bebeğe bakan aile üyeleri

Bakmak zorunda değil kadın. Bu yaştan sonra eve kapanıp çocuk bakacaksa en azından bir karşılığı olmalı. Parası neyse verin, lafını bile etmeyin bence.
Benim annem baksa bedava bakar filan demeyin kocanıza, eeee o zaman senin annen baksın derse napacaksınız? B planınız var mı?

ben olsam o parayı bakıcıya veririm. hem para verip hem dediğin gibi bakmazsa sinir olursun

Benimki de istemez ama ben vereceğim. Gerçi geçenlerde azıcık çıtlattım da laf soktu sen ne demek istiyorsun tarzında konuştu. Ben de çocuğun kendi masrafı adı altında vermeyi düşünüyorum.

para istemesi tuhaf olmuş. ben bı dogurabıleydım annem bedava bakacak ama :D
kayınvalidemle hıc mevzu olmadı. zaten kendıde calıstıgı ıcın.
bence ıhtıyacı varsa vermenız gerekırdı. ama ıstemesı tuhaf olmus. bızım kıtabımızda yanlıs :KK8:

Yok artik yahu.
Ilerdede soyler.torunum ben sana parayla baktim ne ayip sey.
Kim ne derse desin.neler duyup okuyoruz.bal gibide calisan kadinin cocuguna ya anaane ya babaanne bakmak zorunda.
Bakici ellerinde kaliyorsa ve sikinti cekiyorsa o cocuk o zaman kim suclu?
Illa bi dert geldikten sonra kinama yapalim.
Ben cocugumu bakicita vermem.ya kv ya annem bakacak.ucuncu bi sans yok.isi birakirim daha iyi.

Dip not: hediyeler alirim.erzak alirim.ama toruna bakma karsiligi duzenli maas vermem.ihtiyaci olursa verirdim o cok ayri bisey.ama keyfi olarak bu isten hazir bakiyorum bolda param olsun diyenlere ne denir..

Ama neden zorunda olsun ki çocuk anne babanın sorumluluğu, zaten kendi çocuğunu büyütmüş is güç sahibi yapmış evlendirmis tam oh diyeceği zaman, kafası götürür mü hem, ben anne olarak sinir harbi yaşıyorum çoğu zaman, bir de ne verecekler ki çocuğa güne mi götürecekler, geliştirici öğretici oyun oynatacak peşinde koşacak takat var mi bakalım, benim kv gezmeyi çok sever mesela annem 46 yaşında gencecik kadın neden eve bağlayayım ki onları, kendi rızasıyla bakana lafım yok ama zorunda illa ki bakacak demek acımasızca değil mi, ben çolugu çocuğu evlendirdikten sonra ömrüm yeterse kocamla tin tin gezip emekli maaşımı yemek istiyorum şahsen herkes baksın kendi çocuğuna

Bir de şu var o zaman kaç çocuk yapacağını da onlara danışacaksın hadi bire baktı okul çağına getirdi hop gelin ya da kız gene hamile haydi başa, bunları polemik olsun diye söylemiyorum bir de bu açıdan bak diye söylüyorum

Bence parayla bakmasına daha çok sevinin , böylelikle kayınvalideniz kendini çalışıo gibi hissedip daha dikkatli olur iki tarafta isteklerini daha rahat belirtebilir..
Belli yaştan sonra çekmiyo yazık büyüklerini başı..
E madem o yaştan sonra bakıcak sonuçta hayatını bebeğe göre şekillendiriyor hakkı..
Bu çok normal birşey,,, sadece alışkın değiliz bize garip geliyor fakat mantıklı düşününce asla garip değil.
Sizin açınızdan hatta çok çok iyi :)

Çok saçma bence insanlık öldü mü
Ben de ilk duydugumda boyle tepki vermistim ama dusununce mantikli oldugunu gordum.
Sonucta ayda yilda bir birakilmiyor, hafta ici her gun 8-5 mesai gibi, o cocugun yemegi ayri dert yaramazligi ayri dert biyerine bisey olsa kimsenin dilinden kurtulamazsiniz mesela.

O cocuk icin misafirliginden gezmesinden tv karsisinda aylaklik yapmaktan vazgeciyorsun sonucta.
Insan yeri geliyor kendi evladina tahammul edemiyor ki 5 gun icin 400 tl az bile almis ;)

benim arkadaşımın ablası bakıyor ve aylık 600 tl alıyor bence annane babanne de olsa para verilebilir hem sen kendini rahat hissedersin hem de bakan emeğinin karşılığını almış olur sonuçta biz kendi çocuğumuza bakarken bile bazen sabrımız zorlanıyor.

Ama neden zorunda olsun ki çocuk anne babanın sorumluluğu, zaten kendi çocuğunu büyütmüş is güç sahibi yapmış evlendirmis tam oh diyeceği zaman, kafası götürür mü hem, ben anne olarak sinir harbi yaşıyorum çoğu zaman, bir de ne verecekler ki çocuğa güne mi götürecekler, geliştirici öğretici oyun oynatacak peşinde koşacak takat var mi bakalım, benim kv gezmeyi çok sever mesela annem 46 yaşında gencecik kadın neden eve bağlayayım ki onları, kendi rızasıyla bakana lafım yok ama zorunda illa ki bakacak demek acımasızca değil mi, ben çolugu çocuğu evlendirdikten sonra ömrüm yeterse kocamla tin tin gezip emekli maaşımı yemek istiyorum şahsen herkes baksın kendi çocuğuna

Bir de şu var o zaman kaç çocuk yapacağını da onlara danışacaksın hadi bire baktı okul çağına getirdi hop gelin ya da kız gene hamile haydi başa, bunları polemik olsun diye söylemiyorum bir de bu açıdan bak diye söylüyorum
Calisan kadin cocugunu bakici yerine anaanneye yada babaanneye birakmali.altini cizerek soyluyorum.eger sagliklari yerindeyse.
Bir omur bakmayacaklar zaten.kres yaslari gelene kadar.
Annelik babalik gorevi bi omur bitmez.
Ben boyle dusunuyorum

Bizim komşumuz yiğenine bakıyordu 300tl veriyordu kızkardeşi.Market ihtiyaçlarini aliyordu.

Maddi durumlari iyi degilse bence para verilmeli

Benim annem asla böyle bir şeyi kabul etmez mesela.. Bir tanıdığımız çocuğunu teyzesine baktırıyordu, para veriyordu. Ben şimdi düşünüyorum ablam bana yeğenimi bıraksa üstüne de para verse ömrü billah almam o parayı.. Yazık yazık, insanlar çok bozulmuş.

bizimde 3 ay bizimkiler 3 ay esimin ailesi dönüşümlü bakiyorlar ve para vermek gibi bi durum soz konusu degil.eger ihtiyaci olan aile.bireyi olursa bu durumda harclik niyetine verilebilir ya da ihtiyaclari gorulebilirde direk kendi istemesi garip sonucta torunu siz gonlunuzden koparsa verirsiniz bana gore

en degerli varliginizi annenize birakiyorsunuz, kadincagizin geliri yoksa cok mantikli. verin bence de. anneniz dillendirmese belki akliniza bile gelmeyecek.

Ben olsam para vermeyi yada fatura ödemeyi falan düşünmezdim açıkçası. Ama haftada 1 gün temizlik için kadın tutabilirdim. Hani çocukla ilgilenip evinin işi aksamasın diye sonuçta yaşlı başlı insanlar hem çocuğa hem eve yetişemez.
Ama nakit para istenmesi ve verilmesi böylesi yakın akraba için bence de tuhaf :KK64:

Back
X