- Konu Sahibi sessizgemiler
-
Ne kadar mama veriosunku cnm yetmiomu acaba acliktanda mizmizlanio olabilir benim kizim 3mayis dogumlu 2500 dogdu 2200e indi suan 6700 4 aya kadar sadece emzirdim ama 5 aydan sonra kilo almi duru ve doktorumuz gunluk 450 ml mama vermemi soyledi yaklasik on gundurde hergun bi kase yogurt yarim meyve ve aksamlari muhallebi yapiorum doydugu zaman keyfi muthis yerinde kilo alimida eskisine dondu gecede uyanirsa emziriyorum sabahta yanimda yatakta meme keyfi yapior ne zaman kalkmaya karar verdik ana kiz o zaman mama veriorum biz simdilik boyle idare ediyoruz sen ne kadar mama veriosunki ?
kızlar bebegıme mama verdıgım halde hıc kılo almıyor. alıyor ama bellı etmıyor. 2kılo dogdu suan 5kılo ama hıcmı hıc bellı etmıyor mınnacık duuruyor hıc 6.ayına girms gibi degıl napsamda kılo alsa deyıp duruyorum. birde cok aglıyor mızmız ve kucakta surklı susuyor buda benı bunaltıyor o sebeble esımle sureklı tartısır oldk. kendını unuttun dıyor bana ama bebegm okadar zayıf cılız halsız duruyokı oa bişey olucak dıe ödüm kopuyor baana biraz beslenme bırazdaa psikolojk öneriler verin nolur!!!!!
Doktora goturdun peki..
6ayda ve kilosu 5 kiloysa bi sorun vardir.
Bnm bebegm mart21%de dogdu. Suan 7.600 blki de gecmstr.
cnım senınkı kac kılo dogdukı 7600gr? bnm bebegimin gelişimi 33haftalıkken durdu 37.haftada aldılar. 2kılo dogdu. doktora götürdüm tabı demr eksikliği cıktı
kızlar bebegıme mama verdıgım halde hıc kılo almıyor. alıyor ama bellı etmıyor. 2kılo dogdu suan 5kılo ama hıcmı hıc bellı etmıyor mınnacık duuruyor hıc 6.ayına girms gibi degıl napsamda kılo alsa deyıp duruyorum. birde cok aglıyor mızmız ve kucakta surklı susuyor buda benı bunaltıyor o sebeble esımle sureklı tartısır oldk. kendını unuttun dıyor bana ama bebegm okadar zayıf cılız halsız duruyokı oa bişey olucak dıe ödüm kopuyor baana biraz beslenme bırazdaa psikolojk öneriler verin nolur!!!!!
Benim oğlum 28 haftalık doğdu 1300 gr inanılmaz birşeydi. Damakları bile oluşmamıştı memeyi tutamıyordu. Yutması gelişmemişti. Eksik doğan bebekler çok farklı oluyor diğer bebeklerden. Kıyaslama sakın . Benim oğlum resmen normal doğması gereken zamanı ve hatta 40 dediğimiz süreyi doldurduktan sonra tamamen görmeye başladı. Yani onlar özel oluyorlar biraz daha ve daha fazla ilgi bekliyorlar. Ben 4 ay emzirdim ve oğlum 4 aylık iken abartmıyorum 7,5 kiloydu . Çok küçük olduğu için ve sütüm yaradigi için aldı ayda 1,5 kilo . Sonra bu konuda nazara inanıyorum sütüm aniden kesildi. Çocuğun kilo alımı azaldı. Bende direk yemeğe geçirdim. Yani muhallebi, yoğurt, çorba.
Yemek ve uyku saati düzenli, olmalı bebeklerin.
Gerekirse gezmeye bile gitmiyordum. Uyku düzeni ve yeri değişmesin diye.
Ben ölecek diye doğum sonrası depresyona girmiştim. Uyuamıyordum ölecek diye .
Ama iyi bakım ve sabırla düzeldi. Şimdi doğduğu anı ve şimdiki hâlini görenler inanamıyor.
Uzun boylu ve yemek kaçırıyorum resmen.
Ama dediğim gibi işi gücü bırak onla ve saati ile ilgilen.
Yemiyor ise zorlama diyen doktorlara bakmayın.
Can boğazdan demişler. Yiyen çocukla iştahsız çocuğun gelişimi aynı olmuyor.
Ben muhallebi yapardım. Hemde sütlü ve bir cay kaşığı tereyağ koyardım. Bir yaşından önce süt vermeyin derler ama verdim mamasını hiç su ile yapmadım. Yoğurdu kendim mayaladım. Yoğurtlu pirinç çorbaları deneyın. Bazı çocuk tuzlu şeyleri daha severek yer.
Aptamil mamasını devam sütü olarak şekerleme niyetine veriyordum.
Direk gıdaya geçtim ve gelişimi iyice arttı. Ari mama çok yedi ayrıca. Onunda kokusu ve tadı çok güzel.
Kendi yemeydiginiz ve tadını kokusunu beğenmediğiniz birşey onlara vermeyin bence.
Çünkü onunda bir damak tadı var. Bazı mamalar çok iğrenç. Hele şu sebzeli püreler ve mamalar kokusu bile berbat.
Kusura bakmayın . Uzun oldu ama erken doğan iki çocuk annesiyim. Kızımda 8 aylık ve 2 kg doğdu onuda aynı şekilde büyüttüm.
Yemezse bile elimde tabak ile dolaştım.
Amaç mideyi açmak gerisi geliyo. Çünkü genelde bebekler iştahlı olmuyor.
Ben sağlıkçı olarak bunlar yazıyorum. Yiyen çocuktan zarar gelmez. Ağzına sen ne yersen tadına baktır. Çorba suyu, reçel, çay, vs....
Sağlıklı büyütün bebeklerinizi kızlar.
Allah onların acılarını göstermesin yeter. Gerisi bos aslında.
cnm 2kılo dogan kızın buyuudumu. bnm kızım naparsam yapım hep aynı duruyo hıc gelısmıyo snkı. doktora göre iyi ama bzlere göre cidden fecı zayf duruyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?