Bayramda istemediğiniz halde eşinizin ailesine ziyarete gider misiniz?

blueege

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2008
492
14
643
Kızlar evlilikte 3 üncü yılım eşimin ailesiyle düğünümüz olduğundan itibaren ipler koptu ilk sene eşimin ricasıyla bayram ziyaretine gittim geçen sene kaynanam görümcem evde yoklardı kayınpeder vardı sadece öyle 5 dakka uğradık.Bu sene hiç gitmemeyi düşünüyorum.öyle kin tutan biri değilim aslında ama sürekli olumsuzluklar devam ettiği için görüşmüyorum hiçbiriyle üstelik alt katımdalar .öyleki kapının önünde görsem bile bayramlaşmak istemiyorum .Eşiminde anlayış göstereceğini düşünüyorum .

Sizler istemesenizde bayramlaşmaya gidecekmisiniz ?Eşiniz gitmek istemesseniz size anlayış gösterirmi ?

bayramlar küslükler giderilsin kalpler yumuşasın diye bir fırsat kapısıdır.. siz küçük olarak ve gelinleri olarak insanlığınızın ve müslümanlığın gerektirdiğini yapın gerisine karışmayın

halik bilmezse malik bilir..

bana gelince ben giderim sevsemde sevmesemde giderdim..

eşime olan saygımdan ..

ortada kanlı bıçaklı bir durum yoksa eşimide onlara gitmeyelim diyerek ikilemde bırakmak zaten istemem büyük konuşmiyim ama bırakmamda heralde

sen git git canım kötü düşünme insanlığını yap da git, kıymetinin bilinmesi için değil eşin için..

Bayramda küslük olmaz arkadaşım,
gitmeniz gerekir diye düşünüyorum,
siz,size düşeni yapmalısınız,gidipte can ciğer
kuzu sarması olmayacaksınız elbette,
bayram kutlamasını yapar ve 5dk kalırsınız diye düşünüyorum...
böyle bir durumda her erkek zor durumda kalır,
sevgiler...

gitmelisin onlar sonuçta büyük hem gidip onlarda kalmıyorsun ki ..yarım saat oturup kalkarsın...bayramda küslük olmaz..

istemesem bile giderdim

bayram bu küslük olmaz

bi el öpmekle, bayramın kutlu olsun demekle kimse kendinden bişey kaybetmez

eşinizin hatrı var hiç olmazsa

Ben giderdim...neticede Bayram...ve bu insanlar bana uzaktada degil hergün yüz yüze gelebilirim...

Bunu esim icin degil Allah rizasi icin yaparim....40 yilik yabanci komsularimda olsa bayramlasirim...

Aranizda ne gibi problemler oldu bilemiyorum tabiki ama esinin bu konuda sana anlayis gösterecegine inanki cok sasirdim.....hayir belki cidden cok kötü olaylar yasandi ama yanibasinda olan ailesine bayaram ziyaretine gitmeyecek kadar ne olabilir diye düsündüm acikcasi

Ben geçen bayram Gittin küslük olmasın büyükdür bekler diye kapıyı açmasıyla suratıma çarpması bir oldu :oklava::oklava::oklava:kötükedihüsokötükedihüso
Bir sürüde laf saydı bana değil tabii kendince saçma sapan konuşuyor içerden
Bir daha beklesin yüzümü görmeyi kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
Çokk beklerrrrşutarafagitti:1closedeyes:

eltimler dışında herkese gidiyorum sevmediğim birine gitmişsekte bir bayramlaşır otururum bişii sormazlarsada hiç konuşmam zaten bayramlaşma çok sürmüyo öle 15-20 dk falan kalkıyoruz uğrayacağımız yerler var diye...geçen bayram canım bazı kişilere gitmek istemiyordu eşime söyledim oda sağolsun zorlamadı gitmedik...ama genelde giderim..napıcan işte sevmesende yüzyüze bakılıyor olmuyo yani:delphin:

Ben giderdim...neticede Bayram...ve bu insanlar bana uzaktada degil hergün yüz yüze gelebilirim...

Bunu esim icin degil Allah rizasi icin yaparim....40 yilik yabanci komsularimda olsa bayramlasirim...

Aranizda ne gibi problemler oldu bilemiyorum tabiki ama esinin bu konuda sana anlayis gösterecegine inanki cok sasirdim.....hayir belki cidden cok kötü olaylar yasandi ama yanibasinda olan ailesine bayaram ziyaretine gitmeyecek kadar ne olabilir diye düsündüm acikcasi

Eşimin ailesiyle aynı yerde oturmamıza rağmen görüşmüyorum.eşime ve bana çok büyük haksızlıklar yaptılar.Eşim evlenirken evini eşyasını arabasını kendisi aldı.ben çeyiz olarak oturma odamı yatak odasını mutfağı herşeyimi fazla sıyla yaptım .borçlarımızı öderken hep kendi ailem destek oldu kayınvalidem ben bir tek oğluma yemek veririm evlenene kadar deyip işin içinden çıktı .eşim zamanında ailesinin aldığı bir evin borçlarını ödemiş .ev senin diye ödettirmişler .babası gazetedn arabaya girmiş 1 sene onu ödettirmişler (.o da dolandırıcı çıkmış) çocukluğundan beri pazarda su satmış annesinin eline vermiş.almaya alışmışlar.üst katımızda inşaat var dört duvar istiyolarki eşim onlara ev yapsın.kaynanamla kayınpeder 48 yaşlarında sırf eşim onlara baksın çalışmayalım diye işleri vardı onu kapattılar.bizim bulunduğumuz yerde çocukların evlerini hep aileler döşer arabalarını alır.eşimin aileside herkese eşimin yaptıklarını biz yaptık diye anlatıyolar etrafta.asıl küslüğün başlangıcına gelince düğün günü takıları çıkarıcaz odaya gittik görümcem eşimin takıları almak istedi bende vermedim hepsini toplayıp anneme emanet verdim biz balayına gidicez annemin kredi kartına 5 milyar borç var düğün salonuna para vericez anneme nakit ayrı borcumuz var onlar hal olucak.her ay araba kredimiz var 800 bor. içindeyiz yani.neyse annemde takılar görümcem annemi yolunu kesiyo düğün salonunda ne o hırsız gibi altınları aldın diye laf söylüyo görümcem 22 yaşında üniversite okuyo annem 57 yaşında dürüstlüğüyle tanınan bir insan kadın 15 milyar masraf yapmış damadının her istediğinde borç para vermiş manevi olarak bizi sarmış bir insan hakarete uğruyo.düğünden öncede benim kardeşime size takılanlar sizin abime takılanlar bizim demiş bunu sonradan öğreniyorum.neyse ilk günümüzün sabahı eşim bişey almak için aşağı inmiş görümcemle kaynanam eşimi sıkıştırmış biz alcaktık altınları niye verdin diyolar bende aşağı indim benim üzerime yürüdüler takıları niye vermişim saycaklarmış.annemin adını almıcakmışım ağzıma onların dediği olcakmış.bende susmadım tabi :olmaz: bunun yanı sıra aüzerimizden düşen paraları cebine atmış zeki kaynanam görenler söyldi eline düğünde para veren oldu onlarıda cebe attı.Şu anda kötülemediği insan kalmadı etrafta açım oğlum bana bakmıyo diye bütün akrabalara mahallye kötülemiş eşimi ve beni zaten kendi kulaklarımla duyuyorum aşağdan laflarını.eşim esnaf akrabaları samimi olmadığı insanlar ailene niye bakmıyon diye eşimin dükkanına geliyo hayırsız evlada çıktı eşimin adı.eşimi göndermiştim anneni hatrını sor benden bilmesinler diye 5 dakka duramadı kendisi.evi eşim yaptırdı tapusu yok ben duyuyorum yukardan bizim evin tapusunu görümceme vercekmiş kayınpeder.daha neler neler....... :sm_confused:
Kusura bakma uzun oldu tek tek yazmıyım hepsini yazıyım dedim .anlatmak kolayda yaşamak dahada zor .ben iki selam versem kaynanam yüz bulup evime gelcek konuşmadığım halde kötülüyo herkese ağlıyo sızlıyo herkes ona inanıyo. eşimin 1 inci evliliğinde gelini kaçırıp eşyalarına el koymuş (eşimin eski yatak odasında yatıyo şu an kaynanam) eşim o zaman yaşı küçükmüş bilememiş .şimdi aynı şeyi yapmaya çalışıyo ama eşim artık akıllandı tabi oyunları sökmüyo :nazar:

sadece bayram olduğu için giderdim...o sorumluluğu üzerimden atmak için biraz da....arkadaşımın dediği gibi can ciğer olmak gerekmiyor...küçükten beklenen budur ve gereğini yapar en kısa zamanda geri dönerdim....

benimde alt katımdalar bayramlaşmayı düşünmüyorum
barışmak için bayram olması gerekmiyo kaç kez adım attım bu kadarlık yeter ben bu sefer istemiyorum eşimde anlayışla karşılıyo kendisi isterse gider istemesse gitmez :delphin:

bence yanlış yapıyorsun. bayram bu herkes çocuğunu bekler, eşinde ailesiyle bayramlaşmak ister, bence bayramlarda ateşkes imzalayın :1hug: bende düğün öncesinde sorunlar ve olumsuzluk yaşadım. ama ben yinede ziyaretlerine gidiyorum.insan sorunların üstünde çok düşününce kendi kafasında daha çok kurup daha çok hırslanıyor, herkesi olduğu gibi kabullen, inan yüreğindeki huzursuzlukta geçecek. bunları çokta uzatmamak gerekir, sonuçta eşinle huzursuzluğu sen yaşıyorsun. yazık değilmi eşinede oda istemez böyle olmasını ama istemesende hoşlanmasanda bence bayramlaşmaya gitmek gerekiyor.

valla biz kaç saat uzaktayız.üç senedir evliyiz üç senedir de eşimin her bayrama ya nöbeti ya da görevi denk geliyor.dolayısıla ben de gitmiyorum.ne aileme ne de ailesine.eşim görevde başka ildeyse onun yanına giderim , buradaysa zaten görevdedir gidemeyiz.bu sene de hamileyim yasak gidemiyoruz bu sene de. daha evlendiğimden beri hiç bayrama gitmedik yani :)) seneye inşallah bebeğimizle eşimle gideriz.ben de pek sevmem öyle kalabalık falan ama bayramda gidilir tabii.zaten 4-5 gün iznimiz varsa, 2 gün orda 2 gün annemlerde geçirirz. 2 günde sorun değil yani benim için.çok büyük bir sorun yoksa tabii giderim.

mecburen gıdıcem de.eşim sen ıstersen gelme dıyo ama sonucda esımın annase babası.ben kucuk olarak gorevımı yapıcam.her kesı allah goruyo sonucda yapdıklarını

bence konuyu acan arkadasin derdi, bayramda gidip bir el opup bes dakika kalmak degil;
bundan korkmuyor, bunu herkes yapar zaten... ama o arkasi gelecek diye korkuyor... bayramlasmaya gitmek barismak demektir, bayramda git ertesi gun yine kus ol-- olmaz ki..
baristigi zaman da yine tepesine binecekler;
gitmez tabi, n'apsin?

benim annemde gorumcesinden cok cekmistir, herzaman annemi uzer, annemde onunla konusmamaya karar verirdi, sonra babam bayramda annemi zorla goturur, sonra o yine annemi uzerdi......... bu boyle yillarca devam etti, artik annem hic konusmuyor, bayramlarda da gitmiyor.....
evinin huzuru kacacagina bayramlasmamak daha iyidir ya bence..

bence konuyu acan arkadasin derdi, bayramda gidip bir el opup bes dakika kalmak degil;
bundan korkmuyor, bunu herkes yapar zaten... ama o arkasi gelecek diye korkuyor... bayramlasmaya gitmek barismak demektir, bayramda git ertesi gun yine kus ol-- olmaz ki..
baristigi zaman da yine tepesine binecekler;
gitmez tabi, n'apsin?

benim annemde gorumcesinden cok cekmistir, herzaman annemi uzer, annemde onunla konusmamaya karar verirdi, sonra babam bayramda annemi zorla goturur, sonra o yine annemi uzerdi......... bu boyle yillarca devam etti, artik annem hic konusmuyor, bayramlarda da gitmiyor.....
evinin huzuru kacacagina bayramlasmamak daha iyidir ya bence..

görümce ve eltiyle sorun yaşıyorsan gitmezsin tabi ana babadan bahsediyoruz, anne babaya gidilmeli bence. araya mesafe koyarsın canım.

hiç içim atmıyor bende konu sahibi gibi şeyler yaşadım onu çok iyi anlıyorum ama eşim için annemden emdiğim süt için gidiyorum gerçi bu bayram evimizdeyz iizn az diye ama gidiyorum sonuçta

Back
X