• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim 2 hafta geriden geliyor.

Berillay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
1
Bebeğim son dört kontroldür 2 hafta geriden geliyor. Yani karın çevresi geride daha doğrusu. Şu an 36+2’yim. Doktor 37’de gel, büyüme devam ediyorsa biraz daha bekleriz ama eğer hala gerideyse bebeği erken almamız gerekebilir dedi. Kilosu 2300-2400 civarında şu an. Son hafta çok az değişim olmuştu. Doktor sık sık NST’ye gir bebek hareketlerini takip et dedi. Azalma olursa gel dedi. Sizce erken doğum riskim var mı? Şu an hiçbir doğum belirtim yok herhangi bir yerimde ağrı sancı bir şey de yok. Aniden ortaya çıkma ihtimali var mı sancıların? Yani bu gelişim geriliği erken ve ani bir doğuma sebep olabilir mi? Bu durumları yaşayan var mı acaba?

Bebeğim son dört kontroldür 2 hafta geriden geliyor. Yani karın çevresi geride daha doğrusu. Şu an 36+2’yim. Doktor 37’de gel, büyüme devam ediyorsa biraz daha bekleriz ama eğer hala gerideyse bebeği erken almamız gerekebilir dedi. Kilosu 2300-2400 civarında şu an. Son hafta çok az değişim olmuştu. Doktor sık sık NST’ye gir bebek hareketlerini takip et dedi. Azalma olursa gel dedi. Sizce erken doğum riskim var mı? Şu an hiçbir doğum belirtim yok herhangi bir yerimde ağrı sancı bir şey de yok. Aniden ortaya çıkma ihtimali var mı sancıların? Yani bu gelişim geriliği erken ve ani bir doğuma sebep olabilir mi? Bu durumları yaşayan var mı acaba?
Benim durumum böyleydi. 29 haftadan itibaren karın çevresinde gerilik başladı. 34 haftada 2 hafta gerilik vardı. Perinatolog+k.doğum takipliydim. Plesentada, kan akışında bir sorun yoktu, zaten kan sulandırıcı da kullanıyordum. Fakat doktorlar 37+1 e doğumu planladılar. Böyle geriden gelen bebekleri 37 de alıyorlarmış, çünkü dışarda daha iyi büyürmüş. Benim bebeğim planlanan tarihi beklemedi 36+6 akşamı sancım başladı, gece 37+0 a yeni dönmüştü sezeryan doğum oldum. 2 buçuk kilo doğdu. Yani yalancı kasılmalarım vardı ama nst hep normaldi, o gece sancı çıktı nstde. Yani bende sancı oldu. Erken doğum demesek de planlanan günden de erken oldu.

Benim durumum böyleydi. 29 haftadan itibaren karın çevresinde gerilik başladı. 34 haftada 2 hafta gerilik vardı. Perinatolog+k.doğum takipliydim. Plesentada, kan akışında bir sorun yoktu, zaten kan sulandırıcı da kullanıyordum. Fakat doktorlar 37+1 e doğumu planladılar. Böyle geriden gelen bebekleri 37 de alıyorlarmış, çünkü dışarda daha iyi büyürmüş. Benim bebeğim planlanan tarihi beklemedi 36+6 akşamı sancım başladı, gece 37+0 a yeni dönmüştü sezeryan doğum oldum. 2 buçuk kilo doğdu. Yani yalancı kasılmalarım vardı ama nst hep normaldi, o gece sancı çıktı nstde. Yani bende sancı oldu. Erken doğum demesek de planlanan günden de erken oldu.
Maşallah sağlıkla kucağınıza almışsınız 🌹Benim doktorum da 37’den sonra doğum planlayabileceğini söyledi. Son kontrolde netleşecekmiş :( Bebek sağlıklı olsun da zayıf olması önemli değil , zamanla kilo alır inşallah. O zaman ben de tetikte olayım çantamı hazırladım ne olur ne olmaz . Benim de nst hep normal de acaba ben de hazırlıksız yakalanır mıyım diye endişe ettim. Ecopirin diye bir ilacı ben de kullandım 34’e kadar. Sağ rahim damarımın akışı azdı diye sanırım

benim doktorum bana bebek artık içeride beslenemiyorsa doğmak ister demişti. benim oğlum 35-37.hafta arasında sadece 90 gram almıştı. venim açılmam da 35.haftada baslamıştı ama sancı vs yoktu hiç ve bebek hareketliydi. ama doktorum, artık kilo almıyor, strese girebilir diyerek sancıları beklemeden doğumumu yaptırdı. oğlum 37+5te 3050 gram doğdu, ödemi gecince 2950 gramdı. ama sağlıklı doğdu.

zaten 36.haftadan sonra artık prematüre değil, erken term bebek olarak doğuyorlar. canınızı sıkmayın yani, doktorunuz en doğrusunu yapacaktır

37. Haftadasınız doğsa bile bişey olmaz korkmayın kızım 35. Haftada 2350 doğdu sonrasında çok hızlı kilo aldı maşallah doğduktan sonra beslenmesi iyi olursa çabuk toparlar

Back
X