Doğuma Hazırlık Bebeğe üç isim konulur mu?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mihrimah-00

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
149
70
13
33
Merhaba ortada daha bebek yok ama çalışmalara başladık. Size sorum şu eşim ailenin tek oğlu. Bir abisi varmış ve vefat etmiş. Tek erkek olduğu için hem babasının hem ölen abisinin ismini koymak istiyor. Ama çocugum ilk bebeğim olcak ve isim koyma hevesim var. Benim isteğim kendi istediğim isimle birlikte ölen abisinin ismini koymak. Ama eşimide kırmak istemiyorum. Çocuguma üç isim koysam saçma olurmu, çokmu uzun olur? Fikirlerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Hangi isimleri düşünüyorsun cnm? Üç bence fazla gibi birini göbek adı koyarsiniz?

Biz uc isim koyduk (kulagina okuduk) ama nufus cuzdaninda iki ism var ve iki isimle hitap ediyorz.
Hangi isimler peki aklinzdaki gerci daha ortada bebkte cinsiyette yok ama ;) hayirlisyla olur insallh;)

Babasının adı mustafa abisinin yaşar. Bende ege istiyordum. Yani ege mustafa yaşar. Fakat çok saçmaysa mecbur mustafa yaşar olcak.

Keşke büyüklerin ya da ölenlerin isimlerini koymada eşlerimiz bu kadar inatçı olmasalar.
Bi arkadaşım var. çocugun ismi Hasan Hüseyin Can.
yalnız degilsiniz üc isim koyanlar var.

mustafa yasar kulaga cok hos geliyor.3 isim fazla gibi.ama iki ismede esiniz karar vermesin.ya rahmetli kardesinin yada babasinin ismini secsin.birinide siz koyun.hem onun dedigi hemde sizin dediginiz olsun.haksizlik olmaz böylece

Mustafa Yasar, Mustafa Ege veya Yasar Ege olsa cok daha iyi olur.. Kizlarim iki isimli iki isim bile insani zorluyorken uc isim cok daha karmasik bir hal alir.. Esinizle konusup orta yolu bulmayi deneyin.. Olmazsa eger Ege ismi icinize asiri siniyorsa gercekten cok istiyorsaniz koyun bence..

mustafa yaşar ege bir de soyad çok uzun üçü kesinlikle nüfusta olmamalı.
allah nasip ederse bir ismi daha sonra ikinci cocuga koysanız daha mantıklı bence.
ya da göbek ismi olarak kalsın ama kimsenin göbek ismini söylediğini duymadım.

mustafa yaşar ege bir de soyad çok uzun üçü kesinlikle nüfusta olmamalı.
allah nasip ederse bir ismi daha sonra ikinci cocuga koysanız daha mantıklı bence.
ya da göbek ismi olarak kalsın ama kimsenin göbek ismini söylediğini duymadım.

Aynn..
Ben ikinciye kizim olacagini bilseydim tek isimli olurdu kizim.. Simdi ikisi de iki isimli :(

Merhaba ortada daha bebek yok ama çalışmalara başladık. Size sorum şu eşim ailenin tek oğlu. Bir abisi varmış ve vefat etmiş. Tek erkek olduğu için hem babasının hem ölen abisinin ismini koymak istiyor. Ama çocugum ilk bebeğim olcak ve isim koyma hevesim var. Benim isteğim kendi istediğim isimle birlikte ölen abisinin ismini koymak. Ama eşimide kırmak istemiyorum. Çocuguma üç isim koysam saçma olurmu, çokmu uzun olur? Fikirlerinizi bekliyorum.
Aynı şekılde benımde eşimin abisi vefat etmiş .. Ablası daha biz nişanlıyken eşime Abinin ismini kenara biyere koysanıza ne iyi olur demişti bende yanındayım bu arada ablası bana bakarak ricada bulunmadı eşime karsı konusuyordu fakat eşimde olabilir düşünürüz demişti oda bende aıle bireylerinin ismine karşıyız normalde ama oğlumuz olursa abisinin ismini ikinci isim düşünüyoruz maneviyatı oldugu için eşim ricada bulunmustu bana senin konuma gelince eşine teklıf yap bir ismi o seçsin diğeri sen ole bir durumda abisnin ismi tercih eder sanırım Yaşar ege uyumu güzel ıns dilediğin gibi olur:dua:

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Uç isim çok olur denildiği için ve eşimi kıramadığımdan dolayı mustafa yaşar olur. Allah nasip ederse ikinci çocuğa isteğimi koyarım artık :)

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Uç isim çok olur denildiği için ve eşimi kıramadığımdan dolayı mustafa yaşar olur. Allah nasip ederse ikinci çocuğa isteğimi koyarım artık :)
Canım bebeği sen doğuruyosun annesi sensin niye iki ismi de eşin seçiyo ? Zaten ortada daha bebek de cinsiyet de yok ama çok istiyosa abisinin adını koysun babasınınki beklesin kaçmıyo ya başka toruna konulur bu nedir yani ben böyle bir şeye izin vermezdim resmen sindiriliyorsunuz eşleriniz tarafından adı da eşimi kıramadım oluyor

İyi de belki hep kiz cocugunuz olacak yani simdiden isim dusunmek sacmalik.
Ben neredeyse dogurcam daha isim konusunda kararsizim ilk bebegimde de son anda degistirdik.

İyi de belki hep kiz cocugunuz olacak yani simdiden isim dusunmek sacmalik.
Ben neredeyse dogurcam daha isim konusunda kararsizim ilk bebegimde de son anda degistirdik.
Evet ortada çocuk yok fakat bu konuyu açtığımda eşimle bu konuyu konuşmuştuk bu yüzden sormak istedim. Ve bence çocuk olmadan isim düşünmekte saçmalık değil. En azından sizinki gibi son ana kalıp stres yapmayız. Ve ömrü boyunca kulanacağı ismi alalacele son anda koymayız.

Back
X