bayanlar lutfen yardimmm cildirmak uzereyimmm...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
benimm bi derdimm var...2 gun once mutfagimda bocekler gordum siyah kucuk bocekler...nerden geldigini anlamadimmm belki camdan gelmisdir dedim ve cami hic acmadimmm...butun mutfaginn dolaplarini doktumm ve her yeri sirkeli suyla sildimmm...dolabin icinde bi tane buldummm...ama disinda cok vardi 10 ve ya 15 tane falan nerden ciktiklarini bi tullu anlamadimmm...cildirmak uzereyimmm ben pis bi insanda degilimmm...surekli mutfagimi sirkeyle domestosla temizleyen biriyimmm...neden boyle olur yaa...her yere bakyimm hic bisey bulamadimmm...bugun bi baktimm tezgahin ustunde bi tane daha geziyor...butun dolaplari tekrar doktumm baktimm...hic bi yerde bisey yok...sizinde basiniza geldimi boyle biseyy...??? bi onerisi olan varmi ne yapabilirimmm acabaaa...???

Allahııımmmm benim de 1 haftadır bu böceklerle basım beladaa! mutfakta buzdolabının önünde türediler. Siliyorum dip köşe temizliyorum, akşama bi bakıyorum perdede görüyorum, kapıda, duvarda. 2 3 gün eve girmesem döndüğümde yine buzdolabının önünde yerde 5-10 tane oluyolar. Susam tanesi kadar bendekiler, uçuyorlar, öldürünce de toz gibi bişe oluyolar. Böcek ilacı, sinek ilacı, çamaşır suyu hiçbişey çare olmadı. Sizinki de bu şekilde mi??

detanın bu kara böcekler için bi ilacı var bizim evdede vardı çatıdaki kuşlar dolayısıyle o ilacı alıp sıktık bayadırda görmüyoruz.

Her tarafı da kontrol ettim, dolapları, pirinci unu makarnayı kaynağının ne olabileceğine dair en ufak bir ize rastlamadım

Uçuyor mu bu böcekler? Eski evde bizim başımıza böyle bir şey gelmişti. Üst katlarda olmamıza rağmen evi uçan böcekler basmıştı. Pencereden girmişlerdi çünkü perdeyle cam arasında idi çoğu. Koltuğa kadar geldiklerinde fark ettik. Her tarafı sarmışlardı. Yavrulamışlardı herhalde bir de küçük küçük bir sürülerdi. Salonu ilaçlayıp cama sineklik taktırdık. Kurtulduk.
Yazın olmuştu bizimki de camlar hep açıktı sıcaktan.
Marketlerde satılan raid ya da destan gibi bir şeydi, fısfıslı olanlardan kullanmıştık. Hepsi öldü gitti.

açık aldığın baklagillerden gelmiş olabilir mutfak lavabosundan makine giderlerinden geliyor olabilir bunun temizlikle alakası yok psikolojini bozma geldikleri ve çıktıkları noktaları kontrol et kaynağı bulursun en olmadı ilaçlatırsın ama bu sıcaklarda böcek girmeyen ev yok gibi.

Evet uçuyorlar bide! mutfağın kapısını açık bırakırsam evin herhangi bi noktasında karşılaşabiliyorum cunku. Normalinde çok hareketli bi böcek türü değil öldürmek için üzerine doğru peçeteyi götürdüğümde kıpırdamıyor bile. Ya heryeri ilaçladım, yine geliyorlar. Evi süpürürken bile torbalı olan değil de suya çeken makineyle çekiyorum ki torbasına canlı giren olursa diye üremesin. Elimde sürekli vileda. Yemin ederim okadar huylandım ki artık mutfağa girip bi tost bile yapmadım 1 haftadır. Sürahiyi suyu hep odama taşıdım :)

Mutfakta baca varsa onuda kontrol et cnm benimde kizimin odada turemisti birde kara sinek kocaman kocaman deli oldum sonra bacanin cekmecesi oluyor ya alt tarafta onun icine yuva yapmis temizledik kurtulduk sukur

bizdekiler ucmuyorr siyah gezen bocek ve kafasinda onde iki anten gibi bisey var bidaha gorursem resim cekip koyarimmm arkadaslarrr...

musluk kenarlari icinde cikiyor muslugunu kontrol et mutfak musluguna bak oraya kaynar su ve camasir suyu dok derim

cildirmak uzereyimm cok huylandimmm cok igrendimmm...mutfaga girmek bile istemiyorummm yaa offff...

bundan 15 gün önce bende mutfakta böceklerle karşılaştım ... sarı hamam böceği gibi bişey kafayı yedim ... bütün dolapları indirdim sildim bütün tabak tencereleri yıkadım ... 3 gün geçti gece kalktım tezgahımın üstünde geziyorlar... zirai ilaç bayinden böcek ilacı aldım bütün giderlere sıktım ...bi daha çıkmadı inşallah çıkmaz :):) ama çıldıracak gibi olmuştum ...hatta temizlik yaptıktan sonra görmüştüm çıldırdım sonra öğrendim ki apartmanda başka komşularda da varmış ... geçmezse apartman ilaçlanmalı sizinde komsularınızda varsa

Baca benim de aklıma geldi. Ama bacada olsa üst komşumuzda filan da olması gerekmez mi?

cildirmak uzereyimm cok huylandimmm cok igrendimmm...mutfaga girmek bile istemiyorummm yaa offff...

Sizinkiler bir susam tanesinden daha büyük sanırım o halde antenlerini filan da görebildiğinize göre. Bendekiler nasil anlatsam bir meyve sineği kadar. Hatta ilk yerde gördüğümde heralde ramazan pidesinden susam filan döküldü demiştim. Ama çok huylanıyorum ya saçıma konduysa şuan ya üzerimde geziyosa diye diye çıldırıcam.

Son düzenleme:
canım bir ara banada musallat olmuştu ziraatçiye git durumu anlat sana kümesler ev önü için kullanılan böyle böcek ilaçları var dozunu azaltıp sırt pompasına doldursun eşin herşeyin ağzını kapat bir güzel ilaçlattır hiçbirşey kalmaz benim eşimde bende ziraatçiyiz herseyı denedik en son bunda çözüm bulduk ama cok dikkat etsin ilaçlarken biz az daha zehirleniyorduk

Canım sende ki nasıl bi bocek bilmiyorum ama benim de tezgahımda siyah toplu igne ucu kadar böcekler bulurdum. Her gun 3-5 tane çıkardı. Mutfağı kac defa döktüm yok bitmedi. Baska sebepten evi ilaçlarinca gecti. Evde bebek yoksa bi ilac al tum kenarlara sık

Baklagillerine baktın mı canım. fazla fazla alıp beklettiğimiz baklagiller sıcaklarda böcekleniyor.
Mesela Un kısa zamanda böceklenir. Sıcaklar başlayınca kısa sürede tüketemeyeceklerimi buzdolabına koyarım.

heryere baktimmm hic biseyde bisey yok bugun yine sildimmm sirkeli suylaaa...anlamadimm gitti nerden geliyorrr...bi kaynagini bulsam sroun degil cozummm bulunurrr...

Evet evet baktım herşeye. Herşey tertemiz, yine de aldım unu buzdolabına koydum. Mutfakta buzdolabının olduğu yer balkondu biz mutfağa kattırıp pimapenle kapattırmıştık. Yani pimapenle buzdolabının arasında ufak bi boşluk var ve her daim bu böcekleri orada görüyorum. Acaba bu pimapenlerin havalandırma boşluğu filan olur ya oradan mı giriyor diyorum. Birde tam buzdolabının yanında şofben var, onun baca bağlantısından geliyor olabilir mi diye de düşünmüyor değilim.

heryere baktimmm hic biseyde bisey yok bugun yine sildimmm sirkeli suylaaa...anlamadimm gitti nerden geliyorrr...bi kaynagini bulsam sroun degil cozummm bulunurrr...

Şuan size sarılıp ağlamak istiyorum 1 hafta-10 gündür sizin bu kurduğunuz aynı cümleleri kurup duruyorum herkese kimse anlamıyor abartıyorsun diyor ama nerde olursam oliyim aklım hep evdeki bu salak böceklerde

ruyama bile giriyor..uyuyamadim gecenin bu saati hala mutfakta böcek ariyorum..heryer temiz.esim cok kiziyo.abartiyorum diye..cok ûzgünüm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…