- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
- 158
Lütfen cevapyazın. Hala daha ikinci bebeğe alışamadım ve annemler alışmama izin verck gibi durmuyolar. Hergün ağlatana kadar kötü şeyler söylüyolar. Ve bu beni ister istemez çok etkiliyo. İkisi yarım kalcklar mı nasıl yettiniz ikisine birden bunu merak ediyorum. İnanın kendmi düşünmüyrum. Yorulmsktan korktuğm için faln da değil. Tek düşüncem bebeklerim. Birine bakarken diğeri nolcak. Annem de yazık ettn bebeklere diyip durdukça uykularım kaçıyo geceleri kabusum oldu uyuyamyrum.
Yok artık ya annen dost mu düşman mı anlamadım bi süre konuşma en iyisi. Dünyanın sonu mu sanki bir süre zorlanacaksın ve ikisi birden büyümüş olacak bu kadar.
Ben dokuz ay emzirebildim o yüzden bilmiyorum o sorunun cevabını. Kendine iyi bakabilirsen iyi beslenirsen emzirebiliyorsun sanırım.
Ben tek baktım evet, sadece hastaneye vs. giderken annem büyük olana bakıyordu.
Doğduğu gün büyük olana hediyeler hazırladık, bak kardeşin geldi sana hediyeler getirdi dedik.
Yanında küçüğü sevmemeye çalışın, ilgi hep büyükte olsun.
Asla yalnız bırakmayın. Küçüğe yüksek ve güvenli, dönüp de düşmeyeceği bi yer ayarlayın. Tuvalete girerken oraya koyun.
Ben mümkünse girmiyordum eşim gelene kadar :) ve ışık hızıyla çıkıyordum. En zoru bu oldu gerçekten. Küçüğü ayrı odaya koyup kapısını kitliyordum. Büyük olanla da tuvaletten bağırarak devamlı iletişim kuruyordum.
Kardeşi gelince bana daha çok yapışmaya başladı sürekli temas halinde olmak istiyodu. Mesela küçüğü emzirirken, büyüğün elini tutuyodum, ayağımda sallayarak uyutuyordum.
Küçük olan sakin bir bebek olursa, sadece emzirip gazını çıkarıp beşiğine koyarsın.
Benim küçük çok zor bi bebekti sürekli emzirmek zorunda kalırdım , emzirirken bi yandan diğeriyle oyun da oynadık, yemek de yedirdim. oluyor yani.
4 aylık olup da oyundan anlamaya başlayınca bişeyler yoluna girmeye başlayacak.
Birini bebek arabasına birini kangruya koyup gezmeye de çıkarsınız. Kanguru \ sling alın kesinlikle çok işinizi kolaylaştıracak...
Allah kolaylık versin bu kadar dertlenmeyin su akar yolunu bulur. Allah bir kuvvet veriyor siz bile şaşırırsınız ben nasıl bu tempoya ayakta kalıyorum diye :) Rabbim sağlık versin gerçekten gerisi bi şekil hallolur.
Misafirim var düzgün yazabildim mi bilmiyorum kusura bakmayın