Bebeği yatırma şekli

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
Kızlar selam

Harvey Karp'ın kitabını okuyorum, orada diyor ki bebeği sırt üstü yatırın? Biz hep yastıkla destekleyip yan yatırılır diye bilmiyor muyuz? Hatta kafasını çevirmeye başlayınca yüz üstü? Acaba ben yanlış mı biliyorum? Sırt üstü yatırmak akıllıca mı? Allah korusun kusup boğulursa? Siz nasıl yapıyorsunuz

İlk haftalar hep yan yatırdım 1.5 2 ay kadar sonra hep yüzüstü yatırdım ve gerçekten yüzüstü yatırmak çok iyi geldi bebeğime gaz sancıları büyük ölçüde azaldı

Allah bağışlasın. Ben de etrafımdan hep bu şekilde duydum. Ondan kitap şaşırttı beni.

Hiç yüz üstü yatırmadm , sadece gaz sancısı olduğu zamanlarda uyanıkken yüz üstü yatırdım onun dışında ya yan ya da sırt üstü. Yüz üstü yatırmak büyük risk kafasını döndürüp boğulabilir. Yine de sen bilirsin tabi

Yan yatırdım hep bir kere ilk aydi sanırım yanimda yatıyordu sirt ustu, kusmaya başladı Allahtan yanındaydım yoksa bogulurdu :( o yuzden kendi dönene kadar hep yan yatırmaya çalıstım simdi büyüdü 10 aylık oldu döne döne yatıyor sıgamıyor bir yere ;)

Demek en mantıklısı yan yatırmak. Ben o yastıklardan aldım ama işe yaramıyormuş galiba. Kullanan var mı ki?

Sirt ustu yatirabilirsin ama yataginin alrina yastik koyarak biraz yuksek olmasi gerekiyornus ki kusmasin diye. Kusarsa yutmasin diye. Yanlisda kacabilir. Sirt ystu yatirsan bile basini saga yada sola cevir. Ayrica duz yatirirmak ayni pozisyon iyi degil bence baski oluyor vucuda ve kafa şekli sekilleniyor. Kafasinin arkasi dumduz olur. Gunduz ben yanindayken yuzustu yatiriyorum basi yana dogru sirtinida ovalayinca hafif gazda cikartiyor. Dr da bana senin yada birinin gozetiminde yuzustu yatirin dedi. Ama gece yada yaninda biri yoksa o sekilde birakmayin. Yan yastiklari aldim. Onunla yatiritdim gece. Cok hafif dondurdum. Onsuz devrilebilir. Kullan mutlaka. Her emzirmede pozisyonu degistirdim. Yazik yani sabaha kadar gunduz gece ayni pozisyon olufmu yazik cocuga . . Banada cok diyorlardi biz hep yuzustu yatirirdik sakin gece yanibda yokken oyle yatirma. Yorulup kaldiramayabilir basini. Kendi sonraki aylarda donmeye basladimi istedigi gibi yatiyor zaten. O kitabi bende okudum.

Son düzenleme:
İlk zamanları hep yan yatırdım şuanda hep yüzüstü kafayı çeviriyor yan donmelere de başladık kendi kendimize 3 aylik bebegim

Oğlum doğduğundan beri yüzüstü yatmayı seviyor.
Reflü yatağı kullanıyorduk, yanları destekli olmasına rağmen, yan yatırdığımızda 3 5 günlük bebek yüzsüstü dönüveriyordu.
Folik asit bebekleri işte.:)
Önemli olan bebeğin kendini kurtarabilmesi.
Bu sebeple de ebeveyn olarak sürekli takipte bulunmanız.
Ona göre bebeğiniz için en iyi uyku stilini belirleyebilirsiniz.

Oğlum doğduğundan beri yüzüstü yatmayı seviyor.
Reflü yatağı kullanıyorduk, yanları destekli olmasına rağmen, yan yatırdığımızda 3 5 günlük bebek yüzsüstü dönüveriyordu.
Folik asit bebekleri işte.:)
Önemli olan bebeğin kendini kurtarabilmesi.
Bu sebeple de ebeveyn olarak sürekli takipte bulunmanız.
Ona göre bebeğiniz için en iyi uyku stilini belirleyebilirsiniz.

Acemilikten yanlış yaparız diye çok korkuyorum işte

Ben hep sirtustu yatirdim iki bebegimi de. Kustuklari zaman baslari saga ya da sola donuk oldugundan bogulmuyorlar korkmayin. Yuzustu yatirmak hem pozisyon olarak akcigere hava girisini azaltip hem de basini ceviremezse havasiz kalip ani bebek olumlerine sebep oluyormus. Dr gunduzleri sadece bizim gozetimimizdeyken yan yatirabilecegimizi soylemisti

Ben hep sirtustu yatirdim iki bebegimi de. Kustuklari zaman baslari saga ya da sola donuk oldugundan bogulmuyorlar korkmayin. Yuzustu yatirmak hem pozisyon olarak akcigere hava girisini azaltip hem de basini ceviremezse havasiz kalip ani bebek olumlerine sebep oluyormus. Dr gunduzleri sadece bizim gozetimimizdeyken yan yatirabilecegimizi soylemisti

Nasıl başı sağa ya da sola dönük olacak şekilde sırt üstü yatıyor çeviremez mi başını ay anlayamadım :(

Nasıl başı sağa ya da sola dönük olacak şekilde sırt üstü yatıyor çeviremez mi başını ay anlayamadım :KK43:
Bebekler sirtustu sattiklarinda biz yetiskinler gibi kafalarini dumduz tutmuyorlar. Ya saga ya da sola ceviriyorlar

Back
X