bayanlar buraya

selam arkadaşlar..
merak ettiğim birşey var herkeze soramıyor insan tabii bende sizinle tecrübe edinmek istedim:kahve:

2009 yılında yaşasakda bağzı örf ve adetlerimiz geleneklerimiz bize hayatımızın çoğu dönemlerinde eşlik ediyor her ne kadar bağzı insanlara ters olsada ki bana gercekden ters bir durum hatda aşalayıcı bir durum ama mecbur bırakılıyoruz:kahve:

bahsettiğim konu ilk gecedeki mahsumiyetin kanıtı olan beyaz çarşaf konusu..
ben 6 aylık evliyim ve hala sandığımda saklıyorum çünki düğün ertesi eltim geldiğinde ona göstermedim yaz ayı olduğu için düğünümüz hem sıcak havayı hemde yorgunluğu bahane ettim zaten eşimin ailesiyle sorunluyuz yani görüşmüzoruz her neyse ve ben hala saklıyorum O çarşafı olur ya yarın birgün bir iftiraya kurban olmak istemiyorum:delphin:

merka ettiğim ve sizlere sormak istediğim şu : siz ne zamana kadar sakladınız??
ve O çarşaf için evi bereketi derler saklanması gerekdiğini duymuşdum acaba bunun aslı varmı:kahve:

yorum ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim sevgiler saygılarkaydirigubbakcemile5

iğrenç ve küçük düşürücü bir durum...ne yani namus bekçiliğinizi kırmızıya boyanmış bi bez parçasımı yapacak.....güldürmeyin Allah aşkına....eğer insan çirkef olup iftira atmak isterse neler yapabilir,şaşar kalırsınız...sana deseki "nerden bileyim,belki elini kestin,onun kanu bu" nasıl ispat edeceksin..ha bişeylerin garantisini istiyorsanız o özel gecenize bikaç şahit getirin canlı halde izlesinler olmadı kameraya alsınlar...tövbe Yarabbim yaaaa...bırakalım artık şu ucube adetleri..adı batsın bu adetinbenneyaptımkiÇok üzgünüm çoook

iğrenç ya bereketmiş
bir kdın bukadar kendini aşağlatamaz
hiçbiryerde yeri yok bunun
hem de hiç bir yerde...

hakikaten ya ben saklamiyorum diye benim evim bereketsiz mi simdi.bu devirde hala bu zihniyette insanlar oldukca bu adetler de devam edecekdir.

ama benim öyle bir kanım hiç olmadı..
ben napayım o zman evim hepten bereketsiz mi??
ben o söze hiç ianamadım ben dogustan arızayım o zman..

arkadaşın yazısını okuyunca aklıma geldi..ülkedeki hatta dünyadaki ekonomik krizin sebebi de bu olsa gerek....sırnaşık şey:roflol:

kadınlar artık daha bilinçli oldugu için çarşaf olayı da azalmaya başladı
hanımlarr her şey bizim elimizdeeee !!
kendinizi küçük düşürmeyin kime ne sizin kanınızdan fln itiraz edin artık

kızlığım bozulduğu an çarşafı hemen suya bastırdım kan lekesi kalmasın diye sonuçta kocam gördü gerisi hikaye biri birşey söylese kocam beni savunur boşverin bu çarşaf hikayelerini kızlıkları olmayanlar ne yapsın CADIARZU

bu şekilde mi ispatlanır masumiyet..
belki elinin kestin de onun kanı..
kaldı ki kimse kimseye kendini ispatlamak zorunda diildir
eşim gördüyse iş bitmiştir benim için.
kendimi küçültemem bu tarz şeylerle

arkadaşlar çok kötü bi durum olsa gerek .biz düğünden önce evimizi dayadık döşedik,düğün bitti arabamıza binip evimize gittik,1hafta sonrada tatile gittik.kimse böyle şeyler sormadı.bence tamamen erkekle ilgili. ailesi istese bile erkek karşı çıkabilir.sonuçta böyle biriyle asla yapamazdım.burda suçlanacak biri varsa erkektir.

berekettir evet...
kadının zarı yırtılınca çıkan kan,aileyi korur kollar..
sonracığma hastalıklara iyi gelir,şifa dağıtır..
mutfakta durmasında fayda vardır evin bereketi çoğalır..
sonra misafirlere gösterilmesin de fayda vardır,dostluklar pekişir..
yeni gelin eve gelen aile büyüklerine bir kez olmak suratiyle kanlı parçayı gösterir sonra aile büyükleri bunu bir eğlence ile kutlar..
sonracağıma kanlı çarşafımız gelin her çocuk dünyaya getirildiğinde sergilenir..

-tatlicadiarzu-

üzerinden o kadar zaman geçmiş inanmayan zaten inanmaz ne bileyim kanın o kan olduğunu diyebilirler yani...
eşinizin bilmesi yetmiyormu, bir şey söyleseler eşiniz ağızlarını kapatamazmı...
İnanın çok rahatsız oldum okadar normal anlatmışsınız ki..
Gerçekten çok rahatsız oldum.

Örf ve adetlerime bagli bir insan olduguma ragmen, bu "carsaf gösterme" olayina bir o kadarda karsiyim.

Sizene kardesim benim seyimden akan kandan.. tövbe Ya Rabbim..

Kocam görmüs, zaten benle evlenen kisi beni daha önce taniyordur, hayat hikayemi yasan tarzimi biliyordur, adamin bana güveni varki evlenmis benimle.

Bu cahillik devrinden kalmis cok eski bir adet, kime neyi ispat edecem Allah biliyor zaten, kocamda biliyor.

Ama eger esinin ailesi, bu yüzden sana iftira atacak kadar kücük insanlarsa, ozaman sakla derim. Hissetmissin, hislerin dogru cikar belki, ama umarim yaniliyorsundur.

berekettir evet...
yeni gelin eve gelen aile büyüklerine bir kez olmak suratiyle kanlı parçayı gösterir sonra aile büyükleri bunu bir eğlence ile kutlar..
sonracağıma kanlı çarşafımız gelin her çocuk dünyaya getirildiğinde sergilenir..
[/OLDU OLACAK CERCEVE YAPIP DUVARA ASILSINkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

BUNLARI SEN YAPTIN VE YAPIYORMUSUN GERCEKTEN.... VE GELECEKTEDE YAPILMASINI İSTERMİSN SENİN COCUKLARINDADA.....
BEN İNANMAK İSTEMİYORUM BU YAZDIKLARINA.....
DOGRUYSA SEN NASIL BİR MEZHEPTENSİN,kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

BUNLARI SEN YAPTIN VE YAPIYORMUSUN GERCEKTEN.... VE GELECEKTEDE YAPILMASINI İSTERMİSN SENİN COCUKLARINDADA.....
DOGRUYSA SEN NASIL BİR MEZHEPTENSİN,kafamçokkarıştıkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı

ayyy alemsin arkadaşımmm kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
derins onu alay etmek anlamında yazmışş dogruluk payı yok yaniiiiyerimseniben

Son düzenleme:
berekettir evet...

arkadas tiye almıs anlamadınız sanırım sengözlerimebaksanab
cokta güzel hemdedelikafadulden

çok saçma bu çrşaf mevzusu eger benim başıma gelsee ben inadına gstermem
zaten eşimde izin vermez kesinliklee :delphin:
kime neyaa benim en mahrem durumumdann :kızgın:
belki evlenmeden önce yaptım belki kına gecesi yaptım kime neeee :mymeka:

var tabii olmaz mı?
ölene kadar saklayın bence...
kadın sadece bedenden ibarettir, alt tabakadandır ne de olsa...
kan, masumiyet, bekaret...
Allah çarşafınıza zeval vermesin..

bence bu adeti sürdürenlerin beyinlerinin yerinde zar var sadece o kadarcık.

Back
X