konu sahibi size istemsizce güldüm.
dedeler babanneler anneanneler torunlarını gerçekten çok severler, onların da canı, evlatlarının yavrusu nihayetinde. bayramda iki gün kalacaksınız, öncesinde de ayda bir görüşüyormuşsunuz; yaşlı deyip duymazdan gelemez misiniz? ortada idare edilemeyecek bir sorun göremedim, çok abartmışsınız. çocuk gibi davranıyorsunuz. onlar ne derlerse desinler çocuk sizin çocuğunuz, hele o yaşlarda oğlunuzun size olan bağlılığını hiçbir güç engelleyemez, merak etmeyin.
benim kayınvalidem ve kayınpederim de torunlarını çok severler. "bu çocuk en çok beni seviyor" diye atışırlar, torunlarından sevgi hareketleri gördüklerinde inanılmaz mutlu olurlar. garip espriler de yaparlar, yaşlı olduklarını anımsar güler geçerim. belli bir yaşa gelmiş insanlar bunlar, yani ben ne dersem diyeyim tarzlarını değiştirmeyecekler, bilirim. dedesi oğlumu gezdirmek için dışarıya çıkarır, "vermelho bir çağır bakalım sana gelecek mi" der, çağırırım, oğlum dedesinin boynuna yapışır gelmiycem diye...oğlumun bu hareketiyle dünyalar dedesinin oluyor. gelmeyeceğini bile bile istisnasız her çıktıklarında yaparız bunu. çünkü adam bununla mutlu oluyor, onu mutlu eden en büyük şey torunları, torun sevgisi... buna nasıl engel olabilirim?
beni oğlumun gördüğü ilgi mutlu ediyor açıkçası, kıskanmak veyahut alınmak aklıma gelmez. ben annesiysem eğer onlar da büyük annesi/babası. izlerken çok da keyif alıyorum. konu sahibi oğlunuz seviliyor; bazı şeyleri yaşlılıklarına verin, güzel düşünüp mutlu olmaya bakın lütfen :)