bebeğe bakan aile üyeleri

bişey sormak istiyorum.
çalışan annelere bakici parasi çikmişti devlet yardimiyla...
bende düşünüyorum kii
görümcem var bekar.. ona bakici olarak sigorta mi yaptırsam bilemedim.. aylık 1000 lira devlet veriyormuşş.. hem onlara lazim olur rahat olur diye düşünüyorum.. görümcem çalışmıyor evde... ilerde doğacagim çocuğuma bakarlar kayınvalidemle beraber olurmu ki bilmiyorum.

Yalnız onda akraba olmama şartı var. Zaten ortada öyle bir karar yok daha. Seçim vaadi olarak kaldı.

Yalnız onda akraba olmama şartı var. Zaten ortada öyle bir karar yok daha. Seçim vaadi olarak kaldı.

aydınlattığınız iyi oldu,
ben de bilmiyorum böyle bir şey.
seçim vaatlerini ise zaten dinlememiştim.
kaç yıl önce doğum izni 6 olacaktı, millet de hala diyor ne iyi izniniz uzadı diye.
yok öyle bir şey diyorsun, inanmıyorlar.

Teyze ,hala falan belki bi ihtimal ama anneane ,babaannenin parayla bakmasi hos degil bence

aydınlattığınız iyi oldu,
ben de bilmiyorum böyle bir şey.
seçim vaatlerini ise zaten dinlememiştim.
kaç yıl önce doğum izni 6 olacaktı, millet de hala diyor ne iyi izniniz uzadı diye.
yok öyle bir şey diyorsun, inanmıyorlar.

Evet doğum iznini 24 hafta oldu sananlar var. Halbuki yeni çıkan kararlar memurlara yarıyor. 16 haftadan sonra izin uzatma hakkı ve yarı zamanlı çalışma hakkı vs.
Özel sektörün işi yine nanay.

Annem bakıyor cocuğuma,maaş vermiyorum tabi ki ama mutfağına bir şeyler alıyorum üstüne kıyafet alıyorum bazen bi faturasını ödüyorum ama bunu annem beklediği için değil, çocuğuma emek verdiği için yapıyorum gerçi hakkını ödeyemem yinede ama ben tatmin oluyorum bir ihtiyacını aldığım zaman

kv ye para vereceğinize biraz daha katın düzgün bir kreşe verin hem aktivitelerle sosyalleşir hem yabancı dil başlangıcı olur
kreşin tatil olduğu zamanlarda da anne babaanene bakar
kv veya annenin parayla baktığını duymadım o işe karışmayın çünkü az bir miktarla başlar sonra bana bu yetmiyor oğlumla sürer gider he bir de çocuğuna baktığı için sürekli nazlanması da ayrı derdin olur

para vermenizde bir sorun yok. ama soyle bir durum var bakici tutsaniz bakici sizin kurallariniza uyacak, cocukla ilgili yapmasini istemediginiz birsey oldugunda amaan ne var diyemeyecek. kv bakacaksa cocuga ve sizin dediklerinizi takmayacaksa olmaz o is bence. isin bu tarafi benim ilk aklima gelen.

Evet doğum iznini 24 hafta oldu sananlar var. Halbuki yeni çıkan kararlar memurlara yarıyor. 16 haftadan sonra izin uzatma hakkı ve yarı zamanlı çalışma hakkı vs.
Özel sektörün işi yine nanay.

memur için;
24 hafta ücretsiz izin. yarı zamanlı çalışma 1 yaşına kadar ama daha kesin değil.

ücretli izinde 8 hafta önce 8 hafta sonra 4 ay sayılır. doğumdan sonra herkese 6 ay izin deseler iyi olurdu. olmadi :KK12:

bakıcı dışında bebeğini-çocuğunu ailesinden birine annane-babane-teyze vs ile bırakıp para ödeyen var mı ?

bizim tarafımızda yok ama eşimin ailesinde var.

sizinde tanıdığınız olabilir kendi ailenizden olabilir kime baktırdığını ücret alıp almadığını alıyorsa ne kadar veriliyor söyleyebilir misiniz?

şimdi benim mantığıma göre insan torununa yeğenine parayla bakmaz.. ama ihityacı varsa madem bakıyor deyip 500-600 harçlık gibi para verilebilir ama ben anneme böyle bişi teklif etsem asla kabul etmez.. kayınvalidem daha dünden razı şu 500 alıyormus yarım güne falan dedi bi kaç kez.

bana biraz garip geliyor.bi yandan çok mantıklı buluyorum tüm gün çocukla ilgilenecek hem emek veriyor diye hemde ya insan torununa para ister mi diyede bi zoruma gidiyor. ama önyargımı da kırmak istiyorum isteyebilir sonuçta bakıcı baksa çok daha fazlasını isteyecek.ben maaş gibi değilde tüm faturalarını üsteleniriz market alışverişini yaparız arada bir hediye alırız diye düşünmüştüm ama bizimki para istiyor açık açık söyledi.
eşimde istemesi gayet normal bizim çevremizde herkes böyle bakıyor dedi.. açıkcası bozuldum işin parasında değilim 500 lira o emeğe az bile benim gözümde ee ihtiyacı var da var zaten de sanki söylemesi biraz garip oldu gibi ne dersiniz ?
sizin çevrenizde nasıl durumlar ?
Sakin ha sakin faturalarini oderiz market alışverişi yapariz diye anlasmayin canim. Benim kuzenim ablasina baktiriyo. Sörf çocuğuna bakiyoruz diye mutfak masrafj fatura diye bi başladı bütün masraflarini onlara yüklediler. Bir de hala olacak yigenime seve seve bakarim demiyo da bende onlarin çocuklarına bakiyorum yapacaklar tabi diyo. Simdi bide kiz kardeşi üniversiteye baslamis onunda masraflarini kuzenime yüklemişler. bunu yapan kendi kuzenim Yengem ama açgözlülük ten başka birşey değil bu. İnsan torununa yigenine bakıyor diye para mi ister yahu.
Bence illa karsiligini istiyorsa bir miktar para belirleyen sadece onu verin. Fatiraydi, mutfak masrafiydi derken başka masraflar da cikarmasinlar basiniza.

bakıcı dışında bebeğini-çocuğunu ailesinden birine annane-babane-teyze vs ile bırakıp para ödeyen var mı ?

sizinde tanıdığınız olabilir kendi ailenizden olabilir kime baktırdığını ücret alıp almadığını alıyorsa ne kadar veriliyor söyleyebilir misiniz?

şimdi benim mantığıma göre insan torununa yeğenine parayla bakmaz.. ama ihityacı varsa madem bakıyor deyip 500-600 harçlık gibi para verilebilir ama ben anneme böyle bişi teklif etsem asla kabul etmez.. kayınvalidem daha dünden razı şu 500 alıyormus yarım güne falan dedi bi kaç kez.

bana biraz garip geliyor.bi yandan çok mantıklı buluyorum tüm gün çocukla ilgilenecek hem emek veriyor diye hemde ya insan torununa para ister mi diyede bi zoruma gidiyor. ama önyargımı da kırmak istiyorum isteyebilir sonuçta bakıcı baksa çok daha fazlasını isteyecek.ben maaş gibi değilde tüm faturalarını üsteleniriz market alışverişini yaparız arada bir hediye alırız diye düşünmüştüm ama bizimki para istiyor açık açık söyledi.
eşimde istemesi gayet normal bizim çevremizde herkes böyle bakıyor dedi.. açıkcası bozuldum işin parasında değilim 500 lira o emeğe az bile benim gözümde ee ihtiyacı var da var zaten de sanki söylemesi biraz garip oldu gibi ne dersiniz ?
Sakin ha sakin faturalarini oderiz market alışverişi yapariz diye anlasmayin canim. Benim kuzenim ablasina baktiriyo. Sörf çocuğuna bakiyoruz diye mutfak masrafj fatura diye bi başladı bütün masraflarini onlara yüklediler. Bir de hala olacak yigenime seve seve bakarim demiyo da bende onlarin çocuklarına bakiyorum yapacaklar tabi diyo. Simdi bide kiz kardeşi üniversiteye baslamis onunda masraflarini kuzenime yüklemişler. bunu yapan kendi kuzenim Yengem ama açgözlülük ten başka birşey değil bu. İnsan torununa yigenine bakıyor diye para mi ister yahu.
Bence illa karsiligini istiyorsa bir miktar para belirleyen sadece onu verin. Fatiraydi, mutfak masrafiydi derken başka masraflar da cikarmasinlar basiniza.

kv ye para vereceğinize biraz daha katın düzgün bir kreşe verin hem aktivitelerle sosyalleşir hem yabancı dil başlangıcı olur
kreşin tatil olduğu zamanlarda da anne babaanene bakar
kv veya annenin parayla baktığını duymadım o işe karışmayın çünkü az bir miktarla başlar sonra bana bu yetmiyor oğlumla sürer gider he bir de çocuğuna baktığı için sürekli nazlanması da ayrı derdin olur

para vermenizde bir sorun yok. ama soyle bir durum var bakici tutsaniz bakici sizin kurallariniza uyacak, cocukla ilgili yapmasini istemediginiz birsey oldugunda amaan ne var diyemeyecek. kv bakacaksa cocuga ve sizin dediklerinizi takmayacaksa olmaz o is bence. isin bu tarafi benim ilk aklima gelen.

mantıklı geldi. kendi anneniz olsa sizi dinler belki ama k.validelere söylemek de zor dinletmekte... tartışmalar çıkar bir süre içinde. huzursuzluk olursa ilişkiler yıpranir

anneanne babaanne gıbı bırıncı derece yakınlar kesınlıkle para ıstemez , hedıye bıle kabul etmezler kı sadece cocuga bakmakla kalmayıp evın ıslerını yemegıde yaparlar bana anneannem baktı arada babaanemde de kalıyordum,
ki benim evladıma da kendı aılem bakacak evlerını barklarını bırakıp bıze tasınacaklar en buyuk fedakarlık bu bence ve bebegımın cogu seyını onlar aldı kıyafet bez tarzı dogduktan sonrada bıze onlardan fırsat kalmayacak hatta su an borcumuz var dıye ev aldıkta sıkısınca haber edın bı ıhtıyacınız var mı derler hep bıze gelırken dolu gelır bos gıderler o derece...
ama tanıdık olur, uzaktan akraba vs olur para verırsın kendı aranda anlasıp bır mıktar karsı tarafın ıhtıyacı gıderılır, sızınde gozunuz arkada kalmaz..
şahsen kv dem bakacak olsa ve ustune para ıstese bakıcıya verırdım daha ıyı hıc yoktan bakıcıya sozum gecer aıle uyelerıne cok sozde soylenmıyor kendı bıldıklerı gıbı yetıstırıyorlar cocugu helekı anne baba gıbı bırıncı derece yakınlara hic karısılmıyor..

Ben anneanne ya da babannenin bakması taraftarı değilim esasen, istemesi belki garip ama makul, fatura ödemek market alışverişi falan angarya değil mi verin eline ne istiyosa alsın belki kırışık kremi alacak kadın

Kendi annen der kv dinlemezden öte ben göze alamam, çocuğa annem bakıyo hop düştü diyelim, belki eşim gönül koyacak tersi olsa ben gönül koyarım çünkü bakmadı mı onemsemedi mi derim eşimle aram açılacağına veririm bakıcı ya da krese

memur için;
24 hafta ücretsiz izin. yarı zamanlı çalışma 1 yaşına kadar ama daha kesin değil.

ücretli izinde 8 hafta önce 8 hafta sonra 4 ay sayılır. doğumdan sonra herkese 6 ay izin deseler iyi olurdu. olmadi :KK12:

memura zaten 2 yıl ücretsiz izin yok mu?

Yok artik yahu.
Ilerdede soyler.torunum ben sana parayla baktim ne ayip sey.
Kim ne derse desin.neler duyup okuyoruz.bal gibide calisan kadinin cocuguna ya anaane ya babaanne bakmak zorunda.
Bakici ellerinde kaliyorsa ve sikinti cekiyorsa o cocuk o zaman kim suclu?
Illa bi dert geldikten sonra kinama yapalim.
Ben cocugumu bakicita vermem.ya kv ya annem bakacak.ucuncu bi sans yok.isi birakirim daha iyi.

Dip not: hediyeler alirim.erzak alirim.ama toruna bakma karsiligi duzenli maas vermem.ihtiyaci olursa verirdim o cok ayri bisey.ama keyfi olarak bu isten hazir bakiyorum bolda param olsun diyenlere ne denir..

uuu sizinki bayaga para için bakıyormuş..
bizimkinin geliri bayaga bi az eğer bizim durumumuz olmasa almaz ama maaşlarımızın iyi olduğunu biliyor o yüzden istiyordur..
istemesi de senin çocuğun içindir arkadaşım olumlu bakmak lazım.. şimdi evladının yemesidir içmesidir masraf bunlar sen götürürsün götüremezsin olur olmaz kadın sıkıntıda kalmak istememiştir.. yoksa kendi canıdır seve seve bakar..

Back
X