artık ne biliyim.
abiyeyi al kaldır bi yere sonra bulamıyorum ya nereye koyduam filan dersin

Ben öyle birbirlerinin kıyafetini giyenlere sinir olurum.Ayrıca böyle herşeyi isteyenlerede.
Kıyafetlerimi veya makyaj malzemelerimi yani bana özel olan hiçbirşeyi ablam dışında kimseyle paylaşmam.
Bende hiçkimsenin kıyafetini makyaj malzemesini falan kullanmam yaa.
Ne yüzsüz insanlar var.
Sizde veremem diyeceksiniz o kadar.
Bende kuzenlerimin düğününde ablamın düğününde bayılıp kaç milyon verdim abiyelere.Benimde arkadaşım herkesten abiye ister.Kız milletin abiyeleriyle tüm sülalesinin düğününü savdı.

bi laf vardır hep söylerim malım seni vereyim de mi kötü olayım vermeyim de mi
kimseye hiç bişeyimi vermem kimseden de ödünç almam
emanetin canı tez olur sonuçta
isteyenlere de direk hayır veremem diyorum
yüzlerinde ki o şok ifade çok da umrumda değil
etrafta örneklerini gördükçe de iyi yapıyomuşum diyorum

verirsin geri gelmez
en kötü ihtimal
verdiğin gibi gelmez
paramın enayisi miyim
kimse malımın ortağı değil sonuçta
siz de veremem diyin kestirin atın.

Son düzenleme:
Bi de lisedeyken sınıfta bi arkadaş vardı
Her gün okul çıkışı makyaj yapardı ama hiçbi zaman kendi makyaj malzemelerini getirmezdi
Bizlerden isterdi göz kalemin var mı rimelini alabilir miyim pudran yanında mı vs.
İlk zamanlar yüzüm tutmazdı verirdim
Sonradan e madem her gün makyaj yapıosun getir makyaj malzemelerini dedim
Bidaha istemedi
En yakın arkadaşım asla söyleyemez öyle şeyler
Sırf o ister diye evde kullanmadığı bi rimelini daha getiriodu okula isterse onu veririm diye :1:

Ben hiç kimsenin bişeyini istemem kimseden bişey almam hele ki keyfi olan acil olmayan şeyler neden istenir anlamam.

Ben bu konuda çok şanslıyım, birisi bir şeyimi istediğinde kendime almışım ben bunu, senin olmasını istesem sana alırdım vs diyorum. Bu tür şeylerde çok açık sözlüyüm, benim hiç bir iyi dostum bir şeyimi ödünç istemez çok beğendiğini söyleyip güle güle giy der.

Birisi de yeni giydiğin bir şeyi ödünç istediğinde (eğer çalışıp para kazanıyorsa) senin alacak paran yok mu vs gibisinden lafı koy. Ben bu tür olaylarda hiç kibarlık bilmem ne dinlemem. Ödünç istemek ne ya, kalem mi bu?
Telefonum bozuldu yemin ederim ikişer üçer telefon kullanıp yedek tutan tanıdıklarım var, servise göndereceğim sırada geçici telefon lazım oldu gittim para verip eski bir telefon aldım kimseden ödünç istemedim.

Sen de birisi bir şey istediğinde, YOK HAYIR İSTEMİYORUM dersin olur biter. Gitsin alsın arkadaşım, en nefret ettiğim şeydir bu ödünç isteme olayı.

Ben bu konuda çok şanslıyım, birisi bir şeyimi istediğinde kendime almışım ben bunu, senin olmasını istesem sana alırdım vs diyorum. Bu tür şeylerde çok açık sözlüyüm, benim hiç bir iyi dostum bir şeyimi ödünç istemez çok beğendiğini söyleyip güle güle giy der.

Birisi de yeni giydiğin bir şeyi ödünç istediğinde (eğer çalışıp para kazanıyorsa) senin alacak paran yok mu vs gibisinden lafı koy. Ben bu tür olaylarda hiç kibarlık bilmem ne dinlemem. Ödünç istemek ne ya, kalem mi bu?
Telefonum bozuldu yemin ederim ikişer üçer telefon kullanıp yedek tutan tanıdıklarım var, servise göndereceğim sırada geçici telefon lazım oldu gittim para verip eski bir telefon aldım kimseden ödünç istemedim.

Sen de birisi bir şey istediğinde, YOK HAYIR İSTEMİYORUM dersin olur biter. Gitsin alsın arkadaşım, en nefret ettiğim şeydir bu ödünç isteme olayı.

benimle arkadaş olurmusun:1:ya buradan aldığım gazla ingilizce romanımı alan arkadaşı aradım kitabımı getirmesi içn.tlf çaldı çaldı cvb vermedi.yarın bi daha deneyeceğim.

benimle arkadaş olurmusun:1:ya buradan aldığım gazla ingilizce romanımı alan arkadaşı aradım kitabımı getirmesi içn.tlf çaldı çaldı cvb vermedi.yarın bi daha deneyeceğim.

Açmıyorsa eğer mesaj at. Hatta aynen şunları söyle.

Canım aradım duymadın heralde. Hani kurstayken çevirmek için benden kitap almıştın ya, o bana acil lazım napıp edip onu bana geri getirmen gerek. Çevirmen bitmediyse sen bana ver benim işim bitince geri veririm. (ama vermeyeceksin tabi)

Açmıyorsa eğer mesaj at. Hatta aynen şunları söyle.

Canım aradım duymadın heralde. Hani kurstayken çevirmek için benden kitap almıştın ya, o bana acil lazım napıp edip onu bana geri getirmen gerek. Çevirmen bitmediyse sen bana ver benim işim bitince geri veririm. (ama vermeyeceksin tabi)

evet güzel taktik.senin dediğin gibi yapacağım.hem daha verirmiyim.artık görüşmüyoruzda sadece telefonu var bende.kurstaykende çok iyi geçiniyorduk ne bileyim böyle yapacak bilsem verirmiydim hiç.....

Back
X