Bebeği bahçeye çıkarmak.

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim

3.5 aylık bebeğim var tamda koronavirusun pik yaptığı dönemde dünyaya geldi ve bende bazı korkular kaldı.bebegimi hiç hava alsın diye bile dışarı çıkarmıyorum.esim alisveris yapiyor.ne özel aracimiz var kafa dinleyelim ıssız yere gidelim diye nede bebek arabası alabildik arabaya atıyım gezdireyim oda yok.aslinda herşeye rağmen evimde bebeğimle mutluyum bazen balkona guneslendirmek için çıkarıyorum.fakat komşularım çok laf ediyorlarmış arkamdan,cok yakın bulduğum bir komşum söyledi.aslinda hiç umursamadım.fakat dün ilk defa bahçeye çıktığımda bana bebeğini heralde 2 yasinda göreceğiz diye nisbet yaptilar,bitaneside bebeğinin bingildagi kapanmaz yazık falan dedi.bu arada sosyal mesafeye hiç dikkat etmiyorlar sürekli sigara iciyorlar.bide ilk hastaneden geldiğimde bebeği gormek istediler ben koronadan dolayı uyuyor diye uzak tuttum eve geçtim.sanirim bu duruma da bozuldular.eve geldim kendimi kötü hidsettim.sanki yanlarına arada inmek zorunda gibi değişik bir duygu.bu arada gecelere kadar sokakta çay yapıp oturuyorlar.dedikodu yapıyorlar.bende yeni doğum yaptığım için sakinlik istiyorum.cok açık sözlüler,müdahil insanlar onlarin ortamlarında mutlu değilim.yinede biraz indirsemmi diye kafam karıştı paylaşmak istedim
Iyyy ne tuhaf insanlar bunlar. Mesafe koymuşken boyle sürdür gitsin. Hayatina müdahil olmasinlar. Sigara ictikleri elleriyle çocuğunu ellerler falan.

hassasiyetinizi anlıyorum ama yaz bitmeden güvenli bir şekilde dışarı çıkarmanızı öneririm. Belki bugün anlamadığı için tutturmuyor, istemiyor. Ancak gelişimi için dışarıda hava alması da önemli..Güneşten alacağı d vitamini de öyle..

Sakın bebek görmeye almayın kimseyi asıl onların yaptığı ayıp.İnsanlar biraz karşısındakine saygılı olmalı.Benim bir arkadaşımda 4 ay önce doğum yaptı İnstagramdan fotoğraf paylaşmış ben de keşke bu hastalıklar geçse de sevsek dedim o da daha geçmez siz gelin dedi mesela o gelmemizi istedi.Diyeceğim o ki karşı tarafın hassasiyeti olabilir ve saygı duyulmalı.Dedikoducu komşularla da görüşmeyin bence konuşup Dursunlar.Ama naçizane yürüme mesafesi de olsa bebeği dışarı çıkartıp hava aldırın güneş görsün.Kimse ile temas ettirmek zorunda değilsiniz sadece hava alsın.

tilt oluyorum böyle insanlara. allah aşkına biz toplum olarak ne zaman bu komşu gibi insanların kafasından çıkıp gerçekten çağdaş bir seviyeye çıkacağız, çok merak ediyorum. lütfen çocuğunuzu böyle insanlarla muhattap etmeyin.

ama etrafta kimse yokken hele ki havalar güzelken çıkartın bence. atın arabasına mahallenizde dolaştırın yeni nesneler, canlılar ve renkler görsün.

eve dönerken o insancıklar da size laf atarsa bayağı böyle göstere göstere görmemezlikten gelin.

Aslında çıkarsanız iyi olur gerçekten. Yoksa ilerde bebek arabasına da binmek istemiyorlar, dışarı da çıkmak istemiyorlar. Çok zorluk yaşarsınız. Her gün yarım saat hava alıp gelirseniz korona olmazsınız. Ben her gün oğlumla 1 saat dolaşıp geliyorum, kuşlara yem atıyoruz, yürüyoruz. Parka filan sokmuyorum hiç ama açık hava da şart. Kışın bile çıktık biz, ben çıkartmasam babası çıkarttı yani bence de çıkartsanız iyi olur ama komşularınıza ne?

Komşularınla görüşmek zorunda değilsin ki zaten görüşme de.. virüs var onu geçtim sigara açık havada bile içilse etkiler. Tutup kucaklarına alırlarsa üzerlerine sinen nikotin vs bebek için zararlı. Güneşlenmeyi doğru saatlerde yaptığın sürece hiçbir sıkıntı olmaz balkonda da olur onlar halt etmiş. Woto güneşlenme saati yaz, bulunduğun yerin konumunu yaz doğru güneşlenme saat aralığını göreceksin. O Aralık'ta 10-15 dakika kolları güneş görecek şekilde güneşlensin yeterli. Ayına göre zaten d vitamini takviyesi alması gerekiyor günlük 400 ıu. Dış kapının dış mandalları. Bu kadar kafaya takma. Hiç sevmiyorum böyle seviyesiz insanları

Bebek Arabası alamadık demişsin 250-300 liralık olanları da var bu parayı verecek bir yakının yok mu anneanne dede filan? Sakin yerlerde dolaşmak iyi gelir gelişimi açısından. Farklı uyaranların olduğu çevrede gezinmek faydalı

Son düzenleme:
Komsular diyor diye degil ama hava almaya, d vitamini almaya ihtiyaci var bebeginizin. Yerinizde olsam arastirip bir bebek arabasi siparis ederdim. Ya da esiniz alisverise gidiyormus o da alabilir. Ve arabaya koyup sakin yerlerde gezdirirdim bebegi.

Bebek Arabası alamadık demişsin 250-300 liralık olanları da var bu parayı verecek bir yakının yok mu anneanne dede filan? Sakin yerlerde dolaşmak iyi gelir gelişimi açısından. Farklı uyaranların olduğu çevrede gezinmek faydalı
Temiz bulunsa 2.el bile alınabilir. Ben kendi kullandığım eşyaları direkt tanıdıklara verdim. Eskimiyor. Çok kilolu değilse kanguru bile iş görür.

Dışarıda gezmek iyi. Boş konuşan gereksiz komşulara gerek yok, bebeğinizi oyuncak sanıyorlar galiba...

Komsular diyor diye degil ama hava almaya, d vitamini almaya ihtiyaci var bebeginizin. Yerinizde olsam arastirip bir bebek arabasi siparis ederdim. Ya da esiniz alisverise gidiyormus o da alabilir. Ve arabaya koyup sakin yerlerde gezdirirdim bebegi.
Maddi durumdan dolayı alamamış olabilirler. Ben öyle anladım keşke alabilecek durumum olsa alıp göndersem. Yok mu burada çocuğunu büyütüp arabaya ihtiyacı olmayan birisi gönderse keşke.

Maddi durumdan dolayı alamamış olabilirler. Ben öyle anladım keşke alabilecek durumum olsa alıp göndersem. Yok mu burada çocuğunu büyütüp arabaya ihtiyacı olmayan birisi gönderse keşke.

Maddi durumdan olduğunu okumadim. Ben firsat olmamis gibi anladim. Eger oyleyse de cok ucuk bir sey almaya gerek yok. Ikinci el bile alinabilir.

Aslında temiz bulunsa 2.el bile alınabilir. Ben kendi kullandığım eşyaları direkt tanıdıklara verdim. Eskimiyor.

Dışarıda gezmek iyi. Boş konuşan gereksiz komşulara gerek yok, bebeğinizi oyuncak sanıyorlar galiba...
Evet ben de zamanında ikinci ellere bakmıştım doğum zamanı, daha ucuza denk gelebilir ama sıfır olarak 250 liralık tam yatan bastonlar da var demek ki ona da alım gücü yok şu an 😞

Back
X