• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeği olanlar lütfen yardım

mlk5588

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
306
159
53
Diğer
altı aylık kızım var .onunla uzun yola çıkmaktan çarşılarda gezmekten korkuyorum kızlar...çokkk zorlanıyorum bazen huysuzlanıyor yolda sürekli ağlıor..dolmuşa binmek bebek arabasıyla gezmek herşey işkence...özel arabayla bile gitmekten korkuyorum onunla...yarın inşallah tatile gidiyoruz babamlarla ...tek arabyla gidicez ama ben içim bunalıo ya ağlarsa tatili yolculuğu zehir ederse diye..pusette rahat ediyo aslında en azından kucaklarda hırpalanmıyo pusetteyken...ama arkada üç kişiyiz ve birde bebeğim...çok bunaldım evde o doğduğundan beri hiç gezmedim nerdeyse oyüzden bu riski göze alıp uzun yola çıkıyorum 4 saatlik biryer..ya nolur akıl verin bana gözüme uyku girmiyo bebek arabasıda götürmüyorum çok büyük gelio bana ya katla et falan derken zaten ck yer kaplıo bitek puseti götürcem...dertmi bu demeyin sadece canım sıkılıo ve tecrübelilerden akıl almak istiyorum..sizler uzun yola çıkarken bebeğinizle neler yapıyorsunuz

Anneniz yanınızda olacaksa hiç düşünmeden gidin. Sizin çok ihtiyacınız var belli, bebek bu ağlar çünkü onun tek iletişim yolu bu. Endişe etmeyin

Stres yapmanız normal ilk defa bebeğinizle uzun yola gideceksiniz. Ama merak etmeyin, sizin ruh haliniz çok önemli, siz huzurlu olursanız bebeğiniz de huzurlu olur.

Madem gidiyorsun tadını çıkarmaya bak. Ama arabasını almanı tavsiye ederim. En azından arabada uyutur yanına alır rahat rahat gezersin. Diğer türlü hep kucakta yazık çocuğa. Ben şahsen arabasız bir tatil düşünemiyorum

Gittiğiniz yerde çıkmayacakmısınız dışarı,sonuçta nefes almaya gidiyorum diyorsunuz,eee bebek arabası almanız şart,neyle gezeceksiniz kucaktamı,daha zahmetli öylesi,ben bebek arabasız düşünemiyorum kendimi ,kurtarıcıdır o.ben uzun yola gideceksem ilk alacağım şeydir.ve üstelik bu bir tatil ise.

Simdiden stres yaparsan hç bişeyden tat alamazsın ki... Ağlarsa ağlar bebek bu üstelik özel aracınızdasınız toplu aşıma değil ki. Annende senleymiş rahat olun braz.

altı aylık kızım var .onunla uzun yola çıkmaktan çarşılarda gezmekten korkuyorum kızlar...çokkk zorlanıyorum bazen huysuzlanıyor yolda sürekli ağlıor..dolmuşa binmek bebek arabasıyla gezmek herşey işkence...özel arabayla bile gitmekten korkuyorum onunla...yarın inşallah tatile gidiyoruz babamlarla ...tek arabyla gidicez ama ben içim bunalıo ya ağlarsa tatili yolculuğu zehir ederse diye..pusette rahat ediyo aslında en azından kucaklarda hırpalanmıyo pusetteyken...ama arkada üç kişiyiz ve birde bebeğim...çok bunaldım evde o doğduğundan beri hiç gezmedim nerdeyse oyüzden bu riski göze alıp uzun yola çıkıyorum 4 saatlik biryer..ya nolur akıl verin bana gözüme uyku girmiyo bebek arabasıda götürmüyorum çok büyük gelio bana ya katla et falan derken zaten ck yer kaplıo bitek puseti götürcem...dertmi bu demeyin sadece canım sıkılıo ve tecrübelilerden akıl almak istiyorum..sizler uzun yola çıkarken bebeğinizle neler yapıyorsunuz

Benimkiyle de yolculuk bir işkenceydi. Meğerse çocuğu yol tutuyormuş. Şimdilerde yola çıkmadan bir kaşık metpamid veriyorum, hafif uyku da yapıyor zaten. Ama 6 aylık bebeklerde kullanılır mı bilmem.

Arkada 3 kişi bir de bebek nasıl oturacak,bebeği araba koltuğuna oturtmuyor musunuz??

benim kizim da arabada kucakta olursa aglar, ama araba koltugunu sever herhalde disariyi gorebildigi icin. hic sesi cikmaz zaten uyuyakalir bir zaman sonra. kucakta rahatsiz oluyorlar zaten dar ortam kalabalik arka koltuk hic hoslanmaz siz olsaniz hoslanir misiniz? oyle dusunmek lazim. ayrica bebek arabasi olmadan ben de dusunemiyorum disari ciktigimizi. bir de cok bebekken kanguruyu severdi kizim onun icinde de hic sesi cikmazdi.

Sindi oncelikle araba koltuğu olsa elbettr en sağlıklısi ama inkankar dahilinde degil demekki bu yolcuklukta die düşünmek istedim. Normalde lutfen kullanin. Vebek icinde 4 saat cok uzun Bir mesafe degil. Sakinlestririci birseyler verseniz uyur yani. Ilac kullanabiliormu bilmiorum ama ne bilim papatya cayi, anason cayi gibi eser miktarda bitkisel destekle bence kurtarabilirsin ddurumu

Oncelikle Allah yardimcin olsun sonra ben senin yerinde olsam arabasını kesin alırdım sonuçta gezmeye gideceksin en azından rahat rahat gezersin. Birde rahat olmaya çalış stresli olduğumuz zaman hep kendimize yapıyoruz :( kalabalık gidiyorsunuz belkide durur öyle düşün annende yanında çok şükür :) şimdiden iyi tatiller birdaha gelmiyo bu günler :(

Hafif müzik türü şeyler dinletmeyi düşündün mü bazı bebekler oylede sakinlesiyo bizimki ilahilerde bazı arkadaslariminki oyun havaları ile duruyordu

Bebeğim yok ama yaşadığın stresi çok iyi anlıyorum. Yazdıklarında ablamı gördüm. Söylemesi kolay belki ama senin stresin bebeğe geçer. Sen ne kadar rahat olursan bebeğinde kendini o kadar güvende hisseder. Ablamda yaklaşık 1 sene bebeğiyle dışarı çıkamadı. Ki ne zaman çıksa ağlayarak eve geldi durmuyo bebeğim diye. Ama biz birlikte çıktığımızda hiç bi sıkıntı yaşamadan eve dönerdik :) Yani bebeğinin kendini güvende hissetmesi çok önemli. Sen rahat davran arada ki farkı çok net göreceksin :)

Sindi oncelikle araba koltuğu olsa elbettr en sağlıklısi ama inkankar dahilinde degil demekki bu yolcuklukta die düşünmek istedim. Normalde lutfen kullanin. Vebek icinde 4 saat cok uzun Bir mesafe degil. Sakinlestririci birseyler verseniz uyur yani. Ilac kullanabiliormu bilmiorum ama ne bilim papatya cayi, anason cayi gibi eser miktarda bitkisel destekle bence kurtarabilirsin ddurumu
Arabayla yolculuk imkan dahilindeyse araba koltuğu da imkan dahilinde olmalı.

Oooo bu kadar olağan şeyleri neden bu kadar dert ediyorsun ki? Ya ağlarsa, ya durmazsa, ya şöyle olursa böyle olursa diye yaşanır mı? Tabiki de olacak bunlar bebek daha gayet normal şeyler. Benim kızım 9 ayına girecek 2aylıktan beri uzun yol, pazar, market, avm, tatil neresi aklına gelirse gezdik. Ağladı da, arabada kustu da vs. ama ben hiç panik olmadım olmamda e bebek bu. Dün mesela parka gittik gelirken arabada kustu ayyyy bile demedim üst baş battı e napalım olacak bunlar.
Kasma, rahat ol bir zaman sonra pratikleşirsin. Ek gıda alıyorsa kaplara koy yemeğini, yoğurdunu yanına al. En az ikişer yedek kıyafet al ne olacağı belli olmuyor.
Haydi hayırlı yolculuklar.

bende bebeğim 6 aylıkken 7-8 saatlik bir yola gitmiştim ve benim oğlumda sizinki gibi huzursuz bir bebekti arabada uyuduğu zaman sıkıntı olmuyordu fakat uyandığı zaman çok sıkılıp sürekli ağladı bir şekilde yolculuğunuzu yapıyorsunuz eline oyalanması için birşeyler verin işe yararsa yoksa yapabilecek pekte birşey yok..

bebeğinizle hayatın her anını paylaşacaksınız.
6 aydır nasıl çıkmadınız bir yere anlamadım ki?
ne kadar erken alışırsanız sokaklara size de ona da o kadar faydalı olur.
neden bu panil? herkes geziyor bebeği ile. kızım 20 günlükten beri sokaklarda 3 aylıkken tatilimizi yaptık, fırsat buldukça kaçtık. evet arabada zor oluyor ama olsun. onunla her şey güzel. ağlayınca anneniz de siz de onu susturabilirsiniz. ağlayacak zaten bebek bu.
oto koltuğu kullanmamanız çok tehlikeli imkan varsa kullanın ama bebek arabasını mutlaka götürün. ona da günah, size de.

Back
X