• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramdaki sorunlarım

Fındık toplamak mesele değil mesele benim yatacak yerimin olamamsı ve iki kocaman adamla çocuklarla kalabalıkta kalmamız tuvalete gıdıyorum girdiğim an kapı açılıyor eniştem görmemişim diyor pardon diyor çocukarı yemek beğenmiyor görümcem bizimkiler böyle yemez diyor herkese göre yemek çıkarmam imkansız
Biraz da tercihlerini zi yaşıyorsunuz. İnsanlar Fındık toplarken siz evde ne yapacaksınız?

Bebeğiniz var belli ki siz toplamayacaksınız, O zaman da size evin yemeğini, işini yapmak düşüyor.

Sadece sizin değil oraya gelen herkesin işi zor. Belli ki tek ev var ve insanlar o işi bitirip evine gitme peşinde.

Şartlarınız buysa yapacak bir şeyiniz var mı siz söyleyin?

Bu hep bu şekilde Karadeniz bölgesinin gelinleri dile gelse konuşsa siz yaşamadığjnız için çok kolay geliyor en başarılı ablam 3 çocuğunu hizmet etmek için o kadar ihmal etti ki yaranamadı ben gördüğüm için karşı çıkıyorım çocuğum herşeyden önemli
Ne yaptı

Biraz da tercihlerini zi yaşıyorsunuz. İnsanlar Fındık toplarken siz evde ne yapacaksınız?

Bebeğiniz var belli ki siz toplamayacaksınız, O zaman da size evin yemeğini, işini yapmak düşüyor.

Sadece sizin değil oraya gelen herkesin işi zor. Belli ki tek ev var ve insanlar o işi bitirip evine gitme peşinde.

Şartlarınız buysa yapacak bir şeyiniz var mı siz söyleyin?
İşçi tutmak

Kimsenin hakkina cokmedigim icin mutluyum sizede dag gibi bulasiklar ve evde o kadar adam ile kic kica mutluluklar
Adamlarla kalmaya meraklı olmadığım için yazdım zaten hak meselesi Karadeniz'de geline laf düşmez herkes isterse alsın resmi yollarla ben minnet etmem kimseye banane babalarının malından eşim götürüyor mecburiyetten

Ablam hastaydı yatıyordu annemlere gelmişti fındık zamanı neden geldin hastayken de çocuklara bakabilirsin dediler görümceler çocuklari toplam 1000 tane falan 😂😂😂

Evet kesınlıkle kafayı parayla bozmuşsınuz ablam hep kölelik yapmış 1 lira bile almamış mesela onu napıcaz bende almıyorum yeni evli olduğum için düzenleri ne alışamadım
Ablanizin bunca senedir yasadiklarini bile bile nasil cesaret edip ablanizin kayniyla evlendiniz? Evlenmeden önce bunlari konuşmadiniz mi hiç?

Eskisi gibi kimse gelemeyecek ben yeni gelinim darbeyi vurdum merak etme 👌

Back
X