• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazılarının sınavı çok zorrr!!!!

Canımm.. Üzüldüm açıkçası böyle konuşmana.
Her çocuk doğuran anne olmaz ki.
Öyle anneler var ki kendi doğurmadığı halde çocuğuna çok iyi bakan.
Onu sevgisiyle saran, sıcaklığıyla büyüten.
Hem kısır olmak demek sevmeye ve sevilmeye engel değil ki..
Ayrıca Allah'ın işi bu, hiç belli olmaz.
Bence ameliyat olma.
:31:

Geçirdiğim rahatsızlık dolayısıyla yumurtalıklarım çalışmıyor. Hayat bana 2.bir yaşama şansı verdi ama bu genç yaşta kısırlığa mahkum oldum.bekarım belkide hiç bir zaman diğer insanlar gibi hayatım olmayacak ne sevicem ne sevilebilicem nede anne olabilicem. Ailemle konuştum rahmimi ve yumurtalıklarımı aldırmayı düşünüyorum. Kadınlığa dair her şey bitmiş zaten bari yük yapmasın dimi?:ssz:şimdi bana yardımcı olursanız çok sevinirim. derdim çokk ama dermanım yok gibi:19:siz benım yerimde olsanız ne yaparsınız

kadınlık anne olmakla olmuyor canım bi kere bunu bir sil aklından..dünyada çocuk sahibi olamayan çok kadın var yani ne yapsın bu insanlar kendilerini hayattan soyutlasınlar mı?

öncelikle anne olmak doğrurmak değildir asla değildir..ille kendi çocuğun anne yapmaz seni..doktorlar ilk çocuğunuz olmaz dediğinde evet yıkıldım çok ağladım..perişan oldum hatta isyan ettim çocukları bu kadar severken neden ben Allah'ım dedim..millet pat diye hamile kalıp sırayla doğum yaparken ben hep hayranlıkla izledim onları..sonra bir gün tv de birşey izledim,kimsesiz çocuklarla ilgili..işte o zaman aklım başıma geldi..

önce tüp bebek denemesi yaptık eğer onda şansımız yaver gitmeseydi hemen evlatlık başvurusu yapacaktık..

yani bazen onu karnında büyütüp doğurman gerekmez.kalbinde büyütüp en güzel annelerden daha güzel annelik yapabilirsin..

sen bal gibi de kadınsın bi yumurtalık sorunu seni bundan alıkoyamaz..şimdi lütfen toparla kendini ve unutma hayatta bin beter dertler var..

Canim benim sevmene ve sevlmene hic birsey engel olamaz..bazen sukretmek gerekiyor tek derdin bu olsun ...

amin :)

bakın yumurta nakli kıbrısta yapılıyor. durumunuz kötü değil, anne olabilirsiniz :)

Yumurta Donasyonu - Girit Tp Bebek

Rahminizde sorun var ise onunda nakil denemelerininde sonuçlarıda çok olumlu ve bundan 3-5 yıl sonra çok daha sıradanlaşıcak :)

Bu Haber Kadınların Umudu Olacak haberi, rahim,nakli,yapıldı,haber,kıbrıs - Haber Kıbrıs

üzülüp umutsuzluğa kapılmayın, belki verdiğim linkleri okursanız içiniz biraz olsun rahatlar

merak ettiğim için soruyorum:26: yumurtalık nakli olan kadın çocuğun öz annesi olmuş oluyor mu? tabii özlük doğurmakla olmuyor. önemli olan o çocuğa gereken sevgiyi, şefkati, ilgiyi verebilmek biliyorum. biyolojik açıdan soruyorum. çocuk yumurta sahibinin mi yoksa yumurtayı alan kadının mı genetik özelliklerini, DNAsını taşır?

Konu sahibi arkadaşım allah yardımcın olsun, olacak da. Allah hiçbir kuluna taşıyamayacağı yükü vermez. Kaldı ki dermansız dert yoktur. Inşallah senin dermanını da verecektir

merak ettiğim için soruyorum:26: yumurtalık nakli olan kadın çocuğun öz annesi olmuş oluyor mu? tabii özlük doğurmakla olmuyor. önemli olan o çocuğa gereken sevgiyi, şefkati, ilgiyi verebilmek biliyorum. biyolojik açıdan soruyorum. çocuk yumurta sahibinin mi yoksa yumurtayı alan kadının mı genetik özelliklerini, DNAsını taşır?

Yumurta nakli,genç, sağlıklı ve doğurganlığı kanıtlanmış başka bir kadının yumurtalarıyla, kendi eşinin sperminin döllenmesi sonucu elde edilen embriyoların anne adayına transfer edilmesi ile tamamlanan bir tüp bebek uygulamasıdır.

Yumurta vericisinin ten rengi, göz rengi, saç rengi ve vücut yapısı gibi fiziksel özellikleri mümkün olduğunca alıcı çiftinkilere benzer olacak şekilde seçilir. Ek olarak, etnik köken, kan grubu ve diğer fiziksel özellikler de mümkün olduğunca alıcı çiftle eşleşir.

nette bu bilgiler var..yani öz annesi derken ymurtalar anneye değil vericiye ait oluyor ama spermler babadan geliyor.bu durumda vericinin genetik özellik ve dna sını taşır tıbben.

Bildiğim kadarı ile fiziksel özellikler anneye yakın seçiliyor, yani yumurtası kullanılan bayanın özelliklerini alabilir demek oluyor. ileride eşiniz olacak kişiden alınacak sperm ile bu alınan yumurta birleştiriyor ve size naklediliyor ama bebeğe sizin kanınız geçiyor. kişisel fikrim çocuğun gerçek anne ve babası siz olursunuz, kanunende bu böyle sayılıyor.

Allah sabır versin imtihan dünyasındayız kimi insanın imtihanı ağırdır kiminin hafif kimi ise bu dünyada rahattır bu hayat gecici üzüldüğümüz sıkıntılar bizim için nimet olabilir.Bende çok sıkıntılar yaşadım hep sabrediyorum hep sabır isyan etmek yanlış olur hoşçakalın

sakin aldirtma canim. Yumurtaliklarin iyi olmuyabilir ama rahmin hala var. Yani hamile kalabilirsin. Belki baska birisinin yumurtasiyla ama anne olabilirsin allahinda izniyle..

Geçirdiğim rahatsızlık dolayısıyla yumurtalıklarım çalışmıyor. Hayat bana 2.bir yaşama şansı verdi ama bu genç yaşta kısırlığa mahkum oldum.bekarım belkide hiç bir zaman diğer insanlar gibi hayatım olmayacak ne sevicem ne sevilebilicem nede anne olabilicem. Ailemle konuştum rahmimi ve yumurtalıklarımı aldırmayı düşünüyorum. Kadınlığa dair her şey bitmiş zaten bari yük yapmasın dimi?:ssz:şimdi bana yardımcı olursanız çok sevinirim. derdim çokk ama dermanım yok gibi:19:siz benım yerimde olsanız ne yaparsınız

hayatın anlamı çocuk doğurmak mııı ????? kendi kişiliğinizi ve varolma sebebinizi buna mı bağlıyosunuzzz ?? çocuk doğurmazsam bi hiçim mantığı mı var ? hayat size ikinci bi yaşama şansı vermiş ama siz çocuk doğuramycam diye mi hayıflanıyorsunuz ???? şunu unutmayalım ki kadınların tek görevi çocuk doğurmak değil bu hayatta. lütfen değerliliğinizi buna bağlamayın.

hayatın anlamı çocuk doğurmak mııı ????? kendi kişiliğinizi ve varolma sebebinizi buna mı bağlıyosunuzzz ?? çocuk doğurmazsam bi hiçim mantığı mı var ? hayat size ikinci bi yaşama şansı vermiş ama siz çocuk doğuramycam diye mi hayıflanıyorsunuz ???? şunu unutmayalım ki kadınların tek görevi çocuk doğurmak değil bu hayatta. lütfen değerliliğinizi buna bağlamayın.

tabi ki hayatın anlamı çocuk doğurmak değil şükür ben iyiyim insanlar sizin ne geçirdiğinizi anlamadan bilmeden hemen ön yargılı davranıyorlar. insanların çoğu hastalığıma çok üzüldü geçmiş olsun dediler ama en sevdiğim insan bile ben mutlu bir yuva istiyorum çocuklarım olsun istiyorum diyerek arkasına bakmadan çekip gitti.halden anlayan o kadar az insan var ki.o kadar patavatsızca karşının durumunu bilmeden acımasızca kelimeler dökülüyor ki.Ya sanki her şeyin garantisi varmış gibi konuşuyorlar.Evlenirim çocukda yaparım onu da yaparım bunuda yaparım.İstemeden imrenerek bakıyosunuz çünkü yaş itibariyle gencim.Sanki bir çukura düşmüşümde önümü arkamı göremiyorum. Yaşadıklarıma göre ben yine ayak da kalmaya çalışıyorum.Biliyorum her karanlık gecenin bir gündüzü var ama bazen canım çok acıyor engel olamıyorum:50:

aldirma.. hayat suprizlerle dolu.. umidini kaybetme guzel insan.. pes etme sakin.. kendine deger ver. hayata inan..
bir erkek cikar karsina seni cok sever... oldgun gibi sever.. beraber savasirsiniz.. elini birakmaz.. beraber yolunu bulursunuz..

çok güzel yazmışssınız sağolun ama dediğiniz gibi insanlar var mı beni ben olduğum için sevecek benimle elele verip savaşabilecek çok cesaretli insanlar lazım.sevgi neden bu kadar basitttt..

Peki simdi saglik durumun nasil canim.. Kaybettigin o adi insana uzulmeyi birak ve kazandigin sagligina bak canim.. Arkadaslarin dedigi gibi yurekli bir insan karsina cikmasa bile sahipsiz bir evlada sahip olarak sen nekadar yurekli oldugunu gosterirsin he olmazmi?

Maalesef bazi insanlar kendilerini hic hastalanmaz, hic fakirlesmez,hic mutsuz olmazmis gibi saniyor..

Peki simdi saglik durumun nasil canim.. Kaybettigin o adi insana uzulmeyi birak ve kazandigin sagligina bak canim.. Arkadaslarin dedigi gibi yurekli bir insan karsina cikmasa bile sahipsiz bir evlada sahip olarak sen nekadar yurekli oldugunu gosterirsin he olmazmi?

Maalesef bazi insanlar kendilerini hic hastalanmaz, hic fakirlesmez,hic mutsuz olmazmis gibi saniyor..

şimdi sağlık durumum çok iyi normal insanlar gibiyim. Şanslıydım kemoterapilere cevap verdim hemen ilik bulundu ve nakil oldum. Hastalanmadan öncede her konuda yürekliydim,şimdi hastalığın verdiği bir olgunlukla önüme bakmaya çalışıyorum ama bazen sendeliyorum. İnsanların bu kadar zalim olmasını kaldıramıyorum:47:

şimdi sağlık durumum çok iyi normal insanlar gibiyim. Şanslıydım kemoterapilere cevap verdim hemen ilik bulundu ve nakil oldum. Hastalanmadan öncede her konuda yürekliydim,şimdi hastalığın verdiği bir olgunlukla önüme bakmaya çalışıyorum ama bazen sendeliyorum. İnsanların bu kadar zalim olmasını kaldıramıyorum:47:

Iste buna cok sevindim, cok sukur o zor donemleri atlatmissin, birak o zalimler kendileri dusunsun sonumuz nolcak diye.. Allahin sopasi yok sanirim.. Ozel mesajla sormak istedigim biseyler var cnm musaden olursa?

tabi ki hayatın anlamı çocuk doğurmak değil şükür ben iyiyim insanlar sizin ne geçirdiğinizi anlamadan bilmeden hemen ön yargılı davranıyorlar. insanların çoğu hastalığıma çok üzüldü geçmiş olsun dediler ama en sevdiğim insan bile ben mutlu bir yuva istiyorum çocuklarım olsun istiyorum diyerek arkasına bakmadan çekip gitti.halden anlayan o kadar az insan var ki.o kadar patavatsızca karşının durumunu bilmeden acımasızca kelimeler dökülüyor ki.Ya sanki her şeyin garantisi varmış gibi konuşuyorlar.Evlenirim çocukda yaparım onu da yaparım bunuda yaparım.İstemeden imrenerek bakıyosunuz çünkü yaş itibariyle gencim.Sanki bir çukura düşmüşümde önümü arkamı göremiyorum. Yaşadıklarıma göre ben yine ayak da kalmaya çalışıyorum.Biliyorum her karanlık gecenin bir gündüzü var ama bazen canım çok acıyor engel olamıyorum:50:

anladım sizi. fakat ne yazık ki toplumumuzda bir kadın çocuk doğuramıyorsa bir hiç muamelesini görüyo. kadınların tek görevi eşine yemek yapmak çocuk doğurmak vs. imiş gibi. sizin de böyle hissetmeniz normal. fakat benim anlayamadığım siz ağır şeyler yaşamışsınız bir hastalığı yenmişsiniz şuan burada bulunan bi çok kişiden daha güçlüsünüz. belki doğurganlık yeteneğiniz olmayabilir fakat siz hayata 4 elle sarılan bi insansınız. o diyenler sizin yaşadıklarınızı yaşasalar hangisi sizin gibi güçlü kalabilir ?? bence biraz da bu açıdan değerlendirmelisiniz.

tıp ilerliyo belki bi 5 sene sonra onada çare bulurlar lütfen üzülüpte aldırıcam falan die düşünme,belki bi tedavisi çıkar.. (ara sayfaları okumadım sadece baş ve son sayfayı okudum:) )

Hayatta acımasız insanların sayısı oldukça fazla ama az da olsa gerçekten iyi insanlar var.. Birgün inş karşına sadece seni isteyeniseni seven birisi çıkacaktır, belki hemen belki 2 3 sene sonra ama çıkacaktır.. yeter ki inanalım dimi ama :82:

Iste buna cok sevindim, cok sukur o zor donemleri atlatmissin, birak o zalimler kendileri dusunsun sonumuz nolcak diye.. Allahin sopasi yok sanirim.. Ozel mesajla sormak istedigim biseyler var cnm musaden olursa?[/Q

siz özel msjla bişiler sorabilrsiniz ama ben yeni üye olduğum için özel msjla cvp veremiyorum ama siz bana emailnizi atın ben ordan cvplandırırım sakıncası yoksa :)

Iste buna cok sevindim, cok sukur o zor donemleri atlatmissin, birak o zalimler kendileri dusunsun sonumuz nolcak diye.. Allahin sopasi yok sanirim.. Ozel mesajla sormak istedigim biseyler var cnm musaden olursa?[/Q

siz özel msjla bişiler sorabilrsiniz ama ben yeni üye olduğum için özel msjla cvp veremiyorum ama siz bana emailnizi atın ben ordan cvplandırırım sakıncası yoksa :)

Tesekkur ederim, estf. Ne sakincasi olucak.. Ben size mailimi gonderdim ordan bir slm verirsen direkt mail olarak yazarim diye dusundum:)

Back
X