Bayramların Şenliği: Kayınvalide

bendeuyeolcam

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
2.953
8.934
408
Bayram için memleketteyiz.
Kızım diş çıkarma döneminde olduğu için huzursuz.
Buna bağlı olarak muntazaman ağlıyor gece gündüz.
Zaten bana düşkün olan bebeğim daha da bir koynuma koynuma sokuluyor, kıyamam, avuntusu benim, göğsüm.
Ama bu bile göze batmış.

Olay şöyle;
Kayınvalidem dün akşam "bak baban da kızıyor ben de, neden ağlatıyorsunuz o çocuğu" deyince artık eşimle birlikte şakayla "keyiften değil" dedik.
Güldük de.

15 yaşındaki görümce zaten ne soruyorsun sen diye annesine destek çıktı.
Kayınvalide ise zaten suç bende tavrına girdi.
Biz eşimle hala gülüyorduk çünkü hem şakaydı hem de gerçek ama en çok şakaydı.
Aynı anda böyle dememiz de şaşırtıcıydı çünkü hiç konuşmamıştık üzerine.
Bir de artık "ağlatıyorsunuz" lafını duymak istemiyordum.

Çünkü gerçekten hem yorgunum hem de yavrum için de üzülüyorum.
Bir de böyle bir psikolojik baskıyı kaldırmak istemiyor(d)um.

Hızını alamadılar.
Ben sizden iyi bakarim.
Hep zaten bendeuyeolcam kucaklayıp götürüyor ağlayınca.
Oysa ben sustururum.
Ben tecrübeliyim.
Siz hep ağlatıyorsunuz.
Diye diye söylendi.
Ben o arada kuzumu uyutmaya çalışıyordum.
Duymamış gibi davrandım.
Eşim de odaya geri döndü.

Kırıldım.
Eşim " madem çok biliyordun beni neden ağlattın" diyecek oldum ama bayramda kalbini kırmak istemedim, dedi.
Iyi yapmışsın sakın bir şey deme, dedim.
Ben de sesime kendime hakim olamamaktan korktuğum için bir sey demedim.

Eşim de çok ağlayan bir bebekmiş.
Hep şikayetlenirler.
Ay şöyle çektik böyle kahrolduk X'te diye.
Bu yüzden süper aile ilan ediyorlar sanırım kendilerini.
Eşimin sözü de buna binaen işte.

Hûlasa kırgınım bacımlar.

Kıyamam bebişe ağlıycak tabi kolay mı diş çıkartmak ben yirmilik diş çıkaryorum hüngür hüngür ağladığım geceler oldu eşim napcağını şaşırmıştı.

Sanki kv yaşından dolayı sese gürültüye gelemediğinden size üstü kapalı şikayetlenmiş gibi boşverin hiç takmayın bence

Bayram için memleketteyiz.
Kızım diş çıkarma döneminde olduğu için huzursuz.
Buna bağlı olarak muntazaman ağlıyor gece gündüz.
Zaten bana düşkün olan bebeğim daha da bir koynuma koynuma sokuluyor, kıyamam, avuntusu benim, göğsüm.
Ama bu bile göze batmış.

Olay şöyle;
Kayınvalidem dün akşam "bak baban da kızıyor ben de, neden ağlatıyorsunuz o çocuğu" deyince artık eşimle birlikte şakayla "keyiften değil" dedik.
Güldük de.

15 yaşındaki görümce zaten ne soruyorsun sen diye annesine destek çıktı.
Kayınvalide ise zaten suç bende tavrına girdi.
Biz eşimle hala gülüyorduk çünkü hem şakaydı hem de gerçek ama en çok şakaydı.
Aynı anda böyle dememiz de şaşırtıcıydı çünkü hiç konuşmamıştık üzerine.
Bir de artık "ağlatıyorsunuz" lafını duymak istemiyordum.

Çünkü gerçekten hem yorgunum hem de yavrum için de üzülüyorum.
Bir de böyle bir psikolojik baskıyı kaldırmak istemiyor(d)um.

Hızını alamadılar.
Ben sizden iyi bakarim.
Hep zaten bendeuyeolcam kucaklayıp götürüyor ağlayınca.
Oysa ben sustururum.
Ben tecrübeliyim.
Siz hep ağlatıyorsunuz.
Diye diye söylendi.
Ben o arada kuzumu uyutmaya çalışıyordum.
Duymamış gibi davrandım.
Eşim de odaya geri döndü.

Kırıldım.
Eşim " madem çok biliyordun beni neden ağlattın" diyecek oldum ama bayramda kalbini kırmak istemedim, dedi.
Iyi yapmışsın sakın bir şey deme, dedim.
Ben de sesime kendime hakim olamamaktan korktuğum için bir sey demedim.

Eşim de çok ağlayan bir bebekmiş.
Hep şikayetlenirler.
Ay şöyle çektik böyle kahrolduk X'te diye.
Bu yüzden süper aile ilan ediyorlar sanırım kendilerini.
Eşimin sözü de buna binaen işte.

Hûlasa kırgınım bacımlar.

Klasik kv modeli ya. Hep böyle bunlar sanırım. Kırmak istemiyorsanız öyle böyle idare edip yine kendi bildiğinizi yapıcaksınız.

Hayır çocuk ağladığı zaman gidip almasanız bu sefer de çocuğu ağlıyo umrunda değil olursun. Yaranılmaz bunlara

Su ulkenin her halta karisan kadinlarini formatlayip bastan yuklemek istiyorum gercekten

Neden aglatiyorsun cocugu
Hasta etmissiniz cocugu !!!
Yediremiyorsun
Uyutamiyorsun
Aaa cok zayif bu cocuk
Bla bla bla

Bi bitmediler yahu bitin artik bitinnnn

Sanki zevkten aglatiyoruz , ac birakip iskence ediyoruz , vucuduna mikrop enjekte ediyoruz hasta olsunlar diye

Hayatta kimsenin anneligine karismadim , yanlis gordugumde de sustum sadece bugune kadar cocuguna siddet uygulayan 2 kadin 1 erkege mudahale ettim onun disinda cocuk onun cocugu en iyisini kendi annesi bilir dedim

Ne bicim insanlar anlamiyorum

Konu sahibi 40 yilda bir goruyorsaniz sessiz kalin buyukluk sizde kalsin , sık sık karsilasiyorsaniz da lafinizi esirgemeyin , ben kendi anneme bile cevap veriyorum yoksa susmak bilmiyorlar gercekten

Kıyamam bebişe ağlıycak tabi kolay mı diş çıkartmak ben yirmilik diş çıkaryorum hüngür hüngür ağladığım geceler oldu eşim napcağını şaşırmıştı.

Sanki kv yaşından dolayı sese gürültüye gelemediğinden size üstü kapalı şikayetlenmiş gibi boşverin hiç takmayın bence

Daha çok ben sizden daha iyi bakarım temalı bir konuşmaydı.
Beni sinir eden de bu oldu.
Kayinvalidem gayet gençtir bu arada.
Takmamış gibi gorundum, evet, gorundum sadece.

Klasik kv modeli ya. Hep böyle bunlar sanırım. Kırmak istemiyorsanız öyle böyle idare edip yine kendi bildiğinizi yapıcaksınız.

Hayır çocuk ağladığı zaman gidip almasanız bu sefer de çocuğu ağlıyo umrunda değil olursun. Yaranılmaz bunlara

Idare kisminda basarisizim.
Kendi bildigimi okudugumda da soyleniyor soyleniyor soyleniyor ve soyleniyor.
5 lafini duymasan 2 tanesini duyuyorsun işte.

Bir de "ağlatıyorsunuz" çok çirkin bir şey ya hu.
Ben annesiyim, cani değilim ya.

Klasik bir "ben cok mukemmelim" tavrı.
Yapacak bir şey yok.

Daha çok ben sizden daha iyi bakarım temalı bir konuşmaydı.
Beni sinir eden de bu oldu.
Kayinvalidem gayet gençtir bu arada.
Takmamış gibi gorundum, evet, gorundum sadece.
Benimki de bugün dassak larını patlatacak sınız diye geldi babasının kiler patlamadigina göre bununkilerde patlamaz dedim kucağımdan almaya çalışıyor sen bana gel diye vermedim tabi

Verseydin bakalım nasıl susturuyor. Susturamayınca kendileri mort olacaktı, sen de lafı çaaaat koyacaktın: hani anne ne oldu, neden susturamadın çok biliyordun da?

Inanin aklimdan geçti.
Ama uzatmak istemedim.
Eşim kırılsın ya da arada kalsın istemedim bayram bayram.
Ama ayıp oldu yaa.
Ayıp edildi.

Su ulkenin her halta karisan kadinlarini formatlayip bastan yuklemek istiyorum gercekten

Neden aglatiyorsun cocugu
Hasta etmissiniz cocugu !!!
Yediremiyorsun
Uyutamiyorsun
Aaa cok zayif bu cocuk
Bla bla bla

Bi bitmediler yahu bitin artik bitinnnn

Sanki zevkten aglatiyoruz , ac birakip iskence ediyoruz , vucuduna mikrop enjekte ediyoruz hasta olsunlar diye

Hayatta kimsenin anneligine karismadim , yanlis gordugumde de sustum sadece bugune kadar cocuguna siddet uygulayan 2 kadin 1 erkege mudahale ettim onun disinda cocuk onun cocugu en iyisini kendi annesi bilir dedim

Ne bicim insanlar anlamiyorum

Konu sahibi 40 yilda bir goruyorsaniz sessiz kalin buyukluk sizde kalsin , sık sık karsilasiyorsaniz da lafinizi esirgemeyin , ben kendi anneme bile cevap veriyorum yoksa susmak bilmiyorlar gercekten

Ay ne güzel isyan etmişsiniz.
Aynen öyle.
Türkiyede insan tipi bu.
Hep en iyilerini bu elalem biliyor.
Biz de öyle şansa bala çocuk büyütüyoruz işte.

Ben de kendi anneme cevap veriyorum, sık sık kavga ediyoruz o daha ayrı bir mesele zaten.
Kayınvalideyle dediğiniz gibi çok sık (ayda bazen 1,5 ayda bir) görüşmeyince iki günlügüne geldi kavga etti durumuna düşmek de istemedim.

Benimki de bugün dassak larını patlatacak sınız diye geldi babasının kiler patlamadigina göre bununkilerde patlamaz dedim kucağımdan almaya çalışıyor sen bana gel diye vermedim tabi

Işte bizde böyle bir durum bile olmadi.
Gel diye istese vermesem kaçırıyor bizden dese tamam derim.
Ki geçen senelerde bir kere vermedigimde de anne ben baskasinda aglayinca yerimde duramiyorum ver de emzireyim diyerek vermedim, bu sene böyle bir şey olmadı.

Çocuğum ağlarken bir zahmet avutmaya çalışan ben olayim di mi?
Hani annesiyim ya.

Ay ne güzel isyan etmişsiniz.
Aynen öyle.
Türkiyede insan tipi bu.
Hep en iyilerini bu elalem biliyor.
Biz de öyle şansa bala çocuk büyütüyoruz işte.

Ben de kendi anneme cevap veriyorum, sık sık kavga ediyoruz o daha ayrı bir mesele zaten.
Kayınvalideyle dediğiniz gibi çok sık (ayda bazen 1,5 ayda bir) görüşmeyince iki günlügüne geldi kavga etti durumuna düşmek de istemedim.
Iyi yapmissiniz bosverin duymazdan gelin
Insan kendi annesiyle bile bu konuda bas etmek zorunda kaliyor maalesef

Açıkçası ben bu dönemi az ağrı kesici diş jeli diş kaşıma aparatları ile geçirdim. Çok ağladığı dönem ağrı kesici kullandım. Gece rahat uyuması için baze günde 2 defa kullandım. Çok zor bir dönem malesef.

Iyi yapmissiniz bosverin duymazdan gelin
Insan kendi annesiyle bile bu konuda bas etmek zorunda kaliyor maalesef

Bir de "hayırsız evlat" muamelesi gördüm mü ohhh keyfime diyecek olmuyor.
Kendilerini otorite sanmaları demek ki her annede var.
Içim rahatladı.
Bir ben kavga ediyorum sanıyordum.

Gerçi kavga da denemez ya.
"Tamam yavrum zaten ben ne bilirim ki ben cahilim"le sonuclanan bir çeşit monolog, bir çeşit duvar-insan ilişkisi.

Ama böyle böyle kabullenecekler.

Işte bizde böyle bir durum bile olmadi.
Gel diye istese vermesem kaçırıyor bizden dese tamam derim.
Ki geçen senelerde bir kere vermedigimde de anne ben baskasinda aglayinca yerimde duramiyorum ver de emzireyim diyerek vermedim, bu sene böyle bir şey olmadı.

Çocuğum ağlarken bir zahmet avutmaya çalışan ben olayim di mi?
Hani annesiyim ya.
Açıkçası neden böyle bir takıntı yaptınız anlamadım. Çocuğunuz okulda düşüp ağladığında da mı siz avutacaksınız? Boş yere illa ben olacağım diye strese girmeyin anneanne veya babanne de de avunabilir. Ama sizdeki şey artık güç savaşına dönüşmüş şimdi babanne de avunursa babannenin eline koz geçecek eee o da boş kalmaz beceremiyorsunuz diye bastırır.
Bir anne veya kvde çıkıp demez zaten kızım diş dönemi olduğu için Bunlar huzursuz sıkmayın canınızı bu dönem de geçecek diye. Zor işler bunlar.

Açıkçası ben bu dönemi az ağrı kesici diş jeli diş kaşıma aparatları ile geçirdim. Çok ağladığı dönem ağrı kesici kullandım. Gece rahat uyuması için baze günde 2 defa kullandım. Çok zor bir dönem malesef.

Ben de ağrı kesici verdim bir defa.
Ama gece uyanıp ağladı yine defalarca.
Hiç etki etmedi gibi geldi bana.
Iştah zaten sıfırdı, eksilerde şimdi.

Gerçekten zor bir dönem, gerçekten yorgunum ama onun için daha çok üzülüyorum acıyı ağrıyı çeken yavrum.

Inşallah bir an önce çıkar artık.

Açıkçası neden böyle bir takıntı yaptınız anlamadım. Çocuğunuz okulda düşüp ağladığında da mı siz avutacaksınız? Boş yere illa ben olacağım diye strese girmeyin anneanne veya babanne de de avunabilir. Ama sizdeki şey artık güç savaşına dönüşmüş şimdi babanne de avunursa babannenin eline koz geçecek eee o da boş kalmaz beceremiyorsunuz diye bastırır.
Bir anne veya kvde çıkıp demez zaten kızım diş dönemi olduğu için Bunlar huzursuz sıkmayın canınızı bu dönem de geçecek diye. Zor işler bunlar.

Ben ben sakinleştiririm diye bir iddiayla vermemezlik etmiyorum.
Sadece ben kendimi bebegim benim kucagimdayken daha rahat hissediyorum.
4-5 aylık bebeği annesinden başka kim susturabilir ki?
Ağlarken kucağına vermek istemedigim dönem o kadarlıktı.

Bir de kızım zaten - ortada bir tercih varsa- beni tercih ediyor.
Ağlayarak bana koşuyorken git babannene diyecek değilim.

Ben ben sakinleştiririm diye bir iddiayla vermemezlik etmiyorum.
Sadece ben kendimi bebegim benim kucagimdayken daha rahat hissediyorum.
4-5 aylık bebeği annesinden başka kim susturabilir ki?
Ağlarken kucağına vermek istemedigim dönem o kadarlıktı.

Bir de kızım zaten - ortada bir tercih varsa- beni tercih ediyor.
Ağlayarak bana koşuyorken git babannene diyecek değilim.
Sizi daha 15-18 aylık köpek dişleri ve azılar bekliyor:110:neyse geçecek bu dönem hem bebeğe hem aileye stres yaşatır zaten yapacak birşey Yok.

Back
X