Bazi insanlar nasil mutlu oluyor ?

Eli kolu olmayan insanlar mutlu oluyor...

Anne babasını kaybedenler mutlu oluyor...

Kanser hastaları ağrıdan acıdan ölüyor ama moralini yükseltenler kurtuluyor, demek ki onlardan da mutlu olanlar var...

Böyle milyonlarca örnek verebilirim demek ki mutluluk şartlara bağlı değil...

Ailesi hayatta olmayanlar "senin ailen yanında ne kadar şanslısın" diyecek, ailesi daha sevecen olanlara da siz aynısını söyleyeceksiniz...

Bu böyle gider, herkes kendi derdini en büyük sanır...

Ailenizi, şartlarını beğenmiyorsunuz, hayatınızdan memnun değilseniz daha iyi ve bağımsız bir hayat hedefleriniz olacak, o hedeflere ulaşmak için de umudunuz, umut da sizi mutlu edecek...

Aksi halde sürekli "mutsuzum" diye dövünürsünüz...

Ama yerinizde olsam yani hayatımın berbat olduğunu düşünsem muhakkak gün içinde mutlu olacak birkaç detay yakalamaya çalışırdım...

Çünkü belki de sabaha çıkmayacaksınız ve son geceniz de yaşadığınız hayata lanet ederek geçmiş olacak... :ssz:

Kendimi mutlu etmeyi bilmiyorum. Derslerim.hep iyi oldu bugune dek. Universite okuyorum ama bnce ot gibiyim. Ne futbol ilgimi ceker ne cok sevdigim bir sanatci var ne gundemi takip ediyorum ot gibiyim. Bunda anneminde etkisi var bnce kndisi ilkokul mezunu teknolojiye kenarindan bile bakmayan tum gun evde oturan el isi yapan biridir . Babam dogulu ve kafa yapisi cok sig. Bilgili ama o dogu kulturu ile buyumus ve bizi gezmeye filan yollamaz sevgiliniz olursa okuldan alirim tehditleriyle buyuttu kisacasi korkuyla baskiyla buyudum. Sevgililerim oldu yinede gizli herkes gbi. 22 yasndayim ve ruh esimi buldum sandim bu yil 3 ayda btti sogudum kndisinden cimriydi biraz ve cok ozguvenszdi bunlar etkiledi sanirsam. Ayrilali 2 ay oldu suan ozlemeye basladim okul acilinca neler olcak bilmiyorum cok mutsuzum hicbir arkadasim.anlamiyor beni. Tum gun evdeyim is bulamadim zaten 1 bucuk ay kaldi okulun acilmasina gunler izdirap gibi gecmiyor mutsuzluk, umutsuzluk , ozlem , dusunceler.. Netten bir film acip izleyesim bile yok oysa spor yapacaktim kurslara gidicektim evden cikmaya bile enerjim yok. Tek hissettigim bildigm.kararszlik onunla olmali miyim tekrar neler olcak okul acilinca aptal gibi gunde 100 kere face ten whatsaptan ona bakiyorum bunyem mala bagladi cidden. Oysa bazi insanlar acar muzigini bir kahve yapar film.izler mutlu eder kndini ben niye boyle ot gibiyim. Psikologa da gttim 3 seans filan o an etkiliyo snra yine ayni son seansa da gtmeye bile usendm. İcime bir okuz oturmus gibi hissediyorum. Beni mutlu eden hicbirsey yok.

bu yaşta bu kadar karamsarlık niye ki:26:
bende 21 yaşındayım okuyorum...
herşeyden önce kendini sev...
hem cimri ve özgüvensiz adam seni mutlu edemez ki...
yapılcak onca şey var ki hangi şehirdesin bilmiyorum ama yarın ilk işin yürüşe çıkmak olsun
şu içine oturan öküzü bi kov arkadaşım ağırlık yapmış belli:16:

Hayatta şükretmesini bilmezsen şükürsüzsen hiç bir zaman mutlu olmazsın senin hayatını yaşamak isteyen kaç kişi var kim bilir. biraz insanlara bakın dünyaya bakın hiç televizyon da mı seyretmiyorsunuz.. Ek olarak ne okuyorsunuz merak ettim gerçekten

bu yaşta bu kadar karamsarlık niye ki:26:
bende 21 yaşındayım okuyorum...
herşeyden önce kendini sev...
hem cimri ve özgüvensiz adam seni mutlu edemez ki...
yapılcak onca şey var ki hangi şehirdesin bilmiyorum ama yarın ilk işin yürüşe çıkmak olsun
şu içine oturan öküzü bi kov arkadaşım ağırlık yapmış belli:16:

Lisedeylen umutlarim vardi hep.. Uni okuyup bir ise girecektim ailemin de durumunu duzeltecektim hirsliydim kipir kipirdim. Sonra hayatn gercekleri yuzume vurmaya basladi son 4 yildir. is hayatim oldu gecen yil sorunlu is arkadaslari ve mudure denk geldim umutlarim kirildi yok oldu bir bir.. Ask hayatim desem 4 yil snra yuzum gulmustu hala o mantksz buldugm adami dsunuyorum cnku bni cok seviyrdu ve bn biraktim diye icimde acabalar kaldi ..

Mutluluğun ilk şartı AILEYI KÜÇÜK GORMEYECEKSIN ONLARDAN UTANMAYACAKSIN. Seni onlar bu günlere getirdi. Tabiatindan, neslinden utanirsan asla ama asla mutlu olamazsin. Ilk once müthiş bir ailen olduğu düşünerek başla. Her sey guzel olur. Bizim annelerimiz de zaten uzaya gonderilen uydulari falan takip ediyordu. Yapmayin Allah askina. Anneniz teknolojiyi takip etmiyor diye ne olacak? Etse ne olacak? Insanlara ovup yanınızda mi gezdireceksiniz? Kisiyi oldugu gibi sevmeli. ANADAN BABADAN UTANILMAMALI YOKSA COCUKLARINIZ DA SIZDEN UTANIR...

Hayatta şükretmesini bilmezsen şükürsüzsen hiç bir zaman mutlu olmazsın senin hayatını yaşamak isteyen kaç kişi var kim bilir. biraz insanlara bakın dünyaya bakın hiç televizyon da mı seyretmiyorsunuz.. Ek olarak ne okuyorsunuz merak ettim gerçekten

2010 yilinda buyuk bi bunalim yasadim ondan beri yalnizliga alismistim hayatima gunes dgdu derken yine yalniz kaldim mutlu olamiyorum.. Sukretmk istiyrm olmuyor saglikliyiz evet buna cok sukur. Ama duzgn mutlu bi ailem de yok.maddi sorunlar da cok bunaltiyr beni okul varkn bir yandan calisiyrdum. Yazin bulamadim is.

Lisedeylen umutlarim vardi hep.. Uni okuyup bir ise girecektim ailemin de durumunu duzeltecektim hirsliydim kipir kipirdim. Sonra hayatn gercekleri yuzume vurmaya basladi son 4 yildir. is hayatim oldu gecen yil sorunlu is arkadaslari ve mudure denk geldim umutlarim kirildi yok oldu bir bir.. Ask hayatim desem 4 yil snra yuzum gulmustu hala o mantksz buldugm adami dsunuyorum cnku bni cok seviyrdu ve bn biraktim diye icimde acabalar kaldi ..

daha mezun değilsin dimi bi ögrenciligin tadını çıkar sonrası hep iş güç olucak zaten...
ve fazla düşünme
yaptığın hiçbişeyden pişmanlık duyma
sen o adamın karakterini değiştiremezsin ki onla mutlu olamamışsın işte sil aklından
kendine keyif vericek şeyler bul:23:

Mutluluğun ilk şartı AILEYI KÜÇÜK GORMEYECEKSIN ONLARDAN UTANMAYACAKSIN. Seni onlar bu günlere getirdi. Tabiatindan, neslinden utanirsan asla ama asla mutlu olamazsin. Ilk once müthiş bir ailen olduğu düşünerek başla. Her sey guzel olur. Bizim annelerimiz de zaten uzaya gonderilen uydulari falan takip ediyordu. Yapmayin Allah askina. Anneniz teknolojiyi takip etmiyor diye ne olacak? Etse ne olacak? Insanlara ovup yanınızda mi gezdireceksiniz? Kisiyi oldugu gibi sevmeli. ANADAN BABADAN UTANILMAMALI YOKSA COCUKLARINIZ DA SIZDEN UTANIR...

Utanmak meselesi degil. Aksine annemi cok severim. Ama babam alkolik cok kotu birsey maddi kayiplar arada deliren bir babayla yasamak yasamayan bilmez...

daha mezun değilsin dimi bi ögrenciligin tadını çıkar sonrası hep iş güç olucak zaten...
ve fazla düşünme
yaptığın hiçbişeyden pişmanlık duyma
sen o adamın karakterini değiştiremezsin ki onla mutlu olamamışsın işte sil aklından
kendine keyif vericek şeyler bul:23:
Hersei cok dusunen bir yapim var :(( aklimdan silemiyorum nedense hala bir umut var gibi cunku okul acilinca sanki belki bir mucize olcakmis gibi beynimde bitmiyor bu yuzden.. Ogrenciligimin bitmesine 1 yil kaldi iste..

Valla beni anlatmissin bnde bu aralar bouleyolim bian kendimi gaza getirip birseyler yapiyorum ama sonra mala bagliyirum umarım geçer

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla beni anlatmissin bnde bu aralar bouleyolim bian kendimi gaza getirip birseyler yapiyorum ama sonra mala bagliyirum umarım geçer

Aynen canim.bende caresizce gecmesini bekliyorum.. Umarim gecer dua edesim.bile yok :(

Utanmak meselesi degil. Aksine annemi cok severim. Ama babam alkolik cok kotu birsey maddi kayiplar arada deliren bir babayla yasamak yasamayan bilmez...

Himmm alkolikse iş degisir o zaman.
Hayatinizda yapmak istediğiniz seyleri yapin. Özellikle tek başınıza yapin. Tek basiniza seyahat edin mesela. Cok mutlu olduğunuzu goreceksiniz. Ben oyleyim mesela. Tek gezmek cok hosuma gidiyor ama uzak yerlerde.
Esimle gezmek ayri bir mutluluk ama siz evlo degilsiniz. Tek gezin ;) ogrenci oldugunuz icin çoğu seylerdn de ucretsiz faydalanabilirsiniz..

Aynen canim.bende caresizce gecmesini bekliyorum.. Umarim gecer dua edesim.bile yok :(

Sanırım depresyon belirtisi ben bunalimlar geçiriyorum yalnızlıkdan dolayi sennde mi böyle bir şey acaba ayrılığı kafana cokmu taktin

Himmm alkolikse iş degisir o zaman.
Hayatinizda yapmak istediğiniz seyleri yapin. Özellikle tek başınıza yapin. Tek basiniza seyahat edin mesela. Cok mutlu olduğunuzu goreceksiniz. Ben oyleyim mesela. Tek gezmek cok hosuma gidiyor ama uzak yerlerde.
Esimle gezmek ayri bir mutluluk ama siz evlo degilsiniz. Tek gezin ;) ogrenci oldugunuz icin çoğu seylerdn de ucretsiz faydalanabilirsiniz..

Mesela ney ucretsiz ? zaten 4 yildr tek gezen yapayalniz biriydim onu hayatima zor almstim olmadi buna cok uzuluyorum neden puruz cikti diye takiyorum kafama o yuzden tekrar olurmuki diye basliyr dsuncelerim.aptalca... Hersey para birde disari cikinca

Sanırım depresyon belirtisi ben bunalimlar geçiriyorum yalnızlıkdan dolayi sennde mi böyle bir şey acaba ayrılığı kafana cokmu taktin

Aynen canim cok yalnizim maddiyat yok o yuzden ne bi tatil ne bi memlekete gitmek hicbiride yok okul kapandigndan beri evde oturuyorm aliskin degilim patliyorum . Ayrilik da cabasi..

Mesela ney ucretsiz ? zaten 4 yildr tek gezen yapayalniz biriydim onu hayatima zor almstim olmadi buna cok uzuluyorum neden puruz cikti diye takiyorum kafama o yuzden tekrar olurmuki diye basliyr dsuncelerim.aptalca... Hersey para birde disari cikinca

Mesela Istanbulda yasiyorsaniz her hafta bir gun belirli müze ve oren yerler ucretsiz. Ucretsiz Canakkaleye falan götüren belediyeler var. Ücretsiz piknikler oluyor. Bayan Ogrenciler icin her öğle ücretsiz yemek veren bir vakif var. Sadece ogrenciler icin degil her telden bayanlar buraya gelip nefis yemeklerini yiyorlar. Sirf tertemiz ev yemegi diye o kadar cok yedik ki yemeklerini. Bazı vakiflarin sempozyumlari, kültürel dersleri oluyor ücretsiz. Yine bu vakiflarin piknikleri oluyor. Boylece arkadas da edinebilirsin. Mesela yht 1 hafta boyunca ucretsizdi.. daha bir sürü sey var. Inan aşktan daha guzel dostluklar edinirsin ;-)

Aynen canim cok yalnizim maddiyat yok o yuzden ne bi tatil ne bi memlekete gitmek hicbiride yok okul kapandigndan beri evde oturuyorm aliskin degilim patliyorum . Ayrilik da cabasi..

Canim surda okullarin acilmasina 2ay var sonra bol bol gezersin dert etme derslerine iyi calis mesleğini al elineki sonra istediğin gibi yaşarsın bn npigim ya ewlndim geldim kpandim bi deliğe oyleeeeee

Back
X