Bayanlar yardimm!!dogacak kizimiza isim bulamiyoruz..

Allah nasip ederse bizim bi gün kızımız olursa adını zeynep koyucaz...çok seviyorumbence bi kıza çok yakışır..elif te çok zarif çıtı pıtı...mina ve sare de begendiklerimden :)

Ne olursa olsun kaldıramayacağı bir isim olmasın. Benim kızımın adı İnci. Başka kızım olursa İpek yada idil İstiyorum. İnci Kuran'da da geçiyor. İpek te Kuran'da geçiyor. İnci hem Bilindik, hem klasik, hem modern, hem dini. Biz bunları düşündüğümüz için koyduk. Belki size de yardımcı olur.

Manevi açıdan elif ismine bayılıyorumm benim bebeğim erkek olucak İnşallah ama kız olsaydı heralde elif koyardım canım :KK39:

İkra Miray Melis Ecrin Esila biz kızımıza bu isimleri düşünüyorduk. Ama abisinin isteği üzere Gökçe koyduk.:KK200:

ben kızıma ahsen ismini koyucam arapca kokenlı en mukemmelı en guzelı demek bakara suresındede gecıyor
baska kızım olursa onada nevra ısmını koyucam oda ısıklı parlak cıcek demek
benım ısmımde var :KK70: nisa kadın haklarından bahseden suredır
Ayyy ahsen de çok hoş insan söylerken bile bi ferahlık hissediyor

Ayyy ahsen de çok hoş insan söylerken bile bi ferahlık hissediyor
ahsen ısmınde kımlerı tanıdıysam cokta sevdıgım kısıler oyuzden ahsen isminin tınısı ayrı guzel gelıyor bana :)
ınsallah ısmıyle yasar hayırlısıyla...
tesekkur ederım :KK68:

Bende de İpek ismi bembeyaz temiz yüzlü pembiş yanaklı hanım hanımcık bir kız çocuğu resmi ile özdeşleşmiş :) Elif ismi de güzel :)

Dini isimlerden sevdiğim Nisa (Nisa Suresi var Kur'an-ı Kerim'in 4. Suresi, Hanım, kız anlamındadır, abimin kızına Nisanur adını koymuştum 'Nurlu kadın' bence çok hoş ve anlamlı...
Fikir olur belki yazayım aklıma gelenleri... Güzel ve dinî anlamı olan isimler Zeynep, Sevde, Vera, Berra, Eslem, Sena, Zümra, Ebrar, Betül, Ranâ, Amine, Serra....

Umarım fikir olur size, yakında bu isim bulma telaşına ben de girişicem bakalım cinsiyet belli olsun da... :anneadayı:

Dini isimlerden sevdiğim Nisa (Nisa Suresi var Kur'an-ı Kerim'in 4. Suresi, Hanım, kız anlamındadır, abimin kızına Nisanur adını koymuştum 'Nurlu kadın' bence çok hoş ve anlamlı...
Fikir olur belki yazayım aklıma gelenleri... Güzel ve dinî anlamı olan isimler Zeynep, Sevde, Vera, Berra, Eslem, Sena, Zümra, Ebrar, Betül, Ranâ, Amine, Serra....

Umarım fikir olur size, yakında bu isim bulma telaşına ben de girişicem bakalım cinsiyet belli olsun da... :anneadayı:
Tesekkurler yorumunuz icin dusuncez bu soylediklerinizi :)

Bende elif ismini çok severim ama bu kadar çok söyleyen olunca koymaktan vazgecerdim heralde :) iki isim düşünebilirsiniz, elif serra gibi. Hem ileride kendisi seçim yapmış olur.
Eger dini yönü daha ağır basan düşünürseniz Meryem çok güzel bence
Çok güçlü bir kadını, cok naif bir kulu temsil etmesi de ayrı güzel.

Back
X