Ben köyümü seviyorum eşim de seviyor napıcaz şimdiAy kuzum o halde cemkirecegin kisi kocan gorumceler degil.
Mubarek kocana diyeceksin ki ben gelmiyore!
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben köyümü seviyorum eşim de seviyor napıcaz şimdiAy kuzum o halde cemkirecegin kisi kocan gorumceler degil.
Mubarek kocana diyeceksin ki ben gelmiyore!
Anlayamazsın anlasaydım ben anlardım bu kadar insan niye doluyo sunuz diyeYa khomyuk ben fındıktan
falan hiç anlamam ama ,nerdeyse 30 kişi bunca eforu bunca tatavayı başka bir iş kolu için harcasalar ihya olacakken, bunlar çoluk çocuk enişte görümce , kaynana kayınpeder damatlar gelin bir avuç fındık için çekmedikleri çile kalmamış ya çok garip.
Ne getirisi var da bu şartlarda bunca eziyete katlanılacak hiç anlayamadım gerçekten.
ben anlamadım. kendilerine düşmeyecek fındığı toplamaya mı geliyorlar, yoksa evde durup bişe yapamdan yemek yiyip sizden hizmet mi bekliyorlar?Hepsi İstanbul'da fjndıkta memlekete geliyolar arkadaşım fjndık eniştemle bizim diyorum kalcak yer yok diyorım
Ya gelmesinler diyoruz işte ne gerek var zaten biz ablam ve kayınvalidemler 3 haneyiz ablamın 3 çocuğu benim küçük bebeğim var eniştem zaten aşırı narsist bir insan katlanmak zor birde görümceler ekleniyor hepsinin var en az üçer çocuğu ya kocalarıda düşünemiyor galiba onlarda çok meraklı fındığa topluyorlar yarım yamalak otura otura evde tek kişi onların bütün çocuklarından sorumlu evden sorumlu yemekten sorumlu ee benim çocugum ne oldu geri plana at böyle işin içine ...işçi tuttuk bir sene tertemiz kalabalık yok mis gibi yemeklerini yaptım eşim aldı götürdü kafam rahattı çocuklarının hepsi küçük onların ve aşırı yaramazlar büyüklerde var yemek seçiyolsr istedikleri yemeği yapıyosun beğenmiyor bende en son rest çektim ne gerek var kalabalığa anlam veremediğim için buraya yazdım zaten ben yeni evliyim düzen bu ve bu düzen çok saçmaben anlamadım. kendilerine düşmeyecek fındığı toplamaya mı geliyorlar, yoksa evde durup bişe yapamdan yemek yiyip sizden hizmet mi bekliyorlar?
iş bölümü olarak da evde siz hariç herkes fındığa gidiyorsa, evdeki kişinin mutfağa girmesini beklemeleri normal artık. kalabalıksa da oyle oluyordur az çok tahmin edilebilir bir şey.
Ben ilk defa yaşadım ablam 8 yıldır yaşıyor ve psikolojisi bozuldu sustuğu için ben susmadım artık gelmezler diye düşünüyorum
Agresiflik değil ileri derecede eleştiri var çünkü savunmam gerek bir yerde değil mi ablamın psikolojisi bozuldu bu durumdan dolayı benim de bozulmadan hallolması için konuştum çok daha derin konular var kişisel karakter olarak anlaşamafığım insanlar var içlerinde ondan dolayıda bu şekilde bir çözüm sundum
Sorun miras değil ki yani gerçekten beyniniz sadece paraya çalışıyor empati kurmak yok çünkü rahatsıznız belliki rahatlıktan böyle konuşıyprsunuz ağzınız iyi laf yapiyor girin o kalabalığa görim bakalım böyle konuşabiliyo musunuz çocuğunuza ilgilenemiyosunuz bi kere o yüzden herkes biraz daha anlayışlı olmalı empati kurmalı
Kimse zorla gelin demiyor Karadeniz Bölgesi hep bu şekilde düşünür erkeği ön planda tutar Napabilirim bu düzeni benmi değiştireyim tek başıma![]()
biz ablam ve kayınvalidemler 3 haneyiz ablamın 3 çocuğu benim küçük bebeğim var eniştem zaten aşırı narsist bir insan katlanmak zor
Yaşadığınız sorunları çözersiniz veya çözemezsiniz bilemem ama ablanızın halini, eniştenizin narsistliğini eskiden beri biliyorsunuzdur, bu ailenin her yıl küçücük bir evde cümbür cemaat toplandığını da biliyorsunuzdur, buna rağmen ablanızla elti olmayı tercih etmişsiniz, ablamla aynı şeyleri yaşamam diye düşünmüşsünüz ama can çıkar huy çıkmaz, aile siz 2 atar yaptınız diye değişmez, düzenlerini de değiştirmezler.ben yeni evliyim düzen bu ve bu düzen çok saçma
Findik bahcesinde egitim verirsen alirim bir dal Emine.Konuşmanda bir problem var sanırım Eğitim verebilirim
İstanbulda da yetişseniz kökeniniz köy. Siz de oralısınız. Köy hayatını ilk kez görmüş gibi davranmayın yani. Kendiniz köylüsünüz,köylüyle de evlenmişsiniz. O halde o yaşantı size yabancı olmamalı bu kadar basit.Annemler aynı köyde değil yan köyde eşim gitmek istemediği için kaldık
Is mal edinmeye gelince pek bir laf dinliyorsunuz ama is yapmaya gelince itiraz ediyorsunuz size haksizlik ile mal birakan insanlar bu isleri yapmanizi soyluyor bu konudada geline laf dusmez yapacaksinizAdamlarla kalmaya meraklı olmadığım için yazdım zaten hak meselesi Karadeniz'de geline laf düşmez herkes isterse alsın resmi yollarla ben minnet etmem kimseye banane babalarının malından eşim götürüyor mecburiyetten