2018 Yılı Ortalama Düğün Masrafı Ne Kadar ?

suleedvar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2018
1
0
34
İnternetten araştırma yapınca çok büyük rakamlar görüyoruz. Düğün salonu minimum on bin lira. Tek taş yüzük beş bin lira gelinlik beş bin lira falan yazıyor. Ortalama olarak bir düğün 100 bin liraya geliyor. Hatta daha fazla olduğunu söyleyenler var.
Burada yazan rakamlar sizce doğru mu ?
Daha ucuza yapabilir miyiz ?

2018 yılı düğün sezonu çoktan açıldı. Ancak düğün sezonu uzun bir süreç ve en az ekim sonuna kadar devam edecek. Evlenmeyi düşünen yahut bu yıl evlenecek pek çok çiftin ilk merak ettiği şey düğün masraflarıdır. Başlığı 2018 yılı düğün masrafları şeklinde açma sebebim ise fiyatların her yıl oynamasıyla alakalı. Maalesef bu yıl 50 liraya yapılan bir düğün bir yıl sonra 60 liraya yapılıyor. Maliyetler çok hızlı yükseliyor bunun yanına satıcıların yüksek kar hırsı da eklenince yapılacak harcamaların önü alınamıyor.

İlk ve en önemli konu yapacağınız her masraf ve alacağınız her şeyde göz önünde bulundurmanız gereken yegane şartın artık birlikte yaşayacağınız ve bu paranın ikinizin parası olduğudur. Bazı gelin kızlarımız önü alınamaz bir istekler silsilesi içerisinde sanki düğünden sonra farklı biriyle evleneceklermiş gibi damat adaylarını zorlayacak işlere girişiyor. Ardından evliliğin ilk 5 yılı borç ödeme çilesiyle geçiyor. Tabi böylesi bir evliliğin mutlu olması beklenemez.

Kalem Kalem Düğün Masrafları



Burada verilen fiyatlar İstanbul ili için geçerli ortalama düğün fiyatlarıdır. Farklı illerde farklı fiyat politikaları güdülebilir. Ayrıca herkes her masrafı yapmak zorunda değil bunu unutmayalım. Bütçemize uyan kadarını hayata geçirip üstünü zorlamamalıyız.

Kız İsteme Masrafları
Kız isteme denince akla ilk isteme çiçeği ve çikolatası geliyor. Çiçek ve çikolatanın fiyatı 100 lira gibi bir rakamdan başlayıp binlerce liraları bulabiliyor. Burada uygun olan en ucuza kaçmadan ortalama bir fiyata işi halletmek. Bohça hazırlamak işin en stresli kısmıdır. Nişan bohçası hazırlamak başlığından bohçaya neler konulmalı ne zaman gönderilmeli gibi nişan bohçasıyla alakalı merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabına ulaşabilirsiniz. Mahmutpaşa gibi bu işin merkezi yerlerde nişan alışverişi yapmanın maliyeti günümüz itibariyle 750 lira ile 2 bin lira arasındadır. Alınacak malzemelerin çeşidi ve kalitesi fiyatların oynamasında etkendir. Nişan için tutulacak salonun verilecek ikramları, tutulan gün, katılacak davetli, tutulduğu ilçe gibi değişkenleri fiyatlara yansır. Ortalama bir nişan mekanı bin lira ile on bin lira arasında değişir. Nişan için sadece yemek vermek isterseniz bu size iki bin liraya civarı bir paraya mal olacaktır.


Damadın ve özellikle gelinin nişan elbiseleri İstanbul içinde beş bin lira gibi bir paraya halledilebilir. Nişan fazla önemsenmiyor daha çok aile arasında yapılması düşünülüyorsa bu tarz bir harcamaya gerek yoktur. Nişan elbisesi ve damadın takımı bu şartlarda ortalama iki bin liraya gelecektir. Kuaför masrafı minimum bin liradır. Bunun asıl sebebi sevgili kuaförlerimizin düğün, nişan gibi organizasyonların kokusunu aldıklarında fiyatlarını bir anda beşe katlamaları. Haliyle gelin, damat ve yakınların tamamının masrafı bin lirayı bulmakta hatta geçmektedir. Nişan için fotoğraf çekimi yaptırılacaksa internet üzerinden dış çekim hizmeti veren fotoğrafçılar araştırılmalıdır. Dış çekim hizmeti fiyatları 800 ile 2.000 tl arasında değişmektedir. Günümüzde kızlarımızın en önem verdiği konu ise yüzüktür ! Bu sebeple alacağımız yüzük olabildiğince gösterişli olmalı. Ancak hem gösterişli hem de uygun fiyatlı nişan yüzükleri bulmak mümkün. Yüzük için ortalama 2-3 bin lirayı gözden çıkarmalısınız.

Kına Gecesi Masrafları

Tabi evlilik denen uzun yol sadece kız istemeyle bitmiyor. Bunun birde kına masrafları var. Tutulacak mekan ve semte göre bin liradan başlar salon fiyatları. Üst sınır ortalama beş bin lira olmalıdır. Daha üstü fiyat isteyen yerlere itibar etmeyin. Ayrıca gelinin kıyafeti, annesinin ve kız kardeşinin kınada giyeceği kıyafetler ile ortalama 4-5 bin liralık bir masraf sizleri bekler. Kına malzemesi, takı, kapı açmıyor, gelin elini kapadı gibi adetler ile sizi ekstradan 3-4 bin liralık masraf daha takip edecektir. İsteğe göre kına için fotoğraf ve video çekim hizmeti de alabilirsiniz. Ancak düğün harici bu tarz hizmetler alınması inanın herkesin elinde kameralı telefon olan bu çağda oldukça gereksiz bir durum. Kına organizasyonları için çalışan firmalardan birine başvurarak bu kadar masraf yaptığınız bir günde en azından cebinizi değil ama kafanızı rahatlatabilirsiniz. Onlar sizin yerinize her şeyi ayarlar ve size sadece bu özel günün keyfini çıkarmak kalır.

Düğün Masrafları
Geldik en civcivli mesele olan düğün masraflarına. 2018 yılı itibariyle düğün yapmak artık zengin işin oldu. Düğün salonlarının fiyatı 3 bin liradan başlıyor. Ancak bu tarz salonlar pek kimsenin tercih edeceği yerler değil. Mahalle arasında basık, az kişi alan ve bayat pasta ikram eden yerler çoğu. O yüzden ortalama bir hizmet almak istiyorsanız düğün salonu için ayıracağınız bütçenin 8-12 bin lira arasında olması gerekir. 12 bin liranın üzerinde olan düğün salonları lüks kategoriye girer. Orada da tercih sizlere kalmış.

,
Düğün masraflarının başlıcaları, gelin arabası, süsleme, gelin makyajı, damat traşı, takı, çiçek, dış çekim, elbiseler ve gelinlik, hediyeler, alyans vb’dir. Gelin arabası kiralama, süsleme, yakıt ve yolda dağıtılacak bahşişler ortalama bin liradır. Dış çekim ve mekanda yapılacak çekimin maliyeti ise size 3000 bin lira gibi bir rakama patlayacaktır. Gelin saçı ve çiçek bin ile iki bin lira arası bir maliyete tekabül eder. Damatlık ve gelinlik beş bin liradan başlar seçilen elbiselere göre üst sınırı olmaksızın yükselir. Bütün bunların haricinde düğün boyunca aklınıza gelemeyecek kadar çok masraf çıkar.

Kız isteme, nişan, kına ve düğünün ortalama maliyeti 2018 yılı şartlarında 100 bin lirayı bulmakta hatta yer yer geçmektedir. Allah evlenecek çiftlere kolaylıklar versin…
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ben 15 bine evlenip evimi düzdüm. göz aşırı yükseklerde olursa elbet ocak söndürür.
 
Bütçenin ne olduğuna nasıl bir şey istediğinize bağlı
Kardeşim evleniyor 100.000 tl harcandı
güzel bir düğün şık bir gelinlik vs vs
daha da olsa daha da gider...
ben evlenirken paramız yoktu her şeyin en ucuzunu aldık gibi..
 
söz:2000
nişan:6000
benim kına düğün :10000 civarı tutucak sanırım
çeyizde ;22000
bu sadece kız tarafı olarak benim masrafım takılar filan dahil olmayan bir fiyat

erkek tarafıda bir bu kadar harcadığı nettir fazlası vardır hatta
 
Bu fiyatlar şaka mi bu kadar abartmanin ne anlamı var onun yerine balayini yurtdışında yaparım daha iyi
 
2017 de evlendim
Söz/ nişan: 1300 (evde yaptık çiçek, çikolata, elbise, kuaför, çerez vb herşeydahil)

Alyans: 1700 (keşke bu kadar pahalı almasaydı, kullanmıyoruz)

Mobilyalar: 17000 ( yatak odası, yatak, köşe takımı, kitaplıklar, sehpa, mutfak masa ve sandalyeleri)

Beyaz eşya: 11000 (bulaşık mak, çamaşır mak, buzdolabı, 3 lü ankastre set, tv)

Halı+perde: 4000

Mutfak:7000

Ev tekstili: 1500 ( yorgan, yttak örtüsü, nevresim vb)

Ev boya tadilat:1500

Kına salonu:1000
Kına organizasyon :1000
Kına çerez vb: 700
Kuaför+kıyafet: 500

Nikah ücretleri: 500
Nikah kıyafeti, kuaförü vb: 300
Nikah foto ücretleri:500

Düğün salonu: 6000

Kuaför: 700(gelin damat)

Davetiye: 700

Gelinlik: 1000 (istediğim gelinliği 2. El alıp tadilat yaptırdım:halay::halay::halay:)

Gelin ayakkabısı: 150
Gelin çiçeği+ araba süsleme: 150

Damatlık: 1300
Damat ayakkabısı : 300

Unuttuğum şeyler içinde bir 5000 TL harcamışısızdır

Hesapladım 65000 TL tuttu.. Biz çogu geleneği vb atladık.. Bohça vb yapmadık.. Aileler çok zorladı diye alışverişe çıkıp normal kıyafet alışverişi yaptık :) Ama aldığımız şeyleri durumumuz olduğu için biraz kalitelisinden aldık, maliyeti düşürmeçk isteseydik düşerdi..

Mesela çeyiz setlerinden almadık, güvenle yemek pişirebileceğimiz özel alaşımlı tencereleri tanesi 300 400 TL ye aldık.. Yemek takımını 6 kişilik 3 adet kütahyadan takım aldık, Kütahya outletten serinin devamı salata kasesi vb tabaklar aldık 600 TL ye hallettik :)
Yani neye ne kadar harcamak istediğini ve kalitesini seçersen miktari kendin için düzenleyebilirsiniz :)
 
Son düzenleme:
Bütçenin ne olduğuna nasıl bir şey istediğinize bağlı
Kardeşim evleniyor 100.000 tl harcandı
güzel bir düğün şık bir gelinlik vs vs
daha da olsa daha da gider...
ben evlenirken paramız yoktu her şeyin en ucuzunu aldık gibi..
Kardesinizmi ödücek yoksa.anne babanizmi birazda aileyi dusunmleri lazim
 
Bu bütçeye bağlı birşey
Parası olan sınırsız harcar
Bütçene göre yapabilirsin
 
işte yanlış düşünce bu. düğün masrafı ne kadar diye düşünmeyeceksiniz, biz düğüne ne kadar bütçe ayıracağız diye düşüneceksiniz. yoksa bu iş 50 bine de olur 500 bine de.
benim tüm gelin arkadaşlara önerim: 'nişanımda, düğünümde, ev eşyalarımda kimse hiçbir şeye kusur bulmasın, herkese parmak ısırtayım' diye evliliğinizin en güzel günlerini borç ödeyerek geçirmenize sebep olacak saçmalıkta alışverişler yapmayın.
 
X