Bazı yerlerde bu durum böyle mi yoksa yok mu böyle bir şey??!!

Neptunex

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2025
226
43
13
26
Yakın zamanda kınam ve düğünüm olacak nişanlım dedi ki kınaya ve düğüne gelen paraları vs gün sonunda harcama yapılıyormuş yani yarım kalan pastacınin parası organizasyonun parası bunlara gidermiş ve genellikle insanlarda böyle yaparmış öyle dedi yâda bazı yerlerde gelinin annesi tüm hepsini alıp kızına çeyiz düzermiş bilmiyorum yani kısacası nasıl oluyor gelinin damatın değil mi tüm onlar

gelinin annesi tüm hepsini alıp kızına çeyiz düzermiş bilmiyorum yani kısacası nasıl oluyor gelinin damatın değil mi tüm onlar
kinada dugunde ne ceyizi duzulecek? alinan coktan alinip eve yerlestirilmistir.
o "anneler nişanda alir" diye ayak yapiyor bence kendi annesinin düğünde paralari tirtiklamasinin🤣🤣

kınada takılanlar genelde kız tarafınındır çünkü kınayı kız tarafı yapar ama biz ikisini bir yaptığımız için hepsi ortak eşimle bize kalmıştı. Düğün salonu organizasyonu ailelerimiz ödemişti. Yani kız erkek bizde yoktu siz nasıl yapıyorsunuz bilemedim

Geleneği, göreneği, adeti, yöreyi bir tarafa bırakıyorum. Evlilik masraflarını aile karşıladıysa altınlar dışında takılan paraları ailenin alıp borç kapatması hakkaniyetli bence. Kalkıp bütün masrafı ailelerin üzerine yıkıp, takılan her şey benim denilmez. Ama yok masrafları evlenen çift kendileri karşıladıysa o zaman takılanları ne yapacaklarına kendileri karar vermeliler.

Kınayı kim yapıyorsa takılar onun oluyor genelde. Öyle hem çocuğumu evlendireyim hem de gelen takılara ellemeyeyim diyen aile sayısı az bu devirde. Ekonomik koşullar ortada

Bilmiyorum bende anlamadım
ayak yapiyor iste
"nişanda bana takılanlari kimse almadi, direkt bana kaldi. kinamda da butcemize gore birseyler ayarlayacagiz zaten takilan bizim olacak. düğünde de oyle bir sey istemem, takilan bizimdir" diyebilirsin
ama senin ailen de bir tuhafti baslik parasi istiyordu, damat aldigi evi kizimin da üstüne yapsin falan diyordu. koca adayin da tuhaf kardesleri ikinci el gelinlik al diye mizirdanip durmuslardi.
ne sen ailene laf edebiliyorsun engel olmak icin ne o.
bu gidisle evlenirsin kinadakileri annen tirtiklar dugundekileri onun ailesi

Yakın zamanda kınam ve düğünüm olacak nişanlım dedi ki kınaya ve düğüne gelen paraları vs gün sonunda harcama yapılıyormuş yani yarım kalan pastacınin parası organizasyonun parası bunlara gidermiş ve genellikle insanlarda böyle yaparmış öyle dedi yâda bazı yerlerde gelinin annesi tüm hepsini alıp kızına çeyiz düzermiş bilmiyorum yani kısacası nasıl oluyor gelinin damatın değil mi tüm onlar
Seni kandırmış

İki düğün yaptık ikisinde de takılanlar bizimdi. Ama eşimin memleketindeki düğünde katılanların bir kısmı düğün yemeğine ve salon parasına verildi.

Annesi konacak herhalde yol yapıyo
Konu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.

Şaka bir yana Neptunex, anneniz o halde her şeyi onlar yapacak bizden kuruş çıkmaz demedi mi? Bırakın biraz da o taraf alsın. Ortak olması gerekirken bütün masrafı erkek tarafı yapıyor.

Bazı aileler elalem görsün diye, evlenecek lişiler istemese bile düğün yapıyor, sonra vay efendim borcumuz var takılsrı alalım, yok zamanında biz de takmıştık, onları geri aldık şimdi altınlara konalım kafasında. Düğünde, kınada nerede takılırsantakılsın evlenen kişilerindir onlar. Gücü yetmeyen düğün yapmasın kardeşim. Başkalarına taktığınız altınınn da acısını gelin damattan çıkarmayın

bizim burda düğünü kınayı aileler yapıyorsa ve evlenecek kişilerin tüm masraflarını (ev eşyası, çeyiz vs) aldılarda eğer kıza sadece anlaştıkları mehir kadar altını verirler gerisini alabilirler. ama benim kendi annem-babamda eşimin annesi-babası da herşeyi ödediler ama paraları da istemediler. tüm takılar paralar bizde kaldı. biraz ailenin maddi durumuna bağlı olabiliyor para isteyip istememek. gerçi ben ve ailemde evlenirken ille şu olacak diye hiç birşey istemedik karşı taraftan.

Bu gelenek falan değil, maddi durumla ilgili bir şey.
Salon parasına bütçe yetmez, anlaşılır, o gün yapılır ödemesi.
Bu tamamen sizin bütçeyi nasıl hazırladığınızla ilgili.

Geleneği, göreneği, adeti, yöreyi bir tarafa bırakıyorum. Evlilik masraflarını aile karşıladıysa altınlar dışında takılan paraları ailenin alıp borç kapatması hakkaniyetli bence. Kalkıp bütün masrafı ailelerin üzerine yıkıp, takılan her şey benim denilmez. Ama yok masrafları evlenen çift kendileri karşıladıysa o zaman takılanları ne yapacaklarına kendileri karar vermeliler.
Çok yerinde bir yorum başka söze gerek yok bence

Konu sahibinin annesi varken sanmıyorum. Kadın başlık parası dedi havasını aldı, evi üstüne yapacaklar dedi yine havasını aldı. O para ona yar olmazsa kimseye olmaz.

Şaka bir yana Neptunex, anneniz o halde her şeyi onlar yapacak bizden kuruş çıkmaz demedi mi? Bırakın biraz da o taraf alsın. Ortak olması gerekirken bütün masrafı erkek tarafı yapıyor.
Heee konu başkaymış desene.
O zaman her şeyi erkek tarafına yıktıysalar bari nakitleri alalım diye yolunu yapıyor çocuk ve haklı.

Tam da konu açtım:(((

Bu durumu siz planlarsınız, genelde nişanı kız tarafı düğünü erkek tarafı karşıladığı için takılar da ona göre alınır ve borçla yapıldıysa masrafa gider zaten. Yani sonuç itibariyle düğün sonrasında karı koca olarak hesabınızı yaparsınız takılar ödemeye mi gidecek kenara mı atacaksınız harcayacak mısınız siz belirlersiniz. Bir kuralı olduğunu sanmıyorum.

noldu o ev işi
olmadı mı

Back
X