• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeği kundaklama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
canım 7 aylık hamişim ve 1 kızım olacal kundaklamayı düşünmüyorum çünkü doktorlar tavsiye etmıyolarhihoyyythihoyyyt:emir_bebek:

kundakta amaç bildiğim kadarıyla bebeğin eli koluyla kendine zarar vermemesi bunun için ben kundak şeklinde önden fermuarlı kollardan çıtçıtlı battaniye aldım polar çokşık hemde 15 -18tl arası bişeydi

:1no2:Kundak başlı başına bebek için çok zararlı birşey bebekte kalça çıkıklığına ve kasların gelişmemesi gibi birçok probleme yol açıyor fakat bende öyle bir kayınvalide var ki dediğim dedik kundalıycam diye tutturdu.Ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım artık..

:1no2:Kundak başlı başına bebek için çok zararlı birşey bebekte kalça çıkıklığına ve kasların gelişmemesi gibi birçok probleme yol açıyor fakat bende öyle bir kayınvalide var ki dediğim dedik kundalıycam diye tutturdu.Ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım artık..

işin zor canım allah kolaylık versin, ama şimdi modern kundaklar var bebeği öyle geleneksel kundaklar gibi sıkmıyor hemde elini kolunu sıcacık tutuyor onlardan al kundaklayacaksa onu kullansın

kundaklamanın sakıncalarını duymustum ama bebek uyrken özellikle sıçramaması yada bi tarafına zarar vermemesi için çok sıkmadan sarmakta yarar vardır diye düşünüyorum

bende zararlarını duydum ama bide şu var ilk etapta bebeği düzgün tutmak laızm. herkes tutmayı bilmiyor. bırak sen tutmasını bilmiyorsun demekte olmaz. en azından kundaklı oludğu için kolu başı biyerlere düşmez diye düşünüyorum.

benimde annem beni kızdırmak için çocukları kundaklayacağım bide tahta beşik yaptıracağım diyor (eskiden vardı küçük tahta beşikler bizde annem onları kullanmış)

ama zararlı canım, bende kesinlikle yaptırmam öyle bişey

arkadaşların dediği gibi modern kundaklar var bebişi çok sıkmayan

kış bebekleri olacak bizim meleklerimiz öyle bişeyler olabilir, sıcakta tutar hem.

Hayır çocuğun bacaklarının çarpık mı olmasını istiyormuşum öyle sizin söylediğiniz yeni tarz kundaklar hiç bişeye yaramazmış o çocuklarını öyle büyütmüş biz eski köye yeni adetler getiriyormuşuz.Neyse sizin de canınızı sıkmayayım kızlar ama artık dayanacak halim kalmadı vallahi..:teselli:

canım bende trabzonun bi köyünde gelinim ve burda bebekleri iple sırtlarına bağlıyolar ana kucağı kanguru tarzı pek göremezsin ve kaynanamda ip dokutturuyo sırtına bağlıycakmış bende deli oluyorum ama nediyim büyük işte

Bebeğin hareketlerini kısıtlayacak kadar sıkarak kundaklamak istemem ben.Öyle kundaklanan bebekleri görünce içim sıkılıyor.Deli gömleği giydirmişler gibi geliyor,acıyorum.

ama arkadaşlar fazla sıkmadan düzgünce kundaklanırsa gerçekten bacak gelişimi daha düzgün olabilir mantık olarak..

Merhabalar.Kayınvaliden canavar değilse mengeneye almaz heralde canım çocuğu eğer yapacak olursada sen gevşetiverirsin çaktırmadan yüreğim dayanmıyo dersin.Acıtasyon yaparsın .Keşke herşey kendi bildiğimize kalsa ama bırakmıyolar malesef.En iyisi kendimize göre çözümler üretmek içine sıkıntı yapma büyütme daha çok batar sonra gözüne.Kendine eziyet edersin yazık.Hadi kal salıcakla..

Çok sıkı olmadıkça kundağın bi zarar vereceğini düşünmüyorum.Hepimiz kundaklanmışız sonuçta.

Ama ben yine de geceleri uyurken hafif bi, kollarını yüzüne götürüp sıçrayıp korkmasın diye, sarmayı düşnüyorum. Öyle eski tarz kundaktan değil de.
Amaç kolları oynatıp uyanmasın.

Bu yeni tulumlardan almadım,ama görürsem ben de almak isityorum,hem sevimliler.Hem de bebeğimiz mışıl mışıl uyur :)

Benim görümcemde hiç sarmadı bebeğini.Karşıdır böle şeylere.
Saranlarda var.Çok şükür hiçbirine bişey olmadı kızlar.İyi şeyler düşünün.
Halledersiniz kaynana faktörünü bi şekilde.
O bir sarar sen bi gevşetirsin,o yine sarar sen yine gevşetirsin.Sonunda pes ettirirsin :)
Eski insanların yeni adetlere ayak uydurması çok zor tabiki.

konu biraz eskide kalmış. ama görünce dayanamadım yazim dedim. belkide şimdiye kadar bebeğiniz doğmuştur ve kundak aşamasını geçmiştir bile :emir_bebek:
siz sağlık personelisiniz. durumu eşinize anlatıp ondan yardım alabilirdiniz.
ayrıca bizlerin başına kundaktan bişey gelmemesi çocuklarımızın başınada bişey gelmeyeceği anlamını taşımaz. en önemlisi kalça çıkığına yol açıyor ve bebekler aylarca alçılarda kalıyor. :kızgın:
bırakın kendi hallerine. bacağıda çarpık olmaz. bacak çarpıklığı bebeği erkenden ayakları üzerine bastırmaktan olur.
büyük olduğu için bişey diyemiyorum diyosunuz haklısınız ama çocuklarınız daha önemli. kırılır, darılır ama geçer, Allah korusun bebeğinize bi zarar olsa geçicek mi???
yinede karar sizin hanımlar.
sağlıklı bebişler :ecrin_bebek:

Bence haffif kundaklamak da hic bir zarar yok hergün heran degil, ama özelikle banyodan sonra iyi oluyormus bebekler cok hoslaniyormus, anne karnindaki duygulari yasiyorlarmis, bu da yurtdisinda böyleyse sanirim pek de geri kafalili degil.

Simsiki sikmadan düzgünce sarmanin hic bir zarari yok,
bizde dr tavsiyesi üzerine yaptik, cok rahat uyudu, eve ona bakdikca benim icim daraldi o ayri:))

Ben sadece kollarını kundak şeklinde sarıyorum ayaklar rahat.Arkadaşın dediği gibi kendini ürkütmesin diye.Afedersiniz pırt yapsa sıçrıyo miniş kızım:)

aynen bizimde öyle çok sıçrıyo ve uyanıyo sadece üst kısmını kollarını sarıyorum ayaklar serbest tabii rahat uyuyo öyle.gecede tepine tepine açıyo zateenn.

Hayır çocuğun bacaklarının çarpık mı olmasını istiyormuşum öyle sizin söylediğiniz yeni tarz kundaklar hiç bişeye yaramazmış o çocuklarını öyle büyütmüş biz eski köye yeni adetler getiriyormuşuz.Neyse sizin de canınızı sıkmayayım kızlar ama artık dayanacak halim kalmadı vallahi..:teselli:

Ben senin yerinde olsam kesinlikle müsade etmem o senin bebeğin kusura bakmasın sen kendi bebeğin için en iyisini bilirsin. Müsade etme doktor kesinlikle kundaklamayın dedi falan de.

Back
X