Bebeği yatırma şekli

Bebekler hemen hemen 1 yaşına kadar ağızdan nefes alamazlar. Kussalar da burundan nefes almaya devam ederler. En fazla ağzında kalanı geri yutar.

Bu makaleyi eşime de okutmam lazım, o bu konuda çok hassas. Allah vermesin 3 aylık yeğeni uykusunda kustuğu için nefessiz kalıp öldü. Eşim çok etkilendi bu olaydan. Ama bebek hangi pozisyonda uyuyordu onu bilmiyor. Sabaha kadar başında bekleyeceğini iddia ediyor. Hakkımızda hayırlısı.

Bu makaleyi eşime de okutmam lazım, o bu konuda çok hassas. Allah vermesin 3 aylık yeğeni uykusunda kustuğu için nefessiz kalıp öldü. Eşim çok etkilendi bu olaydan. Ama bebek hangi pozisyonda uyuyordu onu bilmiyor. Sabaha kadar başında bekleyeceğini iddia ediyor. Hakkımızda hayırlısı.

Esiniz ayni ben.
Aslinda oyle bir olaya da tanik olmadim ama gece surekli uyanip kontrol ediyorum nefesini.

sağlıklı bir bebeğin sırtüstü yatarken boğulup ölmesi imkansız olmasa da çok düşük bir ihtimaldir. Gırtlağına sıvı değdiği anda ve sıvı ciğerlerine inmeden öksürme refleksi devreye girecektir. Yüzüstü yatarken gırtlağın aldığı şekil sebebiyle boğulma riskinin tama fazla olduğunu bile rahatlıkla söyleyeibliriz. Yan yatırmak da yüzüstü düşmeyeceğinden emin olunabilirse güvenli sayılabilir ama her halükarda en iyisi sırtüstü yatırmaktır. Ayrıca boğulma riskinden de daha tehlikeli bir durum olan ani bebek ölümü sendromu riskini tamamen ortadan kaldırmasa da oldukça düşürmektedir sırtüstü yatırmak

Back
X