Bayram ve aile ziyareti

Merhaba bayanlar. Sizden yardım rica ediyorum. Kafam çok karışık, bir türlü çözüm bulamıyorum sorunuma. Eşimin ailesinle doğum yaptığımdan beri sorunlar var ve bir türlü çözülemiyor. Karşı tarafın anlayışsızlığı benim pek alttan alan bir huyum olmaması vs. diye uzayıp gidiyor. Eşim bayramda gitmek istiyor ama ben pek gitmek istemiyorum, hem malum domuz gribi olayları. Kızım 11 aylık. Gittiğimizde kimseye öpmeyin, dokunmayın demek garip geliyor. Eşim inatla gidelim diye ısrar ediyor. Arabamız yok, toplu taşıma ile 2,5 saat nasıl çekilir bu eziyet bilemiyorum. Aslında ailesinle olan kırgınlığımdan dolayı hiç bir şekilde görüşmekte istemiyorum. Buraya yazamayacağım çok kötü olaylar yaşadım ama nedense eşim bana hak vermek yerine yaşlıdır alttan al, anlayış göster modunda. Yapılanları çok çabuk unutyor ve her ne olursa olsun benimde sevgi dolu hiçbir şey yaşanmamış gibi davranmamı bekliyor. Ben şimdi ne yapayım bayramda? Evde oturup ses etmeyeyim mi yoksa eşimi kırmamak adına yollarda o eziyeti çekip 2 gün boyunca beni aşağılamalarına izin mi vereyim?

bence gitme...

Kendi kırgınlığın isteksizliğin bi yana
En önemlisi bebeğin ve şuan içinde bulunduğumuz domuz gribi illeti
Eşinle bunu sakince konuş
Bebeğine o da zarar gelsin istemez

Ailevi meseleriniz için bişey diyemem ama bir doktor olarak bu dönemde 11 aylık bebeğinizle hemde toplu taşımayla bir yerlere gitmenizi asla tavsiye etmem. daha çok küçük bağışıklık sistemi çok zayıf. benimde 14 aylık bir yeğenim var ve kırılmak pahasınada olsa herkesten korumaya çalşıyoruz...toplu taşıma, alışveriş merkezine falan götürmüyoruz...kimsenin öpmesinede izin vermiyoruz. bir süre önce normal üçlü karma aşısı yapıldıktan sonra çok nadir bir komplikasyon olan çok ciddi bir kan hastalığı geçirdi tek kelimeyle ölümden döndü...hala kontrol altında.insan başına gelmez sanıyor ama gelincede ölüp diriliyorsunuz. ben doktor olarak aynı hastalıktan çok sayıda yetişkine tanı koyup tedavi ettim ama yeğenim çok küçük onlar kaldıramıyor. yavrum hastaneden çıktı 1 hafta iç çekerek korkarak uyudu uyandı. hepimiz kahrolduk haline. o yüzden bebek ve çocukların ne pahasına olursa olsun korunması gerektiğini düşünüyorum. iyi bayramlar dilerim.

Önce oraya mı gidilecek buraya mı orda az kaldık burda çok oturduk dertleri yetmiyordu
Bide domuz gribimiz çıktı

gitme sakın arkadaşım bende geçen bayram konu açmıştım .ama senin çocuğun var ekstradan riske atma derim.kendine yapılacak muameleyide biliyosun .değmez

Merhaba bayanlar. Sizden yardım rica ediyorum. Kafam çok karışık, bir türlü çözüm bulamıyorum sorunuma. Eşimin ailesinle doğum yaptığımdan beri sorunlar var ve bir türlü çözülemiyor. Karşı tarafın anlayışsızlığı benim pek alttan alan bir huyum olmaması vs. diye uzayıp gidiyor. Eşim bayramda gitmek istiyor ama ben pek gitmek istemiyorum, hem malum domuz gribi olayları. Kızım 11 aylık. Gittiğimizde kimseye öpmeyin, dokunmayın demek garip geliyor. Eşim inatla gidelim diye ısrar ediyor. Arabamız yok, toplu taşıma ile 2,5 saat nasıl çekilir bu eziyet bilemiyorum. Aslında ailesinle olan kırgınlığımdan dolayı hiç bir şekilde görüşmekte istemiyorum. Buraya yazamayacağım çok kötü olaylar yaşadım ama nedense eşim bana hak vermek yerine yaşlıdır alttan al, anlayış göster modunda. Yapılanları çok çabuk unutyor ve her ne olursa olsun benimde sevgi dolu hiçbir şey yaşanmamış gibi davranmamı bekliyor. Ben şimdi ne yapayım bayramda? Evde oturup ses etmeyeyim mi yoksa eşimi kırmamak adına yollarda o eziyeti çekip 2 gün boyunca beni aşağılamalarına izin mi vereyim?

Valla canım sen bilirsin ama bence gitme bende gitmeyecem kusura bakmasınlar yaşlı olabilirler ama onlara bizim hayatımızı alt üst etme hakkını kimse vermiyor herkese haddini bilmesi lazım biz kocalarımız için bir adım atıyoruz ama karşı taraf bunu enayi nasıl olsa bunuda affedecek diye daha çok hayatımız mahvediyorlar. Onlara bu fırsatı vermederim.

Valla canım sen bilirsin ama bence gitme bende gitmeyecem kusura bakmasınlar yaşlı olabilirler ama onlara bizim hayatımızı alt üst etme hakkını kimse vermiyor herkese haddini bilmesi lazım biz kocalarımız için bir adım atıyoruz ama karşı taraf bunu enayi nasıl olsa bunuda affedecek diye daha çok hayatımız mahvediyorlar. Onlara bu fırsatı vermederim.

dün akşam eşimle oturdum konuştum 1 saat anlattım allahtan hak verdi zaten kızım istemiyor bir yere gidince kendi evini arıyor günü zehir ediyor bize hele akşam yatılı hiç bir yerde kalma şansımız yok beşiğini arıyor biizm yanımızda yatmaya alışık olmadığı için bütün gece eziyet ederek geçiyor o yüzden eşimle anlaşmaya vardı gitmiyoruz bayramdan sonra gidelim diye bir teklif yaptı onuda kabul etmedim kış başlıyor hastalıkların en yoğun olduğu bir dönemde sağlığımızı riske atıp kimseyi memnun etmek uğruna yollara düşmeyi uygun görmüyorum eşime isterse gidebiliceğini benim için sorun olmayacağını anlattım ama oda bayram günü ne münasebet sizi bırakıp gidicem dedi.Karşı taraftabi hala telefonlarla baskı yapmaya devam ediyor ama ne yapayım artık olmuyor 5 sene oldu mücadele ediyorum yapamıyoruz biz bir arada hep ilgi alaka bekleyen çocuk gibi birinle başedemiyorum herşeyi alttan alan bir huyumda yok ne yazık ki onların kafasında gelin modeli herşeye he diyen onların sözünden çıkmayan her dakika gülen hizmette sınır olmayan annecim babacım diye peşinde dolaşan biri ama yapamıyorum yapmacık olamıyorum içimden nasıl geliyorsa öyle davranıyorum saygıda kusur etmiyorum etmemeye çalışıyorum memnun olsunlar diye elimden geleni yapıyorum ama onlara sorsan ben hiç bişey yapmayan asalağın biriyim benden bu kadar dedim yinede anna baba oldukları için sonsuz saygım var sonuçta onlarda eşimin ailesi eşimi büyüten bu zamanlara getiren kişiler diyorum artık ne yarar ne zarar istemiyorum artık

yaranamazsın arkadaşım ben 15 yıldır yaranamadım en sonunda yani 15 yılın sonunda yeter dedim noktayı koydum kavga etmedim ağız dalaşına girmedim sadece sizi allah havale ediyorum bundan sonra sizinle işim olmaz dedim ve bitirdim son bir yıldır görüşmüyorum eşim ve kızım gidiyorlar eşime çok baskı yapılıyor eve gldiklerinde anlıyorum küçücük kızımın yanında eşimle tartışıyorlarmış kızım duyuyor ve üzülüyor haliyle sonra bana utana sıkıla anne babaannemle halam seni neden hiç sevmiyor babama öyle söyledi bağırdı babamda ona bağırdı sonra babam dışarı çıktı biraz durdu geri geldi beni aldı eve geldik diyor.şeytan diyor kızımıda gönderme haketmiyorlar torunlarını görmeyi ama allahtan korkuyorum yinede ben eşimide kızımıda bu işin dışında tutmaya çalışırken onlar küçücük çocuğuda alet etme cehaletini gösteriyorlar.anlatmaya kalksam buralara sığmaz neler yaptılar söylediler bana aileme ayrıca eşimin akrabalarından da hep kötü muamele gördüm ama hep alttan aldım sessiz kaldım sessiz kalınca nasl olsa bu alınmıyor boşver yap gitsin söyle gitsin oldu.evime aileme eşimle en özelimize kadar müdhale ettiler yani aklınıza en gelmeyecek saçmalıkta iğrençlikte şeylere maruz kaldım.eşimede söylmedim araları benim yüzümden açılsın istemedim.ama en son hiç sebep yokken beni eşime şikayet etmiş doldurmuş eşimde 15 yıldan sonra ilk kez onlar yüzünden benim ailem bende misafirdi ailemin yanında bana hakaret etti benim ailemin gelmesini istemiyorlar hiç o yüzden huzursuzluk çıksın ve gitsinler diye uğraştılar ailem üzüldü gitmek istedi ama ben bırakmadım ve bende ne gerekiyorsa eşime söyledim ailemle memleketime gitmeye karar verdim eşim bunca zaman olan biteni ve benim gösterdiğim sabrı görünce neye uğradığını şaşırdıbenim ve ailemin nerdeyse ayaklarına kapandı oalnlar yüzünden bizde barıştık eşimle ama ailsiyle artık görüşmüyorum ve bu kesin kararım geçen bayram gitmedim eşimde 3.günü gitti fakat akşam ilk defa bana bu bayram beraber gidicez dimi demeye başladı yani hala öyle bir beklentisi var boşver diyor bana günah diyor yani yine alttan alıcam sanıyorlar gelsin özür dilesin diye baskı yapıyorlar çok iyi biliyorum sanki benim bir hatam varmış gibi artık onları yok sayıyorum arkadaşlar kredilerini tükettiler zaten tüm sülale gliniyle iyi oln yok demek gelinde değil sorun onlarda ama onlarda bunu anlayacak kapasite yok benim de şu kısacık ömrümde onlara ayıracak tek birdakikam bile yok eşiminde işine gelirse o kadar bende biterse bitmiştir ne bayram ne başka bişey zaten çok saçma geliyor bayramda görüş ama diğer zamanlarda ben sizinle anlaşamıyorum görüşmek istemiyorum bana ters bu düşünce ya görüşürsün ya görüşmezsin.kısacası bizm evdede bayram nedeniyle hafif bir gerginlik var ama ben üstüme hiç alınmıyorum çünkü bunun sorumlusu ben değilim.arkadaşlar onalrn bizden yaşça büyük olmaları dışında ne üstünlükleri var söylemisiniz niye bu kadar alttan almak durumunda olalım bizimde sevgi saygı görmek hakkımız var.benim kişisel fikrim tabi herkesin fikrinede saygım sonsu ama büyükte olsalar eşimizin aileside olsalar biz nerde durmayı biliyorsak onlarda bilecek kısacası herkes haddini sınırını bilecek.herkese mutlu sağlıklı sorunsuz ve neşeli bayramlar diliyorum arkadaşlar hepiniz öpüldünüz.opuyorumnanaktan

Çocuğum söz konusu olduğunda hele hele bu şekilde bir grip salgını varken,mesafe uzakken filan bana birilerini memnun etmek çok saçma geliyor.
Ben olsam gitmezdim.Kaldıki bu bayram gideceğim yerler belli geçen bayram gibi.Normalde her büyüğe giderdik biz,ama bu sene gitmiyorum.
Kimseye de söz hakkı vermiyorum bu konuda.Kapı orda gitmek isteyen varsa buyursun gitsin.Sağolsun ne eşim ne kayınvalidem nede babamlar bu anlamsa bize müdahale etmiyorlar o ayrı..

hep ilgi alaka bekleyen çocuk gibi birinle başedemiyorum herşeyi alttan alan bir huyumda yok ne yazık ki onların kafasında gelin modeli herşeye he diyen onların sözünden çıkmayan her dakika gülen hizmette sınır olmayan annecim babacım diye peşinde dolaşan biri ama yapamıyorum yapmacık olamıyorum içimden nasıl geliyorsa öyle davranıyorum saygıda kusur etmiyorum etmemeye çalışıyorum memnun olsunlar diye elimden geleni yapıyorum ama onlara sorsan ben hiç bişey yapmayan asalağın biriyim benden bu kadar dedim yinede anna baba oldukları için sonsuz saygım var sonuçta onlarda eşimin ailesi eşimi büyüten bu zamanlara getiren kişiler diyorum artık ne yarar ne zarar istemiyorum artık

aynen beni anlatıyosun canım seni çok iyi anlıyorum.bu kaynanalar kaynatalar kendi kafalarınca bi gelin tipi uydurup senin de öyle olmanı bekliyolar.ve genelde saçma sapan, bencilce, manasız isteklerde bulunuyolar.karşılık bulamayınca kötü gelin oluyosun.taviz vermemek lazım.kendini ezdirme.canını sıkma.bebişinle mutluluklar. Allah bağışlasın,analı babalı büyüsün :Saruboceq:

Her bayram kızımı hasta ede ede gittim mübarek ellerini öpmeye,
Kızım bununla birlikte 3.kez hastaneye yattı ve sonuncusunda ameliyat oldu,
Aramızdaki mesafe 1.5 saat canları her istediğinde gezmeye gelirler buraya,
Ama kızım hastanede yatarken hiçbir seferinde keyiflerini bozupta gelmediler,
Artık iyice anladım ki, karşılıksız iyilikte bir anlam ifade etmiyor,
Kimse için kendini kasmaya değmez bence,
Saygıda kusur etmeyelim derken, hep gidenler bizden gidiyor,

Her bayram kızımı hasta ede ede gittim mübarek ellerini öpmeye,
Kızım bununla birlikte 3.kez hastaneye yattı ve sonuncusunda ameliyat oldu,
Aramızdaki mesafe 1.5 saat canları her istediğinde gezmeye gelirler buraya,
Ama kızım hastanede yatarken hiçbir seferinde keyiflerini bozupta gelmediler,
Artık iyice anladım ki, karşılıksız iyilikte bir anlam ifade etmiyor,
Kimse için kendini kasmaya değmez bence,
Saygıda kusur etmeyelim derken, hep gidenler bizden gidiyor,

yazıklar olsun böyle babaannelere dedelere hadi diyelimki gelinini sevmiyorsun,torununuda mı sevmiyorsun yaa beni sevmemelerini anlayabilirim ama benim evladıma yani onlarında evladının evladına ilgisiz kalan babaanne ve dedeleri asla affedemem affetmiyorumda zaten çünkü aynen bizdede öyle bir durum var dünyaya bir kere geliyoruz herkese hakettiği kadar değer veririm işte o kadar :olmaz:

biz artık bıraktık görüşmeyi ne bayram ne seyran ne telefon
onları asla af etmeyeceğim asla
söyleyecek o kadar çok şey geliyo ki ağzıma şeytana lanet

Back
X