Cilt Bakımı Ürünleri BB, CC, DD, EE VE PP KREMLERİ Ne İşe Yarar?

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.257
2.980
BB, CC, DD, EE VE PP KREMLERİ DOSYASINI SİZİN İÇİN ARAŞTIRDIK. ARALARINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR NELERDİR? SİZİN İÇİN İDEAL OLANI NASIL SEÇEBİLİRSİNİZ?

BB kremler son yıllarda kadınlar arasında oldukça popüler bir hale geldi. Hemen hemen her markada bulunan bu kremler, kozmetik işlemler ve doğal yıpranmalar sonucunda hasar görmüş ciltteki sorunları en aza indirmek üzere tasarlanmışlar. Peki nedir bu kremler?

BB kremlerden sonra aileye CC, DD, PP, EE, kremleri de katıldı. Bizde giderek ilginin arttığı bu kremleri ,aralarındaki farkların neler olduğunu ve sizin için ideal olanı nasıl bulabileceğinizi inceledik.

BB KREMLER

BB kremi ismini “güzellik kremi “ anlamına gelen “ beauty balm “dan alır. Ciltte gözle görülen sorunları en aza indirmeyi hedefler. Yüzü ve cildi nemlendiren bu kremler ciltteki tahrişi azaltır. Tüm cilt tipleri için uygundur.



cc_krem-600x362.jpg


CC KREMLER

CC krem “color control “ anlamına gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi ciltteki renk kontrolünü sağlar. Bu tür kremler, yüzü açık ya da kırmızı renginden uzaklaştırmak ve boğuk görünümlü cildi canlandırmak için kullanılır. CC kremler cildinizi taze hissettiren ,pürüzsüz ve düzgün biri doku oluşturan unsurlar içerir. Yağlı ve problemli cilt tipleri için uygun değildir.



dd_krem-600x285.jpg


DD KREMLER

DD kremler cildinizin dış etkenlerden günlük olarak korunmasına ve bakımının sağlanmasına yardımcı olur. Cildinizin güneş ışınlarına karşı korunmasında oldukça etkilidirler. Ancak DD kremler içeriğinde gözeneklerin tıkanmasına neden olan bazı maddeler barındırdıkları için sivilce ve benzeri sorunları beraberinde getirebilirler. Daha çok ileri yaş kullanıma uygundur.



pp_krem-600x180.jpg


PP KREMLER

PP kremler makyajınızın cildinizde bütünlük sağlaması için kullanılır. Makyaj bazı olarak da düşünülebilir. İçerdikleri silikon parçacıkları cildin tüm pürüzlü kısımlarını doldurur ve düzgün hale getirir. Yani makyajınız için pürüzsüz bir zemin sağlar. PP kremler her cilt tipine uygundur, ancak diğer cilt bakımı ürünleriyle birlikte kullanılması gerekir. Uyguladıktan sonra üste tonal krem kullanılması gerekir.



ee_krem-600x337.jpg



EE KREMLER

EE kremleri “extra exfoliation “ yani pul pul dökülme anlamına gelir. Cildi yeniler, ölü hücrelerden arındırır, cildi güneş ışınlarından korur ve nemlendirir. Bazıları sivilce ve ultraviole ışınlara karşı da etkilidir. EE kremlerinin devamlı kullanımına gerek yoktur. İçeriği etkili maddelerden oluştuğu için ince veya hassas cilt tipleri için uygun değildir.



Kaynak: brightside.me
 
X