bebeğe bakıyosun Allah senden razı olsun ...

Benim kayınvalidem de ilk zamanlar çok iyi bakıyosun vs diyodu- çok iyi olduğum falan yok:)- bir müddet annem baktı ben işteyken anneme de Allah razı olsun çok iyi bakıyosun vs diyodu. Kötü niyet göremedim onun için

Benim kayınvalidemde kurar bu ccümleyi ama ben şimdiye kadar hiç sıkıntı yapmadım. Benim de garibime gitmişti başlarda ama iyi niyetinden ssöylediğini düşündüm hep.

Geçen benim kayınvalidem de bana böyle dedi hatta tam olarak: x kızım torunuma da oğluma da çok iyi bakıyorsun Allah razı olsun dedi,içime ılık ılık bişeyler aktı hoşuma gitti hiç aklıma gelmedi sinir olmak, kötü ne anlamı olabilir ki bunun

Bana da çok demişliği var hatta eşimin yanında bile bir kaç kez dile getirdi, komşularına da söylerken duydum.
Ben çalışıyorum dönüşümlü bakıyorlardı annem ve k.validem hatta k.validem daha çok baktı kuzum okula başlayınca k.validem annemi arayıp Allah razı olsun torunumuza ne güzel baktın demiş çok hoşuma gitmişti.

Yaşınız çok gençse veya ilk çocuğunuzsa kayınvalidenin tahmin ettiğinden çok daha iyi baktığınız görülmüş belliki. Hiç böyle tahmin etmiyodum ne güzel becerdi ne güzel ilgili görsen diye konuşuyor bence millete.Mesele şaşırtmanız yani. Bazıları doğurur ama kucağında tutmayı bilmez altını almak aklına gelmez dana gibi yemek yedirir falan filan. Var yani böyle seyler.Bence anneliğinizle şaşırtmışsınız. Sözün özü bu yani.

kaynanamla nezaman tlf konuşsak bunu söylüyo ya hu benim bebeğim o tabi bakıcam bakıcısı değilim ANNESİYİM beni ne olarak görüyolar emanetçi olarakmı görüyolar bilmiyorum ! görümcelerimde aynı şekilde davranıp konuşuyorlar defalarca söyledim anneyim tabi bakıcam yavruma söylemenize gerek yok diye ama nedir bu bile bilemi söylüyolar yada benmi abartıyorum bilmiyorum :KK43: her sözleri batar oldu artık ! ama annem yada annem tarafından kimse böyle bişey söylemiyo hiç bana tuhafıma gidiyo :KK43:

Ne güzel bakıyorsun, ilgileniyorsun diye söylemiş. Başka neden olacak ki :) her ailenin kendi içinde uslübu vardır. Sen de bununla karşı karşıyasın. Demek ki onlar bu şekilde dile getiriyorlar. Sen alışkın olmadığın içinde garip geliyor.

Söyleme tarzı nasıl... Anlayışlı birileriyse de ki; bebeğe değil bebeğime benim yavrum sonuçta siz böyle söyleyerek beni ötelemeye çalışıyormuş izlenimi uyandırıyorsunuz bu da benim hiç hoşuma gitmiyor de aynen bunu söyle.

kaynanamla nezaman tlf konuşsak bunu söylüyo ya hu benim bebeğim o tabi bakıcam bakıcısı değilim ANNESİYİM beni ne olarak görüyolar emanetçi olarakmı görüyolar bilmiyorum ! görümcelerimde aynı şekilde davranıp konuşuyorlar defalarca söyledim anneyim tabi bakıcam yavruma söylemenize gerek yok diye ama nedir bu bile bilemi söylüyolar yada benmi abartıyorum bilmiyorum :KK43: her sözleri batar oldu artık ! ama annem yada annem tarafından kimse böyle bişey söylemiyo hiç bana tuhafıma gidiyo :KK43:
kaş yapayım derken göz cıkartma buna denir :D
sen bu yazdıklarını onlarada güzellikle dile getir, anlarlar.. yada kırgınlık olmasın diye teli kapattıktan sonra veryansın et bagır cagır stresini at :D boşver yaa bir dedigi bu olsun..

Benimde kayinpeder böyle diyordu
Dedim ki bir gün benden alacaksınız heralde çocuğu o zamana kadar ben bakıyorum galiba dedim
Kötü niyetle dememiş adam
Dedi ki çok ugrasiyorsun benim torunum güzel yetişiyor iyi bakılıyor
Bu çocuk oylede boylede buyur
Ama sen en iyi şekilde buyutmeye çalışıyorsun
Biz böyle görmedik şimdi zaman farklı
Bende bu sebeple çok memnun olup sana Allah razı olsun diyorum dedi
Üzüldüm sonra keşke birsey demeseydim

Bak torununu nasil seviyorsa artik benim kv gibi deyil kafasina tas dusesice. Kadinin umrunda bile deyil bizi evden kovmaya kalkiyor kucucuk bebegimizle. Eyer bi sorunun yoksa kvle sorun yapmaya deymez iyniyyetli

Böyle konuları okuyunca insanlık nereye gidiyor diye endişeleniyorum. İnsanlar hayır duayı bile en kötü şekilde algılayıp söyleyene bilenebiliyorlar demek. Kimseye iyi bir şey de mi söyleyemiyeceğiz ya... Allah herkesi kendi gibi insanlarla karşılaştırsın, herkesin gönlüne iyi niyet versin diyim.

benim babannem de anneme, yengelerime der. çocuklarınıza çok iyi baktınız, yuvanıza hep sahip çıktınız. allah sizden razı olsun der. güzel bir dua bence. alınmayın, sizi emanetçi gördüğünden değil, takdir ettiğinden söylüyordur:KK66:

Annesi çok güzel bakıyor torunuma
Ayrı

Allah razı olsun bakıyorsun bebeğe
Ayrı

Ben olsam gıcık olurdum :63:

Bebeğe çok iyi bakıyorsun mu dedi , bebeğe bakıyorsun mu dedi? İkinciyse ben de yadirgardim.
Benimki de hiç görmedikleri şeyler yaptığım halde, hiç güzel bir söz etmediler. Benimkiler mi eşek seninkiler mi tuhaf tartışılır :)

bebeğine karşı ilgili oluşun hoşuna gidiyor demek ki.çoğu kv çocuğa bakamıyorsun der seninkine helal olsun çabaların takdir ediliyor bence alınma ve böyle söylediği zaman teşekkür et

Back
X