Tercihimiz aslinda hem dini hemde bilindik bi isim olmasindan yana.ama bi kac isim arasinda kalmadikki size hangisi olsun diyelimBence birkaç kriter belirleyerek işinizi kolaylaştıravilirsniz.
Dini isim mi seçeceksiniz mesela? Zeynep, Elif, Beyza, Hira..
Anlamsız ama kulağa hoş gelen isim olabilir mi ya da? Modern isim mi olsun diyorsunuz? Esila, lila, mila, mira...
Ya da az duyulmuş hiç duyulmamış Olmasını mı istiyorsunuz? Yıllar evvel Ayşe Arman ın alya koyması gibi kızına..
Bu şekilde bence bir kaç karakter belirleyin biz sizin seçtiklerinizi oylayalım:)
Azra yi dusunuyoruz aslinda ama bekar kiz demekmis.burda bi bayan soyle bi yorum yapmisti.ya kiziniz hic evlenemzse evde kalirsa gibi..:) o yuzden azrada kararsiz kaldikHem dini hemde bilindik istemişsiniz.. Beyza,zümra,zülal,hilal, melike, zehra,betül,Rana, ebrar, esra, erva, azra.. Gibi.. Varmı beğendiğiniz ?
Asyanaz yada sadece asya cok guzel bir isimMrb herkeze dogacak olan kiz bebegim icin isim arayisindayiz ama bulamadikhosunuza giden guzel kiz isimlerinden akliniza gelen birer ikiser yazarmisiniz.
Siz azra mi koydunuz ismini bebeginizin.hayirli evlat olur insaallah size.baska aklinuza gelen guzel isimler varmi kiz icinCanım Azra olsun bence bende yeni Doğum yaptım sayılır azranin anlamı çok güzel bence canım baska anlamlarida var
:) nevra cok bilindik bi isim degil.bilindik bi isim olsun istiyoruz.ahsen diyede tanidigimiz var.baska hosunuza giden guzel kiz ismi varmiben kızıma ahsen ismini koyucam arapca kokenlı en mukemmelı en guzelı demek bakara suresındede gecıyor
baska kızım olursa onada nevra ısmını koyucam oda ısıklı parlak cıcek demek
benım ısmımde varnisa kadın haklarından bahseden suredır
:) nevra cok bilindik bi isim degil.bilindik bi isim olsun istiyoruz.ahsen diyede tanidigimiz var.baska hosunuza giden guzel kiz ismi varmi
Okadar cok bilindik isim varki belki binlerce.ayse fatma gibi bisuru.ama hangisi olacagi konusunda kararsisiz aslinda merve cok guzel dusunuyoruz.ama nasil olur bilemiyoruzkiBilindik isim isteme sebebiniz nedir? Gerçekten ilk defa böyle bir isim arayışı duydum. Hani bilindik isimler ortadadır zaten. Ekstra bir arayışa gerek de yok sanki..
Evet cok dogru soyluyosunuz ona cok dikkat ediyoruz aslinda.ama karakterlerle ilgili oldugunu nasil bulacazki.hangi formdaydi bilebiliyomusunuz benim icin cok faydali olacakBence isim seçerken isimlerin karaktere yansımalarını da araştırmalısınız. Hatta burada da böyle bir forum vardı özellikle öğretmen arkadaşlardan güzel isimler gelmişti...
Hatırladıklarım erkekler için Eren , Can , Furkan , Burak ismine sahip çocukların çok hareketli ve yaramaz olduklar , kızlar için de Elif'lerin çok narin ve uysal olduğu , Nehir , Yağmur , Nil gibi doğa isimlerini içeren isimlere sahip çocukların da zorlayıcı , inatçı vs olduklarıydı ...
Bence isim seçerken isimlerin karaktere yansımalarını da araştırmalısınız. Hatta burada da böyle bir forum vardı özellikle öğretmen arkadaşlardan güzel isimler gelmişti...
Hatırladıklarım erkekler için Eren , Can , Furkan , Burak ismine sahip çocukların çok hareketli ve yaramaz olduklar , kızlar için de Elif'lerin çok narin ve uysal olduğu , Nehir , Yağmur , Nil gibi doğa isimlerini içeren isimlere sahip çocukların da zorlayıcı , inatçı vs olduklarıydı ...
Okadar cok bilindik isim varki belki binlerce.ayse fatma gibi bisuru.ama hangisi olacagi konusunda kararsisiz aslinda merve cok guzel dusunuyoruz.ama nasil olur bilemiyoruzki
Azra ismini çok beğeniyorum şahsenbende kızıma miray, sıla, azra isimlerinde kararsız kaldım tabi karakter analizleri nasıldır bilemiyorum sizce hangisi güzel. bu arada beni adım elif annem çok uslu bir çocuk olduğumu söyler durur:)
Elif çok güzel bir isim. Anlamıda çok güzel. Arapça alfabesinin ilk harfi. Bizde kızımızın adını Elif koymayı düşünüyorduk ama olmadı. Nesibe Betül koyduk..Mrb herkeze dogacak olan kiz bebegim icin isim arayisindayiz ama bulamadikhosunuza giden guzel kiz isimlerinden akliniza gelen birer ikiser yazarmisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?