Bebeğe Saygı ismi konulur mu sizce ? Fikirlerinizi merak ettim.

Turuncukelebekk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2020
1.193
1.752
133
32
Merhaba hanımlar.Hamile değilim.Ama ileride çocuğum olursa ismini Saygı koymayı çok istiyorum.Unisex bir isim ama ben kız çocuğuna daha çok yakıştırıyorum bu ismi bu nedenle bir kızım olursa ismini Saygı koymak isterim.Çevremdeki bir çok kişi bu ismi beğenmedi Sevgi olsa neyse de Saygı neymiş öyle diyorlarSizce Saygı ismi nasıl fikirlerinizi öğrenebilir miyim ?

Kulağa hiç hoş gelmiyor. Birde okulda çocuğunuza sıkıntı çıkartabilir arkadaşları. Tabi anne olarak karar sizin ama fikrimizi sorduğunuz için söylüyorum ben beğenmedim

Sade ve asil bir isim.Bence mükemmel.

Doğmamış çocuğa don biçmek

maalesef ben de beğenmedim. Hitap şeklinde sıkıntı yaşayabilir, akran zorbalıpına maruz kalabilir. saygıdeğer Saygı gibi bir hitapla karşılaştığını düşünün. Sevgili Sevgi gibi bi şey olur savcı sayan var ya belediye başkanı, sanki mesleği savcıymış da soyismiyle hitap ediyorlarmış gibi gelir bana. saygı ismini de ona benzettim.

Bence hamile kalırsan ozamn aklından geçen içine ne doğuyosa eşinle birlikte onu koyman daha mantıklı. O seninleyken hissdersin güzel bi isim yada saygıyı koyarsın

çocuk sizin, hayal sizin, karar da kesinlikle size ait olmalı. benim naçizane görüşüm erkek çağrışımı yaptığı yönünde. hani düşününce gözümde şöyle boylu poslu karizmatik bir adam canlandı Saygı adında. fonetik olarak ve anlam olarak ise oldukça sert bir kelime. kendi içinde bir ağırlığı var.
Bence bu sorunun bir kısmını çözmek için en mantıklı yöntem ilkokul anılarınıza dönün pek de anlaşamadığınız bir sınıf arkadaşınızın adı Saygı olmuş olsun onunla nasıl dalga geçerdiniz bunu bir düşünün. sonra da Adı Saygı olan o çocuk olarak kendinizi düşünün en ağır ne söylenebilir ve sizi ne kadar incitebilirdi?

Kulağa hoş gelmiyor canım yaa

sudan sonra en kıymetli şey. insanın sahip olacağı en güzel değer. (ki bir çok değer isim olarak verilirken)toplumumuzda yokluğu o kadar normalleşti ve içi o kadar boşaltıldı ki insanlara anlamsız geliyor. var olduğu bünyeye diğer tüm güzel değerleri beraberinde getiren bi kavram neden bir bebeğe isim olarak verilmesin ve onunla büyümesin ki bence çok hoş.
.

Son düzenleme:
sudan sonra en kıymetli şey. insanın sahip olacağı en güzel değer. (ki bir çok değer isim olarak verilirken)toplumumuzda yokluğu o kadar normalleşti ve içi o kadar boşaltıldı ki insanlara anlamsız geliyor. var olduğu bünyeye diğer tüm güzel değerleri beraberinde getiren bi kavram neden bir bebeğe isim olarak verilmesin ve onunla büyümesin ki bence çok hoş.
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…