Bebeği ateşlenen arkadaşlar, lütfen yardım

julianne

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
3.062
3
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, dün gece 3'te kızımı emzirmek için aldığımda çok sıcak geldi. Ateşini ölçtüm 38.1 çıktı. Sonra eşimi uyandırdım. Fitil yaptık, soyduk falan yarım saat içinde 36 buçuğa düştü. Bu sabah yine 37 olmuş. hafif iştahsız ve biraz sıvı kaka yapmış. Yarın sabah da yola çıkacaktık. Eşim ısrar ediyor doktora götürmemek için. ben aradım doktoru, çok panik yapmayın ama 38 buçuğu geçer geçmez hemen gelin dedi. Bu arada 6 saatte bir calpol şurup veriyorum.
Ya en çok korktuğum şey idrar yolları enfeksiyonu. Gidip bir tahlil yaptırsak içim rahat edecek ama işte eşim ısrarla götürmüyor. Hastane ortamına sokmayalım falan diye. Ben de işteyim şimdi. Ne yapsam ne etsem kafam karıştı.

gecmıs olsun canım
ama doktorun da soyledıgı gıbı 38,5 dan sonra tedbır ıcın goturmek gerekıyor
ama su an ateslı cok yuksek degıl
sıvı kakasının sebebı calpol olabılır cunku bende bu surubu verdıgım zamanlarda oglum sureklı ıshal oluyor
aslında cok endıselenme derım ama uzun yola cıkacagınız ıcın cıkmadan evvel gotur ısersen doktora
esın de soguk kanlı davranmaya calısıyordur

juli geçmiş olsun canım, bizde bütün gece ayaktaydık, akşam 10.30 gibi ateşlendi gün boyuda ishalli kaka yapmıştı, calpolle biraz düştü, gece 3 gibi 39 u gördük fitil verdik, bir saat sonra ateşi 36.5 ti ve keyfi yerindeydi ama fitili kakayla dışarı atmış sabaha karşı yine ateşlendi az önce dr dan geldik bugünlerde sık görülüyormuş sana tavsiyem dr göstermeden yola çıkmayın, bizim salı günü hafif belirtilerle başlamıştı dün gece ağırlaştı, birde boğazını kontrol et canım ben salı günü kızarık ve şiş olduğunu görmüştüm dr da aynı şeyi söyledi, kan tahlili yaptırdık sonuç temiz ama kaka yapmadığı için geldik eve yaparsa götürecez

tekrar geçmiş olsun canım ihmal etmeyin

2 gündür haatayız julicim geçen gece ateşlendi dün sabah doktora gitti bi, ton ilaç , üst solunum yolları enfeksiyonu olmuş beklemeden git canım doktora batu ağlıyo kaçtım

Sağolun kızlar. Şimdi doktora gidiyoruz. Ateşi çok yüksek değil ama yola çıkacağımız için gidelim dedik. ınşallah bütün kuzucuklar iyileşir. Denizanası çok geçmiş olsun. 39 olduğunda paniklemedin mi. Ben çok panik oluyorum bu ateş mevzusunda. Sanırım eşim beni rahatlatmak için soğukkanlı duruyor.

Ateşlenen tüm bebişlere çok geçmiş olsun.
Juli'cim, umarım önemli bişey değildir. Tahlilleriniz temiz çıkar inşallah...

geçmiş olsun canım,umarım önemsiz bişeydir,dr a götürmekle en iyisini yaptın ..

Sağolun kızlar. Şimdi doktora gidiyoruz. Ateşi çok yüksek değil ama yola çıkacağımız için gidelim dedik. İnşallah bütün kuzucuklar iyileşir. Denizanası çok geçmiş olsun. 39 olduğunda paniklemedin mi. Ben çok panik oluyorum bu ateş mevzusunda. Sanırım eşim beni rahatlatmak için soğukkanlı duruyor.

canım ateşten bende korkarım ama biraz soğukkanlıyım, belki işimle ilgili olduğundan çok paniklemedim, çok üzüldüm ömrümden ömür gitti o ayrı, birde bizim ilk ateşimiz deniz doğduğundan beri hiç ateşlenmedi ve hastalanmamıştı onun içinde çok üzüldüm

denizde kaka yaptı sonunda babası götürdü sonucu bekliyor alıp dr gösterecek inşallah temiz çıkar,

tüm bebişlere geçmiş olsun

kaka sonucumuzda temiz çıkmış allaha şükür, heralde bizimkide üst solunum yolu eşim gelsin sonucu yazarım

juli sendende haber bekliyorum unutma

julicim gelir gelmez yaz merak ettim , denizin anası sevindim canım tahlil sonucunun iyi çıkmasına çok geçmiş olsun..
bizde ilk defa hastalanıyoruz , pek kötüydü iki gündür , şimdi biraz daha iyi , bugün süt iznimi kullandım sabahtan evdeydim ama dünkü halini hiç unutamam yavrum ne ağladı ne ağladı , bide doktor mürekkep gibi bi damla vermiş boğazları için her yanı mosmor ağladıkça o mor luklar görünüyo aman ne bilim bi tuhaftı işte , bizd eyarın kontrole gidicez inşallah bişeyi kalmaz yarına yoksa doktor antibiyotiğe başlıycaz dedi :sinifsinif:

julicim gelir gelmez yaz merak ettim , denizin anası sevindim canım tahlil sonucunun iyi çıkmasına çok geçmiş olsun..
bizde ilk defa hastalanıyoruz , pek kötüydü iki gündür , şimdi biraz daha iyi , bugün süt iznimi kullandım sabahtan evdeydim ama dünkü halini hiç unutamam yavrum ne ağladı ne ağladı , bide doktor mürekkep gibi bi damla vermiş boğazları için her yanı mosmor ağladıkça o mor luklar görünüyo aman ne bilim bi tuhaftı işte , bizd eyarın kontrole gidicez inşallah bişeyi kalmaz yarına yoksa doktor antibiyotiğe başlıycaz dedi :sinifsinif:

canım benim yaa kıyamam, benimkinin ateşi olmadığında sıkıntısı yok birde kaka yapacağı zaman karnı ağrıyor onun dışında her zamanki gibi, gece kötüydü işte neredeyse bütün gece kucağımda uyudu,

inşallah antibiyotiğe gerek kalmaz, bakalım bizim dr ne yazacak,

canım ateş ölçülürken denizde itiraz ediyor ama ağlasada ölçüyorum valla, zaten 1 snyede sonuç veriyor kulaktan ölçen, dün birde normal cıvalı termometre aldık sonucu konntrol etmek için onda biraz sıkılıyordu ama kucağımda gezdirirken hallettik onuda, ikisindede sonuçlar hep aynı çıktı,

ayrıca medipolde çocuk kan almada görevli hemşireyi çokkk taktir ettim, hem çok sevecen hemde işini güzel yapıyor çok az ağlamayla halleti işini sağolsun:)) ameliyatım sırasında benim görünen damarımı bulamayanlardan sonra o minicik elde damarın hemen bulunması süperdi

julicim canım geçmiş olsun inş. bişey çıkmaz canım ya bizde yaşadık geçen gün ayını şeyleri ateşde vardı 38,5 falandı seruma kattılar galiba ateş düşürücü bişey kalmadı banusuda inş.çabucak iyileşir canım

denızanası ve andına sıze ve bebıslerınıze de gecmıs olsun
salgın falan mı var acaba yıne ya herkeste hemen hemen aynı sıkayetler sozkonusu

denızanası sonucların guzel cıkmasına ve hemsıre tecrubenıze sevındım

julı sonucu beklıyoruz canım
ınsa allah bır sorun cıkmaz

juli denizanası andina kızlar geçmiş olsun ya
andina inşallah bişeyi kalmazda antibiyotik kullanmak zorunda kalmazsınız
denizanası sizinde tahlil temiz çıkmış aman iyi bari
julicim sizden de sonucu bekliyoruz. yolculuk öncesi doktora götürmekle doğru karar verdiniz baştan tedbir alınsın .
bende ateşten gerçekten çok korkuyorum . allah sizlere de birdaha yaşatmasın valla.ama bu aralar bebeklerde çok sık duyar oldum bu ateş mevzusunu.

Bizim de ilk ateşimizdi kızlar.
Doktora gittik, popodan ölçtü ateşini 39 çıktı. Hemen ateş düşürücü ve antibiyotik karışımı bir iğne yaptı. Ardından kan tahlili yaptılar. Temiz çıktı. Allaha şükür iltihap falan görünmedi. Soğuk algınlığı dedi doktor boğazları da kızarmış. birkaç ilaç verdi. Beni işe bıraktılar. Bu arada meyvesini yedirdim arabada. Sonra babasıyla eve gittiler. Çok ağladı kızım iğne olurken ama bitti işte. Allahım hepimizin bebeğini korusun. Çok zor bişey. ışlerimi bitirip hemen kızımın yanına gideceğim şimdi. Merak eden soran tüm arkadaşlara teşekkür ederim kızlar.
Denizanası tahlilininiz temiz çıkmasına çok sevindim tatlım.
Andina inşallah siz de iyileşirsiniz kısa zamanda.
Bir de kazasız belasız hastalıksız gidip gelseydik oh çekecektim. Yarın sabaha karşı yola çıkıyoruz. Belki görüşemeyiz hepinizi öpüyorum. 15 gün sonra görüşürüz...

banusuya ve diğer bebişlerimize geçmiş olsun,doktora gitmekte her zaman yarar vardır cnm.duru okyanusun da ateşi 39 a çıkmıştı ve bende çok paniklemiştim.doktoru aradık kakasını vs. sordu ve calpol verin dedi,verdik biraz sonra düşptü ama sonra gene çıktı.4.5 saat sonra bi daha calpol verdim gene düştü ama gene çıktı ,bu arada ılık duş ve soğuk kompres yapıp durdum.sabaha kadar böyle devam ettik ve hastaneye gittik.gider gitmez önce fitil verdiler onu attım,sadece bezi kalacak şekilde soyup kompres yapmaya devam ettirdiler.37 ye düşmüştü çok şükür.bi daha da yükselmedi ama yine de kan,idrar tahlili ve göğüs filmi çektirtti doktor.şkür ki temiz çıktı herşeyi.o ateşin sebebi bulunamadı.o zaman kıştı ev 30 derece filan oluyo bizim,doktor sıcaktan ateşlenmiştir o zaman dedi.ilaç bile vermedi,hiç bir şeyi yok dedi.maşallah bi daha da öyle bişey yaşamadık :nazar: ben ateşini digital kulaktan ölçülen tertmometreyle ölçüyorum.kıpır kıpır oyunuyor ama bi şekilde ölçüyorum işte

tüm geçmiş olsun dilekleri için teşekkürler a.s.

julicim sevindim iyi olmasına , bende biran önce saat 6 olsa da eve gitsem diye bekliyorum dört gözle

Back
X