• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baydı bu eşin kök ailesine düşkünlüğü !..

3 buçuk sene önce kızım daha çok küçüktü. İlaç almak için eczaneye gittim. Dedemin evi de eczanenin hemen yanında. O dönem alzheimer hastalığı da iyice ilerlemisti. Balkondan beni gördü. Seslendi. Balkonun altına kadar gittim. Yukarı gel de çay iç dedi. Yok dede çocuklar evde acelem var dedim. Çocukları çok göresim geldi onları da al gel dedi. Üşendim, tamam dedim eve geçince ne bileyim gözümde büyüdü 7 - 8 dakikalık yol. Meğer o son görüşümmüş. Bir hafta içinde aniden bi gece rahatsızlandı. 3 gün sonra da yoğun bakımda vefat etti. 3 buçuk yıldır vicdan azabı çekiyorum. O günü düşündükçe kahroluyorum. Acaba çok bekledi mi beni o gün? Çocukları son kez görecekti belki de özlemişti merak etti mi gitmeyince? 5 oğlu vardı kızı olmamış hiç. Kız çocuklarına çok düşkündü o yüzden. Kızımı koklaya koklaya öperdi. Belki doyamayacakti ama son kez koklayacaktı. Hastaneye kızımın kıyafetlerini götürdüm. Yalvardım doktora ayrı hemşireye ayrı giremedim yanına. Şu an ağlaya ağlaya yazıyorum. Uzun oldu belki kusura bakmayın. Ama giden zaman geri gelmiyor. Vicdanımı susturup sesini kesemiyorum. Bazen yemek yaparken bazen iş yaparken aklıma geliyo "göresim geldi" deyişi. Özledim demeyi bilmezdi. "ahhh" diyorum. İlk bayramımızı hatırlıyorum onsuz. Koltuğu boş. İnanın hala gidip o koltuğa oturamam. Sanki kapıdan giriverecek gibi hala. Selası okunurken içim nasıl yandı. O ana kadar kabullenemistim. Daha çocukları getirecektim ben dedim.

Sizin ayağınız eskimez gidip geçmiş olsun demekle. Benim de eskimezdi o yolu yürürken. Keşke keşke keşke o gün geri gelse de fizana kadar yürüsem de görsem.

dıkkatınızı çekerım kız aılelerı burunlarını aşırı aşırı sokmuyor hep bız hep bız demıyor ama erkekler evlendıkten sonra kıymetlı oluyorlar
Abiniz var mı? Anneniz için evlendikten sonra aşırı kıymetli mi oldu? Nereden geliyor bu genelleme anket falan mı yaptınız Türkiye genelinde? Size öyle geliyor. Bir şeyi erkek ailesi yapınca sıkıntı oluyor ama aynı şeyi kız ailesi yapınca sorun olmuyor, çifte standart var. Hayırdır? Adam kralın kızıyla falan mı evlendi?? Annenizle konuştuğunuzda uyarmıyor mu farklı bir bakış açısı olarak yanlış düşündüğünüz konusunda sizi? İnşallah bir oğlunuz olur da onun evlendiği kişi sizin gibi düşünürse anlarsınız.

Son düzenleme:
Akraba oturmasından hoşlanmayan biri olarak geçmiş olsuna gitmek gerekliliğini düşünüyorum. Evet virüs zamanı ama bayramda ziyaretleşmeyi düşünüyormuşsunuz.
Hasta ziyareti en fazla 20 dk, bayram ziyareti en fazla 30 dk.
Kavga etmeden de çözülebilirdi.

dıkkatınızı çekerım kız aılelerı burunlarını aşırı aşırı sokmuyor hep bız hep bız demıyor ama erkekler evlendıkten sonra kıymetlı oluyorlar
Bir kızım bir oğlum var. Nerede durmam gerektiğini bilen, yaşa değil bireye saygıyı savunan ve sevgimi göstermeyi becerebilen biriyim. Çocuklarımın ikisinin de evliliğine tavrım eşit olacak. Bu durumda bu konularla ilgili sorun çıkacaksa da karşı tarafın bakış açısı ve tavırları yüzünden çıkacaktır. İşte buda benim en çok korktuğum nokta.

Kısa mesafe olduğu için ben eşinize hak verdim.sonuçta yaşlı insan.bugün var yarın yok.benim eşimde işten gelmişti.babası hastaydı.yemek yedikten sonra mi babamı göreyim yoksa şimdi hemen mi gideyim diye düşünürken gitti ,gördü babasını.eve geldi ,yemek yedi, sonra babasının ölüm haberi geldi.son bir kez görmüş oldu😕
Siz olayı büyütmüşsünüz

Bence sen abartmıssın esım dedemın yanına gecmıs olsuna gıtmese bende onun aılesıne gıtmem bayram baska o baska ve bu dede sızın ıcın aıle buyugu sadce ama esınızın dedesıı. Ne var gıtsenız yanı bayrama bırnhafta var adam ozmana ıglesır gecmıs olsunun bı anlamı kalmaz

Sacma sapan kaprisler,
bencillikler,
digergamdan uzak bir bakis acisi,
sonra kocam benden uzaklasti...
Oysa onun deger verdiklerine deger vererek, dunya bir yana siz bir yana olabilirsiniz...
Tabi ki koca da insan evladi ise...
Ki kocan nazik birine benziyor, kibarca teklif etmis...
Huzursuzluga deger mi?

3 buçuk sene önce kızım daha çok küçüktü. İlaç almak için eczaneye gittim. Dedemin evi de eczanenin hemen yanında. O dönem alzheimer hastalığı da iyice ilerlemisti. Balkondan beni gördü. Seslendi. Balkonun altına kadar gittim. Yukarı gel de çay iç dedi. Yok dede çocuklar evde acelem var dedim. Çocukları çok göresim geldi onları da al gel dedi. Üşendim, tamam dedim eve geçince ne bileyim gözümde büyüdü 7 - 8 dakikalık yol. Meğer o son görüşümmüş. Bir hafta içinde aniden bi gece rahatsızlandı. 3 gün sonra da yoğun bakımda vefat etti. 3 buçuk yıldır vicdan azabı çekiyorum. O günü düşündükçe kahroluyorum. Acaba çok bekledi mi beni o gün? Çocukları son kez görecekti belki de özlemişti merak etti mi gitmeyince? 5 oğlu vardı kızı olmamış hiç. Kız çocuklarına çok düşkündü o yüzden. Kızımı koklaya koklaya öperdi. Belki doyamayacakti ama son kez koklayacaktı. Hastaneye kızımın kıyafetlerini götürdüm. Yalvardım doktora ayrı hemşireye ayrı giremedim yanına. Şu an ağlaya ağlaya yazıyorum. Uzun oldu belki kusura bakmayın. Ama giden zaman geri gelmiyor. Vicdanımı susturup sesini kesemiyorum. Bazen yemek yaparken bazen iş yaparken aklıma geliyo "göresim geldi" deyişi. Özledim demeyi bilmezdi. "ahhh" diyorum. İlk bayramımızı hatırlıyorum onsuz. Koltuğu boş. İnanın hala gidip o koltuğa oturamam. Sanki kapıdan giriverecek gibi hala. Selası okunurken içim nasıl yandı. O ana kadar kabullenemistim. Daha çocukları getirecektim ben dedim.

Sizin ayağınız eskimez gidip geçmiş olsun demekle. Benim de eskimezdi o yolu yürürken. Keşke keşke keşke o gün geri gelse de fizana kadar yürüsem de görsem.

Ağladım yaaa. Allah rahmet etsin

Bazen gerçekten yapılan haksızlıklara inanamıyorum.
Dedem ameliyat olsa ve eşim gitmeyelim bayramda gideceğiz dese ve diretse.
Muhtemelen nasıl bir adamla evli olduğunu sorgularım.
Bir hastalık olduğunda bir vefat olduğunda eşim benden önce koşar, tüm programlarını iptal eder.
Sizinki bencilliğin dik alası hanımefendi.

Virüs nedeni ile gitmek istemeseydiniz bayramda da gitmemeniz lazımdı kaldı ki sebebi bu değil zaten canınız istemiyor. Bence cidden terbiyesizlik bu, bayram ayrı gecmis olsun ayrı, adamın dedesi ya. Başka şehirlerde değilse gidilmesi lazım.

kızlar merhaba;
eşimin dedesı(kv babası) ameliyat oldu ama şuan iyi durumu evıne çıktı falan.. kv lerde onlara hasta ziyaretıne gıdeceklermış bugun akşam eşime kv tlf konuşurken işiniz yksa gelmek istersenız sızde gelın demış eşim de gizemliask ile konuşayım haber verırım demış.. bana söyledı ben hemen haftaya bayramda zaten gıdeceğiz dedım ne gerek var bugunde gıtmeye dedım bide virüs zamanı... hemen planımız yk bışeyımız yok gıtsek mı kı dedı ben dellendım... bu geçmış olsunmuş o bayrammış... ama gidilen yer aynı.. ben gtmıcem deyınce bayramda gıtmem bugun gıdersem dedım falan hemen mısılleme yaptı bende o zzman bayramda senın memleketıne gıtmem dıe bende iyice delirdım dediği lafa bakar mısınız yaaabi fikir verın allah aşkına kök ailesi dışında eşimle problemımız olmuyor...

hastayım az evde takılayım forumu gezeyim dedim o kadar cok evlilik konusu okudum ki suan tövbe ediyorum evliliğe :D Lezbiyen olmaya karar verdim şu an

Sizin yaptığınız bu bencilliğin bir değişiğini benim eşim yaptı. Şimdi yeğeni doğacak, tatil dönüşü kardeşini ziyarete gitmemiz için ağzımı yoklayıp duruyor. Düşmez kalkmaz bir Allah demişler, Sizde böyle devam edin gün gelip ailenizle ilgili her ortama yalnız gitmeye başlayınca anlarsınız

Oyyy Allahım çok kötü oldum yaşadıgınız bu durum beni bile etkiledi .. Allah yardmcınız olsun .. 😢😢

Eşine Allah sabır versin
Aynı fikirdeyim.
Burada bazı konuları okuyorum şanslı bir kadınım diyorum. Bazı konularda ise eşim çok şanslı diyorum. Sonuçta hasta ziyareti için bu kadar laf söylenir mi? Ya ölse, bayramı göremese. Eşim hayır dese, ben gideceğiz derim. Akrabalarına bayramda eşimi zorla götürürüm. Yılda bir kez misafirliğe gidip, çay içip tatlı yemek için evde bin kavga eden var.

Back
X