Bazı erkeklerin gözünde atanamayan kadının evlenmeye hakkı yok :=)))

mavibalon260988

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
208
47
36
Artık evlilikler menfaat üzerine kuruluyor maalesef. Kadın çalışmayınca tercih edilmiyor. Kız istemeye giderken bile atanmış mı atanmamış mı? Kpss den kaç puan almış, atanma durumu var mı? :) Artık çalışmayan kız ile evlenmiyor erkekler.Tabi haklılar elbet hayat şartları çok zor günümüzde. Tek maaş yetmiyor elbet ama 2 asgari ücret maaşı (2x900=1800 TL) ile rahat geçinenler var bu ülke de ... 2 asgari ücret maaşı 1 memur maaşından bile az.. Kız özel sektörde çalışsa bile istemiyorlar. illa kamu da çalışacak. Artık bizimle maaşımız için mi yoksa gerçekten biz olduğumuz için mi evlenmek istiyorlar bunu anlamak çok güç maalesef :KK43:
Ben bundan önceki iki sevgilimle de bu yüzden ayrıldım ve iyi ki gerçek yüzlerini yol yakınken görmüşüm diyorum.... İlk sevgilimle çok uzun bi beraberliğim vardı. Kamu da çalışıyordu ve aylık 2 memur maaşı alıyordu ama benimde işim olsun istiyordu... evlenmedi bi türlü hep atanmamı bekledi ve beni çok sevmesine rağmen bu beklentisi sevgisinin önüne geçti ve ayrıldık. Daha sonra başka biriyle tanıştım. Devlet memuruydu o da ve benim atanmamı istiyordu baskı yapıyordu sürekli ve tek memur maaşıyla zor geçinilir diyordu atan diyordu bende kpss çalışıyordum zaten ama bir gün benden ayrılmak istediğini söyledi ve sonradan öğrendim ki meğer eski kız arkadaşı kendi kurumuna atanmış ve buraya gelmiş onunla barışmış.... Böyle adi aşklar yaşadım bir dönem ama çok şükürler olsun ki şimdi hayatımda ki insan beni ben olduğum için seviyor. O kadar borcu olmasına rağmen tek maaş ile geçinemezsek diye kaygılansa da bana "sen yanımda ol Allah yardım eder" diyor.. Gerekirse ek iş yaparım diyor..... Birinin bana böyle baskı yapmadan beni ben olduğum için sevmesini istiyordum yıllardır... Zaten arkamda bana ne olursa olsun yanımda olduğunu söyelyen biri olduğu sürüce içimde ki ders çalışma azmi de artıyor içimden bir ses 2016 senin yılın olacak atanacaksın diyor. (tabi :) Allahın izniyle) Baskıcı biri olsaydı hayatımda ders çalışasım bile gelmezdi... Ama böyle çıkarcı erkeklerden tiksiniyorum keşke herkes atansa herkesin işi, mesleği, maaşı olsa kimse sıkıntı çekmese ama bazen olmayınca olmuyor. Beklentilerini karşılamıyoruz diye aldatmaya , ağlatmaya ne gerek var... Allah hepimizi çıkarcı erkeklerden korusun...

Son zamanlarda benim de çevremde gözlediğim bir şey bu. Ama KPSS puanı sormak gördüğüm en uç nokta oldu. :KK48: Aslında hesaplayamadığı bir şey de var bu zihniyetin. Yarın öbür gün oğullarını çekmez o gelin. Neticede para kazanıyor, basar gider.
gerçekten işi için mi yoksa sevdiği için mi evleniyor.. kuzenim sırf hemşire diye evlendi hep atanmış kadrolu birini arıyordu bulduğumuz atanmamis kızları istemiyordu. şimdi evlendi kadın çok para harcıyor. 3.000 tl maaş alıyor ama yetmiyor alkol sigara ve sürekli dışarıdan yiyor evde yemek yapmıyor bi de köpek besliyor evde :) kazandığı para yetmiyor üstüne kuzenden yiyip içiyor. pişman şimdi boşanmak için gün sayıyor 1 yıl dolması gerekmis evleri ayırdılar. herkes atanmak çalışmak ister ama bundan daha önemli şeyler varken sevgi aşk gibi çünkü birbirini seven iki insan herseye katlanır maddi sıkıntıya da hastalığa da gerçek sevgi iyi günde de kötü Günde de beraber olmaktır. ama günümüzde insanlar sadece işe endeksli. atanma ihtimali varsa diploması varsa elbet bir gün atanır ve bu süreçte destek olmak yanyana olmak gerek bence

Bir ara arkadaşım biriyle tanıştırdı şahıs infaz koruma memuruymuş. Ben henüz meslek sahibi olmadığım için beni ve ailemi üstü kapalı olarak aşağıladı.Tabi başlamadan bitirdim ama o kadar çok zoruma gitti ki hırs yaptım üniversiteyi bitirdim.Sana inat memur olcam dedim.Şimdi diyorum ki niye ona inat sadece kendim için yapmalıyım.Ve şu an ki sevgilim dershaneye gittiğimde akşam mesaiden çıkıp beni yandaki boş sınıfta saatlerce beklerdi sadece eve kadar beraber yürüyelim de yüzümü görsün diye.Kıymet bilmek başka birşey.

Evliliği düşünen insan maddi geliri de düşünmeli.
Aşk, sevgi asla yetmez dar gelirli olduktan sonra.
Para çok ama huzur yok mevzusu da kötü tabi ki.
Hem maddi açıdan hem manevi açıdan memnun edici bir hayat yaşamayı arzular herkes.
Yarına kim ne olur bilinmez ama evlilik ciddi bir iş ve maddi durum en başta bakılacak şeylerden biri bence.
Çok ama çok önemli. Adamın fazla parası varsa takmayabilir ama yoksa çalışan kadınla evlenmek ister.
Yuva kurmak kolay değil. Bir de çocuklar olur. Onlara iyi bir hayat sunmak gerekir vs.
Bana tuhaf gelmiyor yani. Ne yazık ki sevgiye, aşka da inancım yok. Pembe gözlüklerimi çıkardım çoktan.
Benim gibi bu konuda karamsar ve hep mantıkla hareket eden birileriyle karşılaştığın sürece bunları yaşarsın maalesef.

Tamam para önemli. Bir buçuk senedir evliyim ve bu surenin 5 ayini eşim issiz geçirdi. 5 ay bilfiil issiz değildi mesela 4 ay çalıştı is yeri iflas etti bir ay is aradı sonra yine is buldu gibi. Bazen çok bunalınca ağlıyorum ama esimle olmak herşeye değer bence. Benim evlilikte gördüğüm çok kazanmak değil, düzenli kazanmak. Ve planlı harcamak. Sonuç olarak kadın KPSS kazanmadı diye ayrılmak ne duyguya ne mantığa sığar.

konu tam benlik olmuş :)
eskinin eskisi sevgilim kpss puanım yüksek değil atanamadım diye evlenmemişti gerekçesi
ailesi memur olsun istiyor gelin kredi çekip onların oğullarına düğün yapacak ve onlara bakacakmış bi asgari ücret yetmezmiş :) velhasıl tam p.. dan bi tekme hadi yallah :)

konu tam benlik olmuş :)
eskinin eskisi sevgilim kpss puanım yüksek değil atanamadım diye evlenmemişti gerekçesi
ailesi memur olsun istiyor gelin kredi çekip onların oğullarına düğün yapacak ve onlara bakacakmış bi asgari ücret yetmezmiş :) velhasıl tam p.. dan bi tekme hadi yallah :)
iyi olmuş haketmiş :KK70::KK70::KK70:

Evliliği düşünen insan maddi geliri de düşünmeli.
Aşk, sevgi asla yetmez dar gelirli olduktan sonra.
Para çok ama huzur yok mevzusu da kötü tabi ki.
Hem maddi açıdan hem manevi açıdan memnun edici bir hayat yaşamayı arzular herkes.
Yarına kim ne olur bilinmez ama evlilik ciddi bir iş ve maddi durum en başta bakılacak şeylerden biri bence.
Çok ama çok önemli. Adamın fazla parası varsa takmayabilir ama yoksa çalışan kadınla evlenmek ister.
Yuva kurmak kolay değil. Bir de çocuklar olur. Onlara iyi bir hayat sunmak gerekir vs.
Bana tuhaf gelmiyor yani. Ne yazık ki sevgiye, aşka da inancım yok. Pembe gözlüklerimi çıkardım çoktan.
Benim gibi bu konuda karamsar ve hep mantıkla hareket eden birileriyle karşılaştığın sürece bunları yaşarsın maalesef.
elbette sadece aşk yeterli değil ama sadece para da yeterli olmuyor çoğu zaman. şükür etmeyi öğrenmek lazım.

maalesef pempe gözlük belli bi yaşa kadar ama ondan sonra tek gerçek para,şükür etmek diyosunya parası olanda şükür ediyor,
sen bak etrafına parasızlık yüzünden biten evlilikler aşklar yuvalarmı daha çok,para çok ondan bıten evlikllermi çok
bence erkeğinde böle istemesi çok doğal,sana ters gelmiş,zaten başta öğrenmişsin sana göre paraya öenm vermeyen biri çıkmış

evet bu çağın gerçeği,para parayı çekiyor,millet nasılsa zengin damat istiyorse zengn gelinde istiyor haklı herkes kendını düşünüyor

evet tesbitlerin çok güzel özel sektördekine bakmıyorlar,haklısın,ama bunun senın kişiliğinde şahsınla hiç ilgisi yok tatlım alınganlık yapma,ne yapalım çok zengin bir ailenın çocuğu olarak gelmedik dünyaya
herşey evlilik değil,2016 inş atanırsın

yanlış anlamayın ama neden hep kamudan birileriyle görüştünüz?
bu bi tesadüfse bişey diyemem.
biz kadınlar bazen eşitlik diye tutturuyoruz bazen erkek değil mi o ödemeli o yapmalı diyoruz. işimize geldiği zaman mı eşitlik diyoruz?
nasıl ki işi olmayan bi erkek evlenmeye kalktığında herkes laf ediyorsa işi olmayan bi kadın da evlenmemeli diye düşünüyorum. malum hayat ne getirir bilinmez. her evlilik mutlu gitmiyor. ama bunu siz düşünmelisiniz karşı taraf söylediği zaman hiç hoş olmaz.
tüm bunlar ayrılmayı gerektirmiyor kendi ayakların üzerinde durana kadar beklemek daha mantıklı.
ama kpss puanınız düşük diye sizden ayrılan bi insan zaten sizinle evlenmeyi haketmemiş.

sizede hep memurlar denk gelmiş eşim özelde ben özelde memnunuz böyle ama dedğiniz gibi biri memur olunca eşinide memur istiyor

Hep kizlar evlenecegi adamda maddiyat arardi, calissin, evine yetebilsin filan... Simdi devir degisti. Hayat musterek, ve erkeklerin de calisan kadin arama haklari pekala var. Ben yargilamiyorum. Kadin veya erkek, daha iyi yasam standardina ulasabilmek icin calisan es isteyebilir, hakkidir. Evlilik cok abartiliyor. Erkekler esek gibi calissin, karisina baksin. Kadin mutlaka rahat etsin, rahat yasasin, erkek kadinini rahat rahat yasatacak kadar calissin filan. Bunlar bana abarti ve gercek disi geliyor. Erkekler para basmiyor sonucta.
Memuriyetlik de tercih meselesi. Memur degilim, olmayi da dusunmuyorum. Ama calisan ve calisacak olan bir insanim. Begenmeyen kucuk ogluna almasin. :) Zaten ben de memur es tercih etmem mesela.

Hep kizlar evlenecegi adamda maddiyat arardi, calissin, evine yetebilsin filan... Simdi devir degisti. Hayat musterek, ve erkeklerin de calisan kadin arama haklari pekala var. Ben yargilamiyorum. Kadin veya erkek, daha iyi yasam standardina ulasabilmek icin calisan es isteyebilir, hakkidir. Evlilik cok abartiliyor. Erkekler esek gibi calissin, karisina baksin. Kadin mutlaka rahat etsin, rahat yasasin, erkek kadinini rahat rahat yasatacak kadar calissin filan. Bunlar bana abarti ve gercek disi geliyor. Erkekler para basmiyor sonucta.
Memuriyetlik de tercih meselesi. Memur degilim, olmayi da dusunmuyorum. Ama calisan ve calisacak olan bir insanim. Begenmeyen kucuk ogluna almasin. :) Zaten ben de memur es tercih etmem mesela.
aynen..
kadınlar iyi maaşlı bi eş isteyince hak, erkekler isteyince ıyy çok kötü tribine giriyoruz :KK48:
ancak yinede şart koşar gibi söylemeleri hoş olmuyor o da ayrı konu :110:

=)))) aklıma bi anı geldi
eski sevgilim öğretmendi,sevgilisi de sosyal bilgiler öğretmenliği okuyor.Neyse kız memleketine gelmiş çocuğun,o arada ailesiyle falan da tanışmış. Ailesinin tepkisi "yavrum bunun aynısının atanmışını buluruz biz sana burda,Uşak'tan kız almaya ne gerek var "

biz kadınlar bazen eşitlik diye tutturuyoruz bazen erkek değil mi o ödemeli o yapmalı diyoruz. işimize geldiği zaman mı eşitlik diyoruz?
nasıl ki işi olmayan bi erkek evlenmeye kalktığında herkes laf ediyorsa işi olmayan bi kadın da evlenmemeli diye düşünüyorum. malum hayat ne getirir bilinmez. her evlilik mutlu gitmiyor. ama bunu siz düşünmelisiniz karşı taraf söylediği zaman hiç hoş olmaz.
tüm bunlar ayrılmayı gerektirmiyor kendi ayakların üzerinde durana kadar beklemek daha mantıklı.
ama kpss puanınız düşük diye sizden ayrılan bi insan zaten sizinle evlenmeyi haketmemiş.
tesadüf hep kamu da çalışan denk geldi. arkadaşlarımın çoğu atandığı için genelde arkadaş ortamım atanmış kişiler o yüzden öyle oluyor sanırım

sizede hep memurlar denk gelmiş eşim özelde ben özelde memnunuz böyle ama dedğiniz gibi biri memur olunca eşinide memur istiyor
hep öyle denk geldi tesadüf. gerçi bir tane görüştüğüm kişi özel sektörde çalşıyordu. benim sektör takıntım yok kısmet her şey...

iş konusunda sektör ayrımı yapan erkekler biraz bana çıkarcı geliyior. özel sektör istemeyen erkeklere sözüm zaten :) atanmış mı atanmamış mı hatta kpss puanını sıralamasını soranlar var. yoksa kadın muhakkak ki çalışmalı bencede. ama kamu diye diretenlere kızıyorum :KK43:

tamamaen tesadüf arkadaş ortamında arkadaşları tanıştırdı tabiri caizse baya bi peşimden koştu ama meslek kariyer kamu vs bilmeden yani ben onu tanımıyordum ve ilgileniyordum tipi çok değişikti ve kendi arkadaşlardı bili yakıştırmamıştı tanıdıkça bana sempatik ve sevimli geldi :)

X