Bebek aşılarııı kafam çok karışık

Deniz1esin

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
237
94
18
30
Merhaba arkadaşlar bebeğim daha 20 günlük ilk doğduğunda topuk kanı ve hepatit aşısı yapıldı hastanede kan almaya diye götürdüler o arada yapmışlar buna kendim müdahale edemedim tabi ama bundan sonra sağlık ocağında yapılacak olan aşılarla ilgili kafam çok karışık. Yani aşı takvimi uyarlanmış galiba artık 6 aşıyı bir arada yapıyormuşlar tam nasıl bilmiyorum ama bebeklerimiz bunu kaldırabilir mi ? Ya da aşı ile ilgili yaptımayın diyen de çok yeni doğan bebeklere su bile verilmezken vücuduna kimyasal madde vermek nasıl olur? Eskiden böyle endişeler yoktu tabi ama günümüzde herşey para ve zararlı olduğu için düşünmeden edemiyorum fikirlerinizi paylaşır mısınız ?

Tüm aşıları yaptırdım, su da veriyorum bebişe.
Aşı karşıtları yüzünden, yıllardır görülmeyen hastalıklar görülmeye başladı toplumda. On yıllardık bu aşıları hepimiz olduk, bir sıkıntımız yok çok şükür.

Annem hep anlatır. Dayımla birlikte kızamık olmuşlar ve 1 ay boyunca yataktan kalkamamışlar, insanlar ikisi birden ölecek biri yaşasa bari diye ağlaşmış o derece ağır geçirmişler. Şimdi hangi çocuk böyle kızamık geçiriyor? Aşılar sayesinde en fazla 1 hafta sürüyor. Annem hiçbir aşımı aksatmadı, ben de çocuklarımın devletin karşıladığı tüm aşılarını yaptırdım. Ben 18 ay aşısında kolda kızarıklık dışında hiçbir yan etki görmedim çocuklarımda ve içim rahat bir şekilde dışarıda gezdirebiliyorum.

özel ve devlet tarafından yapılan tüm aşıları yaptırıyorum. eski sistemde 5li karma + 1 aşı şeklinde uygulanırken artık +1 de karma aşıya eklendi. yani bebeğinize ekstra bir aşı yapılmıyor. aksine bir eksik iğne yapılıyor.

bebeğim 3 aylık daha yeni menenjit a ve b grubu + rota aşılarını yaptırdık. hepsi ağır aşılar ve hepsini aynı anda yaptırdık. bebeğimin atesi dahi çıkmadı max 38 gördük.

kim neden sizin bebeğinize zatar versin? aşı içerikleri her yerde gayet açıktır. araştırırsınız. kimin cocuguna aşıdan ne olmus Allah askina? daha bir hafta önce menenjitten iki cocuk vefat etti. aşının yan etkisi yok değil.. aşı uapmaya gittiğinizde doktor zaten bu yan etkilerle ilgili sizi uyarıyor. ama en azından cocugunuz bu hastalıkşara yakalamdığında kalıcı bir hasar bırakma veya ölme ihtimali azalmış oluyor.

kimse ayıla bayıla bebeğine iğne saplatmıyor. ona bakarsanız her sey eskiden organikti, sığınmacı yoğunluğu bu kadar yoktu. su an bebeklerimizi aşı dısında koruyabileceğimiz bir yol yok. olsaydı devlet bu kadar büyük paralar verir miydi aşılara?

Annem hep anlatır. Dayımla birlikte kızamık olmuşlar ve 1 ay boyunca yataktan kalkamamışlar, insanlar ikisi birden ölecek biri yaşasa bari diye ağlaşmış o derece ağır geçirmişler. Şimdi hangi çocuk böyle kızamık geçiriyor? Aşılar sayesinde en fazla 1 hafta sürüyor. Annem hiçbir aşımı aksatmadı, ben de çocuklarımın devletin karşıladığı tüm aşılarını yaptırdım. Ben 18 ay aşısında kolda kızarıklık dışında hiçbir yan etki görmedim çocuklarımda ve içim rahat bir şekilde dışarıda gezdirebiliyorum.
Kafamı karıştıran tek şey 6 lı karma aşı

özel ve devlet tarafından yapılan tüm aşıları yaptırıyorum. eski sistemde 5li karma + 1 aşı şeklinde uygulanırken artık +1 de karma aşıya eklendi. yani bebeğinize ekstra bir aşı yapılmıyor. aksine bir eksik iğne yapılıyor.

bebeğim 3 aylık daha yeni menenjit a ve b grubu + rota aşılarını yaptırdık. hepsi ağır aşılar ve hepsini aynı anda yaptırdık. bebeğimin atesi dahi çıkmadı max 38 gördük.

kim neden sizin bebeğinize zatar versin? aşı içerikleri her yerde gayet açıktır. araştırırsınız. kimin cocuguna aşıdan ne olmus Allah askina? daha bir hafta önce menenjitten iki cocuk vefat etti. aşının yan etkisi yok değil.. aşı uapmaya gittiğinizde doktor zaten bu yan etkilerle ilgili sizi uyarıyor. ama en azından cocugunuz bu hastalıkşara yakalamdığında kalıcı bir hasar bırakma veya ölme ihtimali azalmış oluyor.

kimse ayıla bayıla bebeğine iğne saplatmıyor. ona bakarsanız her sey eskiden organikti, sığınmacı yoğunluğu bu kadar yoktu. su an bebeklerimizi aşı dısında koruyabileceğimiz bir yol yok. olsaydı devlet bu kadar büyük paralar verir miydi aşılara?
Pekte bir bilgim yoktu açıkçası burada sizinle bunları paylaşmak güzel oluyor benim açımdan

Bir çocuğum yok ama ailem bana ve kardeşlerime tüm aşılarımızı yaptırmış. Hiçbirimiz allaha şükür ağır bir hastalık geçirmemişiz.
Ben bilime ve doktorlara güveniyorum ilerde bir bebeğim olursa kesinlikle yaptıracağım.

Pekte bir bilgim yoktu açıkçası burada sizinle bunları paylaşmak güzel oluyor benim açımdan
dediğim gibi benyaptırdım. devletin yapmadığı aşıları bile yaptırdım. bebeğimde en ufak bir yanetki görmedim. en fazla 38 oldu atesi ve bir günlük bir huzursuzluğu oldu. bence iyi bir doktorla görüsün. cocuk sizin cocugunuz ama su an bir çok virüs var. cocugunuz yarın okula başlayacak.. sizin gibi 2-3 aşı konusunda çekinen aile olsa ve onlardan birinin cocugunda hastalık olsa bedelini ağır ödersiniz.

Osman Gönülal hoca var youtube da izleyebilirsiniz aşılar konusundaki videolarını. Ben hamileyken izlemeye baslamıştım kendisini.

Back
X