• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebege ikinci isim olarak yabanci isim koymak

Herkes istediği ismi koysun bence

Neden bir Rus/Amerikan/Alman aynı isme sahip olabiliyorken bir Türk de olamasın?

Sınırları kaldıralım :D

Daniel veya Danyal olmasi lazim.. Isimlerini arastir belki seversin..

12 yıldır yurtdışında yaşayan biri olarak, yurtdışında doğan çocuğa o milletten isim konmasını mantıklı buluyorum. Çocuğum olsa bir Türk, bir Amerikan ismi koyarım, her ne kadar çift isim hiç sevmesem de... Çocuk burada yaşayacak sonuçta. Benim saçma bulduğum şey Türkiye'deki insanların çocuklarına yabancı isim koyması. Ne alaka yani... Özentilik.

Niye ozentilik olsun ki sevde, illa bes yuz yillik isim koyacak degiller. Ayrica cocuklari Turkiye'de dogdu diye, ilelebet Turkiye'de yasamak zorunda degiller, belki yurtdisinda egitim alip oraya yerlesecekler( Ornegi:Ben). Her gelen adimi oyle teleffuz ediyor ki, ne oldugu belli degil, ismimi bir yemek adi gibi teleffuz ediyorlar:))) muhabbet aynen su " mercimek corbasi asagi, mercimek corbasi yukari":))):KK70::KK70:

Niye ozentilik olsun ki sevde, illa bes yuz yillik isim koyacak degiller. Ayrica cocuklari Turkiye'de dogdu diye, ilelebet Turkiye'de yasamak zorunda degiller, belki yurtdisinda egitim alip oraya yerlesecekler( Ornegi:Ben). Her gelen adimi oyle teleffuz ediyor ki, ne oldugu belli degil, ismimi bir yemek adi gibi teleffuz ediyorlar:))) muhabbet aynen su " mercimek corbasi asagi, mercimek corbasi yukari":))):KK70::KK70:
Niye, senin adın Lentil mi? :)

Koy gitsin.

Gunumuzde Turkce diye konulan isimler sanki oz turkce mi?

Mina
Mila
Mira
Elisa
Melisa
Dora
Nera

Vs vs vs vs

Sorsan hepsinin anlami cennetin bilmem kacinci kapisi, cennetin bilmem neresinde bekleyen melek vs vs.

Hepsi de yabanci kokenli.
Mila pek cok dilde konulan global bir isim ayni zamanda oz turkce bir kelime :) elma demek

Benim annem yabancı, babam Türk. İki ismim var, nereden geldiğimi unutturmuyor bana. Annemin köklerini de biliyorum babamınkini de. Ayrıca bunu da saçma buluyorum. Kullandığımız bütün isimler öz Türkçe değil, Arap kökenli olan var, Fars kökenli olan var. Çocuklar Arap olmuyor sonuçta. Hatta Almıla ismini koyanla dalga geçiyorlar artık, oysa ki öz Türkçe isim. Caizliğini değilliğini bilemem o inancınıza bağlı. Arar Diyanet'i sorarsınız.
Anneniz nereli?Merak ettim.

Niye, senin adın Lentil mi? :)
Ay tabi ki degil (kendi adimi niye vereyim de ifsa olayim sevde:) ), ama iste bir corba ismi bir dilde o teleffuz sekli ile:))) bilen epey guluyor hatta:))) gerci kibarliktan soylemiyorlar, mecburen onlardan once ben soyluyorum:)))(evet evet biliyorum corba ismi , sonra inatla teleffuz etmeye calisanlarla gecirilen anlamsiz dakikalar, bayginlik geciren ben:):)))

Biz de bu dusunceyle tercih ettik kizimizin ismini , yurt disina ciktiginda kolay telafuz edilsin istedik , ben de cok cektim cunku , surekli nickname bulurlardi telafuz edemedikleri icin ismimi , illet bi durum

konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum
Geçenlerde bir üye daha vardı yurtdışında yaşayan,
Ortak isimler var
Leila, jasmine gibi, ona da Önerim buydu :)
Arkadaşım var, Aida mesela, gayet guzel..
Orada yaşayıp orada okuyacaksa uyumlu bir isim işini kolaylaştırır.

Vera ismi takvanın en üst hali demek. Genelde çift isim şeklinde konulabiliyor.
Aişe(yaşam demektir) Vera, Gülce Verxa, Gülru Vera gibi isimleri önerebilirim.
Vera guzel aslinda anlamida soyleniside. kesin mi anlaminin by oldugu acaba

Ay tabi ki degil (kendi adimi niye vereyim de ifsa olayim sevde:) ), ama iste bir corba ismi bir dilde o teleffuz sekli ile:))) bilen epey guluyor hatta:))) gerci kibarliktan soylemiyorlar, mecburen onlardan once ben soyluyorum:)))(evet evet biliyorum corba ismi , sonra inatla teleffuz etmeye calisanlarla gecirilen anlamsiz dakikalar, bayginlik geciren ben:):)))

Benim ismim buradaki bir amerikan ismine çok yakın. Bazılarına direkt o ismi söylüyorum. Yani arkadaş vs değil, mesela bir starbucksa giriyoruz da isim soruyorlar ya... onlara işte. Neredeyse 13 yıldır Allahın her günü herkesle isim telafuz ve spelling çalışmaktan BIKTIM, kelimenin tam anlamıyla bıktım yani. Hayır, isimle de kalmıyor, nerelisin, ne aracılığıyla buradasın, ülkene hiç ziyarete gidiyor musun, orası nasıl.... Hep aynı sorular. Size ne lan? Ben soruyor muyum senin gelmişini geçmişini? Hayatımda ilk ve son kez gördüğüm göreceğim herkes benim kökenimi sorgulama derdinde. Baydım yemin ediyorum. Hayatımın sonuna kadar bunun böyle gideceğini düşününce afakanlar basıyor. Neyse, konuyla ne alaka bilmem ama baygın falan deyince kendimi tutamadım kusura bakma. Eminim bu soruları sen de her gün duyuyorsundur.

konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum

Çok özür diliyorum konu sahibesi neden dini içerikli konuların yasak olduğunu ve topiğiniz sizin de belirttiğiniz üzere kapanacağını bile bile dini içerikli konu açıyorsunuz?

Site kurallarına uymanız gerektiğini hatırlatırım.

Topik kapatılmıştır.

Back
X