• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen vazgeçecek gibi oluyorum :(

ben cok basarili bir ogrenciydim.okul birincisi oldugum donemler oldu.orta okul bittikten sonra bazi sebeblerden dolayi okutmamaya karar verdiler.ben salya sumuk agla agla kafayi yedim.ogretmenim agliyor dusunun, telefonda okutun o cocugu diye.olmadi okutmadilar..hep turkce ogretmeni olmak istedim.hep istedim..evlendim cok severek esim dediki oku ..kendin icin oku..disardan liseyi bitirdim..universite sinavina girdigimde 3 ve 6 yasinda iki oglum vardi.ilk girisimde kazandim ve suan turk dili ve edebiyat bolumu 2.sinifi okuyorum..hayalimdeki bolumu.insan istedikten sonra basaramayacagi hic birsey yok bu hayatta.yeterki iste..

Canım nasıl artırırsın bilmiyorum ama, matematik soruların hangi konudan olursa olsun bana mesaj atabilirsin :) Hedefin ne bu arada

Ales'e hazırlanırken Youtube'tan İlyas Güneş'in videolarını izleyerek 2 ay çalıştım, sayısal netlerim iyi geldi. Öneririm. Matematik nankördür bu arada düzenli olarak soru çözerek desteklemeniz gerekiyor. Ne kadar çok soru çözebilirseniz o kadar iyi tabi ki, ben çalışıyorum bir yandan çok vakit ayıramadım. Ona rağmen çok faydası oldu bana.

Benim de matematigim kotudur en fazla 7-8 soru yapardim.bu yuzden nekadar çalişsamdabu netin ustune cikamayacagimi anladim sözel derslere deli gibi calistim hep.önlisans olarak girdigimde sade 5 matematik yaparak sirf sözelle 81 kusur bir puan almistim.dikey geciste 80 sözelde 75 net yapmiştim.lisansi tamamladim boylece.bence matematik doguştan gelen bir yetenek ben nekardar calişsamda yapamadim.sende hangi sinava gireceksin bilmiyorum ama sözelde bol konu çalisirsan tarih cografya türkçede kimsenin yapamadigi sidandart sapma sorularini yaparsan iyi puan getirir

Herseyden önce kendi ayaklarinin uzerinde durman gerektigini dusunerek hareket etmelisin önce konu özeti sonra çözümlü soru sonra test yöntemiyle git belki eskilerden beni hatirlayanlar olabilir yaklasik 5 yıl önce üvey anne ilgisiz baba hasta dede ve kucuk cocuklarin olduğu bir evde cok stresli dönemlerden geçerek sinava hazirlandim benimde matematiğim iyi değildi ama hırs yaptım ve bilgime bilgi bile kattım ben tek dusundugum ayaklarimin ustunde durmakti bunun icinde elimden geleni yaptim sana tavsiyem önce gerçekten çok iste.. sen emeğini ver gerisini Allah'a bırak ve şimdi o hiç anlamadığım matematikle ilgili bir meslek sahibi oldum ..

Sınava hazırlanıyorum, 6 ay sonra sinavim ama bende mat sıfır :KK43: bi kaç kitap aldım yapabildiğim zaman sorun yok ama yapamadığım zaman çok strese giriyorum bırakacak gibi oluyorum. Saçlarım dökülüyordu doktora gittim testlerim temiz, ilk zaman stresten olabilir diye düşünmemiştim ama galiba o yuzden dökülüyor saçlarım. Mati benim gibi kötü olup da çalışarak iyi yere gelmiş birilerinin hikayelerini duymaya çok ihtiyacım var :KK43:
Mrb öncelikle tekrar tekrar olarak konu çalışmayı bırak. Matematikte konu çalışmanın bi getirisi olmaz soru çözmen gerekiyo. Konuyu bi kere dinleyip soruların nasıl çözüldüğünü öğrendikten sonra iş başlıyor. Bol test çözmen gerekiyor. Mutlaka zorlanacaksın kolay bi ders değil ama devam edersen yapabilirsin.

Bence belli konular belirle onlara yoğunlaş önce , herşeyi çözmeye çalışırsan sınava kadar çok yetişeceğini sanmıyorum.
Test çözmeye ilk başladığında çok zorlanırsın ve devam ettirmek zordur ama devam edersen netlerin artar. Ve bence hangi konuya çalışıyosan o konuyla ilgili küçük notlar bilmen gerekenleri bi kağıda yaz test çözerken yanında dursun ilk başta yardım alırsın ordan alışana kadar. yaptıkça seveceksin :)

Isaac Newton var ama yardımcı olur mu bilmem .
Bir gün okulun kabadayılarından dayak yiyince, prestijini artırmak için kendisini derslerine vermiş . Sonuç ortada :KK14:
Yani matematik ne kadar kötü ? hiç mi yok .belli bir yerden sonra mı zzorlaniyorsunuz
Baştan başlamak belki çözüm olabilir .
Antremanlarla mattan başladım deyim siz anlayın durumu :) hiç yapamıyor değilim yapabiliyorum ama diyelim bi soruyu yapamadım aşırı derece de moralim bozuluyor birakasım geliyor felan

Sınava hazırlanıyorum, 6 ay sonra sinavim ama bende mat sıfır :KK43: bi kaç kitap aldım yapabildiğim zaman sorun yok ama yapamadığım zaman çok strese giriyorum bırakacak gibi oluyorum. Saçlarım dökülüyordu doktora gittim testlerim temiz, ilk zaman stresten olabilir diye düşünmemiştim ama galiba o yuzden dökülüyor saçlarım. Mati benim gibi kötü olup da çalışarak iyi yere gelmiş birilerinin hikayelerini duymaya çok ihtiyacım var :KK43:
mat için temeliniz zayıfsa matı başarmanız imkansız temelden size konuları ve işlemlerin tekniklerini öğretecek birinden yardım alın başarırsınız.

antrenmanlarla matematik diye kitap seti var kolaydan zora dogru gidiyor.mat.ı zayıf olan arkadaşlarıma hep bu seti önerdim ben çok faydasını gördüler.sana da tavsiye ederim.ayrıca int.de o kadar çok ders anlatım videoları var ki onlara mutlaka bak birinden biri işine yarayacaktır.hem kendine bu kadar eziyet etme unutma ki hiçbir şey senin sağlığından değerli değil

sırf sana umut olabilmek için üye oldum :) 23 yaşındayım 3 yaşında oğlum var sağlık meslek lisesi mezunuyum bi mesleğim var yani mezun olduktan tam 6 yıl sonra sınava hazırlanmaya başladım kendime bi set aldım ama fayda göremedim. evin işi (biraz titizim ) çocuk, eşim (inişli cıkışlı bi ilişki ) derken zorlu bi süreç oldu. Kafamda ,kaşlarımın içinde sivilceler hatta sınavdan önceki son adetim 15 gün erken geldi. çok ağladım. herkes biliyodu çsınava hazırlandığımı yapamazsın senler bu saatten sonramı diyenler. Eşim hem destek oluyodu hem köstek garip mevzular yinede hakkını yiyemem. Ve ben sonuç olarak bunca streste 83 aldım alanım da 6. oldum. sonuca inanamadım günlerce vaybe yaptım heralde diye dolandım :)) şimdi kadrolu alım bekliyorum sağlık bakanlığından. ben youtbda benim hocam kanalından takip ettim. 6 ayda neler yapılmaz ki :) her dersin videosu var oturup izliyosun. benim dershaneye gitmemi istemedi eşim ama yinede başardım. 83 benim gözümde 95 falan yani :) çocuk e yemek temizlık stres stres çocugum gözüme bakıyodu parka indireyim diye. seni o kadar iyi anlıyorum ki. emin ol sen çalış ve gerisini akışına bırak. ben dersi dinlerken not alıyodum sureklı sonra onları temıze cekıyodum gece tekrar ediyodum. sonra soru bankaslarını çözuyodum son 3 ay posta gazetesi deneme verdi her gun deneme çözuyodum ve videoları yarım yamalakta olsa tekrar tekrar dinledim. cıkardığım notlardan koca bi defter olmuştu ve ben onu tekrar etmekten ezberlemiştim. ve sana son umud vercek haberim şu ki ben sadece 3 mat yaptım :) yapamıyodum hiç bulasmadım diğerlerinde cok iyi olursan dengeliyo seni üzülme yani. umarım başarılı olursun canım :)

Back
X