Köfteler Bayat ekmek köftesi (resimli)

Zeynocan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
1.039
115
123
Artan ekmeklerinizi değerlendirmenin en lezzetli yolu :)

ellerimizi yıkıyıruz
ekmek içini ufalıyoruz
haydi bismillah :)

En az 2 su bardağı bayat ekmek içi (un vs ekleneblir kıvama göre)
1 adet büyük patates
1 adet soğan
birkaç diş sarımsak
1 çay bardağı süt
100 gr rendelenmi peynir
3 yumurta
havuç, kabak gibi sebzeler (olmasa da olur)
1 pk kabartma ozu
tuz,
baharatlar (damak tadınıza göre, ben kimyon, zerdeçal, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar önerirm)
kızartmak için sıvı yağ

Ufalanmış ekmekleri, rendelenmiş patatesi, doğranmış soğanı, ezilmiş sarımsağı, peyniri, yumurtaları, hepsini bi kaba koyuyoruz. Üzerlerine sütü döküp yoğuruyoruz.
Baharatlar, kabartma tozu vs de eklenince yassı yassı şekil veriyoruz.
Tabaklara hazırlayıp streç filmle kapatıyoruz. 15 - 20 daika buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Sonraaa, kızmış yağda kızartıp sıcak servis ediyor, ve afiyetle yiyoruz...

Resimler geliyor.

eline sağlık canım güzel bişeye benziyor zaten içinde patates ve bahar varsa herşeyi yerim...
artan ekmekler için güzel bir öneri...ellerine sağlık...
bende sarımsak ve ekmekler hariç karışık sebzeli mücver yapıyorum..yani soğan patataes kabak havuç rendeleyip sütle un ve baharatlarla karıştırıyorum..

Ellerine sağlık canım.. içli köfte gibi görünüyor.. bayat ekmekleri degerlendirmek adına da süper buluşş:)
aldım tarifi izninle..:56:

sizindir. alabilir, dağıtabilir, yiyebilirsiniz tabii ki :54:
afiyetler olsun.

eline sağlık canım, nefis gözüküyor, hem kolay hem de bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif.

EKMEK KÖFTESİ
MALZEME:Yarım bayat ekmek,bir yumurta,yarım su bardağı ince bulgur,bir adet kuru soğan,4-5 dal taze soğan,6-7 sap maydanoz,2 yemek kaşığı un,bir tatlı kaşığı biber salçası,yarım çay kaşığı karabiber,biraz köri,3 yemek kaşığı zeytinyağ,tuz,kızartmak için ayçiçek yağı
Üzerine:Sarımsaklı yoğurt,
Sos:Yağ ,nane,kırmızı biberli sos

YAPILIŞI:Bulguru yarım su bardağı kaynar su ile ıslatalım.Kuru soğanı yemeklik doğrayalım.Sıvı yağda kavuralım.Bulgur şişince içine kuru soğanı katalım.Yeşillikleri incecik doğrayalım.Tüm malzemeleri ve baharatları karıştıralım.İyice yoğurayalım.Köfte şekli verip,kızgın yağda kızartalım.Soğımadan üzerine sarımsaklı yoğurdu ve biberli sosu döküp servis edelim.Resimleri sitemde mevcut .Site adresim :calısankadınınmutfagi.blogspot.com

Deniycem eşim yemek ayırıyo bari böyle şeyler yapayım değişiklik olsun :55::55::55:

Back
X