• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği olanlar eşleriniz yardım ediyormu

Yanlis dusunuyorsunuz bana gore..Lohusalik doneminde bir kadin...cocuk olunca butun hayati degismis...ve malum depresyonda...arkadasin sorusundaki amac acaba ben mi abartiyorum..esime fazlami yukleniyorum..herkes ayni seyleri hissediyor mu? Bunun gibi sorunlarina cevap aramak..kendi bunalimini atlatmaya calismak duruma alismak icin ayni durumdaki bayanlarla dertlesmek istegi...Ayrica arkadasi boyle yargilamaya calismaninda bir anlami yok bence...bu konu hurrem yuzugunden baya farkli ...

Siz düsüncelerinizi yazdiniz demi.
Bende okudugum seylere, düsüncelerimi yazdim.
Ayrica konu sahibi " fazlami abartiyorum" demiyor " aceba daha fazlami yaptirmaliyim siz ne kadar yaptiriyorsunuz" diyor, iyi okuyun.
Yorumculara degilde konuya yorum yapin.
Böylece konu amacindan cikmaz.

Siz düsüncelerinizi yazdiniz demi.
Bende okudugum seylere, düsüncelerimi yazdim.
Ayrica konu sahibi " fazlami abartiyorum" demiyor " aceba daha fazlami yaptirmaliyim siz ne kadar yaptiriyorsunuz" diyor, iyi okuyun.
Yorumculara degilde konuya yorum yapin.
Böylece konu amacindan cikmaz.

Sanirim kavga etmek istiyorsunuz...istediginiz acidanda bakabilirsiniz ...Sanrim essektende daha dusmemissiniz:))))Sizi sosyolojik analizlerinizle bas basa birakiyorum ...:)))ayrica yazdiklarimda kesinlikle konuyla alakali...konu sahibi arkadas sanirim empatinin ne oldugunu bildigi icin anlamistir...:))))birazda psikoloji arkadasim...kavgaya gerek yok:))))kendinize iyi davranin....bye bye....

Sanirim kavga etmek istiyorsunuz...istediginiz acidanda bakabilirsiniz ...Sanrim essektende daha dusmemissiniz:))))Sizi sosyolojik analizlerinizle bas basa birakiyorum ...:)))ayrica yazdiklarimda kesinlikle konuyla alakali...konu sahibi arkadas sanirim empatinin ne oldugunu bildigi icin anlamistir...:))))birazda psikoloji arkadasim...kavgaya gerek yok:))))kendinize iyi davranin....bye bye....

Hem yorumuma yorum yaziyorsunuz, hem "kavgami etmek istiyorsun" diyorsunuz..
Size nice esekten düsmeler...
Konu basliklari altindaki yorumlara yorum yazmayin, bu sitenin kurallarini okuyun yada.
Birdaha cevap yazmayacagim size gidin baska yorumlara yorum yapin lütfen!..

Hem yorumuma yorum yaziyorsunuz, hem "kavgami etmek istiyorsun" diyorsunuz..
Size nice esekten düsmeler...
Konu basliklari altindaki yorumlara yorum yazmayin, bu sitenin kurallarini okuyun yada.
Birdaha cevap yazmayacagim size gidin baska yorumlara yorum yapin lütfen!..
hüremin yüzüğü bihterin kolyesi vs. alkasız konular yazan sizsiniz size cevap yazan arkadaş beni çok iyi anlamış.tartışma çıkaran sizsiniz bence.vede burdakilerin kopyasıda olsam yada olmasam bu sizi ilgilendirmez.ben yorum almak için yazdım neyse gerçekten tartışma ortamı yaratılmış lütfen daha fazla cevap yazmayın..

bizim kendi yerimiz var 17 saat calisiyor allah kolaylik versin ama bazen sabrim tukeniyor oglum 10 aylik oldu birde bana sor :50: ama cok sukir buyudu:emir_bebek: ha yardimi oldumu hayir

weiss cocugunuz yoksa bu konu hakkinda fikriniz yoksa
ozenti toplumu ornek gostermek cok komik ve bir o kadar alakasiz
siz sadece laf olsun ve konu sahibi uzulsun diye yazdiniz gercekten..

konu sahibine gelince esinizin size siz soylemeden yardim etmenizi tabiiki istersiniz
ama inanin dusunmeyebilirler hazir olurlar yardim etmeye ama mudahale etmiyorlar
bu yuzden emzirdikten sonra esinizin kucagina verin o zaten bilir gazi cikacagini
ama calisacaksa gece uyandirmayin gazi ciksin diye
bebek cok sanciliysa susmuyorsa mecbur kalmadikca tabiiki
bebeginiz uyudugunda ve esinizle basbasa kalma firsatiniz olunca
acemiligin verdigi yorgunluktan ve esinizin desteginin ne kadar onemli oldugunu
ve iyiki varsin gibisinden sozler soyleyin yani bir sekilde birbirinizi rahatladin
ve eminim bunu asacaksiniz
bazi babalar birakin gazini cikartirmayi birakin yardim etmeyi
agladigi zaman bile anneye bagirirlar sustur diye (gordum gercekten)
bazilari annelerin verdigi komutlarla yardimci olurlar
bazilari sadece severler baska turlu yararlari olmaz)))

Bu yaziniz Türk toplumunun icinde bulundugu durumun yansimasi.

Insanlar o kadar birbirinin kopyasi hayat yasamaya alismiski, artik normal hayatin akisini bile sorguluyorlar.

" Aceba herkes nasil yapiyor? ":)

Hürrem cikar TV de, koca bir toplum Hürrem yüzügü, Hürrem yatak örtüsü vb. alir herkes Hürrem olmak ister.

Bihter ´in cizmesi, kolyesi bilmem nesi cikar, herkes bihter olur.

Popüler kültürle sekillenen gölge yasamlar ve koca bir toplumun kopya hayatlari..

Yani artik esimizin cocugumuza gösterecegi ilginin dozunu bile baskalarininki ile kiyaslayarak ayarliyoruz:)

bu yoruma kesınlıkle sonuna kadar katılıyorum .

esınız calısıyor ve sız calısmıyorsunuz .
esınızden ;bez getır dıyosunuz getırıyor ,battanıye getır dıyorsunuz getırıyor ,gece uykusun da bebegınızı de oyalıyor .
ee.. daha ne ıstıyorsunuz ! altını almasını mı bebegı yıkamasını mı ?
ayrıca sunu da belırtmek ısterım ;psikologlar bebegın altını babanın degıstırmesını dogru bulmuyor .
ve 3-4 yasına gelmıs cocugu, anne ve babanın bırlıkte yıkamasını da kesınlıkle onermıyorlar .
hatta cocuk konusmaya basladıgın da anne ;cocugun ustunu degıstırırken bıle cocuktan ızın alınması gerektıgını vurguluyorlar.
buradakı amac ;cocugun vucuduna kucuklukten saygı duyulması gerektıgını savunmak ve vucudunun degerlı oldugunu ona hıssettırmek.
bu saydıklarınızın benım konumla ne alakası var dıyebılırsnız belkı ama ,
"bebeğı olanlar eslerınız yardım edıyor mu " seklın de baslık acıp ,"esım bunları sunları ben deyınce yapıyor" seklın de ıcerık gırıp
esınızın yardımını yeterlı bulmadıgınız ıcın ,yarın bu saydıklarımı da esınızden beklemenız an meselesı olabılır dıye
ben sımdıden psıkologların uyarısını belırteyım ıstedım.
canım belli kı cok hassas donemdesın .ama ınan esın gerekenı fazlasıyla yapıyor .

Son düzenleme:
weiss cocugunuz yoksa bu konu hakkinda fikriniz yoksa
ozenti toplumu ornek gostermek cok komik ve bir o kadar alakasiz
siz sadece laf olsun ve konu sahibi uzulsun diye yazdiniz gercekten..

Allah askina ezbere yazmayin yahu..Cocugum var kardesim hemde 3 tane..Özenti toplumada cuk oturuyor. Esinizin cocugunuza ne kadar ilgi gösteriyor benimki azmi yoksa cokmu gösteriyor? demek baskalarininkine bakarak kendi hayatini yönetmektir.

Avrupa`da babalarda bebek bakma izni alabiliyor ve onun yerine kadin calisiyor.
keske Türkiye`dede böyle olsa belki kadinlarimiz bu kadar bunalmazdi...
Zavalilar acinacak durumdasiniz resmen...

acikcasi hayretle okuyorum ve kadinin kadindan baska dusmani yoktur sozunun ne kadar dogru oldugunu bir kez daha goruyorum..:)))Konu sahibi arkadasim sanirim hala bir depresyondasin yasadiklarin normal ve gececek..rahatla bence...kocanda eminim ailesinde babasindan bu kadar bile gormemistir...Babalarinin cocuklarini sevmesinin bile ayip oldugu bir toplumdan geliyoruz biz...yani esin yardim istediginde yardim ediyorsa yeter canim...fazlasi icin uzulme...Herkeslede konusma malesef insanlar yasadigi her seyi unutuyor yada farkli dusunceler olabileceginide kabul etmek istemiyor...bir derdini konustugun zaman bakiyorsunki herkes mukemmel anne, mukemmel es. mukemmel gelin . vs.vs.vs. bir sen simarik bir sen doyumsuz bir sen kotu oluyorsun..bu durumda en son ihtiyacin olan seyin bu oldugunu dusunuyorum..sen elinden geleni yap esindende elinden geleni iste ve taktir et ...gun gectikce daha cok benimseyecektir...

yapabileceği şeyleri yapıyor zaten eşiniz,zaten bebeğiniz daha çok küçük,çoğu ihtiyacını siz karşılamak zorundasınız,zor bir dönemden geçiyorsunuz kafanıza takmayın bunları allah yardımcınız olsun...

valla ben evlenmeden 1 hafta öncesi işimi bıraktım.4-5 aydır çalışmıyorum ve eşim çok yardımsever.
bazen ben istemeden bile olsa bana yardım ediyor.
derli toplu,temiz bir insan çok şükür.gelsin şimdi temizlik yapalım dicem :9: ben toz alim,sen süpür,ben silim,sen silkele falan :52:
hamileyim şu an ama doğumdan sonrada yardım istiycem tabi.
onu çok yormuyorum ufak tefek yardmlar.hani tembelliğe alışmasın diye en azından :49:

Bence Eşinin üzerine çok gitme. Adam işe gidiyor sabah erken kalkıyor gün içerisinde iş sitresi çalışmakda kolay değil. Benimde 8 aylık bebeğim var çok şükür eşim sorumsuz bir insan değil bana her konuda yardımı oldu Allah razı olsun. Bebeğimiz geceleri gaz problemi olunca ağlardı gece eşimde uyanırdı ben onu yatırmaya çalışırdım sonuçta adamda sabahın 6 sında kalkıp işe gidecek biz gün içerisinde illaki dinleniriz. arada altını değiştirirdi uyuturdu. yapabılecekleri sınırlı zaten.. bebek çok küçük olduğu için Anneye muhtaç neticede. Okadar kafana takma canım bunları bir süre sonra rayına oturur herşey. sende alışırsın zaten bebek bakımına.

Eşim ikizlerimin bakımında yardım ediyor..Altlarını da alıyor,yemeklerini de yediriyor,gerekirse yıkıyor da...Tüm sorumluluğu anne alıcak,baba sadece sevmelik kucağına alıcak durumu bana göre değil....Herşey anneden beklenmemeli..Baba da çocuğun bakımını üstlenmeli......

bu konuda eşim çok yardımcı banada kızımız 6 aylık ben çalışmıyorum ama zor aylar geçirdik uykusuz sürekli gazlı ağlayan bir bebekti geceleri olmasada işten geldiğinde alırdı ayağında sallar uyutur hatta şuan o uyutuyor ben yorum yapıyorum burda mamasınıda hazırlar ben söylerim isterim o yardımcı olur üşenmez sonuçta ortak bir paydamız bebeğimiz o bizim ben üstelemiyorum hiçbirzaman ama o uyutup almak gezdirmek yedirmek istiyor ee tabi benmde işime geliyor:1::1: tabi bizim sorunumuzda ayrı herşeye karışır kalın oldu ince giydir yemiyo zorlama altı pislendi değiştir gözünü kaşıyo uykusu geldi bak sıktın ağladı offff bazen diyorumki sen anne olmalıymışsın görende 5 çocuk büyüttü sanır zsinirden tepem atınca ben böyle bakıyorum çok biliyosan sen yap diyip kestirip atıyorum yaaa böyleleride var anlayacağınız:26::26:

49 günlük bebeğim var.ilk zamanlarda sezeryanında etkisiyle çok bunalıma girdim sanırım lohusa lıktan.eşimle srekli tartışıyordum sen bebeğe bakmıyorsun diye çok ağlıyordum.oda çok yeni olduğunu ve gerektikçe ilgilendiğini söyledi.şimdi alıştık çok şükür.ama benim merak ettiğim birşey var.ben eşimden sürekli bezini getirirmisin,gazını çıkarırmısın diye hep ben istiyorum yardım.söyleyince yapıyor ama ben istiyorum ki o düşünsün.gece bebeğim uyanınca o oyalıyor sonra bebek doyarken uyuyor gazını ben çıkarıyorum sonra uyuturken battaniye getir filan diye istiyorum öyle yatıyoruz bana soruyor yapılıcak bişey var mıdiye ben hayır sen yat diyorum sonuçta ben çalışmıyorum ama o çalışıyor.ama sonra düşünüyorum oda yardım etmelimi diye.bebeği olanlar eşlerinize ne kadar yardım ettiriyorsunuz gece ve gündüz.biz daha düzen kuramadık..

esiniz elinden geldigince yardim etmeye calisiyor bence,siz soylemezseniz nerden bilsinki gaz cikarmasini filan :26:
soyleeyince yapiyormus iste daha ne istiyorsunuz yani yakinda adama al sen emzir derseniz sasirmam:9:

Eşin gerektiği kadar yardımcı oluyor bana göre. Erkek pek fazla bebek bakımından anlamaz. Eşinde soruyormuş hiç değilse yapabileceğim birşey varmı diye?
Bebek bakmak cidden çok zor. Hele ki bir yürümeye başlasın o zaman zorluğu sen görme. Bazen kendimi inşaatta çalışmış işçi gibi hissediyorum.

Benim de kızım ilk doğduğunda eşim gayet yardımcı oldu, halen de olur. Hatta ilk zamanlar gece kalktığında bir gün gece eşim bir gün gece ben uyuturduk. Sıraya koymuştuk.
Şimdi bile ben demeden eşim altını açar, bir yere giderken erkek milleti daha çabuk giyindiğinden ben hazırlanırken eşim kızımı giydirir, hatta bakarım saçlarını tarar, tokalarını bile takar:)
Banyo yaptırdıktan sonra ben banyoyu temizlerken eşim giydirir, saçlarını tarar, kurutur.
Yeri gelir mamasını, yemeğini, meyvesini yedirir.

Bazen yapmadan önce oda sorar altını değiştirim mi, meyve yedirim mi vs. gibi. Çünkü bana göre yanlış birşey yapmaktan korktuklarından soruyorlar.

Şu anda da gündüzleri ben yatırdığımdan akşamları da eşim uyutur. Ama kızım ne hikmetse babasında uyumak istemez oldu 1 aydır:)

erkek yardımcı olmalı bencede çocuk bakımında. Ne kadar bayan çalışmasa da çocuk bakımı cidden zor. Zaten o uyuduğunda da yemek, temizlik vs. yapılıyor. Daha da çok yoruluyor insan.

Bebeğini sağlıkla büyüt canm.
Galiba ben bu konuda çok sanslıyım 5 aylık bir kızım var ve abartmıyorum esim benden daha cok bakmıstır hem de büyük özenle bunu yapmaktan zevk aldıgını söylüyor
bazen ben pc basında oluyorm mesela bakıyorum ki altını degistirmis mamasını vermis icinden gelerek yapıyo
geceleri de bakar sagolsun benim canım kocam
en büyük destegim oldu gerçekten ama bizim farkımız ben çalısıyorum gerçi işe bu hafta baslıycam izndeydm
kısacası bence yapı meselesi bazısına zor geliyo bazısıda yapıyo işte
senin esinde yard. olmaya calısıyormus zamanla daha iyi olacaktır

Bebeğini sağlıkla büyüt canm.
Galiba ben bu konuda çok sanslıyım 5 aylık bir kızım var ve abartmıyorum esim benden daha cok bakmıstır hem de büyük özenle bunu yapmaktan zevk aldıgını söylüyor
bazen ben pc basında oluyorm mesela bakıyorum ki altını degistirmis mamasını vermis icinden gelerek yapıyo
geceleri de bakar sagolsun benim canım kocam
en büyük destegim oldu gerçekten ama bizim farkımız ben çalısıyorum gerçi işe bu hafta baslıycam izndeydm
kısacası bence yapı meselesi bazısına zor geliyo bazısıda yapıyo işte
senin esinde yard. olmaya calısıyormus zamanla daha iyi olacaktır

her bebek evin düzenini altüst eder. yeniden bir düzen kurmak gerekir. bebek size uymaz, siz bebeğe uyacaksınız.

20 kişi oturup sohbet etsin, odasında ağlayan bebeğin sesini sadece anne duyar. içgüdüsel bir şey bu.

eşimde bende çalışıyoruz. ben gece 5 kez kalkar oğlumun üstünü örterim. eşim 1 kez kalkar yada hiç kalkmaz. ben hasta isem veya oğlumuz hastaysa elinden geleni yapar. yardımcı olmaya çalışır. hiçbir zaman anne ile baba bir olmaz... bunu unutma.

sen eşini zorlamadan yönlendirmeye bak. özellikle haftasonları bebişinize bakması konusunda yardım iste. eminim severek yapacaktır ve öğrenecektir..

Back
X