• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen vazgeçecek gibi oluyorum :(

morsevenbayan

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2016
113
106
18
Sınava hazırlanıyorum, 6 ay sonra sinavim ama bende mat sıfır :( bi kaç kitap aldım yapabildiğim zaman sorun yok ama yapamadığım zaman çok strese giriyorum bırakacak gibi oluyorum. Saçlarım dökülüyordu doktora gittim testlerim temiz, ilk zaman stresten olabilir diye düşünmemiştim ama galiba o yuzden dökülüyor saçlarım. Mati benim gibi kötü olup da çalışarak iyi yere gelmiş birilerinin hikayelerini duymaya çok ihtiyacım var :(

Üniversite sınavına mı gireceksin, sana özelden bi site önericem matematikte özellikle.
Yapamadıklarının üzerine gidip yaptığını düşün, bu daha da motive etsin seni.

2 ayda 5 netten 20 -30 nete çıkarta bilirsin . ( Tr ortalamasını baz alarak 5 net dedim )
Konuyu ilk önce şenol hocadan sonra hocalara geldikten dinle , Dinledikten sonra yaz . . Sonra bir tane o konuyla ilgili varsa soru çözüm videosu izle onuda isteğe bağlı yazabilirsin . ( Çözüm videosunda soruları ilk sen çözmeye çalış bu arada )
Ardından durumun varsa 345 yayınlarının matematik testi var alıp onu çöz .

Bu dediklerimi yaparsan netlerin artar baya , ama unutma önemli olan konuyu anlamak :KK66:

Ygs iç.in geçerli bunlar :))

Son düzenleme:
2 ayda 5 netten 20 -30 nete çıkarta bilirsin . ( Tr ortalamasını baz alarak 5 net dedim )
Konuyu ilk önce şenol hocadan sonra hocalara geldikten dinle , Dinledikten sonra yaz . . Sonra bir tane o konuyla ilgili varsa soru çözüm videosu izle onuda isteğe bağlı yazabilirsin . ( Çözüm videosunda soruları ilk sen çözmeye çalış bu arada )
Ardından durumun varsa 345 yayınlarının matematik testi var alıp onu çöz .

Bu dediklerimi yaparsan ve netlerin artar baya , ama unutma önemli olan konuyu anlamak :KK66:

Ben de hocalara geldik' i önerdim, hatta senin topicte demiştim ya bidaha mı girsem sınava diye, onlar bana bu umudu ve gazı verdi:)

Alt yapın yok sanırım... Ve kırmak istemem ama lys mat oldukça altyapı isteyen yorum olmayan sorulardan oluşuyo. Tabi istediğin hedeflediğin yer çok uçuk olmayan bir yerse inşallah girersin

Sınava hazırlanıyorum, 6 ay sonra sinavim ama bende mat sıfır :KK43: bi kaç kitap aldım yapabildiğim zaman sorun yok ama yapamadığım zaman çok strese giriyorum bırakacak gibi oluyorum. Saçlarım dökülüyordu doktora gittim testlerim temiz, ilk zaman stresten olabilir diye düşünmemiştim ama galiba o yuzden dökülüyor saçlarım. Mati benim gibi kötü olup da çalışarak iyi yere gelmiş birilerinin hikayelerini duymaya çok ihtiyacım var :KK43:

imkanın varsa özel ders al

Matematigin M sini sevmezdim. Lisede hep dusuk alirdim. Hatta son sene büte kalip liseden oyle mezun oldum.
derslerle alakasizdim yani kagamda uni vardi ama calismayi sevmezdim. Ailemde herkes uni ye gidiyor ya da mezundular. abla abiler beni karşılarına alip eninde sonunda uniye gidecegimi bundan baska bir secimimin olmadigini anlattilar.
istersen 5 sene kazanma yinede dersaneye gider hazirlanirsin dedi abim.
Basladim calismaya ilk sene olmadi ancak lisede ki elsiklerimi kapatmaya yetti. 2. Sene mat hocamiz donum noktam oldu. Universte Sinavinda matematikten 2 yanlis 1 bos yapmistim.
Sonrasinda mat gelistirdim uni de okurken dersaneye gider etutte lise ogrencilerine ders verirdim.

Simdi 6 yillik ogretmenim.

Sende vazgecme sakin. Yillar sonra zor oldu ama basardim diye gurur duy kendinle

Ygs matematiği tek basına çalışarak halledebilirsin ama lys için imkanın varsa mutlaka özel ders almanı öneririm

Matematigin M sini sevmezdim. Lisede hep dusuk alirdim. Hatta son sene büte kalip liseden oyle mezun oldum.
derslerle alakasizdim yani kagamda uni vardi ama calismayi sevmezdim. Ailemde herkes uni ye gidiyor ya da mezundular. abla abiler beni karşılarına alip eninde sonunda uniye gidecegimi bundan baska bir secimimin olmadigini anlattilar.
Basladim calismaya ilk sene olmadi ancak lisede ki elsiklerimi kapatmaya yetti. 2. Sene mat hocamiz donum noktam oldu. Universte Sinavinda matematikten 2 yanlis 1 bos yapmistim.
Sonrasinda mat gelistirdim uni de okurken dersaneye gider etutte lise ogrencilerine ders verirdim.

Sende vazgecme sakin. Yillar sonra zor oldu ama basardim diye gurur duy kendinle

Nasıl çalıştınız acaba

Sınava hazırlanıyorum, 6 ay sonra sinavim ama bende mat sıfır :KK43: bi kaç kitap aldım yapabildiğim zaman sorun yok ama yapamadığım zaman çok strese giriyorum bırakacak gibi oluyorum. Saçlarım dökülüyordu doktora gittim testlerim temiz, ilk zaman stresten olabilir diye düşünmemiştim ama galiba o yuzden dökülüyor saçlarım. Mati benim gibi kötü olup da çalışarak iyi yere gelmiş birilerinin hikayelerini duymaya çok ihtiyacım var :KK43:
Isaac Newton var ama yardımcı olur mu bilmem .
Bir gün okulun kabadayılarından dayak yiyince, prestijini artırmak için kendisini derslerine vermiş . Sonuç ortada :KK14:
Yani matematik ne kadar kötü ? hiç mi yok .belli bir yerden sonra mı zzorlaniyorsunuz
Baştan başlamak belki çözüm olabilir .

hikaye mi duymak istiyorsun :) o zaman anlatayım hemen :)

mat ve geometrim okul zamanında kötüydü hatta berbaaattt ha bi de sayısalcıyım ben :) ama kimyam biyolojim ..vs iidir..zaten sayısala geçmemde ki en büyük etken coğrafyadan nefret ediyor oluşumdu :)

neyse sonra çalışarak soru çözerek bi şekilde matematiğimi iyi seviyeye kadar getirdim..

ama yetmezdi..daha fazlası daha fazlası derken, günde 1000'e yakın soru çözerek, matematik seviyem uçtu :)
işin özü şu ki neye nasıl çalışmanız gerektiğini bilmeniz şart..çalışma şeklinizi oturtmazsanız onca kitap alsanız beş para etmez..çözerken bişeyleri korkmayacaksınız..hata da olur yanlış da amaç zaten o hatayı görmektir..çözemediklerinizi atmayacaksınız kıyıya köşeye..yapıştırın cama pencereye kapıya, gide gele onları zaten çözersiniz..ben hep böyle yaptım..inan ki bunlar sadece lys için yada diğer sınavlar için geçerli değil..hayatınız boyunca işlem yeteneğinizin gelişmesine-daha hızlı düşünmenize-daha kolay kurgu yapmanıza yardımcı olacaktır..

ben cok basarili bir ogrenciydim.okul birinciyi oldugum donemler oldu.orta okul bittikten sonra bazi sebenlerden dolayi okutmamaya karar verdiler.ben salya sumuk agla agla kafayi yedim.ogretmenim agliyor dusunun telefonda okutun o cocugu diye.olmadi okutmadilar..hep turkce ogretmeni olmak istedim.hep istedim..evlendim cok severek esim dediki oku ..kendin icin oku..disardan liseyi bitirdim..universite sinavina girdigimde 3 ve 6 yadinda iki oglum vardi.ilk girisimde kazandim ve suan turk dili ve edebiyat bolumu 2.sinifi okuyorum..hayalimdeki bolumu.insan istedikten sonra basaramayacagi hic birsey yok bu hayatta.yeterki iste..

Canım benim seni öyle iyi anlıyorum ki... Ben üniversiteye gireli 10 sene olacak. İlk sene girdiğim zaman (bizde mat1 mat2 diye iki bölüm vardi) mat 1den 18, mat2den -8 netim vardı. Evet yanlıs okumadın eksi sekiz. Matematikten nefret eden, hiçbir halt anlamayan bir insandim. Ertesi sene dersaneye başladım. Allah bir hoca çıkardı karşıma ki sorma gitsin. Hocaya hayran olmuştum resmen. Ben matematikten bir halt alamazken bu adam nasıl bu kadar rahat trigonometri sorusu çözebilir diye hayranlık duyuyordum. Ve sayesinde matematiği oyle sevdim ki sınavda 60 soruda 58 net yaptım. Önce matematiği sevmen, kurallarını ezberlemek değil mantığını anlaman lazım. Mantık oturdu mu hepsi oluyor inanki .. Al sana canlı bir örnek.. Ben yaptim... Sen neden yapamayasin ki

Back
X