Bayram ve kayinvalidem

eticin16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2011
49
0
36
Bursa
O kadar yorgunum ki uyuyamiyorumdun temizlik yaptık kaynanacigimin evini temizledik aksam biraz yemek hazırlığı bu gün misafirler sevgili görümcem geldi eltimler .bebeğim perişan fırsat bulup yemek bile yediremedim üstüne üstlük kayınvalidemden fircayida yedim sebepte ne biliyomusunuz tatlı tabaklarını dün temizlikte çıkarıp yıkamamısim tozluymus kendin yıka eline ne oldu diyemedim tabii eltim başka bir cins parmaklarım delindi temizlikten cocuklar mahvetti heryeri ben emegimemi yanayım yorgunluktan uyuyamiyorum onamı offff offff. Gorumcemler gece bende kalırlar her zaman bide heryer yatak nasıl kalkcam bu işlerin altından bir ayda gelemem kendime Sizde kayınvalidelerinizin evinde kolemisiniz yoksa hanım mi

canım üzüldümm ya zor gerçektennnnnnnnn ..ben şanslı olanlardanım benim 2 görümcem var yaşça büyükler ve bekarlar onlar herşeyi yapıyor saolsun ..kayınvalideciğim benden iş falan beklemez misafir gibi giderim gelirim :)içimden geldikçe tatlı vs..bişiler yaaprım götürürüm çok mutlu olurlarr ..ama bana yemeğe geldiklerinde yada çaya vs..deli olurum dört dönerim etraflarında çok iyi hizmet edip ağırlarım ..sanırım ben şanslıyım bu konudaa ...gelinlerini köle gibi gören kadınlardan nefret ediyorummya..kendi kızlarına yapılsa hoşlarına gidecek sankiii

sakin ol canım,tam olarak anlayamadım kayınvalidenle birlikte mi oturuyorsunuz? neden tüm evi sen temizliyorsun? hizmetçileri misin sen onların ?

Ya bu ve bunun gibi durumlar da iş eşte bitiyor. Koca koca olduktan sonra böyle olmuyor. Adam eşine saygı göstertirse böyle yapamıyorlar işte. Sinir oldum gece gece.

Elbetteki yardım etmek çok iyi birşey ama eğer kendi eviniz ve sorumluluklarınız varsa bukadar ağır iş yapmanız doğru değil. Buna bir dur demeniz lazım.
Eşinizle konuşun artık eskisi kadar yapamıyorum deyin.Bir yardımcı tutun, temizlik yaparken görümcelerinizi ya da eltiniz varsa yardıma çağırın ya da kayınvalidenizle konuşun v.s ama bir çözüm bulmalısınız.

Üstelik bu kadar işin üstüne birde yapılmayan birşeye kızması ise sinir bozucu.

yüz vermişsin o da astarını istemiş...

yüz vermicektiniz en bastan...

yavas yavas değiştirin artık ben sana köle olurum tarzınızı... ama yavas yavas yoksa tepki cekersiniz ve işler sarpa sarar...

evet bncede yüz vermişsin astarını istiyor..çocuğunu bahane et durmuyor de bişey uydur..çocuğunla ilgilen ...şu kaynanalar ne zaman anlayacak ne zaman sıyrılacak gelin köledir evin hizmetçisi fikrinden...:47:

Beraber oturmuyoruz ama aynı binadayiz aslında esim çok iyi ama kayınvalidem dinlemez kimseyi eltim yapmaz onun evi başka semtte görümcem Gölcük'te oturuyor temizlikci falan aldırmaz kayınpederimi görün birde siz utanmasa ayaklarını bile yikatir amannn ne yapayım gecer bir gün bunlar ama o zaman ben ne olurum bilmiyorum

biz de kayınvalidemle karşılıklı oturuyoruz ama kendim istemedikçe bir şey yapmam.Kızları gelir temizler evini giderler.Aslında kendi işini kendi yapabilir ama yapmıyor.Arada bir laf sokarlar bende pat diye lafı gediğine koyarım. Zaten çalışıyorum.Kendi evime bile yardımcı alıyorum temizlik için.Kısacası hem eşini hem ailesini nasıl alıştırırsan öyle gider ;)

iyi niyetlik enayiliğe dönüşmedikten sonra herzaman geçerlidir....kendini ezdirmeden kimseyede hakaret etmeden kişiliğini ve aile düzenini korumak senin elinde.... bol şans.

2 yıllık evliyim kaynanamın evini bi kere bile süpürmedim suana kadar sadece sofra kurmuşumdur evinde.Eli ayağı tutuyorsa da yapmam.Herkes kendi evine baksın.

2 yıllık evliyim kaynanamın evini bi kere bile süpürmedim suana kadar sadece sofra kurmuşumdur evinde.Eli ayağı tutuyorsa da yapmam.Herkes kendi evine baksın.

Kusura bakmayında bu da hiç hoş değil. Bence böyle de olmamalı.
Sonuç da bir büyük karşında ki ve en önemlisi o da bir anne.
Yeri geldiğinde temizlikde yapılabilir bunu yapınca hizmetçide olunmaz yani.
Seninn annen anne de karşında ki değil mi ?
Ben böyle yapamam sonuçda benim de abim var benimde annem var. Ben sizin gibi yapamam muhtemelen.
Ben elimden geleni yaparım yeri geldiğinde tüm evi de temizleyebilirim. Eli ayağı tutsun tutmasın gönlü hoş olsun.
Üstüme düşeni yaparım ama karşıdan gördüğüm muamele önemli. (: Beni çok severlerse ve çok seversem kızı olması hiç önemli değil fırsat buldukça hoş tutmaya çalışırım. Ben öyle olaya herkese evine baksın diye bakamam.
Eşim beni el üstünde tutarsa hele de.

Ben böyle yapamam sonuçda benim de abim var benimde annem var. Ben sizin gibi yapamam muhtemelen.
Ben elimden geleni yaparım yeri geldiğinde tüm evi de temizleyebilirim. Eli ayağı tutsun tutmasın gönlü hoş olsun.
Üstüme düşeni yaparım ama karşıdan gördüğüm muamele önemli. (: Beni çok severlerse ve çok seversem kızı olması hiç önemli değil fırsat buldukça hoş tutmaya çalışırım. Ben öyle olaya herkese evine baksın diye bakamam.

-se/-sa ile değil, evlendikten ve kayınvalideniz olduktan sonra konuşalım:34:

İyi evlenince sen yaparsın o zaman.Ben böyle davranıyorum.Benim annemle ne alakası var bu olayın ben anlamadım.Benim annem de her işini kendi görür.Ayrıca eşim beni de el üstünde tutar.O yüzden yapmıyorum işte.

Evlenmeden ahkam kesenlere de bayılıyorum.O işler öyle olmuyor.Öyle gelinini çok seven kaynanalar istisna güzelim.Sana denk gelir inşallah

Son düzenleme:
O kadar yorgunum ki uyuyamiyorumdun temizlik yaptık kaynanacigimin evini temizledik aksam biraz yemek hazırlığı bu gün misafirler sevgili görümcem geldi eltimler .bebeğim perişan fırsat bulup yemek bile yediremedim üstüne üstlük kayınvalidemden fircayida yedim sebepte ne biliyomusunuz tatlı tabaklarını dün temizlikte çıkarıp yıkamamısim tozluymus kendin yıka eline ne oldu diyemedim tabii eltim başka bir cins parmaklarım delindi temizlikten cocuklar mahvetti heryeri ben emegimemi yanayım yorgunluktan uyuyamiyorum onamı offff offff. Gorumcemler gece bende kalırlar her zaman bide heryer yatak nasıl kalkcam bu işlerin altından bir ayda gelemem kendime Sizde kayınvalidelerinizin evinde kolemisiniz yoksa hanım mi

Bu NAsıl Bir Şey Ya..:41:
Çok Yaşlı Olur, İçiniz El Vermez Gider Yaparsınız Allah Rızası İçin..:6:

Ama Üstüne Fırça da Cabası Yani..:20:

Benim ki Bulaşık Bile Yıkatmaz Bırak Bayram Temizliğini..:nazar:
Allah Herkesi İyi İnsanlarla Karşılaştırsın..

Kızlar kayınvalideme köle oldum evet abartmıyorum köle oldum ne bayram temizliği evim ayrı olduğu halde haftalık temizliğine bile gittim yemeğini yaptım yok yok yine onun yüzünden boşanıyorum şimdi annecim annecim diye bi tarafında gezdim de cokkk halt ettim sanki:20: aklıma geldi sinirlendim yinee

11 Aylik evliyim, benim Kaynanamda biraz tuhafdir ama asLa köle olarak görmez geLini cok Kadin hakklarini savunur felan, birak Bayram temizligi yapmayi kaynanamda valla nezaman gidersem gidim bi Bardak bile kaldirmam oda yaptirmaz bana (yapmicamida bilir).. Ama benim evime geldimide ben ona birsey yaptirmam ama o yine yardim eder hakkini yiyemem...

Temizlik vs gibi şeler birinin zorlamasıyla yapılmalıı..
şahsenn biri bana şart koştuğunda ben hiç yapmam yapasımda gelmez..
İçinden gelicek yapıcaksın offlaya pofflaya yapılcakk iş hiç yapılmasın daha iyi..
Etrafındakilere emir buyuran emir veren tipleride oldum olası sevmem..
sankii müdür etrafındakiler işçilerii sen şunu yap sen bunu yappp oturdaaa yappppp!

Helde bide yaparsında beğenmez laff eder yaaa işdeee cinnet getirmeye sebep..

Back
X