Çocuk Hastalıkları Bebeği sürekli kusan(ya da kusarak büyümüş) anneler,banada bir akıl verin :((

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
benim oğlum 6 ay boyunca günde en az 7-8 kere kusardı en sonunda gastrolojiye götürdüm bebek reflüsü denildi iki ilaç kullandım kusması kesilmişti. Ama bende çok üzülürrdüm yediği boşa gidiyor diye ama pek ilgisi yokmuş moralinizi bozmayın. 6 aydan sonra düzelmeye başlıyormuş.

Yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarımı hatırladım. Benim kızım da ilk 3 ay bi yasndan emerken bi yandan da kusuyodu. Hem de öyle böyle değil, ağız dolusu.. Dediğin gibi bizimkinin de önünde önlük, bez, benim omzumda bi bez daha.. Ona rağmen onun üstü, benim kıyafetlerim, halılar, yatağımız,, her yer kirleniyordu.. Bir günde kaç kez üstümüzü değişiyorduk sayamıyodum bile.. Üzerini değiştirmek için yatırıyodum, temiz kıyafetler giydirip kucağıma aldığım saniyede tekrar kusuyodu.. Bazen emdikten saatler sonra bazen de emerken bi yandan kusuyodu...
Doktor 15-20 dk emmesi gerektiğini söylediğinde ağlayacaktım nerdeyse.. Bizimki 2dk bile zor emiyor, sonra ağlayarak kusmaya başlıyodu. O kusmadan kucağıma alıp dik bi vaziyette ayakta birtaz dolaştırmayı başarabilirsem emmesine az çok mani olabiliyodum..
Doktor bu kusmasının sebebinin gazdan kaynaklandığını söyledi. Bi yandan da kusan bebeği sık sık emzirmek gerek diyodu.. Meğerse benim bebeği bu kadar sık emzirmem ona gaz yapıyomuş. Gaz da kusmasına sebep oluyomuş. Kusunca da yine acıkıp yine emmek istiyomuş. Kısır döngü yani.. Tabi ben bunu kusmaları geçtiğinde anladım ne yazıkki... :(((

canım benim bebeğimde de laktoz intolernası var zaten,Şu an gecti o zaman değil mi?ne guzel yavrun atlatmış o sıkıntıyı.İnsallah benimkide düzelir.Bend eyoğurt peynir vs yiyemiyorum.Laktozsuz mama veriyorum,mamayı yiyince pek kusmuyor ama beni emince fena kusuyor..Senin bebeğinin kilo alımı nasılsı peki.Birde mama olarak ne kullandın??

benim oğlum 6 ay boyunca günde en az 7-8 kere kusardı en sonunda gastrolojiye götürdüm bebek reflüsü denildi iki ilaç kullandım kusması kesilmişti. Ama bende çok üzülürrdüm yediği boşa gidiyor diye ama pek ilgisi yokmuş moralinizi bozmayın. 6 aydan sonra düzelmeye başlıyormuş.

bizede aynı teşhisi koydular.Birde laktoz intoleransı var.Reflü için ilaç vermedi bana doktor.Sanırım gaviscon kullanmışsındır.İşe yaradımı peki,birde bu kadar kusmasına rağmen ayda kaç gr kilo alıyordu canım..

Yazdıklarını okuyunca kendi yaşadıklarımı hatırladım. Benim kızım da ilk 3 ay bi yasndan emerken bi yandan da kusuyodu. Hem de öyle böyle değil, ağız dolusu.. Dediğin gibi bizimkinin de önünde önlük, bez, benim omzumda bi bez daha.. Ona rağmen onun üstü, benim kıyafetlerim, halılar, yatağımız,, her yer kirleniyordu.. Bir günde kaç kez üstümüzü değişiyorduk sayamıyodum bile.. Üzerini değiştirmek için yatırıyodum, temiz kıyafetler giydirip kucağıma aldığım saniyede tekrar kusuyodu.. Bazen emdikten saatler sonra bazen de emerken bi yandan kusuyodu...
Doktor 15-20 dk emmesi gerektiğini söylediğinde ağlayacaktım nerdeyse.. Bizimki 2dk bile zor emiyor, sonra ağlayarak kusmaya başlıyodu. O kusmadan kucağıma alıp dik bi vaziyette ayakta birtaz dolaştırmayı başarabilirsem emmesine az çok mani olabiliyodum..
Doktor bu kusmasının sebebinin gazdan kaynaklandığını söyledi. Bi yandan da kusan bebeği sık sık emzirmek gerek diyodu.. Meğerse benim bebeği bu kadar sık emzirmem ona gaz yapıyomuş. Gaz da kusmasına sebep oluyomuş. Kusunca da yine acıkıp yine emmek istiyomuş. Kısır döngü yani.. Tabi ben bunu kusmaları geçtiğinde anladım ne yazıkki... :(((

çok geçmiş olsun canım,evet gazda kusturur.Benim kızım emerken öyle sesli kusuyorduki,birde tıkanıp nefessiz kalıyordu.Şu an gasız kusuyor ama burnundan falan fıskırdığı cok oluyor.Senin bebeğinin kusmaları ne zaman gecti peki?

bizede aynı teşhisi koydular.Birde laktoz intoleransı var.Reflü için ilaç vermedi bana doktor.Sanırım gaviscon kullanmışsındır.İşe yaradımı peki,birde bu kadar kusmasına rağmen ayda kaç gr kilo alıyordu canım..

Gaviscon ve motilium birlikte kullandım evet çok işe yaradı ama yoğurt ve muz yese yine kusardı neyse ki o problemde bitti. Kusmanın kiloya bi etkisi olmuyormuş benim oğlum çok iştahlı değil malesef o zamanda boyuna göre zayıftı şimdi de öyle..

çok geçmiş olsun canım,evet gazda kusturur.Benim kızım emerken öyle sesli kusuyorduki,birde tıkanıp nefessiz kalıyordu.Şu an gasız kusuyor ama burnundan falan fıskırdığı cok oluyor.Senin bebeğinin kusmaları ne zaman gecti peki?

En çok nefessiz kalması panikletiyodur heralde... :sinifsinif: Elinden de bişey gelmeyince psikolojisi bozuluyo insanın..
Bizimkinin 4. ay itibarıyla azaldı kusması. 10gün sonra 5 aylık olcak, hala bazen kusuyor ama çok şükür ki öncekiler gibi değil artık.. Önceden tomar tomar bezler kusmuk olurdu akşama kadar.. Şimdi bazen çok emdiğinde ya da hızlı emdiğinde falan kusuyor. İnşallah seninki de yakın zamanda iyileşir canım..

evet canım hemde ne panikleme bazen herzamankinden bikaç saniye nefessiz kalıyor o zaman elim ayağım titriyor..sanki hiç nefes alamayacak sanıyorum.Artık geçsin istiyorum:((

benim kardeşimde de aynı sorun vardı dr dr gezdik hatta bir gün annemin yanına odaya indiğimde kusmus ve kusmuguyla bogulmaya baslamıştı mosmordu sonra özel dr una gittik dr yüzüstü yatırın kafgasınıda yana çevirin en aından gece bogulmasın dedi ve zmanla geçer bi kaç ay geçsin dedi ve geçti de ama bizde çok çektik üstümüz basımız hep kusmuktu inş yakın zamanda gecer bogulmamasına dikkat edin sadece :)

cnm aynı sorunları bizde yaşadık bebek reflüsü bu.6 aya kadar geçecek yavaş yavaş ama bu süre içinde bebeğini emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkaracaksın,30 dk dik konumda midesine baskı yapmadan ayakta gezdireceksin.ben bu şekilde atlattım.geçmiş olsun.

canım doktorda 6 ay dedi aslında ama bana sanki geçmeyecek gibi geliyor hiç..azalarakmı geçer acaba,yada ya geçmezse:((

saol hemen hemen yasına kadar devam etti ama azalarak ilk başlardaki gibi değildi yani :)

bi de emzirirken falan dikkat etcekmişiniz burnu tıkalımı nasıl diye yoksa öbür türlü hava yutuyor ve gaz yapıyor o da kusturuyormuş

inş sizinkide geçer kısa sürede:)

Merhba cnm benım oğlumdada reflü vardı 5 gün küvezde kaldık midesinde ne warsa %90 nınıçıkartıyordu ... serumlarla beslendı 5gün..sonra ilaç tedavisi ile çıkarttılar bizi GAVISCON VE METMAMID KULLANDIK iyi geldi motılıum da kullandık o pek etki etmedi bize .ilk aylar beni emer emmez bazende emıyorken kusardı hattadiyordukki sütümmü yaramıyor ondan mıkusuyor hep ...çok üzülürdüm çok ağlardım geçmıcek diye sonra biz doktorumz tavsiyesi ile (doktorumuz çok iyi)humana ar ye başladık emeremmez bu mamadan yapıp verıyordum ve kusmuyordu..ama noldu bu seferde omamaya alıştı benı emmemeye başladı bebrona alıştı tabii..şimdi ek gıdalara daha yenı yenı başlıyoruz 4aylık olduk...sütümde kesildi gelmıyor hiç...(ailevi sorunlaryüzünden)şimdi çok azaldı kusması ama bazen oluyor o gün boyunca kusuyor..yanı yok denecek kadr azaldı çok sükür ...doktorumz bize dediki ne zaman hareketlnmeye başlar veya oturmaya başlar ozaman tam anlamıyla gecebılır dedi ..geçicek hiç kafana takma...opuyorumnanaktan

çok geçmiş olsun canım,banada o mamyı verdiler ama içindelaktoz olduğundan bebeğim kullanamıyor.cunki laktoz intoleransı var,ilaç içinse eğer kilo alımında sorun olursa,o zaman ilaç veririz dedi.o ay 900 gr aldı.gerçi şu an yine kilo alımı durdu ama bakalım ne olacak.Dediğin gibi geçicek zamanla bekleyip göreceğim.olmazsa ilaç kullanır napalım.teşekkürler yorumun için

çok geçmiş olsun canım,banada o mamyı verdiler ama içindelaktoz olduğundan bebeğim kullanamıyor.cunki laktoz intoleransı var,ilaç içinse eğer kilo alımında sorun olursa,o zaman ilaç veririz dedi.o ay 900 gr aldı.gerçi şu an yine kilo alımı durdu ama bakalım ne olacak.Dediğin gibi geçicek zamanla bekleyip göreceğim.olmazsa ilaç kullanır napalım.teşekkürler yorumun için

laktoz intoleransini nasil anliyorsun ben cok sut ve sut urunleri tuketiyorum ve halen cok kusuyor kizlarim icim gidiyor kustuklarinda ben anne sutuyle besliyorum bu ay cok az kilo almislar sadece 300 gr mafoldumben 4 aylik oldular

canım alttan çok gaz çıkarıyor öncelikle.kakasında mukus var sümüksü uzayan bişey.ilk olduğunda fışkırtarak ve köpükle kaka yapıyordu.çok gaz sancısı ve ağlaması vardı.Laktazim damla kullanınca baya azaldı.şimdi azaldı mesela bir dilim peynir yiyorum,çok etkilemiyor.
bu arada sütün yetiyormu.bunu sormak istemem cunki annenin morali bozulur ve otomatik olarak sütü azalır diye düşünüyorum.ama eğer kilo alımı azsa gece yatarken en azından mama versen.Ben öyle yapıyorum.bi öğlen bide gece mama veriyorum.zararı yok.Yoksa hiç kilo alamadı benimki.mama yiyince kusması azalıyor,anne sutunu ise hemen kusuyor.belki işe yarardı canım..

benim bebeğimde çok kusardı sadece mama ile besleniyordu mama yedikten sonra kaldırmaya korkuyordum kusacak diye gazını bile çıkaramyodum çünkü hemen kaldırınca olduğu gibi çıkarıyordu bu şekilde 5 aylık olana kadar gitti şükür zamanla azaldı şu an yok gibi arada bir oluyor bebeğm 7 aylık oldu şimdi ek gıdalara başladıktan sonra azaldıı günde en az on kere üst değiştiriyodum tabi kendi üstüm yastık çarşaf hariçç inş. seninde geçer zamanlaa

benim kızım 6 aylık olana kadar sürekli kustu.her beslenmesinden sonra tüm yediğini çıkarırdı.Beslemeden önce 2 önlük,3 mendil koyardım boynuna yine de sırılsıklam olurdu üstü başı.gece uykusundan kusarak uyanırdı,sabaha kadar ağlardı.Doktoru gaz probleminden kaynaklanıyor.O geçince kusması da geçer dedi.Kızım kakasını da yapamadı 6 ay fitille 3 günde bir ben yaptırdım.Çok zor bir dönemdi ama geçti.Böyle böyle büyüyecek allah yardımcın olsun.

Back
X