MERHABA ARKADAŞLAR SİZLERLE ÇOK YAPTIĞIM HATTA YAPMADAN DURAMADIĞIM bi kurabiye tarifi paylaşmak istedim hem çok kolay hemde çok basit yapmadan duramayacaksınız bi deneyin derim...
HAZIRLANIŞI
karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. üzerine yoğurdu , sıvı yağı, erimiş margarini koyup karıştırıyoruz ben mikserle karıştırdım . daha sonra üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamuru yoğurun . kulak memesi kıvamında olcak hamuru...
İÇ HARCIN HAZIRLANIŞI
bir kase içine çekilmiş cevizi, tarçın , hindistan cevizi ve toz şekeri koyup karıştırıyoruz.
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
125 gr yani yarım paket ( ben yarım tereyağı yarım margarin koydum) margarin
1 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı pudra şekeri
alabildiği kadar un...
İÇ HARCI İÇİN
1 su barğından biraz az çeviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı ince( belli bardak) toz şeker
ÜZERİ İÇİN
pudra şekeri
hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğümde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra çay tabağı büyüklüğünde açarak içine bir tatlı kaşığı iç hactan ilave edip kapatıyoruz ve tekrar yuvarlayıp koyuyoruz yağlanmış tepsiye...önceden ısıtılmış 170. derecelik fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz...
şimdiden yapacak herkese afiyet olsun...
Pasta çörek börek kurabiye yapmaya bayılıyorum hele hele de yeni tarfiler alınca süper oluyor ya... Bir de alınan kilolar olmasa Yapınca yorumunu yazarım mutlaka ...
Pasta çörek börek kurabiye yapmaya bayılıyorum hele hele de yeni tarfiler alınca süper oluyor ya... Bir de alınan kilolar olmasa Yapınca yorumunu yazarım mutlaka ...
tamam canım bende diyet yapıyorum ama fazla kaçırmadan bunlardan da yiyorum kararında yersen bişiy olmaz ben yemiyorum diye yapmasam eşim iz çocuklarımız mahrum kalır en iyisimi yapıp kararında yemek...:44:
Ellerine sağlık,denemek gerek...[/QUO
sağol canım bi dene sonra benim gibi yapmadan duramıycaksın valla en güzel ewde yapılan ev kurabiyesi dışarda yediklerimin hiç biri bu tadı evde yaptığımın lezzetini vermiyo...