Bisküvi - Kurabiye Tarifi Baykuş kurabiye (cimcime kızımın sponsorluğunda)

Bukrem_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2012
7.024
3.350
248
Eki Görüntüle 1357660
Karlı bir yılbaşı akşamından hepinize merhaba
yarışma başladı mı acaba diye baktığımda 5 tane kurabiye tarifi görünce tutuştum
benim tarifimin olmamasına sevindim ama korkudan gece zor uyudum
bu tarifi kategori kurabiyeler olduğunu anlayınca buldum daha önce yapacaktım ama çoluk çocuk gelen giden ancak fırsat bulabildim
gelelim tam mevsimine uygun çocukların bayılacağı baykuş kurabiyelerimize
Malzemeler :
(1 kase tuzsuz çiğ badem ve damla çikolata üzeri için)
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket muz aromalı puding
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar unla
yumuşak bir hamur yapıyoruz
Eki Görüntüle 1357647
hamuru merdane yardımıyla açıp büyük su bardağı ile kesiyoruz
Eki Görüntüle 1357649
daha küçük bir bardakla hamurun kenarından bir parça kesiyoruz
Eki Görüntüle 1357650

küçük bardakla baykuşumuzun kanatlarını belirginleştiriyoruzEki Görüntüle 1357652
çıkan parçayı ikiye bölüp yuvarlıyoruz ve kurabiyemizin üstüne yerleştiriyoruz ve baykuşumuza çatalla ayak izi yapıyoruz

gözlerinin üstüne damla çikolata orta kısma badem yerleştirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip pişiriyoruz

çıkan mis gibi muz aroması kokan bisküvi tadında kurabiyelerimizi
yağan kar eşliğinde mutlu huzurlu geçen 2014 e veda ederek afiyetle yiyoruz.
Deneyen ve beğenen herkese teşekkürler
Eki Görüntüle 1357655
Eki Görüntüle 1357656
Eki Görüntüle 1357659

Ellerine sağlık canım çok güzel farklı bir tarif olmuşYarışmada bol şans diliyorum

Ayyyy çok hossss baykuslari çok severim. Baykuslu kolye,küpe,aksesuar. Kurabiyesi de çok güzelmiş yarışmada başarılar dilerim

En baştaki karlı çam fotoğrafına bayıldım
O hamura bu şekli vermek de beceri ister ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
Tesekkurler canım eski nickine donmussun bu cok guzel bu isimde kal
sabah çektim o ağacı evimin penceresinden hep kar yagsa yılbaşı ağacı gibi olur diyordum tam gununde oldu

Tesekkurler canım eski nickine donmussun bu cok guzel bu isimde kal
sabah çektim o ağacı evimin penceresinden hep kar yagsa yılbaşı ağacı gibi olur diyordum tam gununde oldu
Ama harika bi görüntü biliyor musun, öyle bi manzaraya baktığın için çok şanslısın
Evet eski nickime alıştım yenisini istemiyorum

Çok güzel bunlar.Normalde baykuşu sevmem ama bunlar yemelik olduğu için sevebilirim.Eline sağlık.Başarılar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…