• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda mezarlk ziyareti

DUYGUCIKMAZI

maskeli balo ve shte yüzü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
9.240
20
158
Konya
hiç mezarlık ziyaretine gittiniz mi.....
bilmiyorum......
ben bir kaç yıldır gidiyorum ........gencecik 2 dayımı ve öncesi dedimi kaybettim......
ve artık mezarlık ziyaret yerim haline geldi........
insan normal zamanlarda hayatın telaşına kapılıp.....kaybettikleri aklına gelmiyor olabilir fakat bayramlarda özel günlerde öyle bir geliyor ki
yokluklarını fark edince insanın içi buruluyor.......
gözlerden damlalar düşüveriyor......
kendime hakim olamıyorum..........
mezarlıga gidip onları öylece görünce .......paylaşmak istedigim onlara anlatmak istedigim o kadar çok şey oluyor ki........
beni duyduklarını hissetip bir şeyler söylüyorum........bazen aglıyarak bazen gülümseyerek....
duyuyorlar ama seslenmiyorlar.........
etrafıma bakıyorum..........mezar taşlarına genç yaşlı demeden herkes vakti gelen göçmüş......
ve benim gibi aglıyanları görüyorum......

ve diyorum ki........işte son durak......ve bizlerde yanınıza gelicegiz.......
sizler görevinizi bu yalan dünyada tamamladınız.......
sizler sıranızı savdınız..........ve asıl olmanız gereken yerdesiniz.......
bakalım bizler nasıl son nefesimizi verip bize yüklenen görevlerimizi nasıl yapıp gidecegiz şu koskoca yalan dünyadan.........

hemde öyle bir yalan ki.........yalan bile yanında masum kalır.........
bu ziyaretlerimden çok etkileniyorum........
ve şu bedenin benim degil sadece taşıyıcı oldunun farkına varıp........
bu dünyadan giderken iyi biri olarak gitmek istiyorum.......kimseyi kırmadan üzmeden herşeyin boş oldugunu fark ediyorum.......
sadece insan gibi insan olmak gerektigini bir daha anlıyorum........

sizlerle paylaşmak istedim.......üzüldüm biraz agladım.....içim fena oldu........

allah ölmüşlerimize rahmet etsin mekanlarını cennet etsin günahlarını af etsin.....:Saruboceq::Saruboceq:

her bayram hem de.. o duyguları kelimelere dökemem bile.. şuan yazarken bile boğazımda bi yumru, gözlerim doluyor, sanki nefessiz kalıyorum.. allahım sen kimseye kaldıramayacağı yük, çekemeyeceği acı verme yarabbim...

ben hiç gitmedim bu bayram gitmak istedim daha 20 gün önce amcamı kaybetim
onu ziyaret etmeyi çok istedim babam istemedi
bayram günü mezarlık ziyareti iyi değilmiş
mezarlıklara ya bayramdan bir gün önce yada bayramın ikinci günü gitmek daha hayırlıymış çünkü bayramda hüzünlenmek iyi değilmiş
ama insan gitmek istiyo sanki onlar bizi bekliyorlarmış gibi geliyo insana

Duygum, en etkilendiğim, hüzünlendiğim yer mezarlıklardır....

Kaybettiklerimizin ardından onca göz yaşı, onca hüzün bir arada...Ama dün genç yaşta kızını kaybetmiş bir Anne vardı ki beni derinden üzdü..Hem ağlıyor, hem dua ediyordu.

Şehit Annelerine ne denebilir, dayanılır değil...Allah sabırlar versin inşallah.
Tüm kaybettiklerimizin ( Tanıdık, tanımadık) Mekanları Cennet olsun.

yeşilim ablacıgım......

hakklısın ya şehit aileleri.........allahım kimselere vermesin kaldıramıyacagız yükleri.....
acı çok acı evlat acısı....öyle derler.........
allah geride kalanlara sabır versin ablacıgım.........

ikimizde bugün ziyerete gitmişiz....allah ziyaretini ve duanı kabul etsın........

babam beni götürm4ez hep kalablık diye.. ama hep isterim ki yanıbaşlarında durup içimi dökeyim bir zamanlar yanımda olan sevdiklerime.. isterim ki haykırayım sizi unutmadım diye.. ama mümkün olmuyor.. bazen mezarlığın yanından geçerim yalnız.. hiç girmediğim için cesaret edmem g,rmeye ama baktığımda huzur dolduğunu hissediyorum içimin ve şu an burda yürürken bile ne kadar şanslı olduğunmu dğüşünüyorum.. daha çok gülücük ve daha çok iyilik için söz veriyorum kendime..

işallah canım verdigin sözde ilerlersin......ziyarete illa gitmekte gerekmiyor tabi......
evden yollayacagın duayı bile hissedebiliyorlar........
emin ol daha huzurlu olursun dua yolladıkca.....:Saruboceq
:

bizde bayramlarda gideriz çok güzel şeyler yazmışsın cnm

saol canım .....içim doldu ve paylaşmak istedim......Şeniz

ben hiç gitmedim bu bayram gitmak istedim daha 20 gün önce amcamı kaybetim
onu ziyaret etmeyi çok istedim babam istemedi
bayram günü mezarlık ziyareti iyi değilmiş
mezarlıklara ya bayramdan bir gün önce yada bayramın ikinci günü gitmek daha hayırlıymış çünkü bayramda hüzünlenmek iyi değilmiş
ama insan gitmek istiyo sanki onlar bizi bekliyorlarmış gibi geliyo insana

ben bilmiyordum bayramlarda gitdilmenin dogru olmadıgını..........
ama insan gitmek görmek istiyor dedigin gibi..........
sonuçta gidecegimiz yer ve arada dünya telaşından sıyrılıp öbür tarafıda hatırlamak gerekiyo......
acıda olsa.......:sinifsinif:

arife günü gidiyoruz genelde..

bu dünya da ,son durak ,ötesi yok ,ne yasadın gördün odur sana kalan ..

Mekanları Cennet olsun

Allah sizlere başka acı yaşatmasın diyerek başlayım,
iki gün önce gittim ben de mezarlığa.
yalnızca babam'a gittim, diğerlerini bulmam zor oluyor tek başına.
zira ararsam anneannem, dedem, teyzem, babaannem ve diğer dedem de oradalar.
ölüme bu kadar alışmak da insanın canını çok yakıyor aslında.

biz de bayramları tercih ederiz genelde, çok uzak olduğu için tatil günü anca gidebiliyoruz ve normalde ıssız geliyor, İstanbul'un en eski kabristanlıklarından birinde oldukları için...

ama bu bayram gidemedim, daha çok çok yeni, canımın bir parçasını toprağa verdim çünkü...

ruh halime göre değişir mezarlık ziyaretim. babamı kaybettim... bazen orada yatmasını kabullenemem gitmem görmek istemem... bazen annemin yanlızz gitmesine gönlüm razı olmaz... kandillerde ve arife günlerinde gideriz.

bende babamı annemi 5 yıl önce kaybettim bayramlarda gideriz duamızı ederiz topragını sularız uzun bi süre bakar dua ederim beni gördüklerini hissederim ruhuma bi rahatlık gelir o zaman onlara bişeyler anlatmak isterdim herşeyi paylasmak isterdim beni en iyi onlar anlardı çünkü..tekirdagda yatıyolar seyrekde olsa gidebiliyorum ama evdende okuyorum gidemediğim zamanlarda..Allah onları nur içinde yatırsın.

ben de babamı 5 sene önce kaybettim ve öncesinde de bir hiç yüzünden kendisiyle küstük...ölümünden bile 3 ay sonra haberim oldu düşününmafoldumbenmafoldumben
iş güç koşturmacası ve mezarlığın uzak bi yerde olmasından dolayı ancak bayramlarda ziyaret etme fırsatı bulabiliyoruz ve o mezarı o taşı görmek 5 seneye rağmen hala bana çok ağır geliyor ve çok ağlıyorum:gitme:ölüm Allahın emri biliyorum ama işte içideki o taş erimiyo bişekilde...

bu bayramda her gün çalıştığım için inşallah nişanlımla, nikahımızdan tam bir hafta önce yani 27 eylül pazar günü babama gidecez ve ben şimdiden ağlamaya başladım bile

Ne güzel, hic olmazsa ziyaret edebiliyorsunuz!!

Benim öyle bir sansim bile yok.....sadece bayramlarda degil bazen ona yakin olmak istesem bile mezarini ziyaret edemiyorum.....o Türkiyede ben Almanyada.....vefat edeli iki sene olacak ve ben topu topu 2 yada 3 defa ziyaret edebildim....:çok üzgünüm:

Buda gurbetin cilveleri.....Rabbim tüm ölmüslerimizin mekanini cennet kabirlerini nur eylesin......:Saruboceq:

Çok haklısın canım, aslında bır cok seyın farkına varmak ıcın, bır mezarlık zıyaretı bıle yeterlı...

Allah olmuslerımızın ruhuna rahmet eylesın, mekanları cennet olsun.. hepımıze hayırlı olumler nasıp etsın ınsallah ...

ben mezarlığa eşimle yada ailemle gittiğimde hiç bir şey anlamıyorum.sadece duamı edip dönüyorum.
ne ağlayabiliyorum nede konuşabiliyorum anemle.
o yüzden genelde tek gitmeyi seviyorum.çok seviyorum hemde.
biraz toprağıyla oynuyorum çiçeklerini düzenliyorum.ellerimle otları temizliyorum.sonra ağlıyorum ağlıyorum.birazda içimi döktükten sonra dönüyorum.
Allahım rahmety eylesin gani gani hepsine.

gitmemmi duygum sürekli giderim,hiç görmediğim babam için gecensene kaybettiğim amcam için annanem,babannem,dedelerim teyzelerim diğer amcalarım,bu tarafta pek bi kimseler kalmadı .
nasıl gitmem.allah hepsini huzur içinde yatırsın.
yürekler dayanmıyor oraya gidince ağlayan dövünen.ağıtlar yakan.
allah sabırların en yücesini versin ,helede genc yaşta yakınlarını kaybedenlere,gerci genç yaşlı dinlemiyor gönül,çok seviyorsa eğer acılar derinden oluyor.
allahım herkeze hayırlı ölümler nasip,.ölenlere rahmet etsin.:Saruboceq:

galıba en zor durumda olan gülsüm sultanınki gurbette olmanın zorlugu kendisininde dedigi gibi.....
yinede dualarımızı nerde olursak olalım dualarımız ulaşıyor ya oda cok önemli.....
allah dualarımızı kabul etsin........

sarıböcek kendi başıma gidemiyorum gıtmedımde........
korkarım .....ama yakınlarımla gidince bır kenra cekılıp yanlız kalıp paylaşıyorum .....hüznümü ve sevincimi.........

allah yattıkları yeri nur etsin........rahmetleri bol olsun........bızlerinde dualarını kabul etsin......

hiç mezarlık ziyaretine gittiniz mi.....
bilmiyorum......
ben bir kaç yıldır gidiyorum ........gencecik 2 dayımı ve öncesi dedimi kaybettim......
ve artık mezarlık ziyaret yerim haline geldi........
insan normal zamanlarda hayatın telaşına kapılıp.....kaybettikleri aklına gelmiyor olabilir fakat bayramlarda özel günlerde öyle bir geliyor ki
yokluklarını fark edince insanın içi buruluyor.......
gözlerden damlalar düşüveriyor......
kendime hakim olamıyorum..........
mezarlıga gidip onları öylece görünce .......paylaşmak istedigim onlara anlatmak istedigim o kadar çok şey oluyor ki........
beni duyduklarını hissetip bir şeyler söylüyorum........bazen aglıyarak bazen gülümseyerek....
duyuyorlar ama seslenmiyorlar.........
etrafıma bakıyorum..........mezar taşlarına genç yaşlı demeden herkes vakti gelen göçmüş......
ve benim gibi aglıyanları görüyorum......

ve diyorum ki........işte son durak......ve bizlerde yanınıza gelicegiz.......
sizler görevinizi bu yalan dünyada tamamladınız.......
sizler sıranızı savdınız..........ve asıl olmanız gereken yerdesiniz.......
bakalım bizler nasıl son nefesimizi verip bize yüklenen görevlerimizi nasıl yapıp gidecegiz şu koskoca yalan dünyadan.........

hemde öyle bir yalan ki.........yalan bile yanında masum kalır...
......
bu ziyaretlerimden çok etkileniyorum........
ve şu bedenin benim degil sadece taşıyıcı oldunun farkına varıp........
bu dünyadan giderken iyi biri olarak gitmek istiyorum.......kimseyi kırmadan üzmeden herşeyin boş oldugunu fark ediyorum.......
sadece insan gibi insan olmak gerektigini bir daha anlıyorum........

sizlerle paylaşmak istedim.......üzüldüm biraz agladım.....içim fena oldu........

allah ölmüşlerimize rahmet etsin mekanlarını cennet etsin günahlarını af etsin.....:Saruboceq::Saruboceq:

kızma ama iyiki üzülmüşsün de bunları buraya yazmışsınalkisalkisalkis

çok güzel anlatmışsın ve özetlemişsin şu koca dünyayıa.s

sağolyerimseniben

Back
X