Bebek Beslenmesi Bebeği Memeden Kesmek

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim kızım beni süt ağacı gibi kullanırdı. Ama bir denemede sütten kesmeyi başardım.Önce gözüme hiç hoş görünmemişti ama denedim.Bir gün meme ucuna bir parça domates salçası değirdim ve kızımı yaklaştırdım.Tiksindi.Ötekine geçmek istedi.Açtım.O da salçalı. Ben gel dedikçe çocuk kaçtı."Biraz hasta olmuş değil mi? "dedim. Bir daha denemedi. Ben 18 ay 24 saat uykuyu unutup hayattan koparak emzirmiştim.O yüzden hiç umudum yoktu sütten kesmek konusunda. Sonucu bana da haber verirsen sevinirim.Başarılar.

Mesajın tarihini yeni gördüm.Çoktan kesmiş olmalısın:)Yine de yöntemini bilmek isterim.Okuyan herkes faydalansın.

benim bebeğim 16 aylık oldu. memeye aşırı düşkün ve bana fazlasıyla bağımlı. geçen hafta sütten kesme teşebbüsünde bulundum ve göğüs uçlarıma yara bantı yapıştırdım. öyle çok ağladıki en fazla 1.5 gün dayanabildik. memeye tekrar devam. ama eskisinden bin beter memeye yapıştı. duygularıma yenildim ve hayatımın hatasını yaptım. şimdi kesmek için birkaç ay daha beklemeliyim sanırım. ama sütten kesmek gerçekten zor iş. yöntem bilen ve bu konuda deneyimler yaşayan arkadaşlar yardımcı olurlarsa bende sevinirim.

ben 1 hafta önce kestim
önce günde 2 ye düşürdüm ezmirmeyi 2 ay kadar öyle gittik
geçen hafta çarşamba gecesi 1 bardak süt içince zamanı geldi dedim ve kestim ilk birkaç gün zor oldu kedi gibi sırnaştı hep
çok üzülsemde emzirmedim
artık istemiyor
bu kadar kolay keseceğimi hiç düşünmemiştim

ben de sütüm cok az oldugu icin kesmeyi düsünüyorum ama öyle biber falan sürmeyecegim.dr um bana bir hap yazdi onu icince süt kesilirmis ondan kullanicam,daha garanti..

ben de sütüm cok az oldugu icin kesmeyi düsünüyorum ama öyle biber falan sürmeyecegim.dr um bana bir hap yazdi onu icince süt kesilirmis ondan kullanicam,daha garanti..

canım bu haptan bende almak istiyorum. hapın ismini yazarmısın. (ilaç ismi vermek yasak galiba) özelden mesaj atabilirsin. cevabını sabırsızlıkla bekliyorum. kaydirigubbakcemile5

canım bana da hapın adını mesajla bildirirsen sevinirim

kizlar daha hapi almadim dr um tatile gitti 1 hafta sonra gelicek recete onda kalmis gelince almaya gidicem alinca yazarim...

Son düzenleme:
bu ilacı bende araştırıdım va açıkçası dr vermeden içmek istemedim yan etkisi çokmuş.korktum içmeye. ve norml şekilde bırakmaya karar verdim.
benim gögüslerim sürekli yara olduğu için kızım 10 aylıkken bıraktım emzirmeyi.önce daha az emzirdim bi kaç gün sonra birgün bi gögsümü kestim emzirmeden sonraki günde diğerini kestim.benim kızım pek ağlamadı pek düşkün değildi çünkü.ilk 3-4 gün fena rahatsız ediyor sonra sonra hafifliyor.bütün sütün çekilmesi 10 -15 günü buluyor ama ilk günler dışında ağrı sızı olmuyor.
bende kolay olacağını hiç tahmin etmemeiştim.

bu ilacı bende araştırıdım va açıkçası dr vermeden içmek istemedim yan etkisi çokmuş.korktum içmeye. ve norml şekilde bırakmaya karar verdim.
benim gögüslerim sürekli yara olduğu için kızım 10 aylıkken bıraktım emzirmeyi.önce daha az emzirdim bi kaç gün sonra birgün bi gögsümü kestim emzirmeden sonraki günde diğerini kestim.benim kızım pek ağlamadı pek düşkün değildi çünkü.ilk 3-4 gün fena rahatsız ediyor sonra sonra hafifliyor.bütün sütün çekilmesi 10 -15 günü buluyor ama ilk günler dışında ağrı sızı olmuyor.
bende kolay olacağını hiç tahmin etmemeiştim.

uyarın için teşekkür ederim canım.
DArısı benim başıma. emzirmek istemiyorum artık ama bebek ısrarcı. bikaç ay daha devam.

niye emzirmek istemiyosun? benim kızım 4.5 aylık 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum inş sütüm yeter..
bebeği sütten kesmek için meme istediğinde yüzüne ayetel kürsi okursan ve sütten kesmek istiyorum diye dua edersen bi kaç denemeden sonra çocuk istemezmiş ne kadar doğru bilemem ama arkadaşım 2 yaşındaki oğlunu böyle memeden vazgeçirdi..
hatta hep gülüyodum o haline çocuk ne zman istese yüzüne ayetel kürsi okur üflerdi ama başardı...
bide süt dolmuyormu memeden kesince?

niye emzirmek istemiyosun? benim kızım 4.5 aylık 1 yaşına kadar emzirmek istiyorum inş sütüm yeter..
bebeği sütten kesmek için meme istediğinde yüzüne ayetel kürsi okursan ve sütten kesmek istiyorum diye dua edersen bi kaç denemeden sonra çocuk istemezmiş ne kadar doğru bilemem ama arkadaşım 2 yaşındaki oğlunu böyle memeden vazgeçirdi..
hatta hep gülüyodum o haline çocuk ne zman istese yüzüne ayetel kürsi okur üflerdi ama başardı...
bide süt dolmuyormu memeden kesince?

Bende bunu merak ediyorum ya, sütü kesmeye fln niyetim yok uzun süre emzirmek istiyorum, mesela benim bebiş az emince 2 sefer mastit oldum, sonuçta kesmek istesende göğüsler süt dolmazmı, buda süt kanallarını tıkayıp mastit yapmazmı :uhm:

ben toplam 10 ay emzirdim herlade 20 kez falan süt düğümlenmesi 3-5 kez meme ucu yarası oldum.
sütüm güzel geliyordu ama benim zilli emmeyi beceremedi bir türlü.önceleri memeyi almadı zorla verdim,sağdım verdim.sonra almaya başladı uçtan uçtan emdi hep.
keserken çok korktum tekrar mastit olurum diye ama olmadı belkide süt ilk zamnlardaki gibi çok gelmediği içindir.bırakırken ben olmadıysam kimse olmaz galiba :)

Yorumlarınızı okudum inşallah bende bu kadar kolay bırakabilirim. Oglum 19 aylık oldu doktorların söylemesine göre tam bırakabilme çağındaymışız yeterli oldugunu söyledi.Çünkü 2 yaşında ve sonrasında çok zor bırakılıyormuş. İlaç olayına girmek istemiyorum çünkü doğal yapmak istiyorum. Salça olayını deneyeceğim eger ki bu süreç içinde değişik yöntemler uygulayan ve başarılı olan arkadaşlarımız olursa lütfen paylaşşın sevinirim. :)

bende bebeğimi sütten keseceğim.bir kaç gündür gündüzleri vermiyorum.ama benim tedirginliğim mastit.bebişim yeni doğduğu dönemde olmuştum sonu ameliyat oldu.şimdi yine aynı olur diye korkuyorum:(ne yapmam gerekir bilgisi olan paylasırsa sevinirim.

benimde kızım 18 aylık tek aldığı gıda anne sütü yediği ise gün içinde bi öğün anca ne yapıcağımı şaştım bi dönem denedim çok zorlandım hatta doktorumuzun söylediğine göre kızım üzüntüden hasta olmuştu..şimdi tekrar denemem lazım fakat ne yapacağımı şaşmış durumdayım..yemek yesin süt yoğurt tüketsin istiyorum ama olmuyor :((

konusunda deneyimlerinize ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz
Bende birakabilecegimizi hiç inanmayanlardandim 25 aylik bitti limon çare oldu bizede soğan ı ikiye bölüp çamaşır içerisine koyun dediler yaptım mis gibi koktu dedi eğer soğanı çıtır çıtır yiyorsa bi faydasıyok ama anneyi rahatlatıyor sütü geri gönderiyor gözle görülür birşey sürmek bana saçma geldi gece gözü kapalı uyurken onu göremez ve hatta tadı bile hoşuna gidebilir düşüncesiyle tek çare limon suyu dedim ve bir daha o oldu kesin çözüm Allah rızası için yazdım çünkü benim kadar çok düşünüp çaresiz kaldığınızı düşündüğünüz anları çok iyi bilirim sağlıcakla kalın

Back
X