Bayram öncesi misafir

Merhaba Kizlar,

Bayramda misafirler haber verip mi ziyarete gider ? Yani bigün öncesinin aksami haber verilip ziyarete gidilirmi ?

Az önce nerdeyse iki senedir görüsmedigim biri haber yolladi bize gelmek icin. Ama asla istemyrm aslnda.

İstemiyorsan müsait değilim dersin.
Biz evet öyle olur dersek isteyecekmisin😄

Ay cok gicik kaptim misafirlerinden sende haklisin sanki esleriniz arkadas sizde mecburi bir araya geliyor onla arkadaslik kuruyorsun öyle yani hep bir gelmeler bir kerede sen davet et madem iyisiniz yaa böyle bayramda gelecek esindede suc biraz seninde sevip benimsemen lazim sanki evine almaya mecbursun yinede gelsinler agirla ama samimi olmak zorunda degilsin biraz esin suclu sende suclusun daha bir samimiyetin olmadan numarani vermissn idare edecen simdi müsait degil desen esinle tartiscan bizim yapabilecegimiz birsey yok seni evine davet edemeyen uzun süre konusmayan bir insanla ne samimiyetin olur müssit degilsen bunu esinle tartismalisin kendince davet etmesin cok görüsmek istiyorsa sen müsait degilsen kendi gelsin ama sen samimiyeti kadinla kurmaz ona cevap yazmazsan gelmezler

Eee haklı burada eşin,sen görüşmediğin babanı o niye aramıyor diye söyleniyor musun

Misafir olayın da aynı düşünmemiz mümkün değil ,bayram da ziyaret önemlidir bizim için ,siz kendinize göre yol çizersiniz.
Esim konuyu manupile ediyor. Ben babamla görüsüyorkende, ara babami dedgmde( bzm damatlar sanki babami ariyormu gerek yok ki ) dedi. Yani istemiyor aramak ve bahane ediyor. Kaldiki babam evlendi, ve ben ona baba demiyorum diye, sebebi ise hikaye uzun ve babam sorumsuz bi insan, aannemle kücüktm ben ayrldilar, 12 yil aramadi hic bikere, sora baristi annemle ve tekrr ayrildilar, ve ben geri dönüs yapmadam yine aramadi 3 yil, smdide evlendi ve ondan dolayi aramiyor ve bahane yapmis ihtimali yüksek, baba demiyorm diyeymis)

Ay cok gicik kaptim misafirlerinden sende haklisin sanki esleriniz arkadas sizde mecburi bir araya geliyor onla arkadaslik kuruyorsun öyle yani hep bir gelmeler bir kerede sen davet et madem iyisiniz yaa böyle bayramda gelecek esindede suc biraz seninde sevip benimsemen lazim sanki evine almaya mecbursun yinede gelsinler agirla ama samimi olmak zorunda degilsin biraz esin suclu sende suclusun daha bir samimiyetin olmadan numarani vermissn idare edecen simdi müsait degil desen esinle tartiscan bizim yapabilecegimiz birsey yok seni evine davet edemeyen uzun süre konusmayan bir insanla ne samimiyetin olur müssit degilsen bunu esinle tartismalisin kendince davet etmesin cok görüsmek istiyorsa sen müsait degilsen kendi gelsin ama sen samimiyeti kadinla kurmaz ona cevap yazmazsan gelmezler
Eskiden samimiydik oyüzden yazardi bana hep. Sora defalarca glediktn sora ben cok kötü durumdayken kabl etmedm diyr aramadi sormadi. Kendiside esi icin gelyor öyle tahmn ediyorm. Ozamandn beri numaralar degisti benm. Zaten istese hertürü blr benj sosyal medyadan. Eskiden. Kendisi bana sorardi gelcez diye. Smdi esi benim esime yaziyor. Esimde onayi benden habersz vermis bile

Eğer asla istemiyorsanız, evde değiliz x,y,z yere gidiyoruz diyebilirdiniz. Zaten 2 yıldır görüşmediğinize göre nereden bilecek gerçekten evde olup olmadığınızı. Bayram ziyaretine giderken önceden haber verip vermemek duruma göre değişir. Eğer evde olmama ihtimali olan veya yoğun olan birileri ise ben haber verilmesi taraftarıyım. Ben genelde gideceğim yere bayram bile olsa haberli gitmeyi tercih ederim. Ancak evde yaşlı bir aile büyüğü varsa ve her bayram geleneksel olarak herkes el öpmeye geldiği için evde olduklarını biliyorsam haber vermeden gidebilirim.
Egr bana hakszlik yapmasalardi zaten gelin dicktm cnkü zaten esim istiyor. Ama benm esim bana saygi göstermeynce, onlarada esimede daha cok sgusm ve gicik oldm. Zaten bgn geldklernde evde olmicam. Beni görmicekler byk ihtimalle

Merhaba Kizlar,

Bayramda misafirler haber verip mi ziyarete gider ? Yani bigün öncesinin aksami haber verilip ziyarete gidilirmi ?

Az önce nerdeyse iki senedir görüsmedigim biri haber yolladi bize gelmek icin. Ama asla istemyrm aslnda.
Yoo ben bekarken hep lank dıye gelirdi annemlere
Hıc gormedım oyle haber verip geleni
Bayram kültürünün tarzı bu degıl mi zaten

Ay allahım ıyıkı İzmirde yaşıyorum kımse gelmiyor hıc sevemedim su bayramları

Yurt dışında mi yaşıyorsunuz? Nasıl iki. Saat önce öğrendiniz bayram olduğunu? Ayrıca bayramda çalışma dişçi varmı yada kurslar açık mı?

Ayrıca yarın işiniz varsa müsait değilim diyebilirsiniz?

Bayramda aranıp gitmek mantıklı evde misafir olabildi yada dışarda olabilirler.
Bende daha dun aksam ogrendım ya
Burda birisi arefe gunu dıye bişey yazmıs
Aaa bugun arefe mi
Aaa yarın bayram o zaman oha fılan oldum😂😂😂

Perşembeyi bayram sanıyordum bende

Yoo ben bekarken hep lank dıye gelirdi annemlere
Hıc gormedım oyle haber verip geleni
Bayram kültürünün tarzı bu degıl mi zaten

Ay allahım ıyıkı İzmirde yaşıyorum kımse gelmiyor hıc sevemedim su bayramları
Acikcasi bende cok sevemiyorm, bekarken özenirdim. Ama armut pis agzima düs istedgm icin sanrsam:) smdi agirlamak yemek yapmak tmezlk , iki cocukla, isime gelmiyor. Birde artik sogudgn bi insansa. Genelde ben kendm davet ederm arkadasimi cocuguyla gelir cocuklarmla oynasn sosyallessnler diye. Görüsmek icin bayrama gerek yok bence

Bende daha dun aksam ogrendım ya
Burda birisi arefe gunu dıye bişey yazmıs
Aaa bugun arefe mi
Aaa yarın bayram o zaman oha fılan oldum😂😂😂

Perşembeyi bayram sanıyordum bende
Demekki ben normalmisim😂 bende esimn ailesinden uzagim hemde cok uzak ama yinede akrabalari geliyor kalmaya son zamanda cok oldu. Smdi birde bu geleck olanlar annesinin dayisinin oglu. Yani birde hep kendileri gelip cagirmamalari varya. Ben de bazen düsünyrm, onlar gelmeden ben onlara coluk cocuk gideym defalarca, görsnler

Evet bende onu anlamadım. TV de mi izlemiyor hiç, hadi onu geçtim marketler ramazan kolisi dolu. Yurtdışı ihtimali mantıklıyms. Yoksa başka bir açıklamayi benim de aklim almıyor
Bence bayram ile alakasi yok kendisinin. Yurtdisinda olupda bayramdan haberi olmamasi imkansiz.
Niye dersen ,avrupada dogdum,hala burdayim. Hic bir zaman bayramdan habersiz olan birine rastlamadim. Unutmak imkansiz

Biz gidecek olursak musaitmisiniz diye ariyoruz.

Edit: tahmin ettigim gibi bayram ile pek alakasi yokmus konu sahibinin 🤭

Son düzenleme:
Yurt dışında mi yaşıyorsunuz? Nasıl iki. Saat önce öğrendiniz bayram olduğunu? Ayrıca bayramda çalışma dişçi varmı yada kurslar açık mı?

Ayrıca yarın işiniz varsa müsait değilim diyebilirsiniz?

Bayramda aranıp gitmek mantıklı evde misafir olabildi yada dışarda olabilirler.

Özel / belediye tüm spor salonları yüzme kulupleri tenis kortları kapalı. 13 nisan ' a kadar.

Dişçiler bir hafta tatil yapacak.

Sanırım yurtdışında yaşıyor konu sahibi

Eskiden samimiydik oyüzden yazardi bana hep. Sora defalarca glediktn sora ben cok kötü durumdayken kabl etmedm diyr aramadi sormadi. Kendiside esi icin gelyor öyle tahmn ediyorm. Ozamandn beri numaralar degisti benm. Zaten istese hertürü blr benj sosyal medyadan. Eskiden. Kendisi bana sorardi gelcez diye. Smdi esi benim esime yaziyor. Esimde onayi benden habersz vermis bile
gelsinler sen beni dinle gelsinler ama yakin bir zamanda senle esinle gideceksin ara bende geliyorum diye bakalim ne yapacak sizde arayin geliyoruz diyecen bakalim bir daha geliyormu gelmiyormu 🤣🤣

Acikcasi 3 kisilik ailemde hic böyle misafir agirlayarak ve bayram hazirligi yaparak grcmedi hayatim. Annemden dolayi. Yurt disinda yasiyorm. Evliyim ama esiminde ailesi yok burada. Iyi ki yoklar o ayri. Bir akrabasi var oda basima bela oldu. Bayramlari takip etmyorm. Ve bayram kutlamiyoruz. Oyüzden ne hazrlik yaptm nede misafir bekledm.
Esim zaten onayi vermis. Hatta onlara esim disciye gitcek falan dems. Yinede gelicekler. Discide isim bitince, kizimin yüzme kursuna gidicem. Yani yüzlerini bile görmicem.

ha soradan kalma durumu olmaz umarim. Burda kalamazlar diye esimi tembihlicem.

Evin hanımı evde yok iken misafirliğe gitmek ve kendini zorla davet ettirmek..yok ya kafa yapısı değişmiyor yurtdışina gidince utanma sıkılma yok..istenmiyorsun işte silmişsin insta'dan üstelik üfff

kocanız hazırlık yapsın çay demlesin ikramlarda bulunsun hizmet etsin

Misafir sevmiyorsun ayıp oluyor diyen kocalar hizmet etsin ilgilensin

Eve geç gidin dışarıda oyalanın

Siz eve vardığınızda gitmiş olurlar

Demekki ben normalmisim😂 bende esimn ailesinden uzagim hemde cok uzak ama yinede akrabalari geliyor kalmaya son zamanda cok oldu. Smdi birde bu geleck olanlar annesinin dayisinin oglu. Yani birde hep kendileri gelip cagirmamalari varya. Ben de bazen düsünyrm, onlar gelmeden ben onlara coluk cocuk gideym defalarca, görsnler

Eski eşimin ailesi de öyleydi. Kayınvalidem Sivas'tan dayısının oğlunu (eşimin dayısı değil, kayınvalidemin dayısının oğlu) bana sormadan evimize yatılı çağırmış.

Kayınvalidem dayısının oğlu ve torununun gelininin uçak biletini eşimin kredi kartından eşime sormadan ödemiş.

Eski eşim de şaşırdı. Anne biz yeni evliyiz evimiz büyük olsa ne olur niye bizde kalacaklar ki niçin ben ödüyorum biletleri diye sitem edince kaynanam ayıldı bayıldı tansiyonu çıktı ağladı sütünü helal etmedi yine de geldiler ama kaynanamda kaldılar

Yurtdışında yaşayan akrabamız var nasılsa diyerek sizde aylarca kalırlar. Eşiniz nasılsa hizmet etmiyor yorulmuyor olan size gelir

Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Evin hanımı çağırmıyorsa gidilmez görgüsüzlüktür
misafir geldiğinde evde yoksa evin hanımı istenmiyorsun demektir utanma yok bunlarda

bir gelirler iki gelirler üçüncüde gelmezler alışırlar merak etmeyin

Tv izlemiyorm. Kandil gecesi ramazan herseyi zaten sosyal medyadan görüyorum. Bayrami öyle yasamiyorum ki gercekten takip etmedgm icin haberim olmuyor. Yani umursamiyorm. Iki cocukla zaten anck onlarnicin gün icinde planlar yaparak geciyor. Cok yogun geciyor günlerim. Yani acikcasi bayram gelms neyime. Ha istermiydim bayrami iple cekeyim. Cok istrdim gercekten.

Ama smdi kendimi enayi gibi hissediyorm. Cani sklnca hizmet görülecek dinlenme tesisleri gibi hissediyorm😂
Esimin bana sormadan onay vermesi de cabasi.
Tabi öyle bir hayat tarzınız olmadıysa haklısınız. Bayram yada değil eve gelecek misafir için eşler muhakkak öncesinde birbiri ile teyitlesmeli. Bu her iki taraf için de gecerli

Evin hanımı evde yok iken misafirliğe gitmek ve kendini zorla davet ettirmek..yok ya kafa yapısı değişmiyor yurtdışina gidince utanma sıkılma yok..istenmiyorsun işte silmişsin insta'dan üstelik üfff

Sonradan hatayi anlamis geliyorlarmis gibi geldi bana. Yada üc dört hafta önc esimin isyerine gittiklrinde , esim illaki bize de gelin yaptiysa, ondan gwlms olabilirler. Lakin kadin bana yazardi eskiden gelicz diye. Smdi esi esime yaziyor. Madem öyle bende kendi isime bakarim. Hala gitmedim. Anneme esim cay demle demis. Cay demlemeye mecalin yoksa, neyine senin misafir kabul etmek. Bu arada bu söz konusu misafirde kayinvalidemin dayisinin oglu.

Eski eşimin ailesi de öyleydi. Kayınvalidem Sivas'tan dayısının oğlunu (eşimin dayısı değil, kayınvalidemin dayısının oğlu) bana sormadan evimize yatılı çağırmış.

Kayınvalidem dayısının oğlu ve torununun gelininin uçak biletini eşimin kredi kartından eşime sormadan ödemiş.

Eski eşim de şaşırdı. Anne biz yeni evliyiz evimiz büyük olsa ne olur niye bizde kalacaklar ki niçin ben ödüyorum biletleri diye sitem edince kaynanam ayıldı bayıldı tansiyonu çıktı ağladı sütünü helal etmedi yine de geldiler ama kaynanamda kaldılar

Yurtdışında yaşayan akrabamız var nasılsa diyerek sizde aylarca kalırlar. Eşiniz nasılsa hizmet etmiyor yorulmuyor olan size gelir

Nasıl alıştırırsanız öyle gider. Evin hanımı çağırmıyorsa gidilmez görgüsüzlüktür
misafir geldiğinde evde yoksa evin hanımı istenmiyorsun demektir utanma yok bunlarda

bir gelirler iki gelirler üçüncüde gelmezler alışırlar merak etmeyin
Sorun su ki, esimle misafir olayi ile defalarca tartistik. Huyumu biliyor . Yani bastan beri böyleydik. Üc erkek tanidiginin bizim evde kalmasini teklif etti, bir kere trden birisi gelmis ( teyzesinin kocasinin yegeni yada bi akrabasi) kacak, ev bulamamis, onun gelip kalmasini teklif etti. Ben hamileydm ozaman. Sonrasnda bi ara tekrr teklif etti hayir dedm. Birkerede yine trden bi arkadasi yurtdisina isyapmaya cgelcekmis. Ev bulana kadr bizde kalabilir dedi. Yine kabl etmedim tartistm. Yani malesef esim sizin esiniz kadar anlayisli degil

Discime gittim. Kizimi yüzmesine getirdm simdi. Eve gidene kdr umarim giderler. Annem dedi; disarda yemege götürcekmis onlari.

gelsinler sen beni dinle gelsinler ama yakin bir zamanda senle esinle gideceksin ara bende geliyorum diye bakalim ne yapacak sizde arayin geliyoruz diyecen bakalim bir daha geliyormu gelmiyormu 🤣🤣
Aynen bunuda cok düsündm😂 ama korkuyrmda daha cok bana dadnirlarsa bu kez diye. Ama düsünyrm öncesnde defalarca gwlip beni davrt etmemeleri. Hamileyken reddettgmdw bile neyms bizi özlemisler. Bizi özlediysen hazirligini yyaparsn ben gelirim size. Ama nerde. Üstelik yasi benden kücük. Ben hizmet etmicem artik orasixkesin

Back
X