Çocuk Hastalıkları Bebegi perianal fistul ameliyatı olan var mı????

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ngunonu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
1
0
36
Ankara
4.5 aylık bebişim perinanal fistul ameliyatı olacak. Daha önce bu ameliyatı bebeğine
yaptıran var mı? Nerde kime yaptırdınız? Sonuçlarından memnun musunuz?
Riskleri beni korkutuyor. Lütfen yardım.....

merhaba benimde bebeğim 4,5 aylık ve perianal fistül teşhisi koyuldu.İzmirde yaşıyorum ve bende kime yaptıracağımı bilmiyorum,Üniversite hastanelerinde özel muayene kalktı hocalara ulaşmak zor ulaşsak bile ameliyata girermi?Özelde yaptırsam 2,5 -3 milyar gibi bir masrafı olacak ,parası önemli değil ama bu ameliyatı iyi yapan tecrübeli bir hekim bulmak lazım ,senin tecrübelerinden faydalanmak isterim yardımcı olursan çok sevinirim :)

arkadaşlar benim de bebeğim 8 aylık ve 11 ekimde perianal fistül ameliyatı olacak:S çok fena bunalıma girdim bana da bilgi verin lütfen risklerinden çok korkuyorum benim bebeğim istanbul çapa tıp fakültesinde olacak ameliyat. ameliyat nasıl oluyor? riskleri ne boyuttadır? ameliyat sonrası iyileşme süreci, beslenmesi v.b yardımlarınızı bekliyorum anneler

Merhaba,
Bebeklerinize konulan fistül teşhisi için öncelikle geçmiş olsun diyorum. Her ne kadar konular geçmiş olsa da yeni araştıracaklar için yazmak istedim.

Yaklaşık 1-2 aylıkken fistül ameliyatı geçirmişim öyle apse patlatma gibi değil. Bildiğiniz ameliyat, kalın bağırsağımda delinme olmuş ve dışkımı vajen bölgeden yapmışım. Bu nedenle rahmin içi de dahil olmak üzere zehirlenme riskini ortadan kaldırmak için boşaltmışlar. Ameliyat riskli olmasına rağmen tabiiki çocuklarınızın sağlığı için mutlaka ama mutlaka konusunda uzman bir hekimi bulmanız gerekmekte. Beni çapa tıp fakültesinde uzman doktorlar ameliyat etmiş.
Ameliyat sonrası doktorlar normal bir ergenlik ve kadınlık geçirememe riskimin bile olabileceğini söylemişler ve rapor vermişler her ihtimale karşı risklerinin olabildiğini anlatan işte evlenirsem eşime açıklayıcı olsun toplum tarafından ayıplanmasın felan diye heralde. Tabi sene 1985 tıp ne kadar ileride bilemem öyle ki annem ne ameliyatı olduğumu dahi pek anlamamış. Ameliyatı çapa tıp fakültesinde olmuşum yara kapandıktan sonra taburcu olmuşum felan...
Ergenlik yaşıma geldiğimde annem böyle bir riskimin olduğunu, normal olmazsam korkmamam gerektiğini falan herşeyi anlattı. Tabi o yaşıma kadar hep doktora gidip alt tarafa da bi baktırıyodu yara ne alemde diye :) Neyse ki 11 sene boyunca temizledikleri organlar felan kendini yenilemiş. Normal yaşımda normal bir ergenlik geçirdim regli oldum. Evlendim normal bir ilk gece geçirdim. Herşey çok normal sadece ameliyat yapılan bölgede ameliyatsız olan kadınlara göre vajen ve makat aralığım daha az, bu sadece normal doğum yapmamın risk olarak bana zararı olduğu bir şey. Şimdi sadece anne olmak kaldı doktorum bir sakınca bir engel görmüyor.
Bebeği fistül ameliyatı olacak anneler, korkmayın sadece uzman doktoru bulun hepimiz biliyoruz ama "onlar daha bebek" ve sorunsuz büyüyolar da. Sadece ameliyat sonrası temizliğe çok dikkat edin çünkü bakteri alma riski daha yüksek oluyor. Vajen temizliğini ihmal etmeyin yeterli...
Herkese acil şifalar biraz olsun korkunuzu azaltabildiysem ne mutlu...

4.5 aylık bebişim perinanal fistul ameliyatı olacak. Daha önce bu ameliyatı bebeğine
yaptıran var mı? Nerde kime yaptırdınız? Sonuçlarından memnun musunuz?
Riskleri beni korkutuyor. Lütfen yardım.....
Merhaba ameliyat oldumu bebeğiniz ? Lütfen yardımcı olurmusunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…