Bayat yemek???

nerdeyim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2012
2.652
1.139
133
Ankara
Kv gil yılbaşında toplanıp hindi kestiler, eşim e gitmek istemediğimi söyledim gitmedik, dün akşam eşim kv gile uğradığında kv yılbaşı Akşamı pişirdiği hindi pilav ve tatlıdan yollamış bana!!! Bu ne denek anlamadım , eşim ilk getirdiğinde dün aksam yağılan bir yemek sandım, sonradan öğrendim ki 4 gün önceki yemek miş , yeme fırsatımız olmadı elim gelince dışarı çıktık , eşime henüz birşey demedim ama moralim ve sinirlerim çok bozuk

iyi tarafindan bakarsaniz eger ,aranizda kotu , laf sokmali bir iliski yoksa eski kafa kaynanalar cimri olurlar(genelleme yaptim %1 yanilma payiyla)o da koskaca hindi aldik bitsin diye yollamis olabilir.laf sokan cinsse kendi capinda tavir gostermis denilebilir ama cok da dert edilecek birsey degil,yenilebilecek durumdaysa sokak hayvanlarina verin,karinlari doysun

Normalde, eğer sen pamuk prenses değilsen ve eline geçen her fırsatta seni zehirlemeye çalışan bir cadıdan bahsetmiyorsak aşağıdaki yorumum fevkalade geçerlidir:
Düzgün koşullarda saklanmış bir yemek 3-4 gün yenebilir. Hindi genelde bir hevesle alınır fakat o akşam illa ki fazla gelir birazı, siz de gitmemişsiniz ve kadıncağız oğlunu gördüğü ilk fırsatta "siz tadına bakamadınız" diyerek gönderivermiş. Daha normal birşey olamazdı herhalde.

aslında kabahat kaynananızda...oğlu gidince,ayırdığı hindiyi de,tatlıyı da oğlunun önüne koyup yedirmeliydi.size göndermekle büyük hata etmiş.sizin konunuzun nedeni de şu olmalıydı;"kaynanam,yılbaşında pişirdiği hindiden bana göndermedi,oğluna yedirdi."nasıl olsa, hiç bir şekilde size yaranamayacak...

Uc dort gun onceki yemegi yiyorlarsa halen,bu yemegin yenilebir halde yani henuz bozulmadigi gosterir..kendileri yemis,tadina bakin diye,belkide bozulmamis bir yemegi bosyere dokmemek icin sana gondermistir..iki halükardada bozulacak birsey yok bence.istersen yemessin sen bilirsin.

Neden bozulsun?
Biz de yılbaşı için gelenlere tonlarla yemek yaptık, hala onları yiyoruz. Soğanlı salatalar erken bozulsa da etlere bir şeycik olmadı.

Ne güzel işte sizi düşünmüş göndermiş daha doğrusu seni dusunmus oğlunu düşünseydi evinde ona yedirir gönderirdi ben 500 km öteden kv gittiğim De yemek yapmamış oluyordu o kadar uzun yoldan geldim ama bi çay ve bisküvi onuda kalkıp ben hazirlardim şimdi konuşmuyoruz allaha şükür de biraz rahatım kv düşünmüş seni bence art niyet arama

aslında kabahat kaynananızda...oğlu gidince,ayırdığı hindiyi de,tatlıyı da oğlunun önüne koyup yedirmeliydi.size göndermekle büyük hata etmiş.sizin konunuzun nedeni de şu olmalıydı;"kaynanam,yılbaşında pişirdiği hindiden bana göndermedi,oğluna yedirdi."nasıl olsa, hiç bir şekilde size yaranamayacak...

her kelimenize katılıyorum.
yapılanlarda art niyet aramayınız. gitmemişsiniz, kadıncağız göndermiş, gönderdiği ev yalnız sizin değil oğlunun da yaşadığı ev, bu arada kocanız annesinin evine gidince hepsinden yemiştir, zehirlenmemiş işte size de getirmiş.

kadin siz orda olmadiginiz icin yiyemediler diye dusunmus yollamiz.o aksam iki dakk. ugrasandi tazece yerdin neden altindan bisey ariyosun

Kv gil yılbaşında toplanıp hindi kestiler, eşim e gitmek istemediğimi söyledim gitmedik, dün akşam eşim kv gile uğradığında kv yılbaşı Akşamı pişirdiği hindi pilav ve tatlıdan yollamış bana!!! Bu ne denek anlamadım , eşim ilk getirdiğinde dün aksam yağılan bir yemek sandım, sonradan öğrendim ki 4 gün önceki yemek miş , yeme fırsatımız olmadı elim gelince dışarı çıktık , eşime henüz birşey demedim ama moralim ve sinirlerim çok bozuk
Ne kadar da iyiymiş, kendisine taş atana bayatta olsa ekmek atıyor :KK53:...

Keşke arayıp teşekkür etseydin ben bayat yiyemiyorum ama genede sağ ol annem deseydin.

Ne tuhaf insanlar var ya!

aynen,bazılarına ne yaparsan yaranamazsın.bahane bulmak isteyince gözünün üstündeki kaş da bahanedir.anladık ki gelinlere bir bardak su dahi verilmesin:KK43:

Çok kotu durumla yaşanmadıysa böyle özel gün sayılan zamanlarda ailenin bir arada olması kadar mutluluk verici birşey olamaz. Ne büyüklerimizi bundan mahrum edelim ne de kendimizi, eşimizi.
..

Art niyet aradığınızı düşünüyorum. Daha eşime söylemedim" demişsiniz bunu bile söylemeyi düşünüyorsanız yanlış yaparsınız.

İçinize sinmiyorsa yemeyin.
Ama hemen suizan da etmeyin.
Belli ki sizi düşünüp göndermişler.
Bu kadar moral bozacak, kafaya takacak bir durum değil.

Back
X