Bebeğim 1 yaşında ve ben tekrar hamile olduğumu öğrendim. Napacağımı şaşırdım. Nolur fikir verin yardıma ihtiyacım var

Çokk teşekkür ederim. Ben aslında 2 yaşındayken hamile kalıp aralarında 3 yaşa yakın fark olsun istiyodum ama olmadı. İlk çocukta aylarca beklemştk buysa dikkat ettğmz halde birdenbire geldi. Nolduğunu bile anlamadık. Hala duruma alışamadım. Her sabah uyandığımda bu gerçekle tekrat tekrat yüzleşiyrum. Zorlanıyorm. Kızıma hakszlık yapıyomş gibi hiasedyrum ve bu beni mahvediyo
Biz de 3 yaş arayla istiyoduk, 2 yaş gibi gebe kalırım diye hrp korundum. İlk oğluma da 10 ayda gebe kalmıştım.

Korunurken nası oluyo da kaza oluyor o detayı lütfen benimle paylaşır mısınız?
Ben de o kazadan yapıcam da 😂
Yani takıyosun prezervatifi, işin bitince çıkarıyosun.
Ya da düzenli doğum kontrol hapı ya da spiral. Bunlardan 3 ünden birini yapmadıysanız korunuyoruz demeyin noğlur psikolojim bozuluyor😞
Gecen bi arkadasta gelmiş diyo ki kazayla, 28 günde adet oluyo, 14 gün ilişki oluyo prezervatif takma nasılsa gebe kalmıom diyo?? Sonra gelmiş kazayla diyo, bari kazayla demeyin ya 🙄

Merhaba,
Ben de oğlum 1 yaşındayken aklımdan dahi geçmezdi, prezervatifi hiç atlamadım.
Ama 2 yaşına gelmeden ikinci olsa keşke demeye başladım.

Bi arkadasım 36 da birini 37 de ikinciyi doğurdy, 10 aylıkken ikinciye gebe kaldı. Hiç de öyle hissetmedi, bi tek doğduğu ilk 2 ay fln zor oldu. Ama ilk çocugu öylr huysuzdu ki anlatamam, kardeş gelince düzeldi.
Şuan kadın 38 e girdi, 2. Oğlu da yaşına girdi ve 3. Yü istiyor
Kadın da çalışıyor, hatta 6 aydır deniyomuş grbe kalamıyomuş diye üzülüyor.
Çalışma saatlerimi azaltıcam diyor..
bu kadın bu arada psikolog...
benim oğlum şuan 2.5 yaşında, dünya etrafında dönüyor sanıyor. Eylülde korunmayı bıraktık, keşke o zaman gebe kalsaymışım diyorum. O zaman hayatla tanışır ve bu edalarından kurtulurdu..
her gecen ay strese giriyorum, eve kardeş gelmeden güçlü bir çocuk olamayacak gibi hissediyorum. Hep böyle annesini babasını zorlayacak diye korkuyorum..
bu da ikinci örneğim..
Çok da güzel olmuş kazayla,
Allah sağlık sıhhat vermiş..
Kadınların çoğunun istediği elde edemediği yaş aralığı siz istemeden gelmiş .
Yaa ne güzel yazmışsınız çoook teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Ben korkuyorm sadece yetememekten. Böyle örnekler veren çok kişi oldu demekki doğru. Kkardeş gelince büyüyor bebekler çocuklar kaç yaşında olurlarsa olsunlar kardeşsz büyüyemiyorlar sanırm. Yaş aralığının az olması da arkafaş gibi olmaları açısından bi yandan iyi. 2 yaşında olaydı daha iyiydi ya neyse🤷‍♀️

Biz de 3 yaş arayla istiyoduk, 2 yaş gibi gebe kalırım diye hrp korundum. İlk oğluma da 10 ayda gebe kalmıştım.

Korunurken nası oluyo da kaza oluyor o detayı lütfen benimle paylaşır mısınız?
Ben de o kazadan yapıcam da 😂
Yani takıyosun prezervatifi, işin bitince çıkarıyosun.
Ya da düzenli doğum kontrol hapı ya da spiral. Bunlardan 3 ünden birini yapmadıysanız korunuyoruz demeyin noğlur psikolojim bozuluyor😞
Gecen bi arkadasta gelmiş diyo ki kazayla, 28 günde adet oluyo, 14 gün ilişki oluyo prezervatif takma nasılsa gebe kalmıom diyo?? Sonra gelmiş kazayla diyo, bari kazayla demeyin ya 🙄
Olunca anlarsın canım benm😂anlatamıyorum malesef. Doğumdan sonra hamile kalmak sanırım çok daha kolay

Oooo sizinki daha fenaymış. Nasıl başettiniz bu durumla? Allah bağışlasın kuzucuklarınızı🤗
Daha baş edemedim :)) şuan küçüğü 2 aylık ama 2 ayda çöktüm resmen mecbur ev işleri yemek felan da yapiyorum psikolojik olarak diplerdeyim bunalıma girdim yüzüm gülmüyor desem yalan olmaz

Yaa ne güzel yazmışsınız çoook teşekkür ederim. İçime su serptiniz. Ben korkuyorm sadece yetememekten. Böyle örnekler veren çok kişi oldu demekki doğru. Kkardeş gelince büyüyor bebekler çocuklar kaç yaşında olurlarsa olsunlar kardeşsz büyüyemiyorlar sanırm. Yaş aralığının az olması da arkafaş gibi olmaları açısından bi yandan iyi. 2 yaşında olaydı daha iyiydi ya neyse🤷‍♀️
Bak ben nerdeyse bi sene önce aynen bu cümleyi kurdum, tarih begenmedim . Şimdi 3 yaşından önce olaydı iyiydi diyorum. Ama 12 aylıkken ben gebe kalsam çok ağlardım çok zordu hayatım

Daha baş edemedim :)) şuan küçüğü 2 aylık ama 2 ayda çöktüm resmen mecbur ev işleri yemek felan da yapiyorum psikolojik olarak diplerdeyim bunalıma girdim yüzüm gülmüyor desem yalan olmaz
Ooffff ya işte korkularımın sebepleri😣ama napalım yapack bşy yok

Evet planlı olmadığınfan daha çok şoktayım. Belki de bu nedenle bu karmakarışk duygular içindeym. İnşallah yakın zamnda tadını çıkarmaya başlarım 😊belki o zamana etrafımdakiler de alışır bu duruma

Arkadasim 7.ayina kadar alisamadi iki numaraya 😂 şimdi 8 aylik emekliyor. Görsen çok yoruluyor ama o kadar tatlilar ki abi kardeş ❤

Öncelikle hayırli ugurlu olsun 2.yavrunuz 🙏🙏 Kaza ile kalındı,istemeden oldu ,nasıl oldu anlamadım sözlerini duyuyoruz bazı gebeliklerde ve ben şahsi fikrimce yeterli korunmadigini düşünüyorum çiftlerin.Eğer gercekten ama gercekten istemeseydiniz bunun nerdeyse yüzde yüz yöntemleri var.Bunların hepsini uyguladiniz mi? O zaman şaşırmayınız..Hamile kalmanız gayet doğal.Üstelik yeni dogum yapmiş insanlarin gebe kalması cok cok daha kolay oluyor bir makalede okumuştum.Aldırmayi asla düşünmeyin ! Allah sağlıklarla kucaginiza aldirsin insallah yavrunuzu.Annenize de kızmayin lütfen..Onlar hayatin zorluklarıni sizlerden daha iyi bildikleri icin böyle tepki gösteriyorlar.Ama zaman icinde kabulleneceklerdir merak etmeyin.Hem onlara da sormadan bazı sorumluluklari yüklemiş oluyorsunuz.Bakalim sagliklari el verecek mi yanınıza gelip dogumda kalmaya vs gibi düşünüyorlar.hem sizi hem kendilerini düşünüyorlar o yüzden kızıyorlar..Ama illa ki alışacaklar.Cevremde cok böyle örnek gördüm.Tekrar hayirli olsun yavrunuz.Coğu kişinin hayali unutmayiniz..

Öncelikle hayırli ugurlu olsun 2.yavrunuz 🙏🙏 Kaza ile kalındı,istemeden oldu ,nasıl oldu anlamadım sözlerini duyuyoruz bazı gebeliklerde ve ben şahsi fikrimce yeterli korunmadigini düşünüyorum çiftlerin.Eğer gercekten ama gercekten istemeseydiniz bunun nerdeyse yüzde yüz yöntemleri var.Bunların hepsini uyguladiniz mi? O zaman şaşırmayınız..Hamile kalmanız gayet doğal.Üstelik yeni dogum yapmiş insanlarin gebe kalması cok cok daha kolay oluyor bir makalede okumuştum.Aldırmayi asla düşünmeyin ! Allah sağlıklarla kucaginiza aldirsin insallah yavrunuzu.Annenize de kızmayin lütfen..Onlar hayatin zorluklarıni sizlerden daha iyi bildikleri icin böyle tepki gösteriyorlar.Ama zaman icinde kabulleneceklerdir merak etmeyin.Hem onlara da sormadan bazı sorumluluklari yüklemiş oluyorsunuz.Bakalim sagliklari el verecek mi yanınıza gelip dogumda kalmaya vs gibi düşünüyorlar.hem sizi hem kendilerini düşünüyorlar o yüzden kızıyorlar..Ama illa ki alışacaklar.Cevremde cok böyle örnek gördüm.Tekrar hayirli olsun yavrunuz.Coğu kişinin hayali unutmayiniz..
Çok teşekkr ederim iyi dileklerinx için. Çok daha fazla dikkatli olsaydık keşke. Ama bu kadar çabuk ve kolay olablceği aklımn ucuna gelmedi çünkü ilki bizi 7 ay uğraştrmştı. Bakalım hayrlısı diyorm artık. Allah güç versn sabır versn bana çnkü tek bakcam

Kızlar bşy daha sorcam. Benm kızım doğduğundan beri sağdam emmek istemedi hep soldan beslendi. Ama hala sağdan sarımsı süt geliyor ama tadı acaip kala kala değişmş tadı ki yüzünü buruşturyo verdğmde. Doğum yaptğmda o göğsm tekrar normale döner mi yoksa sağıp sağıp boşaltmam mı gerekiyo. Diğeri de almazsa sağdan o zaman yandm demektr çünkü yetmez. Üstelik kullanılmayan kısım minicik kaldı😂diğeri de kocaman oldu🤷‍♀️🤦‍♀️

Bütün gün kendimi ikisine birden bakabileceğime ikna ediyorum. Diğer gün sabah uyanıyorum yine boşlukta buluyotm kendimi. Ağlamaktan kendimi alamıyorum. Neden daha fazla dikkat etmedmki ne kadat salağım. Annem aramıyo bile moralim çok bozuk. Kimsr istemiyo sanki. İçimdeki miniğim çok haksızlık yaptm sana özür dilerim.. Yanlış zaman yanlış😭😭😭

Bu kadar korkma be bacım. Allah herşeyin kolaylığını verir "Zorlukla beraber kolaylık vardır" demiyormu? Bende tek başımayım lohusalığım bile yalnız geçti zordu ama Allah bi şekilde yardım ediyor. Oğlum 23 aylık şuan 2.yi 6 aydır istiyorum. 3,5 ay önce hamileydim 10+3'de kürtaj oldum 🥺 Rabbim sağlıklısını nasip etsin. Ben oğlumu anca 2-3 ay emzirebildim üzüldüm ama nasiptir herşey yani sen 1 senedir emziriyosan o bile Allah'ın lütfu. Arkadaş gibi büyürler bence daha güzel. Hiçbişey bizim planımızla olmaz zaten Allah'ın takdir ettiği plan apayrıdır. Aileden yardım eden birilerin varsa ederler izinlerinde illaki olacak dert etme onu yeterki bebeğin sağlıklı olsun. Benimki sağlıklı olsaydı çok isterdim...ama herşey nasip eğer geldiyse sevinmelisin çünkü aksi olursa daha çok üzülürsün emin ol

Bu kadar korkma be bacım. Allah herşeyin kolaylığını verir "Zorlukla beraber kolaylık vardır" demiyormu? Bende tek başımayım lohusalığım bile yalnız geçti zordu ama Allah bi şekilde yardım ediyor. Oğlum 23 aylık şuan 2.yi 6 aydır istiyorum. 3,5 ay önce hamileydim 10+3'de kürtaj oldum 🥺 Rabbim sağlıklısını nasip etsin. Ben oğlumu anca 2-3 ay emzirebildim üzüldüm ama nasiptir herşey yani sen 1 senedir emziriyosan o bile Allah'ın lütfu. Arkadaş gibi büyürler bence daha güzel. Hiçbişey bizim planımızla olmaz zaten Allah'ın takdir ettiği plan apayrıdır. Aileden yardım eden birilerin varsa ederler izinlerinde illaki olacak dert etme onu yeterki bebeğin sağlıklı olsun. Benimki sağlıklı olsaydı çok isterdim...ama herşey nasip eğer geldiyse sevinmelisin çünkü aksi olursa daha çok üzülürsün emin ol
Çok üzüldüm😔nesi vardı bebeğinizin de kürtaj oldunuz? Rabbim en kısa zamanda size de nasip etsin. Sağlıkla kucağınıza alın ikincisini de inşallah. Beklenmeyen şeyler hayatımızı herzaman altüst eder bizi sarsar. Benmki öyle oldu işte. Bu beklenmeyen şey bebek olunca bi de deprem etkisi yarattı. Ama asla istenmeyen değil. Zaten kardeşi olsun istiyoduk ama şimdi değil. Seneye..

Bebeğim daha 1 yaşında kız. Ona kötülük yapmışım gibi hissediyorum. Ondan bişeyler çalmışım gibi. Hamileyim tekrardan ve annemler yanımda değil. Tek başıma büyüteceğim üstelik çalışıyorum.allak bullak oldum nolur düşüncelerinizi paylaşın. Birileriyle konuşmaya ihtiyacım var.
Okuyunca resmen kendimi gordum. Cunku ayni durumdayim. Oglum 1 yasinda ve hamileyim. Bende emzirdigim icin ona haksizlik yaptigimi dusundum. İlk ogrenince sok oldum ama simdi alistim. İmsallah hersey iyi olacak inaniyorum.

Bütün gün kendimi ikisine birden bakabileceğime ikna ediyorum. Diğer gün sabah uyanıyorum yine boşlukta buluyotm kendimi. Ağlamaktan kendimi alamıyorum. Neden daha fazla dikkat etmedmki ne kadat salağım. Annem aramıyo bile moralim çok bozuk. Kimsr istemiyo sanki. İçimdeki miniğim çok haksızlık yaptm sana özür dilerim.. Yanlış zaman yanlış😭😭😭
Tabi ki bakcaksiniz :) Allah vermiş artık niye bu kadar üzerine durdunuz ki niye buyuttugunuzu anlmadim ikiz büyüten binlerce kişi var gurbette kendisi çocuk buyutenler de var ayrıca ailenizden uzaksiniz o küçük kardeş kızınıza ne kadar iyi gelicek haberiniz varmı arkadaş gibi buyicekler hiç canları sikilmicak birbirlerinden herşeyi daha çabuk ogrencekler niye hep koti tarafından baktınız onu anlamadım 6 ay emzirdim onu da zorlaya zorlaya mama karisik.. buna da üzülmedim benim kızımın nasibi de o kadarmış.. hem bu kadar büyüterek karninizdaki bebeğe haksızlık olmuyo mu sakin olun ve asla aldırmayın

:KK60:Ablamın 3 çocuğu 82-83ve 86 doğumlu.Biraz zorlandılar ama büyüdüler evlendiler bile.Ki ozaman hazır bez vs yok sobalı evde büyüttü.:KK200:

Tabi ki bakcaksiniz :) Allah vermiş artık niye bu kadar üzerine durdunuz ki niye buyuttugunuzu anlmadim ikiz büyüten binlerce kişi var gurbette kendisi çocuk buyutenler de var ayrıca ailenizden uzaksiniz o küçük kardeş kızınıza ne kadar iyi gelicek haberiniz varmı arkadaş gibi buyicekler hiç canları sikilmicak birbirlerinden herşeyi daha çabuk ogrencekler niye hep koti tarafından baktınız onu anlamadım 6 ay emzirdim onu da zorlaya zorlaya mama karisik.. buna da üzülmedim benim kızımın nasibi de o kadarmış.. hem bu kadar büyüterek karninizdaki bebeğe haksızlık olmuyo mu sakin olun ve asla aldırmayın
Evet tabiki balacağm çok haklısınız❤️kafam o kadar karışıkki kalbim de sanırım. Ama bugün kalp atışlarını duyduk. Halaa inanamıyorm. Mucize. Doktor anladı şokta oldğmu. Kendi hikayesini anlattı. Benmkiyle birebir aynııı. Onlar sa süprz bebekle karşılaşmşlar bebkleri 1 yaşındayken. Anne de doktrmuş. Aldrmak istemş bskamam demş ama yapamamşlar. Şimdi doğmş da büyüyolar da🤗Dedimki allah bu doktoru karşıma boşuna çıkarmadı.bişekilde halledcm artk

:KK60:Ablamın 3 çocuğu 82-83ve 86 doğumlu.Biraz zorlandılar ama büyüdüler evlendiler bile.Ki ozaman hazır bez vs yok sobalı evde büyüttü.:KK200:
Yaa ne kadar zorluklarla büytmşler. Eskiden hep öyleymş ama arka arkaya. O kadar zorlğn içinde bile bakablyolarmş. Şimdi herşymz var çok şükür onlar kadar olamıyoruz. Helal olsun ne diyim

Back
X